Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar sonunda girebildim sabah kv ve görümcem erkenden gelip evi temizleyince bende yemeğimi yapıyım dedim, yeni oturabildim yazıp yatıcam akşama kadar:)

5 kasımda kontrole gitmeden önce böbreğimde ağrı vardı dr kum döküyor olabilirsin demişti idrar istemişti ama hem oğlum yanımızdaydı hem de hastanede wc ye girmek istemediğim için evden gönderirim dedim ama aradan 10 gün geçti ben bir türlü veremedim, bu sürede ara ara ağrım oldu

bu cumadan itibaren sanırım daha öncede olabilir, gece böbrekten kasığa vuran ağrım devam etti uykularımı kaçırdı doğum sancısı gibiydi aynı, sancıdan değil doğum olmasından korkuyordum, cumartesi ve pazar günü mide bulantısı göbek deliği etrafında ağrım başladı gaz sancısıydı ama ne sancı, cumartesi gecesi sabaha kadar kıvrandım eşim acile gidelim dedi yok dedim, sabah artık ağladım ağrıdan ki doğum sancısında suni sancıda gıkım çıkmamıştı benim ama bu nefesimi kesiyordu mideme sırtıma vurdu, kesin gaz dedim, acile gittik, dr şükür çok iyi çıktı kendi eliyle nst ye bağladı, her şeyi ayrıntılı sordu ilk doğumumu tansiyonumu, ultrasonda güzelce baktı oğlum iyiydi şükür, nst de iki kere sancı çıktı ama 40 taydı dr kasılma yok dedi onu önemsemedi, idrar kan istedi, erken doğum riskine karşı ciğer geliştirici yapalım dedi istemedim, tahlil sonucunu beklemedim eşim gösterdi, susuz kalmışım o yüzden ağrımış böbreğim neyse ki oğlumun suyu iyiydi,gaz içinde gaviscon demiş evde içmiştim zaten ama bağırsak gazına bir ilaç dememiş beni kıvrandıran oydu, bende rezene içtim iki fincan, hamdolsun bu gece uyuyabildim çünkü sancım olmadı

kızlar çok fenaydı doğum sancısını bilenler anlar göbek deliğim etrafına giriyordu ter döküyordum kendimi yerlere atıp ağlıyordum, hamdolsun geçti Rabbim vermesin bir daha

uzun oldu ama:)
Bununla gecmis olsun cnm.

sağol canım rezene iyi geliyor arada içicem artık, amin inşaallah çok yordu eylül bu sefer hamilelik

canım iyi yapmışsın öyle söylemekle demek ki sinsiler var arada, çok ayıp biz kurs hocamızı çok sever sayardık insanlar çok değişti:(

amin canım hepimize inşaallah

senin kv de iyice tuhaf oldu ona ne doğum zamanından acaba, sanki kendi bakıp büyütecek hayret bir şey saçmalıyor, gıcık etmeye uğraşıyor, en iyisi dr a bir gün onu da götür de dr da duysun hanım!!!
öyle canım kac yildir çalışıyorum böylelerini görmedim köydekiler daha saygililardi hala arar hatirimi sorarlar cok iyilerdi.sehir hanimlari cok farklı dik kafalar iyisi de var ama geneli problemli.

kv artik böyle kadın degisti valla.ne bakması canim Allah muhtac etmesin ben de tenezzül etmem çünkü bakmaz kac kez duydum agzindan diger torunlarıni da sefil etti elti calisiyordu bakmadı tuhaf birisi.simdiden yerini yapiyo buyuk eltiye doguma annen gelsin demis bunu da bana söylüyor.ben de annesiyle insan daha rahat eder tabiki dedim.annem cok fedakardir allah razı olsun ondan cani sag olsun annem bakar bana.kv bir de ikiz istiyordu sanki bakacak gibi.

Beni de her zaman ki gibi eşim gıcık etti annemde, maşaallah bana göre eymenimin kilosu iyi hatta emire göre çok iyi, dün dr 2 kilo dedi eşim az diyor dedim kaç olacak acaba şimdiden 3 kilo mu olacak!! Neymiş yemiyormuşum ki tamam çok iştahım yok ama gereken şeyleri zorlada olsa yiyorum tavuk yemiyorum diye böyle diyor yiyemiyorum tiksindiğimi biliyor, birde hastayken ansıl yiyeyim midemde gaz karnımda gaz ağrı içim almadı, bende eltim gibi yapıyormuşum o yemiyor ya, bende bağırdım sen ne diyorsun beni onunla bir mi tutuyorsun diye, haddini bil bir daha o annelik vasfını anlammış salakal bir tutma dedim, kendi annemde az değil mi diyor!! La havle

Sabah kv ye dedim ne azı kızım iyi diyor eltimi diyor onun ki daha zayıftı bu haftalarda diyor,onu örnek vermesine gerek yok tabi neyse...

O kadar canım sıkıldı ki dünden beri yemeye zorluyorum kendimi, 8,5 kilo aldım şimdiye kadar, bu ay 2,5 kilo almışım o da her gün patates yemekten oldu patatese ne zaman dadansam böyle oluyor zaten:)

Dün ki dr bir hafta geri gelişimi dedi, nasıl olur hep iki hafta önde gidiyordu dedim, neye göre dedi karın çevresine göre dedim, o da femura göre geri demiş yoksa baş karın çevresine göre normalmiş, boyu zaten hep öyleydi kilosu iyiydi, birde ölçümden ölçüme farklılık olur önemli değil endişelenme dedi, ben anlamıyorum ki benim haftamda ortalama 1700 gr olmalı benimki 2000 gr maşaallah kuzuma daha ne olacaksa:(

Emiri söyledim anne karnında bebek kilo verir mi dedim hayır dedi ama kilo vermesi durabilir dedi, bende son ay durmuştu dedim öyle bir durumda müdahale edilip doğum gerçekleştirilir bebek beslenemediği için dedi, benim dr un bir kazığını daha öğrendim yani!!!
maşallah kilosuna gayet iyi canım maşallah bakma sen eşine ne anlar onlar....ayy benim koca da eltinden biraz bahsettim ne anneler var diye aynı senin gibiymis demez mi cok üzüldüm. ben bugune kadar yemediğimi icmefigimi yavrum icin yiyorum . başlarda tiksindigim şeyleri yiyemiyordum onu anlamiyordu. kendi de görüyor ne yaptigimi daha inkar ediyor. ben de cok yazik ediyorsun bana dedim.

Eggwhite akintilari kaldiriri misin. Muhtemelen cizgiyi ff silecektir. Henuz yumurtan yok diyecektir.

Henuz yumurta yok cnm.

Ismiyle yasasin Ilke Nehir hanim.
Sildim 15.güne çekti kesik çizgiyi nasıl yumurtam yok ağrım kesildi hiç mi yumurtlamadim acaba bu süre benim için çok geç cunku

sağol canım amin

amin canım

canım kötü bir durum fitneciler her ortamda oluyor maalesef şu halinle daha zor gelir sana, Allah ıslah etsin hidayet versin o kadına

sağol canım gittim

sağol canım

18. gün çatlamış canım

sağol canım

geçmiş olsun canım Rüzgarımıza

tebrik ediyorum canım ama o marka yok bizim burda daha öncede methini duymuştm

canım benimde senden farkım yok perişan oluyorum biraz iş yapsam

canım bir kaç gün bekleyelim çatlamamış gibi

adıyla yaşasın prensesin canım

Canım Allah kolaylık versin gönlüne huzur versin kıyamam ağlama ne olur, izin al bir kaç gün

canım inşaallah sıkıntılarınız gider bir an önce
Tsklr cvbn icn canm bgnde 36.4 cikti netlesti mi kesin catlamasi:)))))

cevap için sagol canım bende bu ay serophene kullandım yarın doktora gidecveğim inş. bi aksilik olmazsa bide bal tarçın çörek otu yapıyorum bakalım nolcak :) serophene yi 5 gün mü kullandın canm
Canm ben gecen sene sogan kuru yptim 1 ay anra hamile kaldm bebegmn kalbi drdu. Smdi kur faln yapmiyorum doktr kontrlnde oldum iste senin kacinci gunun ymurtan kac mm olmus

cevap için sagol canım bende bu ay serophene kullandım yarın doktora gidecveğim inş. bi aksilik olmazsa bide bal tarçın çörek otu yapıyorum bakalım nolcak :) serophene yi 5 gün mü kullandın canm
Canm ben gecen sene sogan kuru yptim 1 ay anra hamile kaldm bebegmn kalbi drdu. Smdi kur faln yapmiyorum doktr kontrlnde oldum iste senin kacinci gunun ymurtan kac mm olmus

Beni de her zaman ki gibi eşim gıcık etti annemde, maşaallah bana göre eymenimin kilosu iyi hatta emire göre çok iyi, dün dr 2 kilo dedi eşim az diyor dedim kaç olacak acaba şimdiden 3 kilo mu olacak!! Neymiş yemiyormuşum ki tamam çok iştahım yok ama gereken şeyleri zorlada olsa yiyorum tavuk yemiyorum diye böyle diyor yiyemiyorum tiksindiğimi biliyor, birde hastayken ansıl yiyeyim midemde gaz karnımda gaz ağrı içim almadı, bende eltim gibi yapıyormuşum o yemiyor ya, bende bağırdım sen ne diyorsun beni onunla bir mi tutuyorsun diye, haddini bil bir daha o annelik vasfını anlammış salakal bir tutma dedim, kendi annemde az değil mi diyor!! La havle

Sabah kv ye dedim ne azı kızım iyi diyor eltimi diyor onun ki daha zayıftı bu haftalarda diyor,onu örnek vermesine gerek yok tabi neyse...

O kadar canım sıkıldı ki dünden beri yemeye zorluyorum kendimi, 8,5 kilo aldım şimdiye kadar, bu ay 2,5 kilo almışım o da her gün patates yemekten oldu patatese ne zaman dadansam böyle oluyor zaten:)

Dün ki dr bir hafta geri gelişimi dedi, nasıl olur hep iki hafta önde gidiyordu dedim, neye göre dedi karın çevresine göre dedim, o da femura göre geri demiş yoksa baş karın çevresine göre normalmiş, boyu zaten hep öyleydi kilosu iyiydi, birde ölçümden ölçüme farklılık olur önemli değil endişelenme dedi, ben anlamıyorum ki benim haftamda ortalama 1700 gr olmalı benimki 2000 gr maşaallah kuzuma daha ne olacaksa:KK43:

Emiri söyledim anne karnında bebek kilo verir mi dedim hayır dedi ama kilo vermesi durabilir dedi, bende son ay durmuştu dedim öyle bir durumda müdahale edilip doğum gerçekleştirilir bebek beslenemediği için dedi, benim dr un bir kazığını daha öğrendim yani!!!
Bebeginij kilosingayet guzel.masallah.
Anne karninda kilo alimi duran bebek, biran evvel doguma alinir cnm. Cidden hata etmis dr.

Kızlar sonunda girebildim sabah kv ve görümcem erkenden gelip evi temizleyince bende yemeğimi yapıyım dedim, yeni oturabildim yazıp yatıcam akşama kadar:)

5 kasımda kontrole gitmeden önce böbreğimde ağrı vardı dr kum döküyor olabilirsin demişti idrar istemişti ama hem oğlum yanımızdaydı hem de hastanede wc ye girmek istemediğim için evden gönderirim dedim ama aradan 10 gün geçti ben bir türlü veremedim, bu sürede ara ara ağrım oldu

bu cumadan itibaren sanırım daha öncede olabilir, gece böbrekten kasığa vuran ağrım devam etti uykularımı kaçırdı doğum sancısı gibiydi aynı, sancıdan değil doğum olmasından korkuyordum, cumartesi ve pazar günü mide bulantısı göbek deliği etrafında ağrım başladı gaz sancısıydı ama ne sancı, cumartesi gecesi sabaha kadar kıvrandım eşim acile gidelim dedi yok dedim, sabah artık ağladım ağrıdan ki doğum sancısında suni sancıda gıkım çıkmamıştı benim ama bu nefesimi kesiyordu mideme sırtıma vurdu, kesin gaz dedim, acile gittik, dr şükür çok iyi çıktı kendi eliyle nst ye bağladı, her şeyi ayrıntılı sordu ilk doğumumu tansiyonumu, ultrasonda güzelce baktı oğlum iyiydi şükür, nst de iki kere sancı çıktı ama 40 taydı dr kasılma yok dedi onu önemsemedi, idrar kan istedi, erken doğum riskine karşı ciğer geliştirici yapalım dedi istemedim, tahlil sonucunu beklemedim eşim gösterdi, susuz kalmışım o yüzden ağrımış böbreğim neyse ki oğlumun suyu iyiydi,gaz içinde gaviscon demiş evde içmiştim zaten ama bağırsak gazına bir ilaç dememiş beni kıvrandıran oydu, bende rezene içtim iki fincan, hamdolsun bu gece uyuyabildim çünkü sancım olmadı

kızlar çok fenaydı doğum sancısını bilenler anlar göbek deliğim etrafına giriyordu ter döküyordum kendimi yerlere atıp ağlıyordum, hamdolsun geçti Rabbim vermesin bir daha

uzun oldu ama:)

merak etmiştim canım.çok şükür bebek iyiymiş.
valla sizden öğrediklerimden dolayı böbrektendir ağrı demiştim bak doğru çıkmış :KK48:
bazen bebek konusunda, gebelik konusunda bir konuşuyorum gören 10 tane doğurdum sanar.
çok şey öğreniyorum sizden :KK15:

canım bende 2 ay önce soğan kürü yaptım incirde yaptım güzel yumurtladım doktora gitmedin kendin kullandım serophene yi yarın 12 günüm işten fırsat bulursam hitcem bakcam gelişmiş mi

Ne kadar hüzel bir mesleğin var canım niye bu kadar üzüyorlar seni anlamafım :(
bir bilsem...onları memnun etmek zor gecen donem o kadar dediler ki doğalgaz olsun diye... yazin ugrastik yaptirdik bi Allah razi olsun demediler iki ay oldu kurs baslayali her gun şikayet hergun eleştiri artik pes dedim. bu kadar nimete sukretmezseniz Allah tan şefkat tokadi yersiniz hanimlar dedim.yetiskin egitimi zor zaten birseyler öğrenmeleri cok zor bir de memnun etmekle uğraşıyorum. hic hoca da üzülür mu kırılır mi diyen yok.

Son düzenleme:
İyi akşamlar kızlar bugün ki testim düne göre daha silik sanki

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    107,5 KB · Görüntüleme: 59
  • image.webp
    image.webp
    140,6 KB · Görüntüleme: 55
şişirdim kafanızı canlar kendi problemimle kusuruma bakmayın cok doldum....simdi biraz daha iyiyim.

bir bilsem...onları memnun etmek zor gecen donem o kadar dediler ki doğalgaz olsun diye... yazin ugrastik yaptirdik bi Allah razi olsun demediler iki ay oldu kurs baslayali her gun şikayet hergun eleştiri artik pes dedim. bu kadar nimete sukretmezseniz Allah tan şefkat tokadi yersiniz hanimlar dedim.yetiskin egitimi zor zaten birseyler öğrenmeleri cok zor bir de memnun etmekle uğraşıyorum. hic hoca da üzülür mu kırılır mi diyen yok.

şişirdim kafanızı canlar kendi problemimle kusuruma bakmayın cok doldum....simdi biraz daha iyiyim.

gerçekten işin zor canım yaa allah kolaylık versin sen içini dök bize rahatla canım ne kafa şişirmesi :) sen bebiş iyi olsun :) senin yaş kaç acaba sen onlardan küçüksün diye mi böyle yapıyorlar anlamadım valla

gerçekten işin zor canım yaa allah kolaylık versin sen içini dök bize rahatla canım ne kafa şişirmesi :) sen bebiş iyi olsun :) senin yaş kaç acaba sen onlardan küçüksün diye mi böyle yapıyorlar anlamadım valla
aminn canım.yaşım 23...yasimi bilmiyorlar ki.hocam gencsin daha diyorlar. mesele benden kaynaklanmiyor canim malesef karekterleri öyle tatsizlik çıkarmak bi iki kişi zaten o da yetiyor.digerleri sıkıntısını uygun bi dille soyluyor.bunlar dışa aciliyor kocalarindan tut ki esime amirime kadar hesap et işte.

aminn canım.yaşım 23...yasimi bilmiyorlar ki.hocam gencsin daha diyorlar. mesele benden kaynaklanmiyor canim malesef karekterleri öyle tatsizlik çıkarmak bi iki kişi zaten o da yetiyor.digerleri sıkıntısını uygun bi dille soyluyor.bunlar dışa aciliyor kocalarindan tut ki esime amirime kadar hesap et işte.
boşver sen onları canım benim sıkma canını :))

canim iyiyi herkes sever idare eder.iş böylelerini idare etmek onu da ben yapamıyorum... hamile psikolojisi cok farkliymis yasayarak tasdik ettim... tadarsin o duyguyu ins daha iyi anlarsin beni.

Back
X