atmasını istemiyorum🙄

ben mal mülk kıyafet falan hiç kıskanmam. hep en iyisine sahip olsunlar isterim. ama manevi bir durum olunca boşluk hissettim galiba
inan bana çok daha kötü boşluklar var.
mesela benim de çocuk konum sıkıntılı.. ama inan hiçbir arkadaşımı kıskanmadım hatta deli olurum çocuklarına :)

sen içinde ki senle barışmalısın.

ya bence kim olsa yanlış anlar gibi.
bir de tek kendinin değil arkadaşlarının gelinliklerini falan da atıp anlatıyor
şimdi kendi açımdan düşüneyim , diyelim bi arkadaşım var ve ilişkilerinde kötü şeyler yaşadı. Ben ona habire gelinlik fotoğrafı atıyorum. Yani tamam heyecanımı paylaşmak için bir iki kere konuyu açarım da habire de gözüne sokmam yani.

Açıkçası empati kuramayan ya da bi şey dersem alınır kafasıyla ilişkiye yaklaşılan arkadaşlık zaten genelde bitmeye mahkum oluyor. Başta o biraz sizi anlayıp empati kurabilirdi ya da siz açıkça böyle hissediyorum diyebilmeliydiniz. Samimi bi ilişkinizin olabilmesi için. Bilmem anlatabildim mi

Yeni bir iliskiden cikip sicagi sicagina bunu hissetseniz normal derdim ama genel olarak hissettiginiz bir durum degilse cok normal degil. Hayatiniz boyunca dugun nisan olacak.
benim çevremde düğünler yeni yeni arttı. arkadaşlar evleniyor. birlikte büyüdüğüm insanlar. ben de isterdim ama olmadı sanırım aklıma bu geliyor. istediğim biri vardı fakat olmadı. tatlı heyecanlar.
arkadaşlarının gelinliklerini, sözlenmelerini falan da atıyor bana hep. merak da etmiyorum çünkü samimiyetim yok. o kısma ayrı bir gıcık oldum sanırım

evet ve ben giyemedim :D
kutsal görmüyorum ama sevdiğim biriyle hayatımı birleştirebilmiş olmak isterdim. Bir de muhabbetler hep düğün nişan üzerine olmaya başladı haliyle insanlar evleniyor. ben biraz dam üstünde saksağan gibi kaldım ortamlarda
Ohoo siz bir de 35te görün :D arkadaslarim ikinci tura donmeye basladi.

Bunu bir eksiklik, basarisizlik olarak görürseniz hisleriniz gittikce artar. Kismetten öte köy yok.

Bakin ben 35 yasindayim, cok basarili bir iliski geçmişim de yok maalesef. Ama bununla dertlenmem bir seyi degistirmeyecek. En yakin arkadaslarimdan biri evlilik surecine girmek uzere. Buna üzülüp koseme cekilmektense hevesle bekliyorum. Hatta "ben şöyle yapacağım, ben boyle yaparim" diye olmayan kocaya don biçiyorum. Bir an once evlense de halay ceksem ahhds

O yuzden icinizdeki bu hissi aşmaya calisin. Onunuze hep dugunler evlilikler gelecek. Kismetten öte köy yok. Giyinin kuşanın halayinizi cekin.

evet ve ben giyemedim :D
kutsal görmüyorum ama sevdiğim biriyle hayatımı birleştirebilmiş olmak isterdim. Bir de muhabbetler hep düğün nişan üzerine olmaya başladı haliyle insanlar evleniyor. ben biraz dam üstünde saksağan gibi kaldım ortamlarda

O teyzeler sevildikleri için mi o gelinliği giydi sanıyorsunuz? Onların ayrıcalıklı olduğunu size düşündüren nedir. Yaşları gelince anne babaları uygun gördükleri biriyle baş göz etti işte. Size de mi bunu yapsalardı. Ha ben istediğim halde niye kimseye aşık olmuyorum diye soruyorsanız onun sebebi muhtemelen psikolojiktir

Bir arkadaşım var baya uzun süredir arkadaşız. Zırt pırt nişan kına elbiselerini atıyor yorum istiyor. Benim de yoğunluğum vardı baya ve evlilik işleri beni üzüyor zaten kötü ilişkiler yaşadım falan hiç duymak istemiyorum. Onun bir arkadaşı var bizi de tanıştırmıştı ama yakınlığımız yok hiç. Yani 5 senede toplasanız 3 kere oturmuşuzdur. Bu yaz düğünü olacak. Haliyle sadece yakınlarını çağırmış. Arkadaşım tutturdu seni neden çağırmıyor diye. Ben de dedim ki beni neden çağırsın yakın değiliz çok normal çağırmaması. Konuyu uzattıkça uzattı benden daha çok taktı.
Her neyse, ben biraz üzülüyorum düğün dernek vs. Bazen cevap vermiyorum inatla atmaya devam ediyor. Kınaya 3-4 elbise nişana 2 bekarlığa vedaya 3 tane şey aldı hepsini yorumladım ama sıkıldım ve hep kötü ilişkilerim falan geliyor aklıma.
Arkadaşlığımı da kesmek istemem çünkü saçma yani. Öyle anlatmak istedim. Nerdeyse düğünlere bile katılasım yok çünkü üzülüyorum.

Arkadaşlar arasında elbise atıp fikir atmak çok normal de sürekli eski ilişkilerim kötü geçti düğün dernek görmek istemiyorum diye serzenişleriniz ve 3 defa aynı şeyi tekrar yazmanız biraz abartı olmuş.
Allah başka dert vermesin.

Giyinin kusanin derken boyle olun demiyorum tabii :D

images (94).webp

Bir arkadaşım var baya uzun süredir arkadaşız. Zırt pırt nişan kına elbiselerini atıyor yorum istiyor. Benim de yoğunluğum vardı baya ve evlilik işleri beni üzüyor zaten kötü ilişkiler yaşadım falan hiç duymak istemiyorum. Onun bir arkadaşı var bizi de tanıştırmıştı ama yakınlığımız yok hiç. Yani 5 senede toplasanız 3 kere oturmuşuzdur. Bu yaz düğünü olacak. Haliyle sadece yakınlarını çağırmış. Arkadaşım tutturdu seni neden çağırmıyor diye. Ben de dedim ki beni neden çağırsın yakın değiliz çok normal çağırmaması. Konuyu uzattıkça uzattı benden daha çok taktı.
Her neyse, ben biraz üzülüyorum düğün dernek vs. Bazen cevap vermiyorum inatla atmaya devam ediyor. Kınaya 3-4 elbise nişana 2 bekarlığa vedaya 3 tane şey aldı hepsini yorumladım ama sıkıldım ve hep kötü ilişkilerim falan geliyor aklıma.
Arkadaşlığımı da kesmek istemem çünkü saçma yani. Öyle anlatmak istedim. Nerdeyse düğünlere bile katılasım yok çünkü üzülüyorum.
Chatgpt;

İşte arkadaşına yazabileceğin, nazik ama sınırlarını da belirten bir örnek mesaj:

“Canım, senin adına çok seviniyorum, her şeyin gönlünce olması beni gerçekten mutlu ediyor. Elbiselerin çok güzel, hepsine tek tek baktım zaten. Ama son zamanlarda düğün ve evlilik konuları beni biraz duygusal olarak yoruyor. Geçmişte bazı şeyler yaşadım, o yüzden bu tarz içeriklere sürekli maruz kalmak bazen beni üzebiliyor. Seni kırmak istemem ama bu konularda biraz geri durmam gerekebilir. Umarım beni anlarsın, çünkü seninle arkadaşlığım benim için değerli.”

Bu mesajla hem onu küçümsememiş oluyorsun hem de kendi sınırlarını açıkça ifade etmiş oluyorsun. Eğer bu şekilde paylaşımlarına biraz ara verirse, arkadaşlığınız daha dengeli ve karşılıklı anlayışla devam edebilir.

sevdiğim biriyle hayatımı birleştirebilmiş olmak isterdim.

Niye 95 yaşına gelmiş gibi konuşuyorsun ki ?
İşte zihin bu sözlerini hep gerçek sanıyor ve sanki her şey senin için bitmiş, hiçbi ihtimal kalmamış gibi hissediyorsun.
Halbuki her zaman söylerim bekar olmak mutsuz bi evliliğin içinde olmaktan bin kat iyi. Çünkü senin bir sürü olasılığın var. Mutsuz bi evliliğin içinde olan daha bunu fark edecek dee cesaret edecek dee boşanacak daa sonra kendini toparlayacak daaa ölme eşeğim ölme =)
Yahu besbekar kadınsın, daha güzelleri senin olur, çık şu ruh halinden.

Niye 95 yaşına gelmiş gibi konuşuyorsun ki ?
İşte zihin bu sözlerini hep gerçek sanıyor ve sanki her şey senin için bitmiş, hiçbi ihtimal kalmamış gibi hissediyorsun.
Halbuki her zaman söylerim bekar olmak mutsuz bi evliliğin içinde olmaktan bin kat iyi. Çünkü senin bir sürü olasılığın var. Mutsuz bi evliliğin içinde olan daha bunu fark edecek dee cesaret edecek dee boşanacak daa sonra kendini toparlayacak daaa ölme eşeğim ölme =)
Yahu besbekar kadınsın, daha güzelleri senin olur, çık şu ruh halinden.
biraz çevresel faktörler de etkili galiba. evlenenler şakayla karışık soruyor sen ne zaman evleneceksin diye. kırmak gibi bir niyetleri olmadığını biliyorum ama bu soruya bir cevabım yok ki. arkadaşımın sözüne gittim orda büyükler sordu sen ne zaman diye. hep geçiştiriyorum.
hayatlarını kuruyorlar ve biriyle hayatı paylaşmaya hazırlanıyorlar. duygusal olarak insan birine ihtiyaç duyuyor.
mesela sözündeyken arkadaşım makyajını yapıp içeri girdi. bize sordu nasıl olmuşum diye. arkadaşımın annesi bana bakıyordu acaba ne tepki vereceğim diye. ben gülümseyince ve kendince "haset" bir bakış göremeyince rahatladı. ister istemez diken üstünde oluyorum. belki de çok kafaya takmamak lazım ama hisler işte engel olamıyorum ki

nasıl açayım ki kendimi kötü hissediyorum desem bir tuhaf olur
Samimiysen bunu demekte bisi yok. Çok yoğun olduğunu günün bir vakti bu elbiseleri yeteri kadar değerlendiremedigini ve bu hazırlıklarının gecmis acılarını tetiklediğini söylersin acını anlıyorsa zaten anlayışlı karşılar diye düşünüyorum. Ve en önemli sizin yerinizde olsam arkadaşıma destek olur hemde içimde kopan acılarımı anlatırdım. İyi kötü gününüzde yanında olmayacaksınız dengeler değişince yan yana olmayacaksınız niye arkadaşın o zaman? Hem sevinmelisiniz arkadaşınızın başına böyle bir durum gelmediği için.

Kız sizi yakın görmüş ki atıyor. Eğer bunlar sizi üzüyor ve fotoğrafları sonlandırmak istiyorsanız mesaja bakın, hemen whatsapp tan çıkın. Bi daha atınca yine hemen bakıp yine hemen çıkın. 2-3 saat geçince “canım meşgulüm yazamıyorum hepsi güzel, senin içine sinen olsun 🙂” yazarsanız o da devam etmez size atmaya

Ay bi arkadaşım var aynı onun kafasındasınız kendisi sadece nikah kıyıp evlendi bende dahil hiç bir arkadaşının düğününe gitmedi. Şimdi boşandı ben hamileyim asla aramaz sormaz geçen instagram dan birşey paylaşmıştım duygusal hemen yazmış eşinle aran mı kötü diye. Bazı insanlar böyle işte başkalarının hayatlarında birşeyler yolunda gitmesin istiyor.

Ay bi arkadaşım var aynı onun kafasındasınız kendisi sadece nikah kıyıp evlendi bende dahil hiç bir arkadaşının düğününe gitmedi. Şimdi boşandı ben hamileyim asla aramaz sormaz geçen instagram dan birşey paylaşmıştım duygusal hemen yazmış eşinle aran mı kötü diye. Bazı insanlar böyle işte başkalarının hayatlarında birşeyler yolunda gitmesin istiyor.
ben yolunda gitmesin demedim ki. kendi duygularımdan bahsettim.

Ben sadece su kısmı anlamadım
Sizi yakın görmüş sizle paylasıyor evet ama
düğüne neden davet etmemis.
Acıkcası düğüne davet edilmesem ben de düğün vs işleri için yorum yapmak istemem.
Görünüse göre zaten cok yakın değilmişsiniz açıkça söylerdim ben olsam.

Ben sadece su kısmı anlamadım
Sizi yakın görmüş sizle paylasıyor evet ama
düğüne neden davet etmemis.
Acıkcası düğüne davet edilmesem ben de düğün vs işleri için yorum yapmak istemem.
Görünüse göre zaten cok yakın değilmişsiniz açıkça söylerdim ben olsam.
yok davet etmeyen ortak bir arkadaş. beni etmedi çünkü yakın değiliz. arkadaşım da bu duruma sinirlendi falan.

Ben anormalim herhalde, anladigim kadariyla.

30 yaşımda evlendim, bütün arkadaşlarımi evlendirdim kendi dugunume dek, ustelik 24-29 yas arasi 1 tane bile iliski yasamadim, cunku yas tutuyordum.

Ama hicbir gun su duygulari hissetmedim, gelinlik bakmaya sayisiz kez gittim, sayisiz kez nedime kıyafeti giydim, bir kez olsun ya benim canim yanıyor gelinlige bakamiyorum bile diye dusunmedim.

Ama dedigim gibi ben anormalim bence.

Back
X