Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İlaçla mı 18 mm oldu yumurtanız merak ettim canım kür falan yaptın mı
Siz neler yapiosunuz ilacsiz ates olcme mi bende 4 aydir yapiyorm ates olcme bu ay yumrta takibine basladn bakalm cok kasik agrilarm var igne etksi heralde ymurtam soldaydi solum daha cok agriyor

Duha...cnm. rahatlamaya calis. Gebe olmanda iyice hassas yapar seni. Allahim yardimcin olsun. Olmadi rapor al birkac gun gitma ise cnm.

Siz neler yapiosunuz ilacsiz ates olcme mi bende 4 aydir yapiyorm ates olcme bu ay yumrta takibine basladn bakalm cok kasik agrilarm var igne etksi heralde ymurtam soldaydi solum daha cok agriyor
Yarina kesinlesir ama bence de catladi cnm. Dr.un kontrol etmesi lazim aslinda. Eger o kontrol etmeyecekse 5 gun sonra kan ver ve progesteron hormonuna bakilsin.

Duha...cnm. rahatlamaya calis. Gebe olmanda iyice hassas yapar seni. Allahim yardimcin olsun. Olmadi rapor al birkac gun gitma ise cnm.
bilmiyorum canim çaresiz. kaldim arada tamam diyorum unutmaya başlıyorum sil baştan bir daha.ne insanlar var su dünyada aklim almıyor. herkes dönüp dolaşıp bana çatıyor.

kötüyüm kızlar çok canim sıkkın dua edin Allahim kalbime ferahlik versin. bu üzüntüyle oğlum etkilenmesin dogru düzgün lokma girmiyor ağzıma. iştahım gitti.kaldiramyorum hak etmedigim şeylere maruz kalıyorum.agliyorum su an.kimse halimden anlamiyor.ahirette bunun vebalini nasil verecekler.

canım lütfen sakin ol...bebeğin ve sen herşeyden önemlisin .onlar bilmesede rabbim biliyor.Birkaç gün uzak kalmaya çalış sorun yaratan insanlardan.

Evet canm yumrta takibi yaptirdim serophebe kullandim normal bisekilde buyudu catlatma ignesi oldum catladi galiba sordum arkadsdlara bakalm cvp bekliorum :)

cevap için sagol canım bende bu ay serophene kullandım yarın doktora gidecveğim inş. bi aksilik olmazsa bide bal tarçın çörek otu yapıyorum bakalım nolcak :) serophene yi 5 gün mü kullandın canm

bilmiyorum canim çaresiz. kaldim arada tamam diyorum unutmaya başlıyorum sil baştan bir daha.ne insanlar var su dünyada aklim almıyor. herkes dönüp dolaşıp bana çatıyor.
Yumusak yuzluysen o nedenle herkes sana catat cnm. Yarin gitme işe. Dimlen evde. Kendimi iyi hissetmiyrm dersin.

Herkese slmlar Kizlar nasilsiniz bayadir giremiyorum çünkü 2. ameliyattan sonra kafayi tam toplayamadim 15 gün annemde kaldim kendi evimize cikmadim büyük oğlum ortalarda gezdi psikolojisi mahvoldu çocuğun kekelemwye basladi esinle baya kavgalarimiz oldu ilk defa annemle babam gidlrdi mevzuya tasinmayi geciktiriyordu Esim en son gecen cumartesi ya yarin evi tadirsin yada pazartesi veriririm bi dilekçe deyince geri adim atti ve gecen pazar tasindik herseey ustuste geldi kafam bi milyon neden bilmiyorum hala narkozun etkisindeyim sanki sürekli ne is yapacagimi unutuyorum bebek iyi çok sukyr yavrum oda bizle süründü hastanelerde.. Bizden haberler boyle
Doğum yapacak arkadaşlar nasilsiniz hepiniz iyisinizdir inş

Oyy kiyamam sana yavrum. Gecmis olsun. Allahim yardim etsin sifa versin.
sağol canım amin
Ablam deme ya Rabb'im sifa versin ♡♡♡
amin canım
aminnn . hanımlari idare etmek o kadar zor ki. bi ihtiyar teyzemiz ortalığı karıştırıyor. kursa dogalgaz yapildi.bu teyze uc kuruş hayir yapti güya tum hukumranligi uzerine aldi(bir de hocam sen de ben tum masraflari karsilarim diyordu allahim iyiki ona demeden yaptırdık.bir de yaptırsa ne olurdu düşünemiyorum) muftulugu aramalar yok baska yerlere gitmeler(kurs yanmiyordu bi kaç gun ejsiklerj bitmedi doğalgaz işleri bilirsiniz ki kolay degil.bi parayla iş bitmiyor ustanın gelmesine bağlı.bu hanim para vermis ertesi gun niye yanmamis hemen yanması gerekiyormuş. muftulujten beni aradilar çünkü şef i aramis gelin de yapin diye).yine de sustum yaşına saygimdan.ama anlamıyor.hala zararı dokunuyor kimseye öte git demiyorum sonuc bu. herkesi kışkırtıyor.simdi sorun halloldu yanıyor yaptirdik.inanin esim de cok sinir oldu nasil bi kadin diye nerdeyse parasini geri vermeyi bile düşündük.
simdi de diğer hanımlar hocam isinamiyoruz halbuki gayet sıcak.yakiyorum bu seferde faturayi biz ödemeyiz her ay veremeyiz vercekleri 5 lira.niye muftuluk yada cami hocası (caminin faturasını zor oduyorlar) kursun faturasını ödemiyormus kardesim odemiyor ben ne yapabilirim....o ihtiyar tenefuste ben odama gecince de hanimlara siz soba kurun komurunuzu ben hallederim diye kışkırtıyormus kaldim arada.bu kadın cok şerli Allah onun şerrinden korusun.bu yaşımda onlarla idare edemiyorum.kac yildir çalışıyorum böylesini gormedim.bir de hamile psikolojisi tahammül edemiyorum. cok iyi anlayışlı hanımlar da var bi tanesi düzenimizi bozmaya yetiyor....hakkinizi helal edin kizlar agrittim başınızı.
canım kötü bir durum fitneciler her ortamda oluyor maalesef şu halinle daha zor gelir sana, Allah ıslah etsin hidayet versin o kadına
gecmis olsun eflalim.benim böbrekte büyüme
oldugu ayrıntılı usg de cikmisti.kontrollerde de dr heriki böbreğe bakiyor.sancim olmuyo cok şükür . belim kasıklarim ağrıyor ana cok şiddetli degil.ama canim niye dr a gitmiyorsun bi çaresine ne olduğuna bakar . ihmal etme lutfen.Allahim sifabi versin rahatlatsin inşallah.
sağol canım gittim
canım geçmiş olsun yaa.
ihmal etme.kv haklı olabilir.yada böbreğine baskı filan yapıyo olabilir.
inşaallah çabucak geçer sıkıntıların.

canım heryerde var böyleleri.
her şeye müdahele etmeye çalışırlar
herşeye karıştırtma.oranın sorumlusu sensin.oda bilsin bunu.
alttan aldıkça daha çok büyür sorunlar
sağol canım
1. günümde 36.2
2.günümde 36.2
3.günümde 36.4
4.günümde 36.3
5.günümde 36.3
6. günümde 36.3
7. günümde 36.1 ******
8.günümde 36.3
9.günümde 36.3
10.günümde 36.3
11.günümde 36.2
12. günümde-----******
13. günümde ----
14.günümde 36.0
15.günümde 36.0******
16.günümde 36.3 18 mm + ovitrelle çatlatma iğnesi
17.günümde 36.1
18.günümde 36.1
19. günümde 36.4 çatladıımııı kızlarrrr
18. gün çatlamış canım
inşallah sorun çıkmaz idrarda canım. doktor iyice kontrol etsin böbreğini, acaba kuzucuk mu baskı yapıyor:KK43:

kıyamam canım benim ya.. bekleme git acile baksınlar böbreğine. kum da olabilir bak. şimdi nasılsın?

canım insanlarla uğraşmak zor iş. çok fazla sabır gerekiyor.
yaşlılar da çocuk gibi oluyorlar, yaptıklarına anlam vermek yersiz oluyor.
sen kendini yıpratma fazla, madem herkes biliyor onun geçimsiz biri olduğunu, kimse seninle öğrencilerinin arasını bozamaz. bozsa bile er geç çıkar ortaya doğrular.

günaydın canım.
sağol canım
Kizlar. Dunu ve geceyi baya kotu gecirdik. Aşilardan atesi cikmadi sukur ama bu kez de gaz ve tuvaletini yapamama derdi yaratti. Gunduz tepemden hic inmedi. Gece de surekli aglayarak uyandi. Dogru duzgun uyumadik yani. Ek gidaya da gectik. Her gun taze corba hazirla, kendimize yemek derken baya perisan oldum. Alisacagim insallah.
geçmiş olsun canım Rüzgarımıza
Sonunda elma lekesini cikarmayi basardim.

Ankara Sodamatikle. Kaynar suya ekledim 3 saat beklettim (talimat oyle). Sonra makineye attim 60 derecede yikadim. Yikama gozune de ekledim. Sonuc piril piril...
tebrik ediyorum canım ama o marka yok bizim burda daha öncede methini duymuştm
cok yoruldum ha cok şey mi yaptim hayir.ama artik inanılmaz güçsüzum dayanamıyorum Allah hayırlısıni versin....bugun ablam aradi ikizleri var zor idare etmek ama gelme diyemedim en son hamile kalmadan gelmişti neyse atlattim sagolsun ablam yardimci oldu.sonra aksam da kv ler geldi yoruldum malesef . işe gitmeye de hic gözüm kesmiyor.Allah çalışan hamilelere yardım etsin 32 den sonra çalışmak işkence. devlet ancak dogur diyor ama destek cok az imkanlar cok kısıtlı.
canım benimde senden farkım yok perişan oluyorum biraz iş yapsam
http://www.fertilityfriend.com/m/home.php/38c0ae
Bu ateş niye düşer
Aşılama yapmadan olsa keske
canım bir kaç gün bekleyelim çatlamamış gibi
kızlar bu arada ismimize geç ve zor da olsa karar verdik soyadımıza da uygun olsun dedik
:KK37: İLKE NEHİR :nazar:
aslında çift isim hiç istemiyorum ama eşim rüyasında 3 kez ilke ismini gördüğü için çok istedi..
bende BADE ismini çok istiyordum ama anlamından dolayı içime sinmedi Nehir ismini de eşim beğendi bu isimde soyadımıza çok uyumlu bende sevdim içime sindi :)
adıyla yaşasın prensesin canım
kötüyüm kızlar çok canim sıkkın dua edin Allahim kalbime ferahlik versin. bu üzüntüyle oğlum etkilenmesin dogru düzgün lokma girmiyor ağzıma. iştahım gitti.kaldiramyorum hak etmedigim şeylere maruz kalıyorum.agliyorum su an.kimse halimden anlamiyor.ahirette bunun vebalini nasil verecekler.
Canım Allah kolaylık versin gönlüne huzur versin kıyamam ağlama ne olur, izin al bir kaç gün
Herkese slmlar Kizlar nasilsiniz bayadir giremiyorum çünkü 2. ameliyattan sonra kafayi tam toplayamadim 15 gün annemde kaldim kendi evimize cikmadim büyük oğlum ortalarda gezdi psikolojisi mahvoldu çocuğun kekelemwye basladi esinle baya kavgalarimiz oldu ilk defa annemle babam gidlrdi mevzuya tasinmayi geciktiriyordu Esim en son gecen cumartesi ya yarin evi tadirsin yada pazartesi veriririm bi dilekçe deyince geri adim atti ve gecen pazar tasindik herseey ustuste geldi kafam bi milyon neden bilmiyorum hala narkozun etkisindeyim sanki sürekli ne is yapacagimi unutuyorum bebek iyi çok sukyr yavrum oda bizle süründü hastanelerde.. Bizden haberler boyle

canım inşaallah sıkıntılarınız gider bir an önce

canım lütfen sakin ol...bebeğin ve sen herşeyden önemlisin .onlar bilmesede rabbim biliyor.Birkaç gün uzak kalmaya çalış sorun yaratan insanlardan.
erken dogum yapacağım diye ödüm patlıyor...yavruma birsey olsun hiçbir zaman affetmem onlari.uzaklasamam canim mesele daha da çıkmaz olur.
Yumusak yuzluysen o nedenle herkes sana catat cnm. Yarin gitme işe. Dimlen evde. Kendimi iyi hissetmiyrm dersin.
malesef...uzen esim olsa lafini veririm alttan almam . ama bunlara birsey soylenmiyor.birkere maruzatimi soyledim anlayışlı olun dedim ben de insanim sabrim tasti.daha onu çekiyorum. izin vermezler rapor alamam.yine muftlkten aradılar.sef e artık dedim herseyi. hocam cok iyi anlıyorum sabreficen alttan alican diyo gerçekten birsey yapsam icim yanmaz.mahcup oluyorum kac oldu bu aradığı.Allahindan bulsun ortalığı karistiran.

canim allah yardımcın olsun zor günler gecirmissin.allah güç kuvvet versin ins.

Kızlar sonunda girebildim sabah kv ve görümcem erkenden gelip evi temizleyince bende yemeğimi yapıyım dedim, yeni oturabildim yazıp yatıcam akşama kadar:)

5 kasımda kontrole gitmeden önce böbreğimde ağrı vardı dr kum döküyor olabilirsin demişti idrar istemişti ama hem oğlum yanımızdaydı hem de hastanede wc ye girmek istemediğim için evden gönderirim dedim ama aradan 10 gün geçti ben bir türlü veremedim, bu sürede ara ara ağrım oldu

bu cumadan itibaren sanırım daha öncede olabilir, gece böbrekten kasığa vuran ağrım devam etti uykularımı kaçırdı doğum sancısı gibiydi aynı, sancıdan değil doğum olmasından korkuyordum, cumartesi ve pazar günü mide bulantısı göbek deliği etrafında ağrım başladı gaz sancısıydı ama ne sancı, cumartesi gecesi sabaha kadar kıvrandım eşim acile gidelim dedi yok dedim, sabah artık ağladım ağrıdan ki doğum sancısında suni sancıda gıkım çıkmamıştı benim ama bu nefesimi kesiyordu mideme sırtıma vurdu, kesin gaz dedim, acile gittik, dr şükür çok iyi çıktı kendi eliyle nst ye bağladı, her şeyi ayrıntılı sordu ilk doğumumu tansiyonumu, ultrasonda güzelce baktı oğlum iyiydi şükür, nst de iki kere sancı çıktı ama 40 taydı dr kasılma yok dedi onu önemsemedi, idrar kan istedi, erken doğum riskine karşı ciğer geliştirici yapalım dedi istemedim, tahlil sonucunu beklemedim eşim gösterdi, susuz kalmışım o yüzden ağrımış böbreğim neyse ki oğlumun suyu iyiydi,gaz içinde gaviscon demiş evde içmiştim zaten ama bağırsak gazına bir ilaç dememiş beni kıvrandıran oydu, bende rezene içtim iki fincan, hamdolsun bu gece uyuyabildim çünkü sancım olmadı

kızlar çok fenaydı doğum sancısını bilenler anlar göbek deliğim etrafına giriyordu ter döküyordum kendimi yerlere atıp ağlıyordum, hamdolsun geçti Rabbim vermesin bir daha

uzun oldu ama:)

duha madem uzaklaşamıyorsun o zman dik duracaksın canım.Oranın hocası sensen bunu onlar hissetmeli biliyorum yaşlılarla uğraşmak çocuklardan daha zor ama sende bir güzel yap açıklamanı yarın birinin ortalığı karıştırmaya çalıştığını bunun kım olduğunu bildiğini söyle yada sen zaten kim olduğunu biliyorsun çek konuş canım..seni üzmeye hakları yok.

Kızlar sonunda girebildim sabah kv ve görümcem erkenden gelip evi temizleyince bende yemeğimi yapıyım dedim, yeni oturabildim yazıp yatıcam akşama kadar:)

5 kasımda kontrole gitmeden önce böbreğimde ağrı vardı dr kum döküyor olabilirsin demişti idrar istemişti ama hem oğlum yanımızdaydı hem de hastanede wc ye girmek istemediğim için evden gönderirim dedim ama aradan 10 gün geçti ben bir türlü veremedim, bu sürede ara ara ağrım oldu

bu cumadan itibaren sanırım daha öncede olabilir, gece böbrekten kasığa vuran ağrım devam etti uykularımı kaçırdı doğum sancısı gibiydi aynı, sancıdan değil doğum olmasından korkuyordum, cumartesi ve pazar günü mide bulantısı göbek deliği etrafında ağrım başladı gaz sancısıydı ama ne sancı, cumartesi gecesi sabaha kadar kıvrandım eşim acile gidelim dedi yok dedim, sabah artık ağladım ağrıdan ki doğum sancısında suni sancıda gıkım çıkmamıştı benim ama bu nefesimi kesiyordu mideme sırtıma vurdu, kesin gaz dedim, acile gittik, dr şükür çok iyi çıktı kendi eliyle nst ye bağladı, her şeyi ayrıntılı sordu ilk doğumumu tansiyonumu, ultrasonda güzelce baktı oğlum iyiydi şükür, nst de iki kere sancı çıktı ama 40 taydı dr kasılma yok dedi onu önemsemedi, idrar kan istedi, erken doğum riskine karşı ciğer geliştirici yapalım dedi istemedim, tahlil sonucunu beklemedim eşim gösterdi, susuz kalmışım o yüzden ağrımış böbreğim neyse ki oğlumun suyu iyiydi,gaz içinde gaviscon demiş evde içmiştim zaten ama bağırsak gazına bir ilaç dememiş beni kıvrandıran oydu, bende rezene içtim iki fincan, hamdolsun bu gece uyuyabildim çünkü sancım olmadı

kızlar çok fenaydı doğum sancısını bilenler anlar göbek deliğim etrafına giriyordu ter döküyordum kendimi yerlere atıp ağlıyordum, hamdolsun geçti Rabbim vermesin bir daha

canım çok geçmiş olsun..gazın için önerebileceğim bir şey yok maalesef..Eymen bey vakti zamanı dolunca gelsin annesi seni yormasın..Ayaklarını üşütmemeye dikkat et..

duha madem uzaklaşamıyorsun o zman dik duracaksın canım.Oranın hocası sensen bunu onlar hissetmeli biliyorum yaşlılarla uğraşmak çocuklardan daha zor ama sende bir güzel yap açıklamanı yarın birinin ortalığı karıştırmaya çalıştığını bunun kım olduğunu bildiğini söyle yada sen zaten kim olduğunu biliyorsun çek konuş canım..seni üzmeye hakları yok.
ah canim ah.kurstayken aradilar yeter artik defim kendime.sinifta bi guzel konuştum anlamaj istedikleri gibi anlarlar onlar ama yine de susmadim.eve geldim hemen ihtiyar dedigimi aradım. söyledim ne sıkıntın var diye gelmiyor ya habire kulagima geliyor birseyler.muft.ten aradilar senin icin demiyorum ama kac oldu bu dedim. hocam ben sucumu biliyorum ben birkez aradim onlari baska aramadim dedi.ne sıkıntın varsa gel bana söyle başkalarından duymayayim lafim sana degil herkes icin söylüyorum kursta da soyledim sıkıntınız i bana söyleyin diye dedim.o ozur diledi. demekki kursta daha ayiklanacak çürük elma varmış sıra onlarda.

bununla geçmiş olsun eflalim dikkat et kendine allahım vakti gelince kucagina almayi nasip etsin canim... vakti gelince demisken
aksam kv bizdeydi.hicbirsey anlatmiyorum o da sormuyo kızım bi sıkıntın yahut ihtiyacin varmi torununa da şunu ben alayım gibisine hicbirsey demefi bu gune dek.dogum ocakta dr diyor dedim.o ne biliyormuş dr bilemez senin ki subatta olur diyor.allah esirgesin dua vaktine gelir.bobregimde sıkıntı var erken olur gec olmasi da bana zarar dedim....dr son tarih 5 Şubat olmazsa o tarihe kadar suni sanci olmadı sezaryen dedi.sanki ocakta dogunca ne olacaksa senin doguma daha cokkk var diyo dr bilmiyo benim kv daha iyi biliyor. hic hayırlısı olsun sağlıkla kurtul demiyo.

canım çok geçmiş olsun..gazın için önerebileceğim bir şey yok maalesef..Eymen bey vakti zamanı dolunca gelsin annesi seni yormasın..Ayaklarını üşütmemeye dikkat et..
sağol canım rezene iyi geliyor arada içicem artık, amin inşaallah çok yordu eylül bu sefer hamilelik
ah canim ah.kurstayken aradilar yeter artik defim kendime.sinifta bi guzel konuştum anlamaj istedikleri gibi anlarlar onlar ama yine de susmadim.eve geldim hemen ihtiyar dedigimi aradım. söyledim ne sıkıntın var diye gelmiyor ya habire kulagima geliyor birseyler.muft.ten aradilar senin icin demiyorum ama kac oldu bu dedim. hocam ben sucumu biliyorum ben birkez aradim onlari baska aramadim dedi.ne sıkıntın varsa gel bana söyle başkalarından duymayayim lafim sana degil herkes icin söylüyorum kursta da soyledim sıkıntınız i bana söyleyin diye dedim.o ozur diledi. demekki kursta daha ayiklanacak çürük elma varmış sıra onlarda.
canım iyi yapmışsın öyle söylemekle demek ki sinsiler var arada, çok ayıp biz kurs hocamızı çok sever sayardık insanlar çok değişti:(
bununla geçmiş olsun eflalim dikkat et kendine allahım vakti gelince kucagina almayi nasip etsin canim... vakti gelince demisken
aksam kv bizdeydi.hicbirsey anlatmiyorum o da sormuyo kızım bi sıkıntın yahut ihtiyacin varmi torununa da şunu ben alayım gibisine hicbirsey demefi bu gune dek.dogum ocakta dr diyor dedim.o ne biliyormuş dr bilemez senin ki subatta olur diyor.allah esirgesin dua vaktine gelir.bobregimde sıkıntı var erken olur gec olmasi da bana zarar dedim....dr son tarih 5 Şubat olmazsa o tarihe kadar suni sanci olmadı sezaryen dedi.sanki ocakta dogunca ne olacaksa senin doguma daha cokkk var diyo dr bilmiyo benim kv daha iyi biliyor. hic hayırlısı olsun sağlıkla kurtul demiyo.

amin canım hepimize inşaallah

senin kv de iyice tuhaf oldu ona ne doğum zamanından acaba, sanki kendi bakıp büyütecek hayret bir şey saçmalıyor, gıcık etmeye uğraşıyor, en iyisi dr a bir gün onu da götür de dr da duysun hanım!!!

Beni de her zaman ki gibi eşim gıcık etti annemde, maşaallah bana göre eymenimin kilosu iyi hatta emire göre çok iyi, dün dr 2 kilo dedi eşim az diyor dedim kaç olacak acaba şimdiden 3 kilo mu olacak!! Neymiş yemiyormuşum ki tamam çok iştahım yok ama gereken şeyleri zorlada olsa yiyorum tavuk yemiyorum diye böyle diyor yiyemiyorum tiksindiğimi biliyor, birde hastayken ansıl yiyeyim midemde gaz karnımda gaz ağrı içim almadı, bende eltim gibi yapıyormuşum o yemiyor ya, bende bağırdım sen ne diyorsun beni onunla bir mi tutuyorsun diye, haddini bil bir daha o annelik vasfını anlammış salakal bir tutma dedim, kendi annemde az değil mi diyor!! La havle

Sabah kv ye dedim ne azı kızım iyi diyor eltimi diyor onun ki daha zayıftı bu haftalarda diyor,onu örnek vermesine gerek yok tabi neyse...

O kadar canım sıkıldı ki dünden beri yemeye zorluyorum kendimi, 8,5 kilo aldım şimdiye kadar, bu ay 2,5 kilo almışım o da her gün patates yemekten oldu patatese ne zaman dadansam böyle oluyor zaten:)

Dün ki dr bir hafta geri gelişimi dedi, nasıl olur hep iki hafta önde gidiyordu dedim, neye göre dedi karın çevresine göre dedim, o da femura göre geri demiş yoksa baş karın çevresine göre normalmiş, boyu zaten hep öyleydi kilosu iyiydi, birde ölçümden ölçüme farklılık olur önemli değil endişelenme dedi, ben anlamıyorum ki benim haftamda ortalama 1700 gr olmalı benimki 2000 gr maşaallah kuzuma daha ne olacaksa:(

Emiri söyledim anne karnında bebek kilo verir mi dedim hayır dedi ama kilo vermesi durabilir dedi, bende son ay durmuştu dedim öyle bir durumda müdahale edilip doğum gerçekleştirilir bebek beslenemediği için dedi, benim dr un bir kazığını daha öğrendim yani!!!

Back
X