atanırsam isteyen çok olurmuş...

biz de aynı fikirdeyiz derken siz ile beni kastedmiştim ben de hocaların söylediği gibi düşünmüyorum ve sana katılıyorum kesinlikle vitrinden seçer gibi o ne öyle atanmış olsunmuş

yok değil O harfi ile başlıyor

profiline bakınca hatırladım seni. yüksek hedeflerden bahseden kıskanç komşu kızını hatırladım
türkçe bölümündeki hocaları bilmiyorum malesef ama aşağı yukarı aynı şeyi bize de söyleyen hocamız vardı ondan sormak istedim

Son düzenleme:
eşimde ki mantıkta şu sevdiğimi alırım ben okuturum:) beni okutuyo öğretmen olacağım inşallah 2 kişi çalışmadan hayat zor olur ne yapalım şimdi bile zor çocuklar olunca büyüyüncede zor bir yerde haklılar ama aşk olmadan da olmaz

kızlar valla günümüzün kronik sorunu haline geldi şu erkek ailelerindeki zengin kız alma durumu. malesef günümüz şartlarında evlilik artık bir mutlu sıcak bir yuva kurmaktan çok ticaret anlaşması, alım-satım işlemi, gelir-gider hesabına döndü adeta ve bu çok rahatsız edici. hem de kadını aşağılayıcı birşey.

benimde böyle bi sorunum oldu malesef. sevgilimle anadolu lisesinde beraber okuduk 12 sene önce. onun ilk aşkıyım. sonra ben istanbul'da eğitim fak. okudum o da kıbrısta okudu. o 53'le van'a atandı ben 78'le atanmadım. atanamadım değil yani, direkt atanmadım. bende istanbul'da kaldım hocalarımın teşvikiyle yüksek yaptım, 6 ay yurt dışına gittim. uzak mesafeli olsa da temeli sağlam bi ilişkide 4 yılı yarın deviricez.

sevgilimden çok memnunum bana gerçekten aşık ve her konuda kendisinden üstün olduğumu biliyor atanmamış olsam da =)) şaka bi yana ailesi başta benle tanışmış oldukları ve oğullarının beni ne kadar sevdiğini bildikleri halde ona gidip eczacı bir kız tavsiye ettiler. ben gülüp geçtim sevgilimin yüzüne karşı ama gerçekten incitici, onur kırıcı bi durumdu bu. tabiki bana gerek kalmadan sevgilim onlara cevabını verdi bende içimde affettim onları ama çok ayıp, çok üzücü birşey böyle düşünmeleri. çok sorguladım bu ilişkiyi ki ben evliliğe ikna olana kadar sevgilim çok dil dökmüştür, nerdeyse her şeyi bitiriyordum bu olay yüzünden. ama böyle bi sevgiyi öyle zihniyetler için çöpe atamazdım. şimdi de istemeye filan gelecekler, yani düzeldi herşey.. kısacası nema problema

yalnız gerçekten kızlar dikkatli olun insanlar çok acaip. kimse çocuğunun mutluluğunu düşünmüyor. insanlar mutluluğun ölçütünü mal mülk-maaş olarak görüyor günümüzde. benim ablam görücü usulüyle evlendi kendisi öğretmen kocası mühandisti ve 7 yıl boyunca evini ablam geçindirdi. kocası senin maaşın ikimize de yeter demiş. zaten bir dolu yalanı çıktı ortaya öyle mutlu da değiller. sanki ortak bi bakkal işletiyor gibiler ama ona rağmen devam ediyorlar. ve ben bir işkenceden başkasını görmüyorum onlarda...

akıllı olun kızlar, boyun eğmeyin, karşı çıkın, isyan edin. seven yapar, seven o nazı tuzu da çeker, gözüne hiçbir şey görünmez sevdiği kişiden başka. hiç kimse ve hiçbir şey için kendinizden ödün vermeyin. umarım herkes hakettiği şekilde mutlu olur.

Biz kendi aramızda maaş kartımızı verelim onunla evlensinler derdik
Eskiden sözleşmeli öğretmenlik vardı.. Kayınvalide adayları sorarlardı kızlara. "Kadrolu mu, vekil mi, sözleşmeli mi, ücretli mi"
Ayrıca matematik ve ingilizce de revaçtaydı çünkü biliyorlar ki atamaları çok ve de ek dersleri de iyi..
Apartman apartman gezip bu apartmanda bekar öğretmen kız var mı diyen teyzeleri de unutmamak gerek

ne garip hayat
önceden kayınvalideler çocukları doktor,polis,öğretmen ne olursa olsun gelin kızın mesleğine bakmadan( ki bu genelde ev kızı olurmuş)
oğulları evlensin istermiş.şimdi öyle bir düzen varki sevgi ve saygıdan önce para düşünülüyor.
bende atanamamış bir öğretmenim evliyim ve ben yapmadığım halde atanırsam ne para kazanırmışım hesabını yapan kocakarılar var.
eğer sevgi varsa o padişah sen köylü kızı ne durabilirki bunun önünde....
o yüzden geri kalan hepsi fasooooo fisooooo

Ben şuan okuyorum çok az kaldı mezun olmama şu durumda bile alacağım maaşı benden önce düşünen insanlar var. Diğer taraftanda atanmadan sakın evlenme diyenler şuan gelen kişiler okuduğum için çok iyi olmayabilirmiş(bunu söyledikleri mesleklerde yine öğretmen, doktor falan)atanırsam elimde maaşım olunca bu kız hem güzel hem maaşı var derlermiş Allahım nasıl bir mantıktır bu çözemedim annem bile karışmazken bana herkesin yorum yapması bazen sinirimi bozuyor. Onlar için insanlığın, aşkın hiçbir önemi yok. Birde son 2 yıldır dahada çoğaldı bu her gittiği yerde anneme beni soruyorlarmış cho nerde onuda getir böyle olmuyor diye ısrarla:)))Beni biriyle tanıştırmak istediler doktormuş geri çevirdim herkes şaşırıyor sanki okulla adamlık arasında doğru orantı var:))birde üstüne düğününe davet edildim tabiki gitmedim annem mecburen gitti beni soruyorlarmış heralde bu olmadı diğerlerine mi kısmet olur diye düşündüler bilemiyorum:)))

ya kızlar öğretmen kız öğretmen kız diye tutturuyolar
sonunda da buluyolar ya
ablamın kaynı tutturmuştu böyle buldu hem güzel hem öğretmen
kendisinin kardeşleriyle ortak bir dükkanları var
ablam çok kızmıştı ona ''ne demek öğretmen arıyorum
ne ayıp bişey'' diyip durmuştu.ablam bu konuda çok çektide
bende sevgilimde öğretmeniz ama atanamayan malesef
ama o atansın beni almaya razı

Son düzenleme:

Sadece erkeklerde değil coğu kız ailelerinde de var bu takıntı canım memur, polis yada asker olcak diye tırım tırım damat arıyorlar Komşumuz aynı durumdaydı kızımı polise vercem memura vercem diye diye paraladı kendini gercektende kızını bir polise verdi evlendikten 1 ay sonra cocuğun tayini şırnak cizreye cıktı kadın şimdi hergün ağlıyor keşke vermeseydim kızımı diye keşke boşansa diye dua ediyor ama iş işten geçti bunun kadını erkeği memuru polisi yok canım önce iyi bir insan olsun çalışkan olsun yeter bence...

kadın çalışacak, para gelicek! üstüne evinin işi vs güzel, tam olucak ,bide çocuklar sıralanacak , güzel ve bakımlıda olucak kadın bu ne ya kimseye kul, köle değiliz .. kadın çalışmak zorunda değidir! ev işi de görevi değildir, yapıyorsa erkeğe lütuftur şükretsin !çocuğumu kendim büyütememe , ahlakı ile ilgilenememe engel olacaksa, evladımın onlarca güzel anını kaçırıp her gün işe giderken göz yaşlarına neden olacaksa ne yapayım ben o işi ve o parayı...
paranın kulu olmuşlar sonra bu cahillere er gözüyle mi bakıcaz..

bende böyle şeyler çok duyuyorum. gelip bakıyorlar ses etmiyorlar. arada bi yokluyorlar atandı mı acaba diye. ister atanalım ister atanmayalım bir daha onlarla muhattap olmam ki. konuşmam bile böyle insanlarla. hıı hıı der geçerim.

İnsanların bu duruma şaşırmasını hayretle karşılıyorum. Yıllarca görücü usulü evliliklerde erkek tarafına aynı muamele çekilmedi mi? Ha olay çirkin o ayrı. Bana da bir tane anne boğaziçili oğlu okuluma denk bir okulda okumuş birini istiyorum diye gelmişti. Ben de anneme bu tarz şeyler önemliyse ben de bölümüme denk birini istiyorum demiştim :) Oğlu istanbulda çalışan biri de burda evlenilecek kız yok sen ordan bana bul demiş. Anneme bunları bana hiç iletmemesini söylemiştim ama aradan komik olanları gene benimle paylaşıyordu.

Şaka bir yana görücü usulüne kendim için hep olumsuz bakmışımdır. Hayatının en büyük seçimi olan eş seçimini annesine bırakan bir erkek benimle 1-0 yenik başlıyor. Falancayla tanıştırılma olayında da çok zorlanıyorum. Biriyle beklenti içinde tanışılmaz ki. Sonra o tanışmadan hemen bir şey çıkması bekleniyor. Eeee elektirik var mı? Es keza bir de bi kaç kere görüşüp bir şey çıkmazsa herkes biliyor. Nerde o biriyle ilk tanıştığında havada uçuşan hisler. Acaba o ne düşünüyo demeler. Tatlı tatlı flörtler. Önce kimsenin bilmemesi, sonra yavaş yavaş aileye açılmalar. Biri sizi tanıştırınca herkes her şeyi biliyor. herkes bir beklenti içinde. Oğlanın annesi/yakını arar ee ne düşünüyorsunuz.

Ya üniversite okumuşsunuz, mesleğinizi elinize almışsınız, arkadaş ortamlarınız var, hobileriniz var, çevre yapabilirsiniz ne biliyim dans kursuna ya da o size uymazsa fotoğrafçılık kursuna gidebilirsiniz. Yeni yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Size ne sizin atamanızı bekleyen annelerden. Gülün geçin. Umrunuzda olmasın. Gidin çıkın evinizden yepyeni insanlarla tanışın ve bence en fazla arkadaş tanıştırmasına tamam diyin. Dediğim gibi hayatının en önemli seçimini annesine bırakan erkekten ne hayır gelir.

iyi ki atanmadan bulmuşum nişanlımı, yoksa bu konuyu okur yine kan kustururdum çocuğa sen benimle bunun için mi evlenmek istiyodun yoksa diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…