Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

sabret canim o zaman simdi dusup icin icini yemesin
en guzeli de onceden farketmek
ya bilmesen kullansan ve sonra aklna gelse ogrensen ne yapardin oyle dusun

umarim istanbulda kan testi yaptirdiginda sonucu hemen o gun kolaylikla alirsin
cunku istanbuldaki arkadaslarim ertesi gun aldikalrini soyluyorlar:44: sabha erkenden vermen gerekebilir bir de
oncedne bir arastirip gitmen lazim hastaneye

özel hastaneler hemen vermiyo mudur sonucu hepsi öyle mi?
istanbul da bi dünya ya yaa ne kadar kalabalık çok korkutucu.
o zaman ben dpo 10 gecesi acilden gidip kan vereyim.konyada.

evet pervane de yazmış o arkadaşımda özel mesajında şöyle yazmış
ama prospektüste gebelik riskinde bile kullanılmamalı diyor.

ben de bu ilaç konusunda kafam neden bu kadar rahat diyordum.. yine de araştırmışım zihnimde iyi şeyler kalmış.

Son düzenleme:
özel hastaneler hemen vermiyo mudur sonucu hepsi öyle mi?
istanbul da bi dünya ya yaa ne kadar kalabalık çok korkutucu.
o zaman ben dpo 10 gecesi acilden gidip kan vereyim.konyada.

bilmiyorum ayrintisi ama isi garantiye alman acisindan hatirlattim
eger istanbul olursa da arayip bir sorarsin ne zaman aliniyor diye

ya da dedigin gibi yaparsin
simdi uzme tatli canini
nasilsa zaman var onunde birkac gun
ve neticeye vardirip ilac kullanmiycaksin ya da kullanacaksin

evet iyki arastirmissin
dedigi gibi kk da tecrube yaniltmiyordu genelde
ama bu sefer yaniltmis

evet öyle oldu...
çok sağol canım desteğin için..
beni en iyi sizlerin anlayabileceğinizi biliyorum..
benim zihnimde herşey kitap gibi ezbere değildir biliyor musun. arkadaşların bu yazdıklarını şööööyle bir okuyunca demek bişey olmuyor diye ilişki milişki sallamışım ben.
ayrıntılı bi araştır demi..
ama bu ders olsun bana.

ya tabi birilerine sormak iyi oluyor
kk bu konuda cok onemli
ama arkasindan tabi senin de kcuk bir arastirma yapip teyit etmen en mantiklisi
ama gec kalmadin canim

kizlar bu bilgi ilginizi ceker belki, biri paylasmis cikolata hakkinda paylasim cok da guzel olmusordan alinti yapiyorum
* Kaliforniya Üniversitesi uzmanları her gün az miktarlarda çikolata
yemenin kanda pıhtılaşmayı önlediğini savunuyor. Bu da ani kalp
krizlerinin önüne geçiyor.

aslında çok araştırdım ama bi cahillik bişeyler oluyor. mesela eşim konusunda da oldu. eşime neler kullandım neler. o kadar erkek infertilite topiklerinde takıldım kızın biri dedi geçen eşinin fsh değerlerinde bi sorun olabilir baktırdınız mı??
hayır ben onca ay bu neden dikkatimi çekmediyse ben çok dalgınım every bildiğin gibi değil. oysa arada görüyodum fsh filan. ama kafama dank etmedi hiç işte.
gelince ilk işimiz ona baktırmak olcak tüm erkek hormonlarına.

ara ara çikolata yiyoruz ama hiç düzenli değil okul varken daha çok yiyordum tenefüslerde iyi oluyordu

bir de o var di mi:44:
ben de gebelik uzerine arastirma yaparken karsima cikmisti bu yazi ingilizce bir sitede
'erkeklerin uretkenligini, kadinlarda oldugu gibi hormonlar yonetir!'
ama farkinda msiin hicbir doktor gelsin esinin hormonlara bakalim demiyor
belki onun da donem donem stresten degiskenlik gosteren hormonu olabilir ya da dogustan afrkli olan dedigin gibi fsh :44:
offf neler var canim ya
keske hcbirini bilmeye gerek kalmasaydi
arkadasim bana yazmis faceden 'dogum kontrol hapini biraktim adet olmadim gecti gunum baya 'diye ben de belki yumurtlaman duzene grmemistir gecikecektir dedim ama kiz yumurtlamanin ne oldugunu bilmiyor ki ama kocaman cocugu var yahu..
aynis ekilde hamile olup alttan utrason aletini bir kere bile gormemis olan var, cubuk varmis diye bahseden...
ayni sekilde dongunun hemen ilk haftasinda hamile kalinir diye bilen var, hemen 10 gun gecsin test yap cikar seklinde...

offfff neysee yine efkarlanicam ben

canım galiba primaluttan bahsediyorsun ben yazarken doktor kontrolünden geldim demiştimama bana kesinlikle korunacaksın diye bi şey dededi yoksa ben içeriğini filan bilmiyorum o kadar da araştırmadım progesteron var mı yok mu yorum yapmadım sadece bana düzenini bozarsın kullanma demişti doktor dedim

olay ne çokta anlayamadım aslında niye bu kadar panik yaptın

karanfilcim bu kadar strese girme boşuna bence
inan hepimiz aynı şeyi yapıyoruz bazen.yani bi anlık düşüncesizlik yapabiliyoruz ezbere davranıyoruz işte.
sen ne gün çatladığına eminsen zaten dpo 7de bile döllenme olduğu takdirde çıkarmış.
ben bi kez progesteron testi yaptırmıştım doktor gebelikten şüphelendi ve hcg de istedi o gün
yaptırdım ve negatif çıktı doktora sordum bu kadar erken belli olurmu diye oda olsaydı kesin belli olurdu dedi.
yani geç yumurtlama ve geç döllenme olmadığı takdirde seninde 10.gün kesin belli olur.
inşallah bi aksilik çıkmaz ve planların yolunda gider.

evet canım ben de üzülüyorum..daha hiç bişey bilmeden hamile kalıyorlar ya..
ben en çok alttan muayene olmamak isterdim benimde bi arkadaşım var o da ing. öğrt. yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. beraber başladık çalışmalara 2. ayında hamile kaldı ve dedi hiç alttan muayene olmadım doğum nasıl olcak falan diye..

fsh genç yaştaki erkeklerde ani iniş çıkışlar yapabiliyormuş strese bağlı olarak.

bugün benim de eşim yok pikniğe gittiler arkadaşlarıyla

hımmm şimdi okuyunca daha net anladım canım bi şey olmaz Allahın izniyle o kadar ciddi bi şey olsa doktor kesinlikle kullanma derdi çünkü ben gittiğim dönem tam yumurtanın yeni çatladığı dönemdi yumurtanın döllenip döllenmediğini görmemişti korun falaln derdi o zaman bundan sonra ki dönem için ama bi şey demedi...

bi de tanıdığım biri de umreye gitmeden önce kan tahlili vermiş çıkmamış sonuç 15 gün boyunca ilacı kullanmış geri döndüğünde hala adet olmayınca gitmişki doktora hamile ya sonuçta çıkmamış ya orda ilacı kullanırken hamile kalmış şimdi 9 aylık çok tatlı bi kızı var gönlünü ferah tut yine yaptırabilirsen yaptır kan tahlili ama çıkmayadabiliyor bu konuda da yapılacak bi şey kalmıyor

bizde genclik mi kaldi
omrumuzden omur aldi bu bebisssss gelmedi de yaslandik yaaaa

benim esim uyuyor ama pazar gunu calisti dinlenemedi o yuzden bu hafta bitmis durumda
hergun gelse uyusa birsey demem, yeter ki dinlensin

Son düzenleme:
canım senin yazdıklarından + bi arkadaşın yadıklarını birleştirdim canım. benim de doktorum izinde olmasaydı tereddüt edeceğim herşeyi soracaktım ama olmadı gittiğim başka doktor düzen bozan ilacı yazamam dedi yolladı..
içeriği çok çok tehlikeli görünüyor canım ilacın o yüzden korktum hoş bizde bebk deolmaz zaten ama işteler var işte..

inşallah canım kocaman X i görünce affaladım..
hep sakin olmayayım canım azcık panikli halimi de görün

yani bahsettiğin ilaç primolut-N ile öyle mi
valla canım biz az önce bu ilacı katil ilan ettik sana da bu düşük yaptırttı dedik görüyor musun sen..

işte diyorum ya kk da örnek çok daha fazla diye o kadar hemşire arkadaşım var hiç bişey için kesin konuşmazlar... çok da tecrübeleri olmuyor
ama kk da her tecrübe var işte.

ayy tamam çok rahatladım.
çatlama günüm belli dpo10 da da çıksın bi zahmet.
olmayan bişey nasıl çıkcaksa..

evet canım eminim aynı ilaç Allah korumuş zaten O ol derse ne engel olabilir ki....
sen hangi doktora gittin de öyle dedi ya çok şaşırdım valla öyle yollamasına

bizde genclik mi kaldi
omrumuzden omur aldi bu bebisssss gelmedi de yaslandik yaaaa

benim esim uyuyor ama pazar gunu calisti dinlenemedi o yuzden bu hafta bitmis durumda
hergun gelse uyusa birsey demem, yeter ki dinlensin
ben bi istatik yaptım çok güleceksiniz
benim eşim 2-3 gün itibariyle 32 yaşında.
benim babam ben doğduğumda 27 yaşlarındaymış, 2 sene sonra da kardeşim olmuş. ama aradann uzunca seneler geçtikten sonra yani 8 sene sonra da 3. kardeşim olmuş.
eşimlerin 4 kardeşler ilk ikisi babaları 22 ve 24 yaşındayken olmuş. diğer ikisi aradan bi 12 yıl sonra olmuş..
bizim bi tanıdık var çocukları olmuyordu 7 yıldır 35 yaşlarında şimdi çocuğu oldu..
acaba diyorum 30 yaş ve alttan üsten çevresinde üremede bi gerileme mi oluyor ki:44: çok saçma oldu dimi
işte kk ya girmediğimde de böyle saçma şeyleri hesap ediyorum işte.. aklım yaş problemlerinde kalmış sanırsam..
evet ya panik halini gormek sasirtti beni de
hadi ben olsam neyseee, sakin karanfilce panikte tedbir diyelim

siz benim bebek konusunda çok takmadığıma bakmayın günlük hayatta sıkışık bi an ya da durum çok paniklettirir beni. mesela dün gece sahura geç kalkmışım. uğraşacam derken de bi baktım 20 dk var. bizim erkekleri de çağırmıştım baktım orda burda siftiniyolar. 20 dk yı görünce çığlık çığlığa bi bağırmışım ki kardeşim diyor sus bütün mahalleyi uyandırmana gerek yok. balkon kapısı da açıkk tam şenlik yani..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…