atanırsam isteyen çok olurmuş...

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
İnanın o kadar yoruldum ki ..
Erkek aileleri ve erkeklerin ta kendisi artık kızın öncelikle gelir durumu ön planda tutuyor . Anne zengin varlıklı kızla evleneyim de ailesi destek olur rahat yaşarım diyor . Özellikle memur ve öğretmen gelin talebi bitmiyor . öğretmen olsun nefes alsın modunda kimi aileler..

Çok şükür şu işsiz durumum da isteyen yürekli ,hesapsız kitapsız erkekler var .

sevdikten , anlaştıktan sonra her şey zamanla olur ki .. bu sene olmaz daha sonra mutlaka atanacağım zaten .

Bir atansam akbaba gibi üşecekler . Ama güzel bir cevabım olacak onlara ..

Çevremde çok görüyorum bu örnekleri bizzat yaşadım . Ücretli öğr yapıyordum . Biri ile tanıştırdılar . Daha önceden beğenmiş biri . sonra acı gerceği öğrendi çünkü kadrosuzdum . Bir anda pır pır pır.. Çok yazık . Böyle birine ihtiyacım yok elbette çok şükür .

İlerde atanmak nasip olsa bile ..saklayacağım kadrolu olduğumu..

Malesef hesapla kitapla evlenen erkeklerde çoğaldı . Sevgi, ahlak ikinci planda kaldı . Hatta ilk tercihleri olan güzellik kavramı bile ikinci planda .

Ben bayan halimle zengin eş hayali kurmazken erkekler ne hayallerin peşinde..

TABİKİ GENELLEMİYORUM . TÜM ERKEKLER BÖYLE DEĞİL .BAZI ERKEKLER ..

maalesef bu cümleyi bana da kullandılar beni biri görüp beğenmiş devlette yüksek rütbeli biri tabi benim memur olmadığımı bilmiyordu garibim nolduysa sesi kesildi birden beni araştırınca bu sene olmaz seneye atanırım ama onlar asla kişilik sahibi olamayacaklar tınnn diyorum artık

Bazı insanlar öyle maalesef herkes etiket peşinde para peşinde. Gittiğim kursta bir kadın vardı oğlu lise mezunu ne iş yaptığını tam hatırlayamıyorum şimdi. Bir kız arkadaşı varmış oğlanın. İstemeye gideceklerdi. Kadın ayyy ben hiç istemiyorum olsun kız lise mezunu bir mesleği yok diyordu. Nitekimde olmadı. Kadın sonra oğlum çok üzüldü ama ileride üzüleceğine şimdi üzülsün dedi. Anlıyorum şimdi evlenmek ev geçindirmek zorda. Herkes bu hayatta yüksek rütbelerde olamaz herkes milyarlar alamaz yani. Çok ayıplıyorum bu tip insanları. Herkes nasibini yer bu dünyada ne kadar çabalasa da.

Atamayla memur olunuyorda, adam olunmuyor malesef....
Allah gönlüne göre versin inşallah, takma kafana

öylemiymiş? 2 senedir öğretmenim gelen giden olmadı. çok çirkinim sanırsam

Ben çok da anormal bakmıyorum. Tabi ki doğru bulmuyorum bu tarz yaklaşımları ama insanların işte istikrar aramasından daha normal bir şey olamaz özellikle görücü usulünde ilk sorulan şey "işi ne?" değil midir?

Benim sevgilimin işi düzenli olmadığı zaman burada açtığım konuda %95 bununla olmaz, düzenli işi olmadan ciddi düşünme dediler. Neden aynı şey kadının başına gelince erkekler kötü oluyor da bizler aynı şeyi düşününce haklı olabiliyoruz? Erkeklerin düzenli işi olmayınca boşan, ayrıl; kadınların olmayınca kadın evi geçindirmek zorunda değil oluyor... Artık kadının evde oturup çocuk baktığı, erkeğin evi geçindirdiği günler geride kaldı. Her iki taraf da çalışmayınca iki yaka bir araya gelmiyor ve karşı tarafın da böyle bir kriteri olmasını çok anormal karşılamamak gerek.

Ayrıca seneye nasıl kesin atanıyorsunuz? Benim bir arkadaşım da böyle düşünerek evlendi, evlendikten sonra atanırım dedi, hamile kaldı yine atanamadı artık daha da atanamaz uzun süre çocuk derdinden. Bu işler belli olmaz yani ama inşallah atanırsınız, ben de atanmadan önce bir dönem ücretli öğretmenlik yapmıştım o dönemleri iyi bilirim çok sıkıntılı geçiyor.

Ablam gıda teknikerliği okuyor.
Bi zaman öğretmen birisinden hoşlanmıştı.
Çocuk ilk başta çok yakın davranmıştı.
Ama sonra ablamın bölümünü öğrenince birden soğuk davranmaya başladı.
Tabi bu zaman içinde ablam bi aracı sayesinde söyledi hissettikleri.
Çocuğun cevabı aynen şu:
" xxxxx çok güzel bir kız.
Çok alımlı. Anlattıklarına göre çok marifetliymiş, hanım hanımcık bir kızmış.
Ama bu iş olmaz.
Çünkü öğretmen değil."

Ablam şok oldu bu cevabı duyunca..
Baya bi üzüldü falan ama çoktan unuttu gitti.
Diyeceğim o ki erkeklerde ki bu öğretmen takıntısını anlayamıyorum.
Öğretmen olup karaktersiz olanlar da var.
Öyle olması daha mı iyi?
Ama gel de onlara anlat.
Onlara göre ne olursa olsun, nasıl olursa olsun farketmez.
Yeter ki öğretmen olsun.Yeter ki öğretmen olsun.

Kimliğini mi sakladın yoksa :)

Bir tanıdığımız almış eline oğlunun fotosunu okul okul geziyordu . Hatta okul müdüründen öğretmenlerin resimlerinden gelin arıyordu . Daha neler neler
woowww süpermiş
görücü usulunde de artık erkek anaları kendini aşmış

Seneye demedim ki .. Bir gün atanırsam , mutlaka atanacağım kararlıyım diye düşündüm ..

Belitmek istediğim sevgi saygının ahlaklı olmanın sırası değişmiş .

İş dediğimiz bugün var yarın yok .. Kimin ne olacağı belli olmaz . Evlenirken halısı olmayan insanlar yıllar sonra zengin olabiliyor .

Çalışan insan her türlü geçimi sağlar .. Ama sevgi ,saygı ,sadakat vs sonradan kazanılmayabilir demek istediğim ..

canım benim babam öğretmen annem memurdu annemin tatili azdı malum bize babam bakardı tatillerde. bu tamamen karakter meselesi. erkek seviyosa kadın nasada da çalışsa basar nikahı (gerçi bu örnek biraz paraya da giriyo ama neyse..)

Tabi ki öyle ama ben de çok az insanın böyle düşündüğünü söylüyorum. Çok uzağa gitmeye gerek yok, kendi ailem bile memur değil diye vermek istemediler beni. Hala da istemiyorlar, babam düğüne gelmeyecekmiş. Sebep de memur olmaması...Özel şirkette çalışıyormuş ya atılırsaymış. Hiç kendini tanıma zahmetine bile girmediler. Kendi ailem böyleyken başkalarından iyi niyet bekleyemiyorum, aramıyorum.

Ben de ikinci dönem sözleşmeli atanmıştım. İsteyenler olmuştu ve ilk sordukları sözleşmeli mi kadrolu mu oluyordu Bu kadar enteresan insanlar. Ve evet atanınca bir anda Angelina Jolie oluyorsun sanki mühendisler, doktorlar, memurlar hep peşinde oluyor garip bir şekilde

Ben de sözlüme takılıyorum arada bak memur gelinler çok revaçta imiş kıymetimi bil hem de A grubundanım diyorum o da alıştı galiba bir şey söylüyorum bazen o da arkasına ekliyor hemen hem de memursun filan diye. Kendisi 5 yıldır bekliyor gerçi beni daha dün itibariyle memur olduğum kesinleşti sırf bunun için benimle birlikte olsaydı gururum kırılırdı açıkçası. Şaka bir yana da beni sadece mesleğim için seçecek adamı ben hiç istemem valla resmen erkeklerle sırf parası için evlenen kadından ne farkı var bu erkeklerin?

Kimliğini mi sakladın yoksa :)

Bir tanıdığımız almış eline oğlunun fotosunu okul okul geziyordu . Hatta okul müdüründen öğretmenlerin resimlerinden gelin arıyordu . Daha neler neler

O gene okul müdürüne sormuş.Burda nadirende olsa kapıyı çalar bu evde kız varmı derler

Halbüki Binlerce insan özel sektörde çalışıyor .. Kendim karşı taraftan memur ,zengin vs gibi beklentisi olmazken .. Manavi şeyler ararken .. Karışama çıkan insanlar maddi yönden hep kuvvetli insanlardı ama adama ısınamadıktan sonra olmuyor işte..

Ailelerde garantici oluyor işte .. Rahat etsinler durumunda ama çokta diretmemek gerekir .

Sırf öğretmen gelin için 40 yaşını bekleyenler gördüm .

Allah herkesin gönlüne göre versin .

Aynen öğretmenler çok revaçta yaa. Herkes öğretmen ama kadrolu atanmış öğretmen gelin derdinde. Huu biz özel sektör kocanın k'sini göremeyiz artık. Güzel kız, marifetli, aazcık deli ama suyuna gidersen kedi gibidir derler ama işte işiiii. Koynuna alıp yatacan mı işimle. Ahh daha ne diyeceklerim varda işte susuyoruz...

Son düzenleme:
O gene okul müdürüne sormuş.Burda nadirende olsa kapıyı çalar bu evde kız varmı derler

harbiden mi ya
ablamda kadroya geçtiği zaman kapımız çok aşınmıştı
ablamında siniri bozulurdu '' ne biçim insanlar sırf öğretmenim
diye geliyolar diye''

yazdıklarınızı okuyunca çok şaşırdım.demek sevgilimin dedikleri doğruymuş geçen eylülde öğretmen olarak atandım. okula gitmeden önce sevgilim uzun uzun konuştu. bak şimdi sana çok talip çıkar herkes öğretmen kız istiyo seni rahat bırakmazlar ona göre davran dedi. yani sevgilimi kıskandırabilmek için bir tane bile talip çıkmadı:))

Bi kere de biri bizim okula gelip "burada yeşil gözlü bir öğretmen varmış, kim o?" diye sordu. Biz de iki bayan öğretmeniz, diğer öğretmeni gösterdim bakın orada gidiyor diye. Kadın baktı "yok beğenmedim çok şişmanmış, sen bekar mısın?" diye sordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…