Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
kızlar merhaba bugün bütün hamilelerin topiğine girip yazıyorum hastanede canım sıkılıyor hamileliğiniz nasıl gidiyor inş sorunsuz geçer.. çünkü benim ki bu zamana kadar sorunsuzdu ama şuan bebeğim rahmime çok yakın ve kordonu doğum kanalını kapatmış o yüzden hastanede yatıyorum erken doğum riskim var çünkü.. dualarınız da bana ve oğluma da yer verirseniz çok sevinirim..

tatlım vaktiyle saatiyle gelsin sağlıkla gelsin inşallah

Peeff hala akupunktur tüp diyorsun, önce Rabbim ol desin ama sen onlara gelmeden gebe kalacaksın inşAllahh
Hepinize temennim ve duam bu Rabbim daha fazla bekletmesin sizleri inşAllahhh
Çaresizlik deme sen elinden geleni yapıyorsun, doktora regli zamanı gitsen, pazartesi gerçekten neden gideceksin?

- Her yemekte yeterince protein almaya gayret gösterin. Kırmızı eti kesin. Onun yerine balık, tavuk, yumurta, ayçekirdeği, kabak çekirdeği, yer fıstığı, badem ve yoğurt tercih edin. Bunlar yüksek kalori içerdiğinden porsiyonlarınızın küçük olmasına özen göstermeniz gerekir.

- Diyetiniz fitoöstrojenleri içersin. Bunlar baklagiller, soyanın fermente edilmiş hali, mercimek ve nohut olabilir.

- Yediğiniz herşey mümkün olduğunca organik olsun.

- Doymuş yağları kesin

- Bol bol su için. Sudan başka hiçbir içeceğe diyetinizde yer vermeyin. Özellikle kola ve benzeri içeceklerden uzak durun. Su şişesi elinizden eksik olmasın, günde en az 3 litre için.

- Tatlandırıcılardan, gıda koruyucularından, katkı maddelerinden ve işlem görmüş gıdalardan uzak durun. Mümkünde kendi yoğurdunuzu kendiniz yapın.

- Kafeinden uzak durun. Siyah çayı ve kahveyi kesin. Yeşil çay ve bitki çaylarını içebilirsiniz.

- Şekeri tamamen kesin. Şekerli gıdaları tüketmeyin. Çok şiddetli tatlı ihtiyacı başgösterirse hurma yiyebilirsiniz ama 2 adeti geçmeyin. Besin değeri yüksek olmakla beraber kalorisi de düşük değildir, rejiminizi bozabilir.

- Temel yağ asitlerini eksik etmeyin. Bunlar badem, ceviz, keten tohumu yağı, kabak çekirdeği, brezilya fıstığı, susam, avokado, koyu renkli yeşillikler, somon balığı, sardalya, tekir ve uskumru balıklarında bulunur. Yemeklerinizde kanola yağı ve üzüm çekirdeği yağı kullanmaya özen gösterin.
Eğer adetlerinizi düzene sokmak için doğum kontrol hapı kullanıyorsanız PKOS’nin yarattığı dengesizliği daha da beter hale getiriyor olabilirsiniz. Eğer bu hapları bırakmak istemiyorsanız yukarıdaki diyeti desteklemek için birtakım vitamin ve mineraller alabilirsiniz.

-alıntıdır-

*Hayıt otu hipofiz bezinin doğru çalışmasına yardımcı olur. Bu otla ilgili olumlu sonuçlanmış klinik deneyler de mevcuttur. Eğer prolaktinle ilgili bir sorununuz varsa ilaca başvurmadan evvel bu otu denemelisiniz. Aynı zamanda progesteron seviyelerini düzenler, bu da adet döngünüzün sağlıklı bir uzunlukta olmasını sağlar. Hayıt otunun bir diğer faydası östrojen ve androjeni düşürerek yumurtlamaya yardımcı olmasıdır. PKOS durumlarında bu etki çok önemlidir.

*Yüksük otu, sibirya ginsengi, hint ginsengi böbrek üstü bezleri için çok faydalıdır. Dengeyi sağlamanıza yardımcı olur.

*Şakayık testesteron gibi haddinden fazla yüksek androjenleri düşürür, östrojen ve prolaktin seviyelerini kontrol altına alır. Aynı zamanda ovulasyonun gerçekleşmesine yardım eder ve progesteron seviyesini düzenler. Bu otun meyan kökğ out ile birlikte alınması tavsiye edilir. Bu iki ot sinerjik bır etki yaratarak hormonlarınızı düzene sokar ve LH/FSH oranını düzeltir.

*Gurmar (Gymnema sylvestre) karbonhidrat ve şeker iştahınızı azaltarak kilo verne çalışmanıza yardımcı olur. Insülin direncini geliştirmekte kullanabileceğiniz en önemli otlardan biridir.

*Demirdikeni otu adetlerinizi ve yumurtlamayı düzene sokmakta yardımcı olur.

*Aslan kulağı out rahim uyarıcıdır. Aynı zamanda yumurtalıklar için çok faydalıdır.

*Sabal meyvesi genellikle erkek infertilitesi için kullanılan bir ot olmakla beraber PKOS hastalığı bulunan kadınlarda aşırı bulunan testesteron hormonunu dengelemek için ve aşırı tüylenmeyi engellemek için de önerilir.

*Boğa dikeni (meryemana out), biberiye, tavşan kulağı (bupleurum rotundifolium) ve schizandra karaciğer için mükemmel otlardır. PKOS durumunda fazla östrojeni vücuttan atmak için birebirdir.

Dikkat etmeniz gereken husus; bu otları kesinlikle ilaçlarla birlikte almamaktır. Bu tip tedavi edici özelliği olan bitkiler ilaçlarla kontraendike olabilir. Özellikle fertilite için ilaç kullanıyorsanız bu otlar ilaçların etkisini azaltabileceği gibi farklı sorunlar ortaya çıkarabilir. Herhangi bir ota başlamadan önce (doğal tedavi- bitkisel tedavi karşıtı olmayan) doktorunuzla görüşmenizi öneririm.

Bütün bu diyet değişikliğini egzersizle desteklemeniz şarttır. Tam anlamıyla bir hayat stili değişikliği yapmadıkça PKOS’den doğal yollarla kurtulmanız zordur.

-alıntıdır-

benimkide önceki sene anneler gününde resmen bana iftira attı onu unutamıyorum bidaha da gözümde yok anlıcağın aramızdaki ilişki ogün bitti Allaha havale ettim

canım Allah yardımcın olsun sağlıkla zamanın da doğsun inşallah oğluşun.. Allah onu sana bağışlasın inşallah

Rabbim yar ve yardımcın olsun canım, vakti ve zamanı ikinizin hayrına olacak şekilde ne zamansa ozaman gelsin inşAllahh
Sağlıklı ve sağlıkla kucağına alman dileğiylee....

canım gecmıs olsun
ınsallah hersey yoluna gırer ve bebegınle sen evınıze donersınz
oglusun saglıkla vaktınde gelsın ınsallah, dualarımız senınle

canım sende pko varmıydı nasıl hamıle kaldın diyet için yazdıkalrını hemen kopyaladım uyacam inş. sagol yazın için

canım sende pko varmıydı nasıl hamıle kaldın diyet için yazdıkalrını hemen kopyaladım uyacam inş. sagol yazın için

Bende yoktu canım herhangi bir diyette yapmadım ama balık çok sevdiğimden balık tüketimin fazlaydı
Hamile kalmadan önce check up ve smear testi yaptırdım sadece...Ondada ufak enfeksiyon cıktı fitil kullandım
Ama sıkı iç çamaşır ve sıcak duş gibi durumlardan uzak dur ve eşimide uzak tuttum. Şansıma yazdı oda soğuktan şikayet etmedi

Ben burda pko olanlar için, okuduğum bir yazıda yardımcı olmak istedim.Dilerim ve umarım ki yardımcı olabilirim ve bebişleriniz sizinle olurlar. Ama mutlak bir doktorada danış canım ezbere iş olmasın tamam mı

Son düzenleme:

İlk şema ovulasyonun gerçekleşmediği bir tablo örneği.Sıklıkla olmamak kaydıyla yumurtlamanın gerçekleşmediği aylar yaşayabilirsiniz. Böyle bir durumda ateşiniz yükselmez ve yukarıdakine benzer bir tabloyla karşılaşırsınız. Bunun nedeni vücut ısınızı yükseltecek olan progesteron hormonunun salgılanmamış olmasıdır. Çok daha küçük bir ihtimalle ovulasyon gerçekleştiği ve progesteron salgılandığı halde vücudu bu değişikliğe cevap vermeyen kadınlardan olabilirsiniz. Fakat dediğim gibi bunun ihtimali daha zayıftır.

Yumurtlamanın gerçekleşmemesi pek çok neden bağlı olabilir. O ay stresli günler yaşıyor olabilirsiniz, hastalık yaşıyor olabilirsiniz ya da folikül kistiniz olabilir.

Yukarıdaki şemada genellikle olduğu gibi yumurtlamanın hemen akabinde değil de yavaş yavaş artan bir vücut ısısı şablonu da görebilirsiniz. Bu şemada ovulasyonun 2 Kasım’da gerçekleşmiş olma ihtimali var ama geçiş ilk tablodaki kadar net olmadığı için emin olamıyoruz. Her kadında vücudun progesterona tepkisi aynı olmayabilir. Bu bir problem var demek değildir. Böyle bir durumda ateşiniz kesin olarak yüklesene kadar kendinizi fertil saymalısınız. Bu şemada fertil günlerin bittiği tarih 6 Kasım olarak kabul ediebilir. Eğer sizin tablonuz da aşağıdakine benziyorsa ateşinizin artık kesinlikle yükseldiğine emin olana kadar hamile kalma olasılığınızın yüksek olduğunu varsaymalısınız.

Başka bir durumda da aşağıdaki örnekteki gibi vücut ısısının keskin hareketlerle değil de yavaş yavaş yükseldiğini görebilirsiniz. Bu durum da gayet normaldir. Tek tek dereceler yerine tabloya bir bütün olarak bakabildiğiniz sürece problem olmayacaktır.

Karşılaşabileceğiniz bir başka tablo ise aşağıdaki gibi normal seyrin dışına çıkıp çok düşük ya da çok yüksek dereceler olabilir. Tabii bu bir kereye mahsus olmalıdır dikkat dışı bırakabilmeniz için. Bu örnekte 28 ekim tarihli sarıyla işaretlenmiş olan derece ortalamanın üzerinde çıkmış. Herhangi bir nedenle böyle olmuş olabilir. Yumurtlamadan sonraki bir günde de ateşiniz normal seyrin çok altında çıkabilir adet başlamadan 1 gün önce ateşiniz düşebilir ya da adet başladığı halde ateşiniz düşmemiş olabilir. Bütün bunlar olasıdır ve normal sayılır. Bu durumda yapacağınız şey bu ateşe bir anlam yüklemeyip dikkate almamaktır. Ama sıkça tekrarlanması durumunda kullandığınız termometrenin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmenizde yarar vardır.

Eğer yumurtlama (ovulasyon) sonrası ateşiniz en az 18 gün boyunca yüksek kalmaya devam ederse neredeyse kesin olarak hamilesiniz demektir. Ayrıca üç fazlı bir şema da oluşturmuş olabilirsiniz aşağıdaki örnekteki gibi... Yani ateşiniz yükseldikten sonra bir kademe daha yükselebilir. Bunun nedeni olarak vücudun ekstradan ürettiği progesteron olarak gösterilir. Ama eğer hamileyseniz ve tablonuz aşağıdakine benzemiyorsa bu muhakkak bir problem var anlamına gelmez. Her kadın hormonlara farklı tepki gösterir.

Ateş ölçme yönteminin bir diğer faydası da luteal fazınızda bir problem olup olmadığını gösterebilmesidir. 3 aydan fazla süredir oluşturduğunuz şemada eğer sürekli olarak 10 günden az süren ovulasyon (yumurtlama) sonrası yüksek ateşle karşılaşıyorsanız bir sorun olabilir. Aşağıdaki şema kısa bir luteal faz örneğini gösteriyor. İdeal olarak bu dönemin 12-14 gün olması beklenir.

Ancak her durumda yüksek derecelerinizin sayısı 10dan az olmasına rağmen luteal fazınızın kısa olduğuna karar vermeniz gerekmez. Bir ihtimalle ovulasyon gerçekleştiği halde ateşiniz yükselmekte geç kalabilir. Yukarıda da bahsettiğim gibi bazı kadınlarda vücut progesteron hormonuna tepki vermekte gecikebilir, netice olarak vücut ısınız yükselmez ve siz de luteal fazınızın kısa olduğu yanılgısına kapılabilirsiniz. Eğer yüksek derecelerinizin sayısı 10dan az ise bunun luteal faz problemi olup olmadığını anlamanın en iyi yolu ne zaman yumurtladığınıza emin olmaktır.

-alıntıdır-

sagol cnaım allah razı olsun teşekkür edrim cok bende deniyecem rabbım saglıcakla kucağına almayı nasip etsin bebişini darısı bizim başımıza inş.

sagol cnaım allah razı olsun teşekkür edrim cok bende deniyecem rabbım saglıcakla kucağına almayı nasip etsin bebişini darısı bizim başımıza inş.

çok sağol tatlım çok açıklayıcı olmuş örnek tablolar acaba benimkisi hangi örneğe giriyor uff bu ay yumiş yok sanırım ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…