• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Eger erken saatte olculmesi gerekiyorsa kalkar olcerim sorun degil. Mesela siz kacta olcuyorsunuz? Ne tuhafmis bu vucut isimiz da :)

Ben çalışıyorum o yüzden sabah 6:45 uyanır uyanmaz ölçüyorum. Hafta sonları da gözümü açmadan aynı saatte dereceyi ağzıma sokup alarmı çalınca kapatıp uykuya devam ediyorum. Ölçüm hafıza da kaldığı için uyandığımda ff ye ekliyorum ;)

Eger erken saatte olculmesi gerekiyorsa kalkar olcerim sorun degil. Mesela siz kacta olcuyorsunuz? Ne tuhafmis bu vucut isimiz da :)
canim. bazal vucut isisi saat 6-8 arasinda olculur. bir kaynakta bulmustum... o nedenle 10daki olcum yaniltabilir. ama baska care yoksa, oyulasyon testi de al hem onu yaparsin hem de saat 10da ates olcersin. takip ederiz o sekilde.

Veson Veson tamam canım ben yarın sabah özele gidiyim iki iş olmasın ona göre ayarlarım kendimi

ben hergun sabah 7 de ölçüyorum.sayfanin en başındada yanlış hatırlamiyorsam erken saatlerde ölçülmesi gerektigi yaziyordu
Şimdi baktımda sayfada yazmıyormuş.demekki ben baska yerde okudum :KK66:

Evet ben de biyerlerde gordum aslinda gecen ay hergun 10.30-11.00 civari olctum yakaladi yani yumurtlamayi yumurtlamadan sonra hep yuksek cikti fln ama bu kwz her sabah 7de olcecegim ben de.
Ben çalışıyorum o yüzden sabah 6:45 uyanır uyanmaz ölçüyorum. Hafta sonları da gözümü açmadan aynı saatte dereceyi ağzıma sokup alarmı çalınca kapatıp uykuya devam ediyorum. Ölçüm hafıza da kaldığı için uyandığımda ff ye ekliyorum :KK66:

Ben de her sabah 7de olcecegim azim yaptim :)

canim. bazal vucut isisi saat 6-8 arasinda olculur. bir kaynakta bulmustum... o nedenle 10daki olcum yaniltabilir. ama baska care yoksa, oyulasyon testi de al hem onu yaparsin hem de saat 10da ates olcersin. takip ederiz o sekilde.

Care var erken uyanip olcecegim her sey bebeklerimiz icin :) ama saat ilerledikce isiniyoruz galibaa :)

Evet ben de biyerlerde gordum aslinda gecen ay hergun 10.30-11.00 civari olctum yakaladi yani yumurtlamayi yumurtlamadan sonra hep yuksek cikti fln ama bu kwz her sabah 7de olcecegim ben de.

Care var erken uyanip olcecegim her sey bebeklerimiz icin :) ama saat ilerledikce isiniyoruz galibaa :)
tabi. saat ilerledikce artiyor.
gece 4 te en dusuk isi oluyormus. 6da artmaya baslayip 8 de maksimum seviyeye ulasiyormjs.

Kizlar bu gun saat 7de olctum atesimi uyanmistim 36.2 esim gitti biraz uyudum 10da uyanim 3saat uyku yeter diyordu ya denemek icin 10da olctum 36.6 adetin 4. Gunu. Yataktab hic cikmadan hepsi. Sizce sorun ne eger daha dogru olacaksa her gun 7de olceyim.
Cnm önemli olan kaçta ölçtüğün değil kesintisiz 3 saat uyku ve hergün aynı saatte ölçüm olması yeterli.saat ilerledikçe ateş artar genellikle.yaklaşık bir saatte 0,1 derece artış olur.o yüzden zAten hergün aynı saat uyarısı var.7 de ölçmeye devam et sen

Aynen öyle saat ilerledikçe vücut ısısı artış gösteriyor.benim ölçüm saatim dediğim gibi her ay değişiyor genelde.hatta ramazanda sahura göre kalkıyorum ve ovulasyonu ateşten yakalanmadığım ay olmamıştır.ama 10 da hiç ölçüm yapmadım :) biraz geç bir saat yanıltıcı olabilir

Herkes aynı şeyi yapıyor sanırım :KK48:
sende mi :KK70:valla ben uzun zamandir birtek bebek icin biseyleri böyle istikrarli yapiyorum ;) normalde hep yarim bırakırım.10 gündür hergun aksam incir havuç kürü yapiyorum.ne off diyorum ne amannn bugun kalsin diyorum ;) :confused:

sende mi :KK70:valla ben uzun zamandir birtek bebek icin biseyleri böyle istikrarli yapiyorum :KK66: normalde hep yarim bırakırım.10 gündür hergun aksam incir havuç kürü yapiyorum.ne off diyorum ne amannn bugun kalsin diyorum :KK66: :confused:
Ben de kesintisiz 15 gündür aç karnına soğan suyu içiyorum sabah akşam.allahım.incir yine iyidir tadı soğan içmekten bir hal oldum.ama bu akşam son :halay:

Ben de kesintisiz 15 gündür aç karnına soğan suyu içiyorum sabah akşam.allahım.incir yine iyidir tadı soğan içmekten bir hal oldum.ama bu akşam son :halay:
ben soğanda yaptım burnum koku almadigi icin içiyordum :)) aynen incir iyi şerbet gibi oluyor :super: bende bi 5 gün daha yapcam.bizim elimizden bunlar geliyor.gerisi Allah a kalmış:dua:

2018-01-31_18.36.34.webp

Sıvı alımıda var.pozitif sanırım..

Back
X