• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
bu ay böyle oldu cnm ondan önce çok nadir olurdu...doktorumu hamile kalınca değiştircem şu an bu doktora alttan baktırana kadar canım çıktı başka bir doktora gidersem aynı sıkıntılar yaşancak git gel boş boş kaç kere döndüm doktordan bu yüzden ama çok şükür aştım bu doktorda...:17:

Hımmm aynı sıkıntı bende de vardı kas gevşetici içip gittim ilk bi süre sonra alıştım :))) Eğer doktoruna güveniyorsan problem yok ama sen yine de söyle bu lekelenmeleri olmaması gerekir çünkü

Ateş 36,4 üstüne çıkarsa çatlama olmuş demektir ama çalışmalara devam et sen yine de :)

teşekkür ederim canm cevap verdiğin için 2 günde bir inşAllah devam :17:

bu hafta ablam evlenyor cumartesi kına pazar düğün baya oynucam gibi yumurta tutsa düşer mi oynamaktan ya iyice paranoyak oldumm :36:

teşekkür ederim canm cevap verdiğin için 2 günde bir inşAllah devam :17:

bu hafta ablam evlenyor cumartesi kına pazar düğün baya oynucam gibi yumurta tutsa düşer mi oynamaktan ya iyice paranoyak oldumm :36:

Sen yine de çok yorma kendini Özellikle ben çok düşük yaşadığım için bu konuda biraz titizim Aslında tutacağı varsa zaten tutmuştur ama tedbir bizden, takdir Allahtan...

Henüz ovulasyon olmamış gibi görünüyor Galiba stres yapıyorsun ki son 4 aydır biraz uzama oluştu Sakın takma kafana tutacağı varsa da tutmaz Hayırlısı olsun inşallah

cevap için teşekkürler. evet düşünmemeye çalısıorum ama aklım hep orda.Akıntı olan zamanı kacırdım die de cok üzüldüm aslında ama daha yumurtalamamış diyosun.cevap için teşekkürler. bugunkü sonucumuda yazıyım birascık yükseldi.

ahbubenkendimi kullanıcısından alıntı

arkadaslar benim SAT: 9 OCAK 2012 ben 29 günde bir 7 gün adet oluorum.Hep cok düzenlidir fakat son 4 aydır bebek istiorum ve bu 4 aydır hep düzensiz oldu.bu ay durumum böle akıntı oldugu zaman ilişki yapamadık maalesef.normalde 15. gün yumurtlamam oluodu ama 4 aydır sanki hiç oldugunu hissetmedim bu ay da ilk defa böle yumurta akı kıvamkındaki akıntıyı gördüm.durum nasıl gidio bana bi akıl verin nolur.

1.GÜN: -
2.GÜN: 36.4
3.GÜN: 36.5
4.GÜN 36.8
5.GÜN 36.5
6.GÜN 36.8
7.GÜN 36.6
8.GÜN --
9.GÜN 36.4 (ilişki oldu)
10.GÜN 36.4 (ilişki oldu)
11.GÜN 36.4
12.GÜN 36.4(akıntım tam yumurta akı kıvamında geldi)
13.GÜN 36.6(aynı devam etti)
14.GÜN 36.4(azaldı) (ilişki oldu)
15.GÜN 36.6(bugun görmedim) (ilişki oldu)
16.gün: 36.7

karanfilim bu siteye ilk girdigimde bana cok yardimci oldun bu yuzden sana duam insallah buay Allah bebisini sana gonderir dogum gunu msj.ni okudugumda o kadar icden aglamisdim ve inanki sana o kadar dualar etmisdim ki yalnizligina son versin diye Rabbim insallah dualarimiz kabul olur
çok sağol canım Allah razı olsun.. beni seven ve benim için dua edenlerin olması beni öyle mutlu ediyor ki anlatamam:16:
naptın kan verdin mi? şu sıralar annemler burda o yüzden takip edemiyorum.ergen erkek kardeşim var yanımda o yüzden bu sayfayı açmak zor oluyor. hele az önce de aksi gibi sipariş ettiğim preeseed jel geldi. gel de aç yanında:9:
İltihap için yine ronyanın yaptığı maydonoz süt buharını deneyebilirsin ronya yaptığı ay hamile kaldı yine buradan bir arkadaş daha yaptığı ay hamile kaldı Sebep olacaktır belki bi dene istersen Ama çok dikkatli olmalısın yaparken
Hormon değerlerin iyiyse çok öyle çay falan içme arada adaçayı (o da ovulasyona kadar) arada da civanperçemi veya testere dişli aslanpençesi olabilir :) Birde kesinlikle zararı olmadığını düşündüğüm birşey sakızı tarçına batırıp çiğne Rahime çok yi geldiğini duymuştum ve bende şu an yapıyorum :)
Sıcak banyo düşük tehlikesi olana önerilmiyor onun dışında duymadım bir sakıncası olduğunu Aksine insanı gevşettiği için akıntıyı falan artırır ve içini temizler gibi geliyor :)
bunu öğrendiğim iyi oldu canım tarçını da çok severim zaten.. hatta kabuk tarçın da kemirebilirim arada:27:
süt buharını 2 ay yaptım canım. ve yapmış olmamın ardından rahim filmi çektirdim. ama gördüm ki tüpleri açmamış. kapalı olan sağ tüpüm ilaçla açıldı hem de 20 saniye sonra.

canım lh ım 5 küsür fsh ım 6 küsür prolaktin de 12 idi.
ben bi ara civanperçemi kürüne başladım. o zaman ateş ölçmedim ve tahmini adetimden 1 gün önce başladım. ama o ay adetim bi türlü gelmedi taa ki 11 gün sonra geldi ben de civanperçemine bağladım hemen bıraktım kürü tamamlamadan. adetim az gelince adetin 4. günü kan verdim 5.13 çıktı. o ay ne oldu anlamadım. ahh bi ateş ölçmüş olsaydım. geç mi yumurtladım ne oldu hala muallak. kanda o değeri civanperçemi mi yaptı hamile miydim tutmadı ne oldu hiiiçç bilmiyorum.

lorkecim senden de alıntı yapmıştım ama çıkmamış.
teşekkürler cevabın için..
birazdan telefon açayım bugün adetin 2. günündeyim. ne biliyim ben ikisi de çatladı diye rahattım ama. dediğin gibi biri çatlamamış da olabilir.

slm kızlar birşey sormak istiyorum benim ateşim normalde 36.0 36.2lerdeydi adetime 3 gün kala 36larda bugün adet günüm yine yataktan kalkmadan ölçtüm 36.6sizce ümitlenmelimiyim ama adete 3 gün kala test yaptım negetifti :(

Merhaba kızlar nasılsınız?hamile birileri var galiba takip edemedim ne zamandır?ben bugün doktora gidiyorum,keseyi görmek için,çok heyecanlıyım,inşallah herşey yolundadır:nazar:,darısı sizin başınıza olsun..:49:

cevap için teşekkürler. evet düşünmemeye çalısıorum ama aklım hep orda.Akıntı olan zamanı kacırdım die de cok üzüldüm aslında ama daha yumurtalamamış diyosun.cevap için teşekkürler. bugunkü sonucumuda yazıyım birascık yükseldi.

ahbubenkendimi kullanıcısından alıntı

arkadaslar benim SAT: 9 OCAK 2012 ben 29 günde bir 7 gün adet oluorum.Hep cok düzenlidir fakat son 4 aydır bebek istiorum ve bu 4 aydır hep düzensiz oldu.bu ay durumum böle akıntı oldugu zaman ilişki yapamadık maalesef.normalde 15. gün yumurtlamam oluodu ama 4 aydır sanki hiç oldugunu hissetmedim bu ay da ilk defa böle yumurta akı kıvamkındaki akıntıyı gördüm.durum nasıl gidio bana bi akıl verin nolur.

1.GÜN: -
2.GÜN: 36.4
3.GÜN: 36.5
4.GÜN 36.8
5.GÜN 36.5
6.GÜN 36.8
7.GÜN 36.6
8.GÜN --
9.GÜN 36.4 (ilişki oldu)
10.GÜN 36.4 (ilişki oldu)
11.GÜN 36.4
12.GÜN 36.4(akıntım tam yumurta akı kıvamında geldi)
13.GÜN 36.6(aynı devam etti)
14.GÜN 36.4(azaldı) (ilişki oldu)
15.GÜN 36.6(bugun görmedim) (ilişki oldu)
16.gün: 36.7

Pardon gözümden kaçmış eğer yarın 36,7 falan gibi bir rakam çıkarsa o zaman 14. gün olmuş gibi duruyor çatlama
Ne olur ne olmaz 2 günde bir ilişkiye devam et sen Hiç aklına da takma mutlaka bir zamanı vardır ve onu bekliyordur :) O yüzden strese girme Allah korusun sen hasta olursun

çok sağol canım Allah razı olsun.. beni seven ve benim için dua edenlerin olması beni öyle mutlu ediyor ki anlatamam:16:
naptın kan verdin mi? şu sıralar annemler burda o yüzden takip edemiyorum.ergen erkek kardeşim var yanımda o yüzden bu sayfayı açmak zor oluyor. hele az önce de aksi gibi sipariş ettiğim preeseed jel geldi. gel de aç yanında:9:

bunu öğrendiğim iyi oldu canım tarçını da çok severim zaten.. hatta kabuk tarçın da kemirebilirim arada:27:
süt buharını 2 ay yaptım canım. ve yapmış olmamın ardından rahim filmi çektirdim. ama gördüm ki tüpleri açmamış. kapalı olan sağ tüpüm ilaçla açıldı hem de 20 saniye sonra.

canım lh ım 5 küsür fsh ım 6 küsür prolaktin de 12 idi.
ben bi ara civanperçemi kürüne başladım. o zaman ateş ölçmedim ve tahmini adetimden 1 gün önce başladım. ama o ay adetim bi türlü gelmedi taa ki 11 gün sonra geldi ben de civanperçemine bağladım hemen bıraktım kürü tamamlamadan. adetim az gelince adetin 4. günü kan verdim 5.13 çıktı. o ay ne oldu anlamadım. ahh bi ateş ölçmüş olsaydım. geç mi yumurtladım ne oldu hala muallak. kanda o değeri civanperçemi mi yaptı hamile miydim tutmadı ne oldu hiiiçç bilmiyorum.

Kabuk tarçının çayınıda yapıp içiyolar ben denemedim hiç bilmiyorum Ama civanperçemini regl bitimi yapılıp ovulasyona kadar biliyordum ve öyle uyguluyordum O da her gün değil bir gün adaçayı bir gün civanperçemi falan
Bir de senin değerlerin zaten iyi neden içtin ki?

Merhaba kızlar nasılsınız?hamile birileri var galiba takip edemedim ne zamandır?ben bugün doktora gidiyorum,keseyi görmek için,çok heyecanlıyım,inşallah herşey yolundadır:nazar:,darısı sizin başınıza olsun..:49:

slm cnm,herşey yolundadır Allahın izniyle keseciği görürsünüz....

slm kızlar birşey sormak istiyorum benim ateşim normalde 36.0 36.2lerdeydi adetime 3 gün kala 36larda bugün adet günüm yine yataktan kalkmadan ölçtüm 36.6sizce ümitlenmelimiyim ama adete 3 gün kala test yaptım negetifti :(

test için adetinin geçmesini bekle cnm kişiden kişiye ateş değişiyor adet olcağın gün pat diyede düşebiliyor sen ümidini canlı tut umarım düşmez ateşin...

Son düzenleme:

Hadi hayırlısı :) Çok güzel heyecanlar bunlar Allahım sağlıklı bir hamilelik geçirmeni ve sağlığıyla kucağına almayı nasip etsin...

Hadi hayırlısı :) Çok güzel heyecanlar bunlar Allahım sağlıklı bir hamilelik geçirmeni ve sağlığıyla kucağına almayı nasip etsin...

Çok sağol güzel dileklerin için Çiğdem,inşallah sen de en kısa sürede sağlıkla hamile kalır bebeğine kavuşursun..:)

Gunaydin Herkese:16:
Bu benim tablom:
382aa4 Ovulation charts on FertilityFriend.com
hadi bunu da yerlesme dususu kabul edelim:34::1:
edelim kız..yerleşme düşüşü kabul edelim valla..:16:

selam kızlar bugün adetimin son günü hatta bitti sayılır..bugün ateşim düştü neden olabilir acaba bi yorumu olan varmı

3a6e5b Ovulation charts on FertilityFriend.com
canım düşer çıkar sen meraketme..henüz erken neden diye endişenmen için...kaç günde bir adet oluyosun..sen bugünlerde çalışmalara başlamadıysan başla canım...

moon ovulasyon testinde silik çizgi negatif sayılır canım...çatlamaya yakın ovul. testinde koyulaşmaya başlar..akıntın da aynı dönemde yumurta akına döner...o günlarde ateşin de düşer genellikle...ama ff çatlamadan sonra 3 yüksek ateşten snra çizgini çeker..yani çizgini çekmesni beklemeden önce çalışmalara başlamış olman gerekir...kolay gelsin canım...

merhaba kızlar ateşimde bu gün düşüş var

2 ocak regl 1.gün-----36,2
3 ocak regl 2.gün-----36,1
4 ocak regl 3.gün-----36,3
5 ocak regl 4.gün-----36,4
6 ocak leke 5.gün-----36,4
7 ocak-----6.gün-----36,3
8 ocak-----7.gün-----36,3
9 ocak-----8.gün-----36,4
10 ocak----9.gün-----36,3
11 ocak----10.gün----36,3
12 ocak----11.gün----36,6
13 ocak----12.gün----36,3
14 ocak----13.gün----36,2
15 ocak----14.gün----36,3
16 ocak----15.gün----36,0
17 ocak----16.gün----36,2
18 ocak----17.gün----36,4
19 ocak----18.gün----36,5
20 ocak----19.gün----36,4
21 ocak----20.gün----36,5
22 ocak----21.gün----36,4
23 ocak----22.gün----36,8
24 ocak----23.gün----36,5 :26:

bu gün düşüş yaşandı her gün ateşimi 07:20 de ölçerdim bu gün wc için 06:45 de uyandım ve birdaha uyumayacağım için ölçüm yaptım 36,5 çıktı

fertilityfriend sitesi saat farkı sebebi ile bu günkü düşüşüme beyaz nokta koydu ayrıca implantasyon düşüşü olabileceği ve lekelenme ya da akıntı yaşayabileceğim yazıyor benim şu anda çok fazla ıslaklığım var... yarın yükseliş mi olması gerek implantasyon düşüşü olduğunu anlayabilmek için :26:
bişey sorcam..ff ye üyeysen tablon da var demektir...neden tablonu paylaşmıyosun..bana bunu yorumlamak daha zor geliyo o yüzden dedim..bi çok kişi için tablodan bakmak daha anlaşılır olur...

FSH--> 8

Postmenopozal :
25.8-134.8
Folüküler faz : 3.5
- 12.5
Ovülasyon faz :
4.7 - 21.5
Luteal faz : 1.7 -
7.7

LH--> 13.82

Postmenopozal :
7.7 - 59
Folüküler faz : 2.4
- 12.6
Ovulasyon faz :
14.0 - 96
Luteal Faz : 1.0 -
11.4

Estradiol--> 74.08

Postmenopozal : 5
- 54.7
Folüküler faz :
12.5 -166
Ovülasyon faz :
85.8 - 498
Luteal faz : 43.8
- 211

Prolaktin--> 14.06

değer 6-30 arası

şaşkınanne, keşke doktora gitme şansın olsaymış...tablondan hatırladığım kadarıyla henüz yumurtan çatlamamıştı değil mi...eğer çatlamadıysa adet zamanı foliküler faz..adetten çatlayana kadar ovlasyon faz, çatladıktan sonra da luteal fazdasın demektir..kendin de yorumlayabilirsin canım...kmse yorumlamamş..yanlışım varsa bilen biri yorumlasın canım..ben böyle biliyorum..

Son düzenleme:
arkadaşlar hepinize merhaba ateş ölçme konusunda bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum lütfen yardımcı olun bende bir süredir ateş ölçüyorum ama anlamadığım bişey var yataktan kalkmadan hergün 7.00 da ölçüyorum yan yatarak ölçtüğümde farklı sırt üstü yatarak ölçtüğümde farklı çıkıyor örneğin yan yatarak bugün 36.06 sıt üstü yatarak ölçtüm 36.03 bu kadar fark olurmu kafam karıştı doğrusu lütfen cevap verin hangisini baz almam lazım

hiç ateş ölçmeme gerek kalmadı progestron 22. gün düşük çıktı

Progesteron 0,67 ng/mL

Folikuler Faz :

0.2 - 1.5
Ovulasyon Faz :
0.8 - 3
Luteal Faz :
1.7 - 27
Postmenopoz :
0.1 - 0.8
Erkek :
0.2 - 1.40

yumurtam çatlamamış
:43::43::43:

38c30e Ovulation charts on FertilityFriend.com
günaydın..hamileyim arkadaşlar.testim çok koyu çıkmadı.endişem var.ama resmen pozitif.inşallah sağlıklı bi gebeliktir....
bu arada yumurtlamadan sonraki 4 ve 5.günlerdeki ani düşüşün bi gebelik habercisi olduğuna dikkat çekmek isterim.sanırım yerleşme esansında ateş düşermiş.aslında biraz şüpelenmiştim...ertesi gün çokçok açık bi akıntım olmuştu ama tam pembe değildi.asıl pembe akıntı 29.gün yani regl günüm oldu...hatta regl oldum sandım.daha sonra sarı akıntı devam etti...
ilk belirtilerim yumurtlamadan sonraki hafta başladı...ilk defa şiddetli karın gurultusu gaz ve kasık seğirmesi çekti.bu benim ilk gebeliğim değil.ama ilk defa bu oldu.regl belirtilerini aynen yaşadım ama tek fark gaza ve gurultuya rağmen şişmeyen karnım.normalde reglim olana kadar 4 aylık hamiş gibi karnım şişerdi...ama bunda o kadar gaza rağmen şişmedi.pembe lekeden sonraki iki gün şiddetli karın ağrısı ve ishal oldum.üşütmüşte olabilirim belirtide olabilir...ve göğüslerde aynen regl gibi şişti.tek fark daha sertti....ve değişik bi acısı var.bastırınca değilde ara ara bıçak saplanır gibi sancı şeklinde acı...
geçen sene kürtaj olmuştum ben.bir sene olacak ve ben yeni gebe kalabildim.yanlızca iki ay korundum.bütün hormonlarım alt üsttü.inşallah bebeğim beni bırakmaz...
gebe kalmadan önce yaptıklarıma gelince. adaçayı içtim....iki üç aydır polen yiyorum.iki ay önce idrar yolu enfeksiyonu olmuştum.iki aydır aşırı fazla su tükettim.4 aydır folik asit kullanıyorum..ve beslenmeme dikkat ettim.özellikle kurubaklagil et ve bulguru çok yedim.
eşimde keçiboynuzu pekmezi kullanıyordu iki aydır ve polen...umarım arkadaşlar sizlerde en kısa zamanda bebiş haberi alırsınız.kendi çapımda yardımcı olmak istedim.dualarınızı bekliyorum.bebeğim inşallah beni bırakmaz......

mimozam valla folik asidde ikiz gebelige yol acarmisss drum demisti uzun sureli kullanimdaaa:nazar::1:

Back
X