Atlatamadığım Travmam

Kardeşiniz sizi görüp o duruma dusmemek icin calisip doktor olmustur. Sorsaniz belki o da baska meslek yapmak istiyordur. Bu durumdan tek memnun olan ve zararsiz cikan anne baba galiba. Halbuki gayet iyi bir kariyer yapmissiniz

şu an okuduğum bir kitap var adı "Kurban Tuzağından Kurtulmak" baskısı yok ama youtube da sesli kitap olarak var. Okumanızı çok isterim. Aile içindeki kurban,kurtarıcı ve zorba şemaları işleniyor kitapta hikayenizde benzer bir döngü olabilir. İçinden çıkamadığınız hallerin nerelerde nasıl oluştuğunu zaten bulmuşsunuz, olay bunları çözüp ilerlemeye kalmış. İnşallah başarabilirsiniz. Ankarada hipnoterapi merkezi var sanırım kalp merkezli hipnoterapi diye aratırsanız çıkıyor. Ama bi araştırın ben gitmedim,görmedim,bilmiyorum sadece varlığından haberdarım.

çocukluk dönemi hassas bir dönem
ne yazık ki en iyi aile modeline sahip çocuklar da bu dönemi bazı travmalarla atlatabilmekte.
Buraya yazdıklarınız kimileri için basit olaylar , ama sizde bazı kırılmalara sebep olmuş,
ilk önerim kabul edin kendinizi; bende doktora döneminde izlediğim dizileri baştan baştan izledim ama tezimi son iki ayda yazdım.
Bazı şeyleri ötelemeniz sizi tembel yapmaz. birazda huy meselesi . Aynanın karşısına geçin gözlerinizin içine bakarak neden kendim ön planda olmalı, ben ne istiyorum diye bir liste tutun her seçenekte aynada kendinize bakın. aileniz sizin istemediğiniz hiç bir şey için sizi zorlayamaz onlarda sizinle beraber bunu kabul edecekler .Evlenmek sizin seçiminiz yeterli olup olmama kararını siz alacaksınız. Mutlu olmak istiyorsanız ilk önce kendinizi seveceksiniz ve kendi kendinize sahip çıkacaksınız

Merhaba arkadaşlar,
Her şeyi kısaca özetleyeceğim.
Ben üstün zekalı bir çocuk olarak doğmuşum. İşte klasik 1.5 yaşında akıcı konuşma 3 yaşında resim yapmaya başlamak vs vs gibi şeyler. Bunu keşfeden ailem bana hep aşırı büyük ümitlerle baktı. Mesela babamın en büyük hayali hep doktor olmamdı, olmadı. Çünkü her sınava aşırı heyecan, baskı ve stresle giriyordum, yapamadım kısacası.
Aşırı bir ergenlik geçirdim.Bu dönemde neler oldu: Ailem benimle başedemediğine inanıp bana fiziksel şiddet uyguladı.Çünkü okul 2.siydim birincisi olabilecekken sağda solda geziyordum, halbuki oturup ders çalışmalıydım. Kendi ders çalışmama eylemimi yaptım yıllarca... Sürekli bir çatışma oldu ailemle bu ders çalışma konusunda sürekli.. Ne ödevlerimi yapardım ne de bir saatten fazla oturup test çözerdim.
Kız kardeşime gelecek olursak o uslu bir ergenlik geçirdi.Akıllı düzgün bir kızdı, oturdu, çalıştı adam gibi doktor oldu.O hiç dayak yemedi benim gibi hiç hem de.. Fiziksel şiddeti sadece ben gördüm ailede tek ben.
Şu an akademisyenim hem de epey iyi bir üniversitede. Ancak bu ders çalışamama hali hala bende devam ediyor. Hala ders çalışmak benim için çok stresli, işkenceli... Ve sürekli bir erteleme hali var yapamıyorum işte. Hala aşamadım o gördüğüm fiziksel şiddetin travmasını. Ve çok çalışmam lazım çünkü doktora ders dönemindeyim.
Son yıllarda psikolog ve psikiyatr gittim epeyce ama konu dönüp dolaşıp aynı, yok işte aşamıyorum. Başka çaresi yok mu? Ne yapmak lazım? Bana fikriniz olur mu? :KK43: :KK43:
Aileniz pişman mı? Özür dilediler mi? Dilemedilerse bence ailenize kininizi kusmadan, onlardan pişmanlık sezmeden, özür duymadan affedemezsiniz. İyi düşünün pişmanlık duyup sizden özür dileselerdi iyi hisseder miydiniz?

Bende de var ondan nasıl soguttularsa ders çalışmaktan.bende çözüm bekliyorum.

İlkokulda cabuk sıkılma ve yazmak istememe sorunlarınız varmıydı?ögretmen değişme aklıma geldi cünkü bizim kıza ayak uydurabilen biri lazım ama öyle bir ögretmende bulmak kolay degil.acıkcası ne yapacagmızı sasırdık normalde cok zeki bir cocuktur ama ödevleri yapmak istememesi derste sıkılması akademik başarısını etkiliyo
Benim körelmem ilkokul öğretmenimle başladı. Israrla benim seviyemi aşağı çekmeye çalıştı. İmkanınız varsa gerekirse özele verin. Dehab da varsa bu çocuk rutini kaldıramaz ödevlerin derslerin onun ilgisini çekecek şekilde olması gerekiyor.

Aileniz size cok zarar vermis.
Ama siz artik dumeni kendi elinize almalisiniz.
Ne kadar zeki olursaniz olun zaten surekli ders calisma, konsantre olmak vs mumkun degildir. Hayatta bir denge olmasi lazim. Ailenizle yasiyorsunuz ve bir cok gerekli isi onlar yapiyor. Siz de dogal olarak ders disi aktivite olarak oyun oynuyorsunuz falan. Halbuki kendiniz yasiyor olsaniz o surelerde yemek yapacaksiniz, ev sahibini arayacaksin, fatura odeyeceksiniz. Sonra gunde sinirli bir surede de ders calisacaksaniz. Olmasi gereken de budur zaten.
Ama ailenizle olmaz, cunku normali anormal goruyorlar.
Yerinizde olsam artik yanliz yasardim, yanliz yasamadan da evliligi dusunmezdim.

Benim körelmem ilkokul öğretmenimle başladı. Israrla benim seviyemi aşağı çekmeye çalıştı. İmkanınız varsa gerekirse özele verin. Dehab da varsa bu çocuk rutini kaldıramaz ödevlerin derslerin onun ilgisini çekecek şekilde olması gerekiyor.
Aynen ilkokula baslamadan evvel gerek anaokulu ögretmeni gerek cocuk gelişimciler cok akıllı zeki olduğunu söylüyorlardı.okul dsiplini ögretmenin baskısı derken cocuk ödev yapmak istemiyo ögretmeni geri bu cocuk diyo halbuki şimdiye kadar hep zeki oldugundan bahsettiler testte yapıldı yasından daha ileride denildi.fakat ögretmeni geride diyo uyum saglıyamıyo diyo cocuk bocaladı biz bocaladık.cocuk hersey cok sıkıcı okulda diyo .zeka var ama baskı ve bu eğitim sistemiyle boşa gitti ögretmende geri geri deyip duruyo.özel aklıma gelmedi degil gerekirse şartları zorlayalım özele yollayalım diyorm

Aynen ilkokula baslamadan evvel gerek anaokulu ögretmeni gerek cocuk gelişimciler cok akıllı zeki olduğunu söylüyorlardı.okul dsiplini ögretmenin baskısı derken cocuk ödev yapmak istemiyo ögretmeni geri bu cocuk diyo halbuki şimdiye kadar hep zeki oldugundan bahsettiler testte yapıldı yasından daha ileride denildi.fakat ögretmeni geride diyo uyum saglıyamıyo diyo cocuk bocaladı biz bocaladık.cocuk hersey cok sıkıcı okulda diyo .zeka var ama baskı ve bu eğitim sistemiyle boşa gitti ögretmende geri geri deyip duruyo.özel aklıma gelmedi degil gerekirse şartları zorlayalım özele yollayalım diyorm

Lisede derece ile girilen bir anadolu lisesi kazanmıştım. 9. Sınıftaki matematik öğretmeni sürekli gerizekalı olduğumu ima eder ve o okulu nasıl kazandığıma şaşırdığını söylerdi. Haliyle 9. Sınıfta matematik karnemde hep 1 geldi. Son sınavdan 85 ve üstü al geçireceğim seni dediği sınava 1 hafta inat edip kendi çabamla çalışıp 95 almama rağmen, senin bu notu alman imkansız, kopya çekmişsindir diyip sınıfta bırakmıştı. Sözel sınıfa gitmek zorunda bıraktı, yine inat ettim, bütünleme ile geçtim.
Sonrasında hep iyi öğretmenlere denk geldim. Notlarım da güzel oldu, üniversite sınavında da iyi bir net çıkardım.

Bu hikayemi neden anlattım. Kötü öğretmen, dersten soğutur, başarısız eder, özgüven kaybettirir. Çocuğunuza gerizekalı muamelesi yapılmasına izin vermeyin, sınıfını ya da okulunu değiştirin.
Dehab varsa da ihmal etmeyin, tedavi ettirin, ilk etapta ritalin bazlı concerta tarzı ilaçları reddedin. Bilişsel terapi uygulayan bir hekim de yeterli olur o yaşta tedaviye.

Ben de aşamadım o travmaları. Bizde de sakin uslu olduğum halde dayak yiyen tek bendim. İkiz erkek kardeşim çok yaramazdı hocalar da şikayetçiydi onlarla kavga eder laf söylerdi ama onun yaramazlıkları "erkek olmasına" ve "çok zeki olmasına" bağlandı. Ben arkadaşımla küstüm diye yüzüm morartıldı. Sonra farklı sehirlerde farklı liseleri kazandık onun hocalarla ilişkileri gene kötü olmasına rağmen zeki olduğu için kimse bir şey demedi,kararlarına saygı duyuldu. Dereceyle türkiyenin alanında en iyi üniversitesini kazandı. Ben öğretmenliği zar zor kazandım. Üniversitede de o desteklendi git gez gör öne çık diye. Ben bir stk da başkanlık yaptım diye edilmeyen hakaret kalmadı. Herkes kardeşimin üstün zekalı olduğunu söyler benim vasat olduğumu düşünür. Ben bunu yetiştirilme tarzimiza bağlıyorum. Bana aynı imkânlar sağlansaydı ben de çok iyi yerlerde olabilirdim.Kardeşler arasında uçurum olabileceğini düşünmüyorum. Siz de hic kendinizi o doktor oldu o iyi olan akıllı olan diye üzmeyin. Siz de üstün zekalisiniz, zeka sınavlarla ölçülemez ve çok yönlidür. Matematiği kötü olan biri müzik dehası olabilir.
Bu travmayı ancak ailenizle bağınızı kopararak atlatırsınız. İletisimi minimum düzeyde tutun. Ben sizin yasadığınız duygulardan en ağır basanını söyleyebilurim : özgüvensizlik. Özellikle ailenizle yanyana olunca özgüvensiz oluyorsunuz çaresiz hissediyorsunuz. Ve sürekli kendinizi kardeşinizle kıyaslayıp üzülüyorsunuz. Güçlü ve akilli bir kadinsiniz buralara gelmişsiniz hedefleriniz doğriltusunda derste çalışabilirsiniz. O kadar zorluğun arasında ders çalışmak nedir ki ?

Lisede derece ile girilen bir anadolu lisesi kazanmıştım. 9. Sınıftaki matematik öğretmeni sürekli gerizekalı olduğumu ima eder ve o okulu nasıl kazandığıma şaşırdığını söylerdi. Haliyle 9. Sınıfta matematik karnemde hep 1 geldi. Son sınavdan 85 ve üstü al geçireceğim seni dediği sınava 1 hafta inat edip kendi çabamla çalışıp 95 almama rağmen, senin bu notu alman imkansız, kopya çekmişsindir diyip sınıfta bırakmıştı. Sözel sınıfa gitmek zorunda bıraktı, yine inat ettim, bütünleme ile geçtim.
Sonrasında hep iyi öğretmenlere denk geldim. Notlarım da güzel oldu, üniversite sınavında da iyi bir net çıkardım.

Bu hikayemi neden anlattım. Kötü öğretmen, dersten soğutur, başarısız eder, özgüven kaybettirir. Çocuğunuza gerizekalı muamelesi yapılmasına izin vermeyin, sınıfını ya da okulunu değiştirin.
Dehab varsa da ihmal etmeyin, tedavi ettirin, ilk etapta ritalin bazlı concerta tarzı ilaçları reddedin. Bilişsel terapi uygulayan bir hekim de yeterli olur o yaşta tedaviye.
Ögretmenin size karşı bldiginiz önyargısı olmus.ögretmen var vezir eder ögretmen var rezil eder misali..anlatmanız bir tecrübe oldu bana tsekkür ederm cünkü bende cok şaşkınım herkesn süper dediği cocuk bianda geri muamelesi görmeye başladı kesinlikle basarıda ögretmen şart.şuan ilaç kullanmıyoruz sadece psikolog ve okuldada rehberlik bölümüne gidiyoruz inşallah bir yol katederiz daha yeni başladık.cok Tsk ederm sizede tecrübelerinden faydalanmak güzel oldu

Back
X