ah hifam sıkma canini...esinin iyi niyetini kötüye kullaniyorlat anlaşılan...benim eşim zaten rahatina pekk düşkündur yapmax böyle kolay kolay...nasil son verilir bu duruma bilemedimmkızlar gece gece asabım bozuldu.
annemler vardı bizde.eşime mesaj geldi.
karşıda ablası oturuyo.kendisi diyememiş küçük görümceme söylettirmişler
abi ablamlar anneme gitmek istiyomuş ta senden çekinmişler.
sen gidip alabilirmisin diye.
eşimde annemlerin bizde olduğunu söylememiş.tamam giderim söyle hazırlansınlar demiş.
neyse annemler kalktı demin.buda bana söyledi.
gece gece ne alaka onları gidip alıyosun.hastalık ölüm gibi acil bi konumu var dedim
bizimkide korucak ya.hemen celallendi.yarın işim var nasıl gidiyim alıyım
çekinmişler zaten bilmem ne.
her zaman otobüsle gelen kadın yarın otobüsle gelemiyo sanki dedim.
whatsapta grubumuz var.hayırdır hanımlar bi olaymı var :) dedim.
annemler vardı bizde de.dedim.(bilerek söyledim)
görümcemler de ayyy mahcup oldum şimdi bilmiyodummm dedi.
bende olsun önemli değil nolucak dedim.
bu sefer bizimki buna kızdı.bak mahcup oldular niye söylüyosun annenlerin burda olduğunu dedi.
ne var bunda acaba dedim.annemler burda olmasa bile bu saatte niye çağırıyolar seni.
ne aciliyeti varmış dedim.
resssssmen kullanıyolar bunu yaa.
biz burda yokken her yere rahatlıkla otobüsle giden görümcemler şimdi nazlanmaya başladılar
her yere bizimki getirip götürüyo.
acil bi durum olsa anlıcam.gaddar değilim o kadar.
ama gezmeye gelicek,gecenin bu saatinde çağırıyolar.
yarın sabah bin otobüse gel.kucağında çocuk yok bişey yok.
diğer görümcemin arabası var.ona diyemiyolar gel al diye.
o direk alamam der çünkü.ona nazlanamıyolar.
gece gece yüzüme ateşler bastı valla
ah hifam sıkma canini...esinin iyi niyetini kötüye kullaniyorlat anlaşılan...benim eşim zaten rahatina pekk düşkündur yapmax böyle kolay kolay...nasil son verilir bu duruma bilemedimm
Ama ayip ya. Gecenin bi vakti. Zaten insani cevre degil direk akrabalari yiyr cnm. Uzakken daha rahatmisim diyrsundur cnm. Ailenin yaninda yasamak cok zor evliyken. Allah yardimciniz olsun cnm.kızlar gece gece asabım bozuldu.
eşimde annemlerin bizde olduğunu söylememiş.tamam giderim söyle hazırlansınlar demiş.
gece gece ne alaka onları gidip alıyosun.hastalık ölüm gibi acil bi konumu var dedim
bu sefer bizimki buna kızdı.bak mahcup oldular niye söylüyosun annenlerin burda olduğunu dedi.
ne var bunda acaba dedim.annemler burda olmasa bile bu saatte niye çağırıyolar seni.
biz burda yokken her yere rahatlıkla otobüsle giden görümcemler şimdi nazlanmaya başladılar
Ama ayip ya. Gecenin bi vakti. Zaten insani cevre degil direk akrabalari yiyr cnm. Uzakken daha rahatmisim diyrsundur cnm. Ailenin yaninda yasamak cok zor evliyken. Allah yardimciniz olsun cnm.
Cok sukur cnm. Sorunun bulunmasina cok sevindim. Allah sifa versin. Tez zamanda minisi de karnina versin. Haberdar et kendinden merakta birakma cnm.Kizlar dun baska bi dr.a gittim. Dr Acet'e..
2 yil once histeroskopi ile oldugum rahim icindeki kapali bolgeyi temizleme ameliyat tam yapilamadigi icin hamis kalamiyormusum. Normalde armut seklindedir ya benimki tam oyle degil ust kisminda girintiler kalmis ve yanlar tam yuvarlak bi yapida degilmis. Rahim icini olmasi gerekene getirmek icin yeniden ameliyat etmek gerekir dedi. Kabul ettim haftaya ameliyatim var. Hayirlisi ile insallah sonrasinda kalirsin dedi. Degerlerin guzel diyo bikac ay deneriz normal yoldan diyo.
Bi de oldugun ameliyat sonrasi en fazla 4 ayda kalman lazimdi diyo kalamadiysan bi sorun oldugu ordan anlasilmaliydi diyo. Ah bu S. Pata ve ekibi.. yillarimi yedi.. dr. Cok onemli arkadaslar yeni Dr.um Acet onceki tedavilerimi bile sormadan ultrasonla herseyi anladi. Ultrason sonrasi anlattim sıkıntilarimi.. Yalniz dr cok ciddi duruslu hic gulumsemeyen biri gergin degil ama sıkı inceliyor sanirim onun etkisi.. neyse bu dr.da olumsuzluk gormek istemiyorum. Beni en cok sevindiren de ne asilama ne tup bebek konusuna hic girmemesi.. zaten okudugum yorumlardan ve aldigim duyumlara gore onceligi sorun ne onu bulmakmis tedavi tamamlandiktan sonra illede gerekliyse asilama ya da tup yapiyormus. Insallah ben de bu dr.u tavsiye edebilir duruma gelirim..
Allah'im yardim et bizlere yarabbim..kimin ne sıkıntisi varsa tez zamanda hayirli insanlar cikart karsisina ve hayirlisi ile cozulmesine vesile olsunlar insallah Yarabbim.. bu dr.u bana tavsiye eden arkadasimdan da Allah razi olsun..
Az kaldi cnm. Bitecek insallah bu agrilar.günaydın canlar nasılsınız,ben hiç iyi deyilim,agrımayan kemigim yok,sag dikiş bölgemde çoook agrıyor sanki içerden jilet atılıyor gibi,dr.um bebek ters ayaklarınıda direk oraya basıyor bu sebepten dikişlerin acıyor dedi,ellerim ve ayaklarım mayalı çörege benziyor dahada şiştiler,dr.um bebişin olması gerekenden zayıf diyerleri kaç kiloydu dedi,büyük 38 haftalık 2 kiloydu küçük 34 haftalık 1 kiloydu dedim,anlaşılıyorki senin bünye bebeklerini incecik dogurmanı istiyor,ama korkulacak bişe yok saglıgı yerinde gözüküyor,haftada bir gel ters bişe hissedersen hemen gel dedi,ben bu gece yeni dogum yapan arkadaşlarımı gördüm rüyamda,biri çok yeni 15 gün oldu,digeri birkaçay oldu,onun bahçesindeki kurumuş çam agaçlarını sökmeye çalışıyordum neyapıyosun diye soruyor bana,bende diyorumki bunları sökücem eskimişler yenilerini dikicem ama sökmeye gücüm yetmiyor dogurunca söküyümde yenilerini dikiyim diyorum,sanki karda yagmıştı,sabah bi uyandım eşime anlattım,eşim yoksa dugurcanmı ne dedi,benimde direk aklıma bu geldi,kızlar ya eşim yüzünden kızıma hangi ismi koyacagımıza karar veremiyorum,EKİN YAREN,BERFİN EKİN,DENİZ,kızlar sizce hanhisi daha hoş,uzun yazdım başınızı şişirdim
hehe benim eşim de 6. ayda başladı gel artık demeye :) ama ben hamileliği de çok sevdim bırakmak istemiyorum yavrumuEvet canım bende çok zorlanmadım karnım da çok büyük değil ama yinede onu görmek için sabırsızlanıyorum
Eşim daha heyecanlı 1 aydır hadi artık gelsin Dio :) rüyalarına girio
Hergün bugün sancın yokmu hiç olmadı mı die soruo :)))
Bende doğsun da sen gör keşke biraz daha içinde kalsaymış dersin diyorum
Vırak ciyak gaz ağrıları Yawrum şimdiden kıyamıyorum
gözün aydın canım. allah analı babalı, sağlıkla büyütmeni nasip etsin.Selamm kızlar. Bebeğimi kucağıma aldım kendi doğum günümde :)
Darısı bekleyen arkadaşlara olsun inşallah..
yalancı sancıları yaşadım dün :) o bile güzel bir duygu. yarın da dursun göbişte de sonra istese de duramayacakdayanır tabi canım hemen olmaz tam açılma
aynen canım sıkmıyorum çok rahatım artık bu konuda eşime güveniyorum
cutem sensiz olmaz ama
canım benim sen yine uzat bacaklarını otur, hamilelikte öyle ayıp olmaz. kusura bakmasınlar yani onlar da...iyi aksamlar kizlar.kv ler vardi izne ayrildigimdan beri sık sık ziyaret ediyorlar aksamlari. arıyor cay a geliyoruz diyor....gelmesi birsey degil de kp de var hic rahat edemiyrum kiyafetimi degismek zorundayım dört büklüm oturuyorum bir de kv sana kıyamıyorum kızım demiyor mu.valla birsey de diyemiyorum kv nin düşünmesi laxim karnı burnunda rahat eder mi edemez mi...dogunca düşünemiyorum bile torun sevdasina çıkmaz lar bizden herhalde....
ben o duyguya alıştırmaya çalışıyorum kendimi. umarım kendi kendimi yıpratmam bu kıskançlık duygusuyla.ne olacak o kıskançlıklarimiz ben de merak ediyorum.ruyamda kucagima almisim kimseye vermek istemiyorum
hamilelik bana niye cok yzun geliyor ben mi acayibim dogsun koklayim seveyim diye gun saymaktan yoruldum...bi taraftan da o tepikleri ozluycem de aklimdan çıkmıyor tabi. ayyy az kaldi pinarcim için kipir kıpırdır demi
iyi günlerde kullan canım. ben doğum sonrası ne giyeceğim diye hiç düşünmemişimgünlerdir erteledigim alışverişi yaptım cok şükür.dogum sonrası icin kiyafet alacajtim aldım sonunda kazak ve etek aldim doğumdan sonra inş benim toto da küçülür de giyerim bi de kalem etek aldim neyime guvenerek aldiysam ins olur...eksikler daha var bir türlü bitmiyor onlari da benim agir vasita kocam alirim dedi işim var diye hemen eve geldik.
artik dışarı çıkmak bir işkence evimi çok seviyorum ki gezmeyi cok seven ben.
rose şimdi nasılsın canım, nst de çıkardı bir şey olsaydı.G
günaydın canım hayırlı cumalar herkese
Kızlar boğazlarım şiştikarın ağrısı ve ishal gibiyim
Gece hiç rahat uyuyamadımvr bebeğim sabahtan beri 1 yada 2 kez hareket etti ve çok güçsüz Dr. Umu aradım kahvaltını yap çikolata fln ye Hast. Gel NST ye bakalım dedi ama yine hareket yok
Şimdi Hast. Deyim NST normal ama yine hiç hareket etmedi saat 13.30 da radyolog usg de bakıcak inş sorun yoktur çok korktum kızlar
büyümüş kuzucuk maaşallah.Hayırlı cumalar canlarım, yeni göbek fotom:) dün çok inmişti çekiyim dedim dedim sonra akşam bir hareketler yaptı tekrar çıktı yukarı:)
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?gallery/photos/36-5-gobegim.1221588/
sorun bulunduğuna göre gelsin bebiş :) ameliyatın, tedavin, her şeyin yolunda gider umarım canım.Kizlar dun baska bi dr.a gittim. Dr Acet'e..
2 yil once histeroskopi ile oldugum rahim icindeki kapali bolgeyi temizleme ameliyat tam yapilamadigi icin hamis kalamiyormusum. Normalde armut seklindedir ya benimki tam oyle degil ust kisminda girintiler kalmis ve yanlar tam yuvarlak bi yapida degilmis. Rahim icini olmasi gerekene getirmek icin yeniden ameliyat etmek gerekir dedi. Kabul ettim haftaya ameliyatim var. Hayirlisi ile insallah sonrasinda kalirsin dedi. Degerlerin guzel diyo bikac ay deneriz normal yoldan diyo.
Bi de oldugun ameliyat sonrasi en fazla 4 ayda kalman lazimdi diyo kalamadiysan bi sorun oldugu ordan anlasilmaliydi diyo. Ah bu S. Pata ve ekibi.. yillarimi yedi.. dr. Cok onemli arkadaslar yeni Dr.um Acet onceki tedavilerimi bile sormadan ultrasonla herseyi anladi. Ultrason sonrasi anlattim sıkıntilarimi.. Yalniz dr cok ciddi duruslu hic gulumsemeyen biri gergin degil ama sıkı inceliyor sanirim onun etkisi.. neyse bu dr.da olumsuzluk gormek istemiyorum. Beni en cok sevindiren de ne asilama ne tup bebek konusuna hic girmemesi.. zaten okudugum yorumlardan ve aldigim duyumlara gore onceligi sorun ne onu bulmakmis tedavi tamamlandiktan sonra illede gerekliyse asilama ya da tup yapiyormus. Insallah ben de bu dr.u tavsiye edebilir duruma gelirim..
Allah'im yardim et bizlere yarabbim..kimin ne sıkıntisi varsa tez zamanda hayirli insanlar cikart karsisina ve hayirlisi ile cozulmesine vesile olsunlar insallah Yarabbim.. bu dr.u bana tavsiye eden arkadasimdan da Allah razi olsun..
insan ister istemez üzülüyor kilo olayına ama sağlıklı olması önemli canım. kafana takma.günaydın canlar nasılsınız,ben hiç iyi deyilim,agrımayan kemigim yok,sag dikiş bölgemde çoook agrıyor sanki içerden jilet atılıyor gibi,dr.um bebek ters ayaklarınıda direk oraya basıyor bu sebepten dikişlerin acıyor dedi,ellerim ve ayaklarım mayalı çörege benziyor dahada şiştiler,dr.um bebişin olması gerekenden zayıf diyerleri kaç kiloydu dedi,büyük 38 haftalık 2 kiloydu küçük 34 haftalık 1 kiloydu dedim,anlaşılıyorki senin bünye bebeklerini incecik dogurmanı istiyor,ama korkulacak bişe yok saglıgı yerinde gözüküyor,haftada bir gel ters bişe hissedersen hemen gel dedi,ben bu gece yeni dogum yapan arkadaşlarımı gördüm rüyamda,biri çok yeni 15 gün oldu,digeri birkaçay oldu,onun bahçesindeki kurumuş çam agaçlarını sökmeye çalışıyordum neyapıyosun diye soruyor bana,bende diyorumki bunları sökücem eskimişler yenilerini dikicem ama sökmeye gücüm yetmiyor dogurunca söküyümde yenilerini dikiyim diyorum,sanki karda yagmıştı,sabah bi uyandım eşime anlattım,eşim yoksa dugurcanmı ne dedi,benimde direk aklıma bu geldi,kızlar ya eşim yüzünden kızıma hangi ismi koyacagımıza karar veremiyorum,EKİN YAREN,BERFİN EKİN,DENİZ,kızlar sizce hanhisi daha hoş,uzun yazdım başınızı şişirdim
heyecanım iki kaç canım, bugün kardeşim geldi burnumda tütüyordu. şu an annemde ben de gideceğim yanına birazdan.Dgrpnr..
Canimmm..senin gunun bugunler. Hadi bakalim saglikla al yavrunu kucagina. Epidurel mi olacak cnm?
Cnm. Inan sen suan panik atak yasamiyrsun. Dogum yapacak her anne bu safhada ayni heyecani yasiyr. Korkma. Gelmeyecek o illet. Sen o masada mis kokulunu opup koklayacaksin. Spinal super olmus. Ilk sen goreceksin yavrunu. Bize birileri haber versin senden yahuheyecanım iki kaç canım, bugün kardeşim geldi burnumda tütüyordu. şu an annemde ben de gideceğim yanına birazdan.
bebeğimi düşündükçe de panik atak alıp başını gidiyor. kazasız belasız atlatırım umarım doğum işini.
spinal olacak doğum canım.
Kızlar mrb
Ben dün akşam 21.15 te sezaryan la doğum yaptım
Asıl Dr. Um girdi doğumuma bebek hareketlerinde yavaşlama oluğunu söylemiştim ya bebeğim ciğerlerine bi miktar su yutmuş o yüzden hareketleri azmış
Dr. Um çok iyi takip etmişsin tam zamanında almışız bekleseydik daha kötü olabilirdi dedi
Çok şükür iyiym bebeğim kuvöz Deama Dr. Iyiye gidiyor dedi
Biraz önce yanına girdim gördüm kuzumu nolur dua edin kızlar inş bebeğim iyileşir...
Masallah suphanallah cnm. Allahim bagislasin. Hic korkma cnm saglikla cikacaksin bebeginle hastaneden. kendine dikkat et cunku minik canavara sut lazim annesi. Kendini yipratmamaya calis cnm. Icinden aglamak gelirse de sikma agla rahatla. Ayyy cok sukur cnm. Anlat bakayim azcik guzel kizini. Saci teni nasil?Bu arada kızım 3.070 gr boyu -48 cm doğdu
çok tatlı cutem maşaallahFoto ekliyrm kizlar
canım 31. gün olur muhtemelen tabi olmasın bebek olsun:)1. günümde 36.2
2.günümde 36.2
3.günümde 36.4
4.günümde 36.3
5.günümde 36.3
6. günümde 36.3
7. günümde 36.1 ******
8.günümde 36.3
9.günümde 36.3
10.günümde 36.3
11.günümde 36.2
12. günümde-----******
13. günümde ----
14.günümde 36.0
15.günümde 36.0******
16.günümde 36.3 18 mm + ovitrelle çatlatma iğnesi
17.günümde 36.1*****
18.günümde 36.1 çatladı
19. günümde 36.4****
20.günümde 36.4
21.günümde 36.7****
22.günümde 36.5
23.günümde 36.5
24.günümde 36.6
25.günümde 36.6
26.günümde-----
27.günümde 36.7
28.günümde 36.8
29.günümde 36.6
30.günümde 36.7
31.günümde 36.6
32.günümde 36.6
33.günümde 36.6 adet oldum. (kasım ayı)
1.günümde----
2.günümde 36.2
3.günümde 36.1
4.günümde 36.3
5.günümde 36.2 adet bitti.
6.günümde 36.2
7.günümde 36.1
8.günümde ----
9.günümde 36.2
10.günümde 36.2
11.günümde 36.3
12.günümde 36.2
13.günümde 36.3 3 yumoş
14.günümde 36.3 ovitrelle çatlatma iğnesi
15.günümde 36.2 kızlar bugun akşam 11de 36. saat
16.günümde 36.4
17.günümde--- kalkamadım
18.günümde 36.6
19.günümde 36.7
bu tabloya göre kaçıncı günümde olmam lazım 31. günümdemi???
ahh ahhh canım eşinin gözünün açılması lazım başka türlü düzelmezkızlar gece gece asabım bozuldu.
canım senin adına çok sevindim ne iyi yapmışsın başka dr a gitmekle inşaallah bu ameliyat şifa olur bebeğin sağlıkla gelirKizlar dun baska bi dr.a gittim. Dr Acet'e..
dur annesi bu kuzun tamamlasın haftasını inşaallahgünaydın canlar nasılsınız,ben hiç iyi deyilim,agrımayan kemigim yok,sag dikiş bölgemde çoook agrıyor sanki içerden jilet atılıyor gibi,dr.um bebek ters ayaklarınıda direk oraya basıyor bu sebepten dikişlerin acıyor dedi,ellerim ve ayaklarım mayalı çörege benziyor dahada şiştiler,dr.um bebişin olması gerekenden zayıf diyerleri kaç kiloydu dedi,büyük 38 haftalık 2 kiloydu küçük 34 haftalık 1 kiloydu dedim,anlaşılıyorki senin bünye bebeklerini incecik dogurmanı istiyor,ama korkulacak bişe yok saglıgı yerinde gözüküyor,haftada bir gel ters bişe hissedersen hemen gel dedi,ben bu gece yeni dogum yapan arkadaşlarımı gördüm rüyamda,biri çok yeni 15 gün oldu,digeri birkaçay oldu,onun bahçesindeki kurumuş çam agaçlarını sökmeye çalışıyordum neyapıyosun diye soruyor bana,bende diyorumki bunları sökücem eskimişler yenilerini dikicem ama sökmeye gücüm yetmiyor dogurunca söküyümde yenilerini dikiyim diyorum,sanki karda yagmıştı,sabah bi uyandım eşime anlattım,eşim yoksa dugurcanmı ne dedi,benimde direk aklıma bu geldi,kızlar ya eşim yüzünden kızıma hangi ismi koyacagımıza karar veremiyorum,EKİN YAREN,BERFİN EKİN,DENİZ,kızlar sizce hanhisi daha hoş,uzun yazdım başınızı şişirdim
büyüdü canım inşaallahROSE.canım geçmiş olsun ama sıkıntıdan sonra gelmemişsin endişe ettim iyisin umarım EFLALİM göbüş büyümüş iyice ayy beşpeşe belicek bebişlerimiz,rabbim hayılısıyla nasip etsin
canım sakin ol çok güzel olacak doğumun inan buna panik hali çok normal zatenhehe benim eşim de 6. ayda başladı gel artık demeye :) ama ben hamileliği de çok sevdim bırakmak istemiyorum yavrumuşaka bir yana ayaklarım artık taşımıyor koca göbeğimi. artık gelsin de kucağımda taşıyayım yavrumu :)
gözün aydın canım. allah analı babalı, sağlıkla büyütmeni nasip etsin.
yalancı sancıları yaşadım dün :) o bile güzel bir duygu. yarın da dursun göbişte de sonra istese de duramayacak
canım benim sen yine uzat bacaklarını otur, hamilelikte öyle ayıp olmaz. kusura bakmasınlar yani onlar da...
ben o duyguya alıştırmaya çalışıyorum kendimi. umarım kendi kendimi yıpratmam bu kıskançlık duygusuyla.
artık panik atağım baş göstermeye başladı heyecandankalbim ağzımda atıyor düşündükçe ve nefes alamıyorum.
umarım pazartesi günü iyice ağırlaşmaz bu illet.
iyi günlerde kullan canım. ben doğum sonrası ne giyeceğim diye hiç düşünmemişim
rose şimdi nasılsın canım, nst de çıkardı bir şey olsaydı.
habersiz bırakma bizi.
büyümüş kuzucuk maaşallah.
benimki artık kasıklarımda yaşıyorbacaklarımı kapatamıyorum oturduğumda.
sorun bulunduğuna göre gelsin bebiş :) ameliyatın, tedavin, her şeyin yolunda gider umarım canım.
insan ister istemez üzülüyor kilo olayına ama sağlıklı olması önemli canım. kafana takma.
çoğu gitti azı kaldı az daha sabret acıların son bulacak inşallah.
ekin ismini beğendim ben:)
canım inşaallah çok güzel geçer doğumun sağlıkla doğra kuzun mis kokulun, haber vermeye çalış canımkızlar artık giremeyebilirim topiğe kardeşim geldi onunla ilgileneceğim bir de son hazırlıklarımız var temizlik vs.
hamile arkadaşlarım hayırlı, sağlıklı, acısız doğumlar nasip etsin size allah.
bebek özlemi çeken arkadaşlarım, dualarım sizinle. ennn kısa zaman da sizler de mucizelerinize kavuşun inşallah.
bana dualarınızı eksik etmeyin. doğumdan sonra toparlandığımda gelip yazarım sizlere. kendinize çok iyi bakın.
Kızlar mrb
Asıl Dr. Um girdi doğumuma bebek hareketlerinde yavaşlama oluğunu söylemiştim ya bebeğim ciğerlerine bi miktar su yutmuş o yüzden hareketleri azmış
Dr. Um çok iyi takip etmişsin tam zamanında almışız bekleseydik daha kötü olabilirdi dedi
Biraz önce yanına girdim gördüm kuzumu nolur dua edin kızlar inş bebeğim iyileşir...
Bu arada kızım 3.070 gr boyu -48 cm doğdu
çok tatlı cutem maşaallah
canım 31. gün olur muhtemelen tabi olmasın bebek olsun:)
ahh ahhh canım eşinin gözünün açılması lazım başka türlü düzelmez
canım senin adına çok sevindim ne iyi yapmışsın başka dr a gitmekle inşaallah bu ameliyat şifa olur bebeğin sağlıkla gelir
dur annesi bu kuzun tamamlasın haftasını inşaallah
büyüdü canım inşaallah
canım sakin ol çok güzel olacak doğumun inan buna panik hali çok normal zaten
canım inşaallah çok güzel geçer doğumun sağlıkla doğra kuzun mis kokulun, haber vermeye çalış canım
maşaallah annesi kilosu bıyu iyi doğmuş, inşaallah hemen toparlanıp çıkıcak kızın küvezden sen sakin ol moralini yüksek tut canım
Kızlar mrb
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?