• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
bu estrofem yumurtlamayı sağlıyor mu yoksa baskılıyor mu bir türlü anlayamadım. Transfer öncesi estrofem kullanıp son 5 günde progesteron kullanılıyor ya ben hep yumurtlama olmuyor diye düşünüyordum. Sizin ateşlerden anlarız bu ay.

Bence de canım bu ay enerjiyi depola bir dahaki aya kafanız rahat bir şekilde başlarsınız. :KK66:
Canim dr bana esrfmi rahimi kalonlastirsin rahim yatagini gebelige hazirlasin diye verdi ama hic yumurta gelistirici diye bahsetmemisti.

Kizlar size kucuk bi itirafta bulunayim... ben yine tüp bebek denedim bu ay. yine 2 tane 1. kalite 5.gün transferi. bunu stres yapmamam icin kimseye söylememe karari aldik buraya tanidigim kisilerden yazanlar var ondan soyleyemedim size de hakkinizi helal edin. niyetim size ve herkese müjdeli haber verirken aciklamakti. ama malesef hayal ettigim gibi olmadi. yine kimyasal gebelik :KK42: test günü yani cumartesi 12 çıktı bugün 1.2...
o kadar alıştım ki artik cok normal geliyor kimyasal gebelik filan o yuzden bu süreci sessiz sedasiz bi sorun yokmus gibi rahat geçirdim.
tek üzüldüğüm ben ilk defa gecen sene kasimda kendiligimden hamile kalmayi basarmistim (1bucuk sene sonra) ama o da kimyasal olmustu... 3 kimyasaldan sonra kimyasal kelimesi bile kulagima komik gelir oldu :deli:
Kuzum benim hakkinda hayirlisi olsun elbet birgun vaktinde ne olursa olsun rabbim ol diyecek inaniyorum.kendini strese sokma..bu kimyasal gebeligin bir aciklamasi nedeni varmi canim

TSH 4,02
E2 18
FSH 9,04
LH 34,38
PROLAKATİN 20,24

KIZLAR LH BÖYLEYKEN DOĞAL YOLLA OLMAZMIŞŞ
YUMURTLAMAMI HEP ENGELLİYORMUŞ, GECİKTİRİYORMUŞ.
KLOMEN VERDİ, YARIN SABAH BAŞLICAM SABAH AKŞAM KULLANCAM
16 SINDA TEKRAR GİTCEM BAKALIM NOLUCAK
AŞILAMA YAPIYORUZ BU AY NE ÜCRET KONUŞTUK NE BİŞİ NASIL OLUCAK BİLMEM.
AŞILAMADA BİR CİHAZ TAKIYORLARMIŞ BİLMİYORUM BEN YAPABİLİRMİYİM ONU.
16SINDA GİDİNCE O ALETLE DENİYCEKMİŞ.BAKALIM
Korkma tatlım derin derin nefes al hemen takıyorlar zaten hazneyi büyütmek için takılıyor işlem rahat yapılsın diye hiç hissetmezsin inşallah Allah yardimcin olsun guzelim

TSH 4,02
E2 18
FSH 9,04
LH 34,38
PROLAKATİN 20,24

Evet LH çok yüksek canım.
Pko var.

Cihaz dediğin spekulum sanırım.
Bana smear testi alınırken taktı doktor.
Çok gerildim ben ama beklediğim gibi acı verici olmadı.
Kasmazsan hissetmezsin bile.

TSH 4,02
E2 18
FSH 9,04
LH 34,38
PROLAKATİN 20,24

canim tsh bunda daha yüksek çıkmış :( eger bu degerdeyse onun icinde hap kullanman gerekebilir bi endokrine gitsene müsait olunca. lh cidden cok yüksek çıkmış şaşırdım... ama belki gecici bi durumdur sonra düşer. aşılama dan korkma sanki mandal takiyormus gibi anlik bisey onu saniyeler icinde takıyor sonrasi cok kolay hissetmezsin bile

normal canım o mınıcık şeyler takılmayın genele bakın yedığın içtiğin her şey ıdrarı etkıler. burada kimyacı kızlar vardı . söylesenıze kızlar

hafıf acılmıs ya onuda diğer koyulukta say belirgin açılma var mı önemli olan o . ayrıca iyice koyulaşmıs. yaklaşmış ovu canım .

ShinSeGi ShinSeGi canımcım lh hormonunun yukselmesi hamılelıgı kolaylaştırıyor mu ? sen şu lh ı bır tekrar hatırlatsana bize. bu kimya işlerini sen iyi anlıyorsun
canim normalde adetin 2. veya 3. günü lh ile fsh in oraninin 1e yakin bi değer olmasi lazim eğer lh yukselirse bu yumurtlama sorunu olduguna işaret ediyor. lh in normalde sadece ovulasyon günlerinde yükselip sonra tekrar düşmesi lazim

• Beğen
Reactions: iiz
canım bilemiyorum ki sizin morfolojide çok iyidi aslında. İzmir de dna hasarı yapan bir yer var mı acaba? Şu mikrop olayını bir bakayım birkaç kişi vardı sayfaları bulursam buraya link atarım. Bu da her yerde yapılmıyormuş.
dna hasari yapan labaratuvar kesin vardir ama onu da 3. deneme icin görüşmeye gittigim zaman doktora danışıp ona göre yaptiriz. bu sefer irenbeye gidicem tabi 6 ay icinde dogal yolla hamile kalmayi beceremezsem :(

Kuzum benim hakkinda hayirlisi olsun elbet birgun vaktinde ne olursa olsun rabbim ol diyecek inaniyorum.kendini strese sokma..bu kimyasal gebeligin bir aciklamasi nedeni varmi canim
yok cnm doktorlar bi açıklama bulamadi :( genetik sonucu cikcakti haftaya bakalim onda bi sorun cikacak mi

bu işi iyice öğrendim. sandığımdan da basitmiş.

canım dpo 7 -8 kadar bakma zaten döllenme süreci. zaten dpo7 den sonra anlaşılıyor hele dpo8-9 da kesin hamile misin değil misin anlıyorsun. patmagını öyle cok ılerı ıtmene falan kesınlıkle gerek yok . hele ki bat yaklaştıkça hiç gerek yok anlıyorsun. hijyenle de hıc bır ılgısı yok. normal temiz olsun elin yeter. yapman gereken tek şey eger erkenden bakacaksan dpo7-8 gıbı tırnagını gecmeyecek kadar elını itmek o kadarı yeterli eline her ne şekilde olursa olsun bir şey değerse rahim inmeye başlamıştır boşluk varsa ertesi günde bak. eline sertlık gelırse hamile değilsin. eger eline hiç bir şey gelmezse ertesi gün yine bak hani olrya rahım bazılarında gec ıner. yanı nasıl desem dpo7 de belki tam anlamasan bile ( ki ben kesin anlıyorum ) 8-9-10 da kesin anlarsın. boşluk varsa umutlanabilirsin . eline sertlik geldiyse tekrar bakmana gerek yok adet gelecektir zaten ama boşluk gelırse işte o zaman bebek olma ıhtımalıne göre sen yıne de elını kolonyala

dpo9 dan sonra artı tırnagına kadar bıle ıcıne bakmana gerek yok bıldıgın dısardan elını sür kaskatı gelıyor resmen giriş kapanmış oluyor kızlar işte bu yüzden bata yakın ilişkilerde biraz zorluk ya da darlık oluyor kocalarınıza sorun onlar bilir. kocalarınıza da anlatırsanız onlarda kontrol ederler anlamıs olurlar size söylerler.

ben artık dpo8 de var mı yok mu kesin anlıyorum. bu beni çok rahatlattı . stresten kurtuldum. tabı bıraz üzülüyorum ama dpo 14 de kadar perişan olmuyorum.

sandığınız gibi ne zor , ne tuhaf, ne hijyenle ilgili kızlar basit bir muayene şekli. basit ucuz ve kesin ve en önemlisi de en erken teşhis düşünün yani dpo 10 da bile kan da cıkmayabiliyor ama elle bellı oluyor.

hijyen konusunda sanki bütün kadınlar cok temız sankı butun kocalar sevgılıler cok tenız ve bakımlıda rahım guvenlı bır alan normal ınsan temızlıgı yeterlı bence abartmamalıyız mıkrop kaparız falan bana komık gelıyor . o mıkrobu her şeyden kaparsın kaptktan sonra heryer güçlü mikroplarla dolu mikrop kapmama nedenımız mıkropların ortamlarda olmaması degıl bağışıklığımızın güçlü olmasıdır. bol meyve sebze bol gülücük bol sevgi. sevdiklerinize sarılın iyilik yapın böyle daha az hasta oluruz. koşulsuz sevgi ve koşulsuz iyilik ilaçtır zaten

öf ne yazdım çenem düştü
@sumbulkokusu ayy canim cok sagolasin. hepsini tek tek okudum. cok tesekkur ediyorum. bol sebze bol meyve bol gulucuk kisminada katiliyorum:) aksam denerim insallah. dpo 8 ya da 9 dayim. batima az kaldi. tekrardan yazdiklarin icin tesekkurler.

• Beğen
Reactions: iiz
8403BHC 8403BHC canim insallah asilama ile gelir bebisin. ama senin hep 24nde catlardi. lh gercekten yuksek cikmis
Acaba 24 unde de catlamiyor muydu :( ben anlamadım.nasip cnm.ozelde karar verdik bugünkü Dr u begendim kaça yapacaklar bilmiyoruz gerçi parayı puluda gözüm gormuyi ama hayirlisi

canim tsh bunda daha yüksek çıkmış :KK43: eger bu degerdeyse onun icinde hap kullanman gerekebilir bi endokrine gitsene müsait olunca. lh cidden cok yüksek çıkmış şaşırdım... ama belki gecici bi durumdur sonra düşer. aşılama dan korkma sanki mandal takiyormus gibi anlik bisey onu saniyeler icinde takıyor sonrasi cok kolay hissetmezsin bile
16sinda gidince onuda sorayim cnm izin alamiyorum senin gibi ben de işi bir akşam mi ki.

P
Bana verilen estrofem 3 kutu , günde 3 tane içiyorum. son kutuyla birlikte primoluta başlayacağım onun içinde de 30 tane var sabah akşam içecekmişim 15 gün ediyor. ama tahminim primolutun ortasında adet olucam herhalde...

Bilemedim... ama bu ay bu ilaçlarla yumurtlamayı nasıl takip edicem bilemedim... neyse yapışıklık olmasın da... 1 ay boş geçsin önemli değil...
Primolut n kullanırken regl gelmez diye biliyorum ben canım.

Estrofem rahim duvari için olan ilaç miydi acaba ben öyle hatırlıyorum o_O
bu estrofem yumurtlamayı sağlıyor mu yoksa baskılıyor mu bir türlü anlayamadım. Transfer öncesi estrofem kullanıp son 5 günde progesteron kullanılıyor ya ben hep yumurtlama olmuyor diye düşünüyordum. Sizin ateşlerden anlarız bu ay.

Bence de canım bu ay enerjiyi depola bir dahaki aya kafanız rahat bir şekilde başlarsınız. :KK66:

Acaba 24 unde de catlamiyor muydu :KK43: ben anlamadım.nasip cnm.ozelde karar verdik bugünkü Dr u begendim kaça yapacaklar bilmiyoruz gerçi parayı puluda gözüm gormuyi ama hayirlisi
Valla ben de isimi ayarlarsam bi dahaki ay gitmem lazim. cok gec catliyor o kafama takiliyor. olsun canim paradan ziyade insanın kafası rahatliyor. insallah doktorun vesile olur

Back
X