Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
aklıma takıldı yaptım canım akşam test alcam yapcam :)
Gebelik testi yapacaksan 2 saat sivi almadan bekle cnm.

oyyyy. Kv girmese araya olmaz sanki. Kendi ogluna koymus adini. Seninkini de size biraksin bi zahmet.

amin cnm. Esimi tanisaniz inanilmaz iyidir. Tövbe haşa peygamber ahlakli derler. Masallahi vardir. Onun icin yediremedim kendime. Baskalarinin yaninda terslemeseydi iyidi. Eve gidince yine tersledi. Ben de sustum konusmuyorum.oglum bile bakmiyor babasinin yuzune.

@cuteheart canım senin dpo 5 de yaptığın testleri bulamadım
Cnm dpo5 yazar. Kagit olan. Mavi uclari testin.

Cute demisti dersin cnm. Bak gor bebeginin kismeti gelecek ve sen kendin bakacaksin. Insan annesine bile vermeye kiyamiyr ;(
Bana cok ünlü bir psikiyatr hekim en azindan 1 yasina kadar anne bakmali bebegine demisti. Insallah sartlariniz uygunlasir ve sen minnosuna bakarsin cnm. Kalpten istiyorum bunu.

Gecmis olsun ablam ♥
Masaallah Ruzgar Yusuf umuza ♥
Acemice bizde emekleme asamasindayiz...
Desteksiz oturali oluyo...
Dis cikarma sureci oldukca zorluymus...
ins. Fazla surmeden atlatiriz bu sureci...
Ayrica ins. Enistemizle araniz kisa zamanda duzelir ablam ♥

sağol canım ilgileniyoruz sevdiği şeyleri yapıyoruz kuzumun inşaallah çok etkilenmez tam da düzene girerken hali

aynen canım bizde anneyiz o da sen ne kadar uğraştın emsin diye söyleyecek söz bulamıyorum inan ona...

haklısın canım bu aralar aslında daha rahattım doğum işi etkiledi işte buruklaştım ama bugün daha iyiyim hamdolsun
ooo karışmasalar şişerler bu ne ya, anne baba varken isim konusunda niye karışıyor bu insanlar sinir oluyorum
aynen canım olamıyor maalesef öyle gıcık oldum ki

evet canım çıkacak kuzun inşaallah normal olur seninki canım çok isterim

benim paşamın bozulmaz inşaallah daha fazla kıyamam kuzuma
bugun saglik ocagina gidicem izleme daha iki hafta oldu gideli.normalde aylık olmuyor mu izlem.bu kadın niye beni iki hafta sonrası icin çağırdı bilemedim. neyse gidince bi sorayım.
bilemiyorum ki canım aşı için mi acaba
eymeninde kilosu ileri boyu normal haftasına uyumlu:)

sorma canım çözemedim zaten ne çeşit bir insan olduğunu

tamam canım bol bol ve de çok bol ilgi olacak paşama:)

canım sizinde sıkıntınız hallolurda inşaallah bebeğine sen bakarsın
amin canım, siz okuyup sinir oluyorsunuz ben içindeyim yanında gitmesem kv den alıyorum haberini! Bende canım aynen yatamamıştım ki nasıl ödem yapmıştı vücudum, tansiyon stresten fırlamıştı ne zor günler geçirmiştim ama yavrumu yoğun bakımdan bana verdikleri zaman hepsi geldi geçti onu sağ salim gördük Rabbim bağışladı ya adak adamıştık eşimle, bu çok acayip canım

duana da amin diyorum annelik hasreti çeken bunu hak edenlere nasip olsun bu güzellik

cutem nazar değmiş size kuzum kem gözlü çok maalesef!!

Kızlar kv gece kalmıştı yanında, bebeğin gücü kalmamış artık açlıktan , kv şerbet yapmış ağzına sürmüş onunda göğsüne öyle tutmuş yavrucak, bu yine umursamıyormuş!! Birde boğuluyor gibi ses geliyor kızım korktum uyardım gözün üstünde olsun demiş hanım horul horul uyumuş kv gitmiş bakmış bebek yine öyle olmuş almış kucağına pışpışlamış falan bu istifini bozmuyormuş!! Kaynım anne siz yatın ben beklerim başında boğulmasın demiş, inanabiliyormusunuz bu anne demeye bin şahit olan şahısta uyumuş, sonra kv devralmış yanıma yatırdım emzirme saatinde götürdüm diyor, kadıncağız uykusuz kalmış bu uyumuş, kaynımda uyuyamamış

Kaynım çok kızmış aç kalır emzirmezsen hastanelik olursa elimden çekeceğin var demiş, napıyım gelmiyor sütüm diyormuş, o da yemezsen gelmez yesene aldıklarımızı, eflalin söylediklerini yapsana demiş iştahım yok diyormuş!! Çatladım resmen kızlar daha var da yazmıyım, anneside hala gelecek alır bir ton akrabasını gelir o da bir tuhaf, bu bebek hastanelik olacak korkarım ki

Birde hani söylüyoruz ya resmen sallamıyor insan evet ya da hayır bir tepki verir resmen umursamaz hallerde insanı çatlatır böylesi!! Kv me dedim ben daha ona bir şey söylemem söylersem ağır konuşurum bu sefer dedim...

Emirimede dün ciciler almıştım hiç bakmamışdı yüzüne daha bugün denedim çok teşekkür ederim annecim diyor kuzum bugünde bir kazak daha aldım, beğendi paşam

annen baban seni çok seviyor kuzum sen bizim bir tanemizsin en çok seni seviyoruz en güzel cicileri sana alıyoruz dedim

Oturdum su an agliyorum ablam ne bu ya...
Ezanlarda okunuyor Rabb'im gercekten islah eylesin...
Boyle anne olmaz olmamalida...
Sinirlerim tavan yapti Rabb'im sabir versin o kadinin etrafindakilere ....
Annelik kavrami gercekten cok ama cok kutsal bir gorev...
Neler var Ya Rabb'im ....

böyleleri beni çok yorar eflalim yaa.
anlatsan anlamaz,anlatmasan vicdan azabi çekersin.
böylesi laftan anlamıyosa gözü kapa kulağını tıka.
dicem ama bebeğe yazık yaaa diyemiyorum işte
ben böylelerini görünce bebeğini elinden alasım geliyo

ağlama canım ya,bu da böyle kalın kafalı resmen, neyse ki bebek güçlü ağlıyor yıkıyor ortalığı birde sessiz olsa yavrucak artık hiç bakmaz nasılsa susuyor diye..

ben emirin ağlamasına hiç izin vermemiştim biliyormusun yani acıktığı için hiç ağlamamıştır saat kurup emziriyordum birde üstüne sütümü sağıp biberonla veriyordum doymuyorsa diye... düşün yarım saat emziriyordum sonra sağmaya uğraşıyordum..

hah çok güzel özetlemişsin canım, hem de ne yoruyor ve aynen bebeğe üzüldüğüm için dertleniyorum

Doğurmakla anne olunmadığına en güzel örnek benim ablam, evlat edindi bir kızımız var, o kadar zayıftı ki doğduğunda, ablam nasıl güzel baktı kızlar en pahalı mamaları aldı kendi giymedi kızına ne kıyafetler aldı, kendi meyve yemedi onun etini meyvesini eksik etmedi

Geçen sene pazardan dönerken yeğenim önüne bakmamış böyle yüksek bir yerden düşmüş ablam nasıl çığlık atmışsa bütün etrafta ki binadakiler sokağa dökülmüş, ve hiç düşünmeden peşine atlamış, kurtarma ihtimali yok ama atlamış, onu melekler korudu diyor ablam sanki biri kucağında yere indirdi kuzumu diyor, olan ablama oldu ayağı topuğundan kırıldı, bir senedir çekiyor hala, çok yürüyemiyor üstüne tam basamıyor, dr bile demiş ne diye atladın atlayınca tutabilecekmiydin diye...

Benim ablam doğurmadı ama eltime bin basar annelik konusunda....

cutem geçen gün demiştim ya rüzgara oyun alanı buydu ekleyememiştim bir türlü

sen wc ye falan gidince koyman için iyi olabilir:)

Allah akıl fikir versin sen anlattıkça ben deliriyorum.
anne olmak doğurmak değil gerçekten.bak ablacığın nasıl bakmış çocuğuna.
düştüğünde nasıl kendini kaybetmiş.anne olmak bu işte.

dün görümcemdeydik.çocuk daha 4 aylık.salyaları arttığı için boynu hep ıslanmış.
kim kucağına aldıysa ıslanmış diyo ama çocuğun üstünü değiştiren yok.
ben aldım kucağıma.baktım sırılsıklam badisi.
söyledim annesine.ıslanmış değiştiriyimmi üstünü dedim.
izin verdi öyle değiştirdim üstünü.
sonra kaynanam mandalinayı verdi ağzına.bebekte ezdi suyunu içti
aslında biliyorum mandalina portakal gibi asitli meyveler yemesi için çok küçük.
ama çok bilmiş gibi konuşmak istemedim.
annesi gördü bişey demedi.ortamda 4 tane anne olmuş çocuk büyütmüş kadın var
hiç çocuk doğurmamış biri olarak bilmişlik yapmak istemedim.
kendi çocuğunda taviz vermem ama başkasının çocuğu olunca karışamıyorum.

haklısın canım karışamıyorsun kesinlikle çocuğunda olsa da farketmez bilmiş oluyorsun insanların hoşuna gitmeyen bir şey söylediğin zaman

Bacim sorma ya gecmistekiler sanki cok biliyormus gibi davranmiyorlar mi ben deli oluyorum...
1 yasina kadar ben mandalina kivi tarzi asitli meyveler vermeyecegim mesela..
Senin dusuncen dogru verilmemeli cocuga ama iste dedigin gibi tecrubeli olduklarini sanan anneler olunca birsey dememen en dogrusu olmus...
Benimde oglumu kv cahilce bilgileriyle buyutmeye kalkisiyo aklinca ama iyiki baskin karakterliyim bir ters bakisim susmasina yetiyor...
Gecenlerde az biraktim yanina cocuga muz yedirmis...
Su ana denk sadece anne sutu alan yavrumu (ilk haftalarinda hastanede ve evde az birsey mama almisligi var ) birden 1 yas sonrasi yedirecegim muzu basmis agzina gelde deli olma...
Neymis zamaninda biz veriyorduk...
Ben vermiyorum kardesim zorla mi ...

sağlık ocağındn geldim.saglik Bakanligi yeni birsey çıkarmış o yüzdenmis sık sık görmem gerekiyor dedi hemşire.kalp atışlarını dinledi cok iyi dedi maşallah. ben de 78 olmuşum bi kilo almışım iki haftada.odemim var çalışmana bağlıyorm ve tuzu azalt ictigin su miktarını da artır dedi.hemsire bile bebişin kilosunu sordu o maşallah kilosu cok iyiymiş bu hafta 7 ayi dolduruyorsun karnin pek yok ama demekki karnin geniş dedi.ben de evet öyle alıştım artik herkes karnin küçük diyor dedim.

ne bulsalar çocuğun ağzına tıkıyolar
çocukta ne bilsin yiyiyo tabi
kızıncada bak ne güzel yiyiyo işte çocuk diyorlar.
benim kayınvalidem bide yeni doğan çocuğu zeytinyağı ve tuzla ovar.
z.yağını araştırmadım faydalımı değil mi bilemem ama tuz nedir yaa.
yakar kavurur çocuğu.

Amannn sen karnin kucuk diyenlere hic takma bacim...
Bak beni oglumla gorenler aaa bu gelin ne zaman hamileydide dogurdu diyorlar .
Bende odunc aldim deyip dalgami geciyorum napiim..
Karnimiz cikmadi diye milleti hamileligimize ikna etmek zorundayiz sanki....
Masaallah herseyin yolunda olmasina sevindim bacim ♥♥♥

kv ler isme karışmazsa olmaz. sanki kendi doguruyo.bakalim dogunca bizim kv ne yapacak.
ins canim allah nasip ederde biz de bebislerimize bakarız. biraz toparlanirsa esim bakar musait sıkıntı olmaz. ama 3 aylıkken de birakamam.
maşallah canim. terslemesi kötü olmuş. ben de esime hep derim ne kusurum varsa evde söyle baska yerde birilerinin yaninda deme diye.cok şükür öyle birşeyni görmedim ama yine de uyaririm.
inşallah canım. ben de hic değilse seneye ocaga kadar yavruma bakmayı o kadar çok istiyorum ki. ins nasip olur.
ins canim ins emirimizin psikolojisi bozulmaz. biz ikiz olunca haliyle cok sevdik cok da tatlilardi biraz yegenimizi ihmal ettik ama sonra ilgiyi ona artirdik.
allahimm diyecek siz bulamıyorum o yavru icin dua edeceğim inş.
oyy canim.... ablan hasretini cekmis yokluğunu görmüş kıymet biliyor . masallah dogurmamis ama anne sıfatına yakışanı yapmis.
öyle canım hemen karşılık verirler senin çocuğun yok nerden biliyorsun diye bana şimdiden nasihat veren cok ben birsey desem bilmis olur adim.
Bismillah.tuz mu sebebi neymis cocuk tuzla ovulur mu yaa zararlı olsa gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…