atanırsam isteyen çok olurmuş...

harbiden mi ya
ablamda kadroya geçtiği zaman kapımız çok aşınmıştı
ablamında siniri bozulurdu '' ne biçim insanlar sırf öğretmenim
diye geliyolar diye''

Haklı ama:).Annem anlatıyordu:Br tanıdıkları hanıma kocası diyormuş:Bir öğretmen bulun dedim sei buldular.Aşağı yukarı 40 sene önce bu anlattığım olay.

Bir olayı daha anlatmazsam çatlarım

Bir gün amcanın biri aradı, numaramı internetten almış. O sene müdür yetkiliydim ve numaram çıkıyormuş öyle olunca. Oğlu bakanlıkta bilmem neymiş de Sivaslılarmış, Sivastan kız arıyorlarmış. Ben de sözlüyüm ben diyince, hmmm peki arkadaşın falan yok mu dedi amca bana

Resmen öğretmen pazarı Seç beğen al

Evleniceği kızı anasına baktıran anasına seçtiren erkeği hiç anlamam. Annelere de kendini beğendirmek zor. Ayy sanki kendileri padişah kızı. Tey Allam. Ama umudumu kesmiyorum birgün işime parama malıma bakmayan beni ben olduğum için seven, şu fakirliğimle, az kazandığım işimle beni hayat arkadaşı olarak isteyen, hastalıkta sağlıkta hep yanıma olacak bir koca beni bulacak. Alllah yazmıştır bir yerlerde.. Umudum var yani

Haklı ama:).Annem anlatıyordu:Br tanıdıkları hanıma kocası diyormuş:Bir öğretmen bulun dedim sei buldular.Aşağı yukarı 40 sene önce bu anlattığım olay.

bak amcanında içinde kalmış

benim teyzemin oğlu evlenecek yaşa geldiğinde
hemşire kız bulucam hemşire kız bulucam diye
dolanıyodu ortalarda.buldu evlendi azmine hayranım

Tanıdığım kişi hem yakışıklı hem de işi ,maddi durumu iyi olmasına rağmen .. ben öğretmen isterim öğretmen diyor . öğretmen buluyorlar ,anası,babası kapı kapı arıyor ama beyimiz beğenmiyor birde .. işi çok zor ..

ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERSİN BRSNZ.. ÖNEMLİ OLAN ZATEN SENİ SEN OLDUĞUN İÇİN İSTEYENDİR ..

Amin canım Allah herkesin gönlüne göre versin.

O salak evde kalır. Öğretmen maaşındna dolayı değil işten erken çıkıyor, hafta sonu tatilleri var, bayram tatillerini full yapıyorlar(mesela ben bayramlarda 2 gün çalışıyor 2 gün izin yapıyorum) ne bileyim yaz tatilleri özele göre daha çok diye. Yani öğretmen hanımkızlarımız oğullarına daha çok vakit ayıracaklar, daha iyi yemekler yapacaklar, o beyzadelere daha iyi bakacaklar, evi daha özenli temizleyecekler( vakitleri özeldekilere göre daha çok şimdi Allah için.) Mesela ben akşam 9'den sonra gelecemdeeee evi toplayacam daaa, bulaşıkları yıkacam daaa, yemek yapacam daaaa( o saatten sonra yapılan yemekten ne hayır gelir) , yemek yiycez deeee, sonra sofra toplancak daaa oldu mu sana gece 12. Yani sevgili oğlulları o poposunu kaldırıp seve seve bana yardım edecek, seve seve olmazsa ..ike ..ike. Yorulacak sevgili oğulları..

Ama öğretmen akşam 4'te evde olur. İşini yetiştiremese hafta sonları var..

Ah kaynanalar soyunuz kurusun. Gül gibi kızları dalında kurutuyorsunuz işte böyle..

Ben de komik birşey anlatayım canım. Şimdi bir tane bankacı bir çocuk var böyle bunla bakışıyoz Annesiyle geldi birgün tanıştırdı beni ayy annesi melek gibi, Birkaç kere gördüm kadını gerçekten tatlı bir kadın, bana yaklaşımı güzel sıcak böyle. Ama o babası ahh beni bankacı oğluna layık göremedi herhalde hep imalarda bulunuyor. Mesela yüzüme direkt demiyor ama mesela işten bir abiyle konuşurken benim oğlanda işte bankadan dengiyle arkadaşlık ediyor, kimi zaman çok çapkındır daha genç hayatını yaşasın, bir tane memur kız varmış, evlense falan bana bakıp bakıp. Ayy dedim çok da tın. Bankacı çocuğa soğuk davranıyorum yüz vermiyorum diycem bir gün, baban seni bana layık göremedi, bitsin bu münasebet. Türk filmlerindeki gibi bir ambiyans yapacam da neyse

Son düzenleme:

Evet malesef hem maaş , hem ev hanımlığı , hem yemekler , hem kadınlık , hem çocuklarına analık yapmak daha kolay SÜPER DİŞİ ..

Bende bu yüzden çok garip anlar yaşadım . Oğlan anaları ıslak ıslak öpüyorlar beni , seviyorlar ama oğullarına rahat bir hayat sunamayacağım için tühh oluyor ..Hayat işte tuaf

Son düzenleme:
ınan cok dogru tespıt sevremde herkez kadrolu gelın arıyor

kımse artık kısılıge ısan lıga onem vermez olmus

cok afedersın ama bu devırde gerçekten erkeklerınnn yemiyor bir tarafı sorumluluk almaya evlılık cocukk iş her anlamda ..ben hayret edıyorum eskı ınsanların bu kadar saf temız hesapsız olmalarına....

Adamın gözünün içinden anlarsınız niyetinin ne olduğunu. Allah iyilerle karşılaştırsın. "Göğüsleri güzelmiş hmm" diye düşünerek birinin peşinden gitmekten hiçbir farkı yok cidden bu anlattığınız şeyin, ve ayıp.

Ben de eğitim fakültesinde okuyorum. derste hocamız dedi ki : '' kızlar sıkı tutun dersleri kpss'de atanmaya bakın artık erkek anneleri sözleşmeli gelin istemiyorlar illa kadrolu istiyorlar, tanışmadan önce soruyorlar atanmış mı diye ''

Durum bu kadar vahim yani
Ben kimse için kasmam, çalışmam kendim için illa ki kadrom için beni sevecekse hiç sevmesin müsibet
Olmadı özelde çalışırız beğenmeyen de almayıversin küçük oğluna

çekiliiiinnn bende de var bi hikaye

üniversitedeyiz. cemaat evinde kalan arkadaşın evine gelmiş bi kadın (evde 6 kız kalıyorlar) . kızlar kapıyı açınca kadın demiş "bu evde kız varmış görmeye geldim" kızları süzmüş bi , içlerinden güzel birini bulmuş (bu güzel kız benim sınıf arkadaşım oluyo ayrıca sevgilisi var ) neyse başlamış muhabbete "benim oğlum var mühendis çıkacak" diye oğlunu övmüş de övmüş
neyse göndermişler kadını sonra rahat bi nefes almışlar
bize anlattığında gülmekten koptuk

ne günlere kaldık

bizim de bi hoca demişti aynı şeyi. sözleşmeli mi ücretli mi öyle olmasın devlette çalışsın falan..

öyle
biz de aynı fikirdeyiz ama

bilmiyorum canım ben farklı düşünüyorum.

mesleğe göre tatil gününe göre bi kızla evlenecek erkekten aşk sevgi beklenmemeli.

benimle sırf öğretmen olduğum için evlenmek isteyen biriyle evlensem tatilimi onsuz geçirir üstüne de " sen öğretmen istememiş miydin? benim çalışma sürem belli, yazın sıcağında bi süreliğne anneme gitme hakkım var" derim.
bunun için kimse evlenmesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…