Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Dgrpnr ve Duha...
Kizlar. Yuzeysel okuyabildim hep. Benim sipa hiperaktife bagladi. Umarim eslerinizi ikna eder ve işe gitmezsiniz. Inanin 3 aylik bebegi birakamazsiniz. Herkesi biraksin esleriniz. Siz herkes degilsiniz,kiyaslamasinlar... Kendileri bebeklerinin yuzunu gorsun, bakalim kvlerine bile verebilecekler mi... ne yapin edin kendiniz bakin derim.

Gecmis olsun cnm.

ah canim. az önce kv ye dedim oğlun böyle diyor diye utanmiyor da birak demeye dedim. hic bi borcu derdi yok cok şükür gayet rahatta dedim. kızım olur mu diyi küçücük bebegi yarın doğunca kendi der birakma diye kiysmaz diyo hele bi dogsun da diyo. bir de zaten biraz büyüyünce srn istesen de evde duramaz sin calismak istersin diyo hey allahım. mesele yavrun olunca öyle bi eve kapanirsin ki...

he he ilahi kız güldürdün beni eee aşk varmış istemen çok normal:)
Cicegi hastaneye almazlar. Onun yerine parasini versen daha iyi olur cnm. Hastane de para cok lazim.oluyr.

Sen de gerilme cnm..normal ya da sezeryan fark etmez. Yeterki saglikla kavusun.
canım sağol işte geçti sayılır gerginliğim
gozunuzaydin olsun canım . allah analı babalı büyütmek nasip eylesin . normal mi dogurdu.

canim önemli olan sağlıklıca kurtulmaniz hakkında hayirlisi olsun ins.
amin canım sağol
:)
canım aldık bir şey yiyecek:)

sormadım canım hiç gerek yok onun bilmişliğine:)
canım çok haklısın senin kv nin sınırı yok artık ciddi anlamda sınır koyman lazım ben gıcık oldum iyice
canım ablamda ikinci gebeliğinde almadı sabah akşam yeğenimi okula götürmek için yürümesi gerekiyordu kızı da maşaallah ilke göre tosuncuk oldu:)

sağol canım amin
güle güle sağlıkla kullanın duham
geçmiş olsun canım, özele mecbur gideceksin canım sakın ihmal etme
geçmiş olsun canım

canım kv nin dediğinde bir şey yok evet bebeğine bakmak için eve kapanırsın ama inan bunaldığın anlarda olacak yok olmaz deme sakın oluyor duham:) ama tabi ki bende annenin bakmasından yanayım her zaman:)

Günaydın kızlar

Bu sene bitsin diye bekliyorum ne zordu arkadaş:)

Benim paşa cumartesi akşam yine hasta oldu istifra etti bir şey yokken, kızlar ben korkmaya başladım başka bir sıkıntısı mı var benim kuzumun idrar tahlili kültürü temiz çıktı, hem geçen ay hem bu ay bir gün ateş oldu ertesi gün sapasağlam, eşimede dedim korkuyorum diye kötü düşünme diyor ama bu hafta götürücem yine doktora asla rahat edemem

Bir yandan kuzeni doğdu ondan mı etkilendi diyorum bebekleşiyor haliyle ınga falan demeye başladı:) daha görmedi bile sadece artık amcasının evinde olduğunu biliyor, babasına oyuncak aldırdım kuzenin sana getirmiş diye ama hayır o getirmedi diyor, halimiz yaman ocakta asıl eleman gelince biz yandık belli oldu, kışın doğum olması hiç iyi değilmiş yazın olsa sürekli bahçeye parka gönderirdim hem sıkılmaz hem kıskanmazdı dün morali yerine gelsin diye kapalı bir oyun alanı var oraya götürdük biraz düzeldi bakalım...

Eltiye gelince tahmin ettiğimiz gibi bebek doğuncada kendi canını düşünmekten vazgeçmedi, çatlatıyor, sütü gelmedi göğüs ucu kısa, yemiyor içmiyor istemiyormuş canı ki hikaye derdi kilo! Dün eve geldiler kendi annesi evine gitmiş bir gün sen dur demiş kv me, kv beni aradı çağırıyor üstünü deiişicez kızım yardım et diye ( kv dem çok paniktir değiştiremez yıkayamaz yeni doğanı) dedim emire çorba yapıyorum yedireyim gelirim, giderken incir rezene götürdüm süt yapsın diye, üstünü altını değiştim, kafası hala kanlıydı kızlar!! Annesi hastanede bana sormuştu bende kurumadan iyice sil bir şey olmaz öyle bırakma teyze dedim, kadın silmemiş nasıl kurumuş yavrunun kafasında!! Sildim ılık suyla tam çıkaramadım tabi! Sonra meme tutturma faslı başladı ,ayyy gösteriyorum gösteriyorum yok , ay terledim ay mememin ucu acıdı ay dikişlerim acıdı diyor! Ya terliyceksinde acıycakta x mecbursun başka türlü ememez enerji harcıycaksın çabalıycaksın diyorum yok duymuyor! Benim göğsümün ucunu hastanede ebeler nasıl çekiştirdi görseydin ne yapardın sen dedim, güç bela tuttu yavrucak o da neyse ki sessiz değil ağlaması olmasa aç kalacak iyice

Deli etti resmen saydım şunu şunu ye en az 3 litre su bir litre şekersiz hoşaf içeceksin süt yapıcı çay içeceksin yiyeceksin dedim yok kesinlikle tınmıyor, sonra eve çıktım ben zaten

Akşam kv geldi emirin yanında gelemedim kızım sabahtan beri oturamadım paşamı hemen görüp gideyim dedi, kadın deli olmuş, anne dedim beni bir daha çağırma ben gelip yardım edemem, yapsın kendi, ben doğum yaptığımda sen gördün halimi bir saat yatamadım ben hastanelere taşındım bir damla sütüm gelsinde oğlumu çıkarsınlar kuvözden diye, biliyorum kızım seni yatamadın her şeyini sen yaptın bebeğin, ona da söyledim örnek verdim ama umursamıyor diyor, anne beni örnek verme sinir olur şimdi onu övüyor beni eleştiriyor der, hem bak sakın sen ye iç sütün olsun vs deme senin adın kv lafın batar o iyiliği için söylediğini anlayacak insan değil kocasına söyle yemiyor diye o uyarsın dedim, zaten kaynım sormuş anne yedi mi diye oğlum yemiyor su bile içmiyor demiş, kaynımda patlamış artık, hamileliğinde sabrettim ama artık bebeğine bakacaksın yiyeceksin sütün olacak bir an önce toparlan senin annende hasta benim annemde onlarıda perişan etme, bizim mama alacak durumumuz yok biliyorsun demiş..

Ya kızlar diyormuş ki kaç gündür uykusuzum bu gece sabaha kadar uyuycam kv demiş kızım nasıl uyuycan sürekli emziren lazım bebek aç bezi kuru demiş, şaka gibi ya, altını ben değiştiğim için gördüm bezi kupkuru aç olduğu için, kendi anneside demiş kızım ye diye yedirememiş kadın hastanede

Kv me annesinede söyle ben deyince yanlış anlıyor sen söyle kızında yesin içsin diye dedim

Uzun oldu kızlar ama inanın çok sinir oldum eve geldim ağladım, eşime dedim böyle yapıyor diye, o da hayret sen diyor o halinle her işini yaptın o normal doğurdu yapamıyor mu diyor( zamanında hastanede de memurluk yaptığı için normal doğurup doğumdan sonra yemek hande yemek yiyen kadınları çok görmüş de)

Benim burukluğumda o sebep, hayırlısı buymuş diye zor kabullendim sezaryanı ama böylelerini görünce sinir oluyorum çok üzülüyorum, birde bana sancıyı anlatıyor, ben hem kendi sancımı hem suni sancıyı hem sezaryanın acısını biliyorum emin ol çok şanslısın dedim

Eflal..agzim acik kaldi..hanima bak sen. O bebege bakmaz cnm. Magdem boyle yapacakti ne alaka bebek sahibi olmak istediki..vebalini odeyemez o subyanin. Allahim korusun onu. Uyuyuyacakmiz ha... benim oglum neredeyse 6 aylik oldu ben hala uykuya hasretim. Pes diyrm o kadina..

Emir sanki kiskaniyr cnm. Hastalik degil bence..dikkat cekmek amaci sanirim. Pedagog a sorsan keske.

canım benim sezeryan iyi olacaksa senin için en iyisi o..rabbim kolaylık versin.
eltinede rabbim vicdan versin minicik yavruyu aç bırakıyor ne deyim..

cutem bir ara ben eltilik mi yapıyorum dedim ama yazdıklarımda haksız yanım yok değil mi, birda yanında olsan daha çok sinir olursun canım emiri biliyorsunuz artık 3,5 yaşında babasıda bende hala uykusuzuz sabah 5 te kalkıyor artık

birde ikinciyi hemen yapıcam diyormuş çatlatır gibi ama kaynım öyle dolmuş ki cutem dokuz ayda adamı delirtmiş acıdım haline resmen

kv me üzülüyorum kadın perişan olacak ama ben uyardım kendini paralama diye yazık kadına hasta olunca kp im hastaneye bile götürmüyor o kadıncağızı

sende sezaryanı biliyorsun cutem biz nasıl baktık bebeklerimize o halde benim aklım almıyor bu hallerini bunun ya ben dikişimi aldırmaya hastaneye bile gidemedim eşim çıkardı evde sağlıkçıya sorun olmadı, emiri anneme bırakıp gitmek istememiştim

süt olsun diye o kadar çok su içip yemiştim ki süt yapıcı şeyler, göğsüm de süt birikmişti hastanelik olmuştum ama öyleleri kıymetli oluyor canım benim kıymetimi kocam anlamıyor ona yanıyorum

canım bugün en son gittiğimiz gelişimciyi arıycam çünkü büyük tuvaletini ilk gün yaptı demiştim ya daha yapmadı yine acıyor diyor, ara demişti ne zaman istersen yapmazsa motivasyonu düşerse diye, arıyımda söylüyüm emirle konuşsun yine, inşaallah fiziksel değildir cutem aklıma ne hastalıklar geliyor bir bilsen morali yerine gelsin diye babannesigile gönderdim kuzuyu özledim ama

rüzgar nasıl canım devam ediyor mu sana yapışık hali tatlı kualanın:) dişi çıktı mı, yere koyuyormusun?

canım benim sezeryan iyi olacaksa senin için en iyisi o..rabbim kolaylık versin.
eltinede rabbim vicdan versin minicik yavruyu aç bırakıyor ne deyim..
Sağol canım, aslında ilki gibi zor olmuyormuş birde bu sefer şokla değil bilerek giricem ama işte normal doğumu ben çok istedim eylülüm öyle bağıra bağıra çatır çatır doğurmayı:) rüyalarıma giriyor normal doğum yapıyorum hep:) ama artık sezaryen fikrine alıştım buna mecbursun eflal diyorum ilkinde senin elinde değildi direndin çektin sabrettin ama emirmiz sabredemedi diyorum, şimdi de mecbursun sağlığın için bu yöntem şart diyorum, inşaallah iyi olur inşaallah

amin canım amin bir de tatlı ki kuzu ya yumuk yumuk mis gibi:)

Eltin konusunda cokkkm haklisin. Hatta getir ben emzireyim, o derece cigerim yandi bebek icin. Kiyamam ona ben. Insan anne olunca daha yogun yasiyr herseyi.

Cnm. Emirin fiziksel birseyi oldugunu hic sanmiyrm. Netten okuyup daraltma kendini. Sen oradan teshis koyamazsin. Cunku cogu hastaligin belirtileri ayni cnm..sakin ol. O dr.la.bir konus bakalim...

Doguma gelince.... bence de normal doguranlar sonrasi icin sansli. Ilk an da onlarinda cok zor. Ama bize ameliyat onlara dogum deniyr cnm. Yani bizimki daha zor. Ama buradan henuz dogurmamislari korkutmayalim

Ruzgar bana daha da yapisti cnm. Surekli tepemde. Uyku yok zaten. Disi cikmadi. Evi ona gore duzenledim. Cok sevdi. Yerde duruyr ara ara :) hatta acemi sekilde de emekliyr. Hizli cikti adı gibi ben zaten 8 aylik yurumusum. Ben gibi olacak sanirim..

Ben de 5 gun ilaca ara vermistim. Her tarafim yine sisti. Delirmek uzereyim artik. Allah sonumu hayretsin. Sirf bebegim sut alsin diye sabrediyrm. O eltin olsa coktan sutten kesmisti yavruyu. HERKES ANNE OLMAMALI CANIM.. Herkes hak etmiyor bu guzelligi bence..

Persembe usutmusum biraz. Annem geldi. Evi degistirdik derken yazamadim size. Kardesim de biz de kaldi. Cuma anneme geldim yazamadim. Haftasonu da esim attirdi tepemi. Hala kendisiyle konusmuyorum. O nedenle yine yazamadim size. Cok okuyamadim gecmisi.

Sağol canım aradım meşgul bakalım o ne diyecek durumuna kuzumun belki yanıma getirin der çok ilgili zaten cutem, eşim zamanından dinleseydi beni çok yol almıştık neyse...

doğum konusunda haklısın canım kimse KORKMASIN, kızlar gerçekten ama gerçekten korkmayın benim korkum fiziksel değil zaten sadece normal doğumu çok istememden kaynaklı

tabi yeni düzen şart olmuş size annesi artık emeklemeye başlamış eli her yere gider bu gidişle tutunup ayaklanır senin kuzu:)

canım ilaca geri döneceksin değil mi mecburen, zor bir durum içsen süt azalıyor içmesen şişiyorsun o da zor ah ah aynen emzirmezdi canım, kesinlikle olmamalı herkes anne birde ikinci diyor sinir

çok geçmiş olsun canım sana da, eşinle düzelir inşaallah aranız cutem kv mevzusu mu yine yoksa eğer öyleyse sen şu kv ye benim adresi bir ver, güzel şeyler düşünüyorum onun için

ev berbat halde yerlerin acil silinmesi lazım ama gözüm kesmiyor hiç riske atmak istemiyorum, bende hafta sonu çok gergindim eşime çatıp durdum neyse ki alttan aldı o yüzden onunla yapamadım temizliği yapsan dert yapmasan dert ama yapamıycam artık olmadı görümceme diycem o koltukları çeker ben siler süpürürüm

Saol cnm. Ilaca basladim mecbur. Esimin kendi ayibi cnm. Kv kaynakli mi bilmiyrm. Durduk yere tersliyor da beni. Ben de oyle degil boyle yapilir diyip suratina bile bakmiyrm. Yemek bile isitmadim. Cevap bile vermiyrm. Ozur dileyerek dolaniyr ama yuz vermiyrm. O kadar uzuldum ki ondan sonra sisti her yerim.

anladım canım belki işte canını sıkan bir durum vardır erkekler malum her şeyin acısını eşlerinden çıkarıyorlar

bu kadar üzülme ama bak yine sana olmuş olan, geçen gün yine şişmeye başladım deyince dedim kv sigilden dolayı mı şişiyor cutem onlarla ilgili bir mevzu olunca denk geliyor genelde dikkatimi çekti

gönlünü almayı başarır inşaallah eniştemiz:)

Yok cnm. Gecen gozum sistiginde hic kimse canimi sıkmamisti. Ama esim yapinca aninda sisiyrm. Bir kez daha boyle olmustu.
Cok iyidir benim esim. O nedenle bu sekilde davranmasini hazmedemedim. Baya zoruma gitti. Artik dönsün dursun etrafimda. Hak etti.
Ama annesigilin yanindan geldikten sonra yapti bana. Belki onlar bisiler demistir bilemiyrm.

6.gunu onemsemiyorum cnm. O gunku olcum hataliydi cunku. Yarin onemli. Hadi bakalim. Yarin ola hayrola. Suan icin guzel.
evet 6,gün dengesizdi yoldaydım yemek yedim yürüdüm yani uyamadım ölçüme yarın test yapsam çıkarmı sence erken gebelik testi falan yoksa bekliyeyim mi :)

evet 6,gün dengesizdi yoldaydım yemek yedim yürüdüm yani uyamadım ölçüme yarın test yapsam çıkarmı sence erken gebelik testi falan yoksa bekliyeyim mi :)
Benim dpo5te pozitifti cnm normal testle. Dpo9 da da cok netti. Eger uzulmem sonuca dersen yarin sabah yap cnm. Gebeysen cikar. Normal test al. Erken gebelik testine bosa para verme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…