Herkesin bünyesi farklı tepki veriyor... Ben ateş seviyemin 8'de maksimuma ulaşmadağına çok eminim:) Haftasonları tekrar uyumaya devam ederek defalarca denedim. En az 0.2 derece fark çıkıyor bende (en çok da 0.4 derece)
Baktığım her kaynakta güvenilir ateş ölçümü için kesintisiz 3 saat uykunun önemini vurguluyorlar (bu konunun ilk mesajında da yazıyor). Bildiğim kadarıyla bu 3 saat, uyandıktan sonra vücudun tekrar bazal moda dönmesi için gereken bir süre. Muhtemelen 3 saat garanti bir süredir, misal belki de sizin için 1 saat bile yeterli oluyordur. Ama bende olmuyordur :)
Arkadaşımız 4'te uyanıyorsa misal 7'de yapacağı ölçüm için endişelenmesine gerek yok.
Benim okuduğum ff'in önerisi, daha erken saatte uyanırsanız bu saati ve ölçümü not edin, jenerik bir bir formülle ayarlamaya, uyarlamaya çalışmayın, bu ölçüme dokunmayın şeklindeydi. Varsın uyuyun 1 saat sonra da ölçersiniz gibi bir ifade hatırlamıyorum. Her bünyenin farklı davrandığını da özellikle vruguluyorlar, bazı kadınlarda 20 dakikanın bile ateşi değiştirebileceğini yazıyorlar.
Uzun yazmışım biraz kusura bakmayın. Yanlış anlaşılmasın, amacım burada bilgi ya da tecrübe yılı yarıştırmak değil. Sadece ölçüm sonuçları tutarsız olan bir arkadaşımızı bu olasılık hakkında uyarmak istedim. Belki başka zaman bir başka arkadaş da fayda sağlayabilir. Ben bunu kendi kendime keşfetmek durumunda kaldım, biri bana söylese gayet mutlu olurdum :)
Sonuçta burada hepimiz aynı amaçla bulunuyoruz. Bu yolculukta birbirimize destek olmak... Allah herkesin gönlüne göre versin