kızlar şu testler konusunda biraz yardım istiyorum sizden
şmdi yarın cumartesi bide reglin 2. günü denk getirme anlamında
en azından hormon testlerim kesin özelde olacak o tamam.
ama asıl fiyatlı olan kan pıhtılaşması ve genetik testleri var.
bunlar için bir devlet hastanesinden randevu alıp bu testleri yapmak istiyorum dedigimde
dr direkt yönlendirecekmi yani
muayne olur gibi mi gireceğim?
devlet hastanelerinde de yapıyorlar yani genetikleri ve kan pıhtılaşmasını?
yada şenayın dedigi gibi özel ama sgk ile anlaşmalı bi yeremi gitsem
normal herhangi bi dr dan randevu alıpta.
benden istenen testler hormon testleri adetlen git demşti dr
işte tiroid toksoplazma şu bu dünya kadar şey işaretlemiş.
kan pıhtılaşmasıyla genetigi de ayrı kagıda yazmıştı.
önerdiği bi özel test merkezi vardı ordan bana kan pıhtılaşması ve hormon testleri için 400 tl istemişlerdi.
kan pıhtılaşmasının nasılsa günü önemli degil bunları devlette yaptırabilirsem süper olucak
onu nasıl yapabilirim?
bide eşim için sperm testini devlette nasıl yaptırabiliriz,
yada bunu özelde yapıyolar mı fiyatı nasıl biliyomusunz ortalama
bide kaç gün boşalmamış oluyo 3 gün demişti dr ama 3. günü mü 3 gün bitçek 4. günümü?
devlet hastanelerine gitmeni önermem canım, orada herşeyi teferruatlı incelemiyolar diye duymuştum ama üniversite hastaneleri malum araştırma amaçlı herşeyi inceliyomuş...
kurum anlaşması olan bi özele gitmek de makul sanırım... ben de eşim için araştırıyorum 1 haftadır. bikaç tıp merkezi buldum mesela... sen de istanbuldaysan çapadaki pek çok tıp merkezinde sgk sı olmayana 70-80lira gibi ücrete yapıyolarmış
diğer testler hakkında bilgim yok ama spermiyogram için üni hastanelerine git cnm en azından , devlette sayıya ve canlıya bakılıyor detay vermiyor..yani vakti zmanında bize öyle olmuştu eşimdeki varikoseli çok daha geç öğrenmiştik özelde yaptırdık krugerde yaptırdı eşim hepsine 70 tl vermiştik ve ileri hızlı problemimizi o zman anlamıştık yaklaşık 1.5 sene fln önce olması lazım tam tarih hatırlamıyorum ama..
ben de öyle duymuştum canım
benim dayimin bana dedigi bir karisim vardi ari sutu
adam kullanin obur ay hamilesin diyordu hep:)
gitmisken alalim dedim benimki 'hayir istemiyorum sacmalama' dedi cildirdim sinirden
almadan geldim
ayni sekidle ben de dedim gelmisken test yaptirsana
ne gerekkkk varrrr dedi yine birsey diyemedim
arı sütü aldım ben geçen ay... 3 defa zorla yedirdim... bi faydası olamadı tabiiii... gıcık şeyler
yavrum sımdı bak sperm testi için sole oldu bizde
dra pazartesı gittik ya dediki, bu gece bosalacaksın(pazartesi)perşembe günü de sperm testı vereceksın dedı.
test parası olarakda ssk ıle anlasmalı bı urolojı merkezıne gıtmıstık 12 tl muayene ucretı verdık ve o bızı bı ozel labratuara yönlendırmıstı. ve orda para almadılar malum anlaşmalı laba yonlendırdı.
dıger tester ıcınde bgnden arastır, kadın dogumcusu olan ssk anlasmalı bı hastaneye gıt onlarında cogu bu testlere ayrı para almıyor
genetık testler ıcınde bır unıversıte hastanesıne gıt orda hem cok guzel arastırılır hemde cok fazla pahalı olmaz.
çok uygun fiyata yaptırmışsınız canım... ben de eşim için araştırıyorum,70-80lira en uygunu
canım bu konuda uzman olarak :))) dermişim kendime ne yazıık ki araştıra araştıra
3 gün perhiz 4.gün sperm örneği vereceksin
diğer eşi sperm testi yaptırmayan arkadaşlarımada Allah sabır versin valla ben olsam kafayı yerdim heralde
bizdede eşim baktırıyım diyo proxeed kullanıyoruz işe yaradımı diye bende ne gerek var sonuçta hala çocuk ortada yok diyorum iyi çıksa ne işime yarıycak
dimi ama :))
verdiğin bilgiler süper oldu,çok sağol... ben 1 hafta perhiz sanıyodum, adamı zora sokacaktım