- Konu Sahibi kelebekim35
-
harbiden mi ya
ablamda kadroya geçtiği zaman kapımız çok aşınmıştı
ablamında siniri bozulurdu '' ne biçim insanlar sırf öğretmenim
diye geliyolar diye''
Bi kere de biri bizim okula gelip "burada yeşil gözlü bir öğretmen varmış, kim o?" diye sordu. Biz de iki bayan öğretmeniz, diğer öğretmeni gösterdim bakın orada gidiyor diye. Kadın baktı "yok beğenmedim çok şişmanmış, sen bekar mısın?" diye sordu.
Haklı ama:).Annem anlatıyordu:Br tanıdıkları hanıma kocası diyormuş:Bir öğretmen bulun dedim sei buldular.Aşağı yukarı 40 sene önce bu anlattığım olay.
Evleniceği kızı anasına baktıran anasına seçtiren erkeği hiç anlamam. Annelere de kendini beğendirmek zor. Ayy sanki kendileri padişah kızı. Tey Allam. Ama umudumu kesmiyorum birgün işime parama malıma bakmayan beni ben olduğum için seven, şu fakirliğimle, az kazandığım işimle beni hayat arkadaşı olarak isteyen, hastalıkta sağlıkta hep yanıma olacak bir koca beni bulacak. Alllah yazmıştır bir yerlerde.. Umudum var yani
Tanıdığım kişi hem yakışıklı hem de işi ,maddi durumu iyi olmasına rağmen .. ben öğretmen isterim öğretmen diyor . öğretmen buluyorlar ,anası,babası kapı kapı arıyor ama beyimiz beğenmiyor birde .. işi çok zor ..
ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERSİN BRSNZ.. ÖNEMLİ OLAN ZATEN SENİ SEN OLDUĞUN İÇİN İSTEYENDİR ..
Amin canım Allah herkesin gönlüne göre versin.
O salak evde kalır. Öğretmen maaşındna dolayı değil işten erken çıkıyor, hafta sonu tatilleri var, bayram tatillerini full yapıyorlar(mesela ben bayramlarda 2 gün çalışıyor 2 gün izin yapıyorum) ne bileyim yaz tatilleri özele göre daha çok diye. Yani öğretmen hanımkızlarımız oğullarına daha çok vakit ayıracaklar, daha iyi yemekler yapacaklar, o beyzadelere daha iyi bakacaklar, evi daha özenli temizleyecekler( vakitleri özeldekilere göre daha çok şimdi Allah için.) Mesela ben akşam 9'den sonra gelecemdeeee evi toplayacam daaa, bulaşıkları yıkacam daaa, yemek yapacam daaaa( o saatten sonra yapılan yemekten ne hayır gelir) , yemek yiycez deeee, sonra sofra toplancak daaa oldu mu sana gece 12. Yani sevgili oğlulları o poposunu kaldırıp seve seve bana yardım edecek, seve seve olmazsa ..ike ..ike. Yorulacak sevgili oğulları..
Ama öğretmen akşam 4'te evde olur. İşini yetiştiremese hafta sonları var..
Ah kaynanalar soyunuz kurusun. Gül gibi kızları dalında kurutuyorsunuz işte böyle..
Ben de komik birşey anlatayım canım. Şimdi bir tane bankacı bir çocuk var böyle bunla bakışıyozAnnesiyle geldi birgün tanıştırdı beni ayy annesi melek gibi, Birkaç kere gördüm kadını gerçekten tatlı bir kadın, bana yaklaşımı güzel sıcak böyle. Ama o babası ahh beni bankacı oğluna layık göremedi herhalde hep imalarda bulunuyor. Mesela yüzüme direkt demiyor ama mesela işten bir abiyle konuşurken benim oğlanda işte bankadan dengiyle arkadaşlık ediyor, kimi zaman çok çapkındır daha genç hayatını yaşasın, bir tane memur kız varmış, evlense falan bana bakıp bakıp. Ayy dedim çok da tın. Bankacı çocuğa soğuk davranıyorum yüz vermiyorum diycem bir gün, baban seni bana layık göremedi, bitsin bu münasebet. Türk filmlerindeki gibi bir ambiyans yapacam da neyse
çekiliiiinnn bende de var bi hikaye
üniversitedeyiz. cemaat evinde kalan arkadaşın evine gelmiş bi kadın (evde 6 kız kalıyorlar) . kızlar kapıyı açınca kadın demiş "bu evde kız varmış görmeye geldim" kızları süzmüş bi , içlerinden güzel birini bulmuş (bu güzel kız benim sınıf arkadaşım oluyoayrıca sevgilisi var ) neyse başlamış muhabbete "benim oğlum var mühendis çıkacak" diye oğlunu övmüş de övmüş
neyse göndermişler kadını sonra rahat bi nefes almışlar
bize anlattığında gülmekten koptuk
Ben de eğitim fakültesinde okuyorum. derste hocamız dedi ki : '' kızlar sıkı tutun dersleri kpss'de atanmaya bakın artık erkek anneleri sözleşmeli gelin istemiyorlar illa kadrolu istiyorlar, tanışmadan önce soruyorlar atanmış mı diye''
Durum bu kadar vahim yani
Ben kimse için kasmam, çalışmam kendim için illa ki kadrom için beni sevecekse hiç sevmesin müsibet
Olmadı özelde çalışırız beğenmeyen de almayıversin küçük oğluna
bizim de bi hoca demişti aynı şeyi. sözleşmeli mi ücretli mi öyle olmasın devlette çalışsın falan..
marmara mezunu musun ?
önce oğullarına baksınlar
hayır marmara değil
sen mi ordan mezunsun
mezun değilim okuyorum daha, dedim acaba aynı hoca mı
hmm demekki hocalar da aynı fikirde
öyle
biz de aynı fikirdeyiz ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?