Ateş ölçme yöntemi ile Ovulasyon (yumurtlama) günü belirleme

Dil-i bitab

Güncel 64 ilk🎯 60 Asıl🎯 55
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
21.501
Puanlar
398
Kızlar yumurtlamayı takip etmek için ateş ölçme yöntemi var duydunuz mu bilmiyorum ilk gebeliğimde kullanmıştım yine aynı yöntemi uyguluyorum ve sizi de davet ediyorum buyrun 🤗

Bu yöntem doğru uygulanırsa ovulasyon testlerinden daha garantili ve maliyeti çok daha düşük 😀
Detaylı bilgi için linkteki 1. Sayfayı okuyunuz 😊

Uygulamak isteyenlere elimden geldiğince yardımcı olacağım yukardaki linkini bıraktığım topiğin ilk sayfasını okuyup fertility friend uygulamasını indirerek başlayabilirsiniz. 🌷

@klementinay

1000039069.webp

Bu ayki grafiğim
Sen ne zamandır takip ediyorsun? @klementinay

Ben geçen yıl Temmuz‘dan beri takip ediyorum. Bağımlılık yaptı bırakamıyorum :) bu ay döngümün 23. günündeyim geçen ayı atayım.

Ben geçen yıl Temmuz‘dan beri takip ediyorum. Bağımlılık yaptı bırakamıyorum :) bu ay döngümün 23. günündeyim geçen ayı atayım.
Evet bağımlılık yapıyor ben de ilk gebelikte takip ettim geçen ocaktan beri de 2. İçin takip ediyorum bende pcos var o yüzden en garanti bbt ile anlıyorum lh bazen yanıltıyor

Bu döngü 27 günlük ve yumurtlama yok. 1-27 Şubat arası. 19 Şubat’a kadar yumurtlama olmayınca ben 19 Şubat’ta progesteron 400mg vajinal fitil aldım 7 gün kullamdım. O yüzden yalancı bir yükseliş var zaten tek gün, Progesteron bittikten iki gün sonra da adet oldum.

Eklentiler

• IMG_7671.webp
    IMG_7671.webp
    12 KB · Görüntüleme: 34
Evet bağımlılık yapıyor ben de ilk gebelikte takip ettim geçen ocaktan beri de 2. İçin takip ediyorum bende pcos var o yüzden en garanti bbt ile anlıyorum lh bazen yanıltıyor
Ya ne güzel. Bende de Pcos var. Yumurtlma akıntısı bbt, ovü testi hepsini yapıyorum ama en çok verim aldığım bbt oldu. Gebelikte nasıl onu da merak ediyorum da . 2024 de gebe kalmıştım ama zamanlar takip etmiyordum sonra da düşük yaptım zaten.

Ya ne güzel. Bende de Pcos var. Yumurtlma akıntısı bbt, ovü testi hepsini yapıyorum ama en çok verim aldığım bbt oldu. Gebelikte nasıl onu da merak ediyorum da . 2024 de gebe kalmıştım ama zamanlar takip etmiyordum sonra da düşük yaptım zaten.
Şuan tedavi oluyor musun ?
Gebelikte adet günü ve sonras da yüksek kalmaya devam ediyo ordan anlıyoruz ateşle gebeliği

Sanırım ilk iki haftayı ölçmemişsin. Peki ovitrel kullandığın ay mı bu? Tahmini 15. gün yumurtlama olduysa. Hafiften düşmüş kendimin olsaydı geliyor derdim. 🥹
Yok o iki ay önceydi evet adetten sonra olcmuyorum gerek yok yumurtlama yaklaşınca başlıyorum 😂 bende öyle hissediyorum

Bu son döngüm 28 Şubat başladı, 24. Gündeyim. 11Şubat’ta ovitrel yaptım kendime. Benim geçiş ateşim 36,5 ya çıkar ikinci fazı yaşarım ya düşer kanamaya başlarım. Ovitrelle den sonra bayağı geç yükseldi 36,5 da kaldı sürekli.

Eklentiler

• IMG_7674.webp
    IMG_7674.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 43
Şuan tedavi oluyor musun ?
Gebelikte adet günü ve sonras da yüksek kalmaya devam ediyo ordan anlıyoruz ateşle gebeliği
Şu an letu ve ovitrel kullandım son ay. Bir kere daha letu ve ovitrel kullanmıştım. Kendim güzel yumurtladığım zamanlar da oldu ama yaşım 34 artık tüp bebek düşünüyorum. Doğal yoldan pek umudum kalmadı ama işte oraya kadar deneyeceğiz 🥲

Şu an letu ve ovitrel kullandım son ay. Bir kere daha letu ve ovitrel kullanmıştım. Kendim güzel yumurtladığım zamanlar da oldu ama yaşım 34 artık tüp bebek düşünüyorum. Doğal yoldan pek umudum kalmadı ama işte oraya kadar deneyeceğiz 🥲
3 kere deneniyor genelde 3. Yu dene bence insAllah gerek kalmaz 🤲

Bu son döngüm 28 Şubat başladı, 24. Gündeyim. 11Şubat’ta ovitrel yaptım kendime. Benim geçiş ateşim 36,5 ya çıkar ikinci fazı yaşarım ya düşer kanamaya başlarım. Ovitrelle den sonra bayağı geç yükseldi 36,5 da kaldı sürekli.
Bu ay benimde öyle oldu ama çok dip yapıp yükseldi ona bagliyorum şuan güzel gidiyor dpo 14 te mi oluyosun

Bu ay benimde öyle oldu ama çok dip yapıp yükseldi ona bagliyorum şuan güzel gidiyor dpo 14 te mi oluyosun
Dpo 15 de olurum. Evet öyle aslında gece terledim hep ovitrelden sonra. Sabahları da daha sıcaklamış uyandım. Şu anda çok iyi de daha beş gün var ve benim ateşim bir anda düştüğü de oluyor 🥹 o yüzden umutlanamıyorum 🥲

Buraya güzel bir BBT örneği bırakayım. 15 Temmuz-18 Ağustos. 35 günlük bir döngü. 3 Ağustos LH pozitif 4 Ağustos negatif. Yumurtlama akıntısı da vardı. Yumurtlamadan sonra bir kaç gün içinde ateş yükseliyor. Ve döngünün ikinci evresinde o civar kalıyor. Yumurtlama olduğu çok belli ama maalesef gebelik oluşmadı dpo 15 de ateşim 36,2lere düşerek kanama başladı.

Eklentiler

• IMG_7675.webp
    IMG_7675.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 36
3 ya da 6 heralde işallah ama bakalım nasip 🥲 organize edebe ladar ilaçla deneyeceğim çünkü yine dört aydır falan yine şaştı döngülerim uzuyor 🫠
Kilon varsa muhakkak ver benimde kilo alınca direk uzar ilaçsız olamam hatta
beslenme şeker karbonhidrat tüketimi de çok yumurtalıkları etkiliyo pcosta.

Back
X