Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
yumurta çatlayıp ateşi yükselmeyen yok mu hiç???böyle bir şey olma olasılığı var mı???

Gunaydin cnm. Seni ruh halin cok etkiledi cnm.zaten.
Artik sen hizmet etme. Gelenler yapsin bi zahmet.

:)) nerden nereyeeee canım Rabbim isteyen herkese yaşatsın inş.
Saygı gösterip Kapını açtığına dua etsinler başkası olsa bunuda yapmazdı. şuan sana yaşattıklarının sıkıntılarını çekiyorsun çok haklısın canım

Kızlar yazmaya fırsatım olmadı dün akşam kasıklarımda değişik bir ağrı vardı sanki adet ağrısı gibi... buzdolabından içecek bişeyler alıyım dedim tam elime aldım sağ kasığıma bir ağrı girdi ama içimden bişey koptu sanki iğne batırdılar elimdeki şişeyi yere attım nerdeyse düşüyordum eşim koştu tuttu... Eğer devam etseydi sürekli Dr. Gidicektik ama şuan tekrar var aynı ağrı baskıdan dolayı mı yoksa anormal bir durum mu var anlayamadım canım acıyor ((( ne yapsam bilemedim

sağlık ocağında yaptırdım canım ama ordaki kız yarın saat 1de alın dedi.annemlerin ordaki sağlık ocağında kayıtlıydım ben.o gece annemlerde kaldım.ertesi günde dr.a randevu aldım.
sağlık ocağına sonuçları almaya gittiğimde kapı duvar.yarım gün çalışmışlar bayram diye.
sinir oldum.yarım gün çalışıcakları unuttu heralde.bana saat 1de gel al dedi.
eski sonuçlarımı gösterdim dr.a
ilaç kullanmam gerekiyomu.acaba ondan mı gebelik olmuyo dedim
tsh 3 müş ilaç kullanıcak kadar yüksek değil,
ama kontrol altında tutalım.rutin bi şekilde ölçtürürsün dedi.

bende eşim ve kendim için vitamin desteği istedim.
eşime proxeed plus verdi.banada infofolik verdi.ikiside suya karıştırılıp içiliyor.
eşiminki çok pahalıydı.tüp bebek tedavilerinde kullanılıyomuş.
sağlık ocağındaki tahlilleri annem gidip alıcak bakalım
ordaki sonuca göre hareket ederim.

canım yaa çok stresli geçiyor hamileliğin.cute gibi olucaksın diye korkuyorum.
ne diceğimi bilemiyorum.haklısın tamamen.
o zamana kadar sıksanız çok güzel para biriktirilir.

benim eşimde aşılama tüp bebek hiç düşünmüyo.bak diyorum falanca kişi 10 milyar harcamış çocuk için.yine de tedaviyi bırakmıyolar diyorum.çocuk için o kadar para harcayamam ben diyor.
olucağı varsa Rabbim verir diyip çıkıyo işin içinden.
cahilliğinden mi umutsuzluğunda mı böyle diyo bilemedim.

neyse senin konuna geri dönelim.parmağına krem filan sür canım.ağrı kesici kremler var.
kendini bu kadar strese sokma.para işi ayarlanmış.bence işler yoluna giricek ve özelde doğum yapıcaksın.
o zamanda boşuna kızmışım bu kadar diceksin

canım bu genelde her hamileye söylenir.
kimisinin karnı küçük olur ama tosun gibi doğurur.
onu söyleyenler cahildir sen kafaya takma hiç.
kendinde biliyosun zaten gayet sağlıklı olduğunu.

sende iyi hikaye yazıyomuşsun.bu taktik kesin işe yarar

Kizlarrrr.. oglum ek besine gececek diye nohuttan dogal yogurt mayasi yaptim. Onla da sutu mayaladim ve ilk yogurdum hazir. Bundan da tekrar mayalayacagim. Bu sekildd 5-6kez mayaladiktan sonra tam olarak tadi bildigimiz yogurt oluyormus. Suan peynir tadi daha baskin. Suzgec de olan nohuttan elde ettigim maya digeri de onunla yaptigim ilk yogurt. guzel olursa siz de kendinize yaparsiniz. Oglum ek gidaya gecince anne sutuyle yapacagim ona. O nedenle denemelere basladim.

Eklentiler

• IMG-20141028-WA0011.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 78
  • IMG-20141029-WA0000.webp
    12 KB · Görüntüleme: 77
  • IMG-20141029-WA0001.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 77
aa süper mis.... ben zaten sütümu alıyorum kendim önceki mayaladigim doğal yoğurtla mayaliyorum olmaz mi ki.agir mi gelir ki inek sütü..... nohutla nasıl yaptin canım islatip haşladin mi.ay cok sordum.

aa süper mis.... ben zaten sütümu alıyorum kendim önceki mayaladigim doğal yoğurtla mayaliyorum olmaz mi ki.agir mi gelir ki inek sütü..... nohutla nasıl yaptin canım islatip haşladin mi.ay cok sordum.
Cnm.
1 bardak sutu (AOÇnin gunljk sutu. Dr guvenle bebege yogurt icin kullanabilirsin demis arkadasima) mayalamak icin isittim. Sonra kavanoza aldim ve icine 15 tane çiğ nohut attim. Agzini kapadim. Sardim ve tam 24 saat kalorifer peteginin uzerinde ellemeden beklettim.
24 saat sonra acinca ustte bal petegi gibi maya, altta su olusmus. Peynir alti suyu deriz. Ondan olusmus. Hatta kavonozu acinca kokusu eksi peynir gibiydi. Tattim ama tadi yok. Nette de oyle diyr. Suzdum. Suzgecte kalan maya. Yaklasik 2.5 tatli kasigi.
Yine 1 bardak sut isittim. Bu mayayi (ben hepsini kullandim deneme amacli. Sanirim 1 kasikta yeterli olurmus) yavas yavas alistirarak ezdim ve sutun hepsine ekledim..yine agzini kapadim. Sardim sarmaladim. Kaloriferin uzerine koydum. 4 saat bekledi. Yine altta biraz su olustu ama ustu yogurt oldu. Gece dolaba koydum sabah actim. Bu kez de tadi peynir+yogurt karisimi. Eksimsi.
Simdi de bundan 1 tatli kasigi alip 1 cay bardagi sutle yogurt yapayim diyrm. Bu sekilde 6-7 kez yapinca tam yogurt oluyormus.

anladim canim.afiyet olsun rüzgar beye:)

Ablam bende mayayi bu sekilde yapmayi dusunuyorum...
Bu arada petek uzerinde degilde istersen firinin icine koy ablam...
Cok guzel mayalaniyor oylede agzi kapali ce sabit isida duruyor...

bu cok iyi oldu cuteeee...tesekkurler...helalligini ver kopyaladim da bi kac aya bize de gerekicek..
ve bi kac gun once gunduz programinda duydum hazir maya cocuklara kesinlikle olmaz diye zararlarini o kadar saydiki icime kurt dusmusdu..kendinizi yapin demisti de kv.ye sordum bilmiyorum demisti..arastirmak aklimdaydi..yine yetistin imdadimaa tesekkurler canim..

Ablam bende mayayi bu sekilde yapmayi dusunuyorum...
Bu arada petek uzerinde degilde istersen firinin icine koy ablam...
Cok guzel mayalaniyor oylede agzi kapali ce sabit isida duruyor...
Cnm. Benim petekler yaniyr. Onun icin kullanisli bana. Firin 24 saat acik kalacak. O pek tehlikeli geldi bana.
Helal olsun cnm. Yarasin kuzucuklara...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…