atmasını istemiyorum🙄

Bir arkadaşım var baya uzun süredir arkadaşız. Zırt pırt nişan kına elbiselerini atıyor yorum istiyor. Benim de yoğunluğum vardı baya ve evlilik işleri beni üzüyor zaten kötü ilişkiler yaşadım falan hiç duymak istemiyorum. Onun bir arkadaşı var bizi de tanıştırmıştı ama yakınlığımız yok hiç. Yani 5 senede toplasanız 3 kere oturmuşuzdur. Bu yaz düğünü olacak. Haliyle sadece yakınlarını çağırmış. Arkadaşım tutturdu seni neden çağırmıyor diye. Ben de dedim ki beni neden çağırsın yakın değiliz çok normal çağırmaması. Konuyu uzattıkça uzattı benden daha çok taktı.
Her neyse, ben biraz üzülüyorum düğün dernek vs. Bazen cevap vermiyorum inatla atmaya devam ediyor. Kınaya 3-4 elbise nişana 2 bekarlığa vedaya 3 tane şey aldı hepsini yorumladım ama sıkıldım ve hep kötü ilişkilerim falan geliyor aklıma.
Arkadaşlığımı da kesmek istemem çünkü saçma yani. Öyle anlatmak istedim. Nerdeyse düğünlere bile katılasım yok çünkü üzülüyorum.
Ben kıskançlık değil de biraz özenmek gibi bir durum hissettim ki bana çok insani geliyor bu duygu. Yani evlilik mevzularında değil ama bende başka konularda zaman zaman bu duygu ile sınanıyorum.
Sizi üzüyorsa ya da mutsuz ediyorsa bu durum evlilik hazırlıklarının içinde bu kadar olmamayı tercih edebilirsiniz. Bundan daha doğal bir şey yok. Nazik bir şekilde mesafe koyun.

Bir arkadaşım var baya uzun süredir arkadaşız. Zırt pırt nişan kına elbiselerini atıyor yorum istiyor. Benim de yoğunluğum vardı baya ve evlilik işleri beni üzüyor zaten kötü ilişkiler yaşadım falan hiç duymak istemiyorum. Onun bir arkadaşı var bizi de tanıştırmıştı ama yakınlığımız yok hiç. Yani 5 senede toplasanız 3 kere oturmuşuzdur. Bu yaz düğünü olacak. Haliyle sadece yakınlarını çağırmış. Arkadaşım tutturdu seni neden çağırmıyor diye. Ben de dedim ki beni neden çağırsın yakın değiliz çok normal çağırmaması. Konuyu uzattıkça uzattı benden daha çok taktı.
Her neyse, ben biraz üzülüyorum düğün dernek vs. Bazen cevap vermiyorum inatla atmaya devam ediyor. Kınaya 3-4 elbise nişana 2 bekarlığa vedaya 3 tane şey aldı hepsini yorumladım ama sıkıldım ve hep kötü ilişkilerim falan geliyor aklıma.
Arkadaşlığımı da kesmek istemem çünkü saçma yani. Öyle anlatmak istedim. Nerdeyse düğünlere bile katılasım yok çünkü üzülüyorum.
Neden duyguları uçta yaşıyorsunuz ya da çözümler çok uçta? 2 seçeneğiniz mi var, katlanmak ya da arkadaşlığı kesmek mi?
Karşınızdaki nispet yapmamış, fikir almış. Kötü anılarınızı aklınıza getiriyor olabilir ya da kıskanıyor olabilirsiniz. O zaman uygun bir dille bu konularda konuşmak istemediğinizi dile getirebilirsiniz bu kadar dert edinecek ne var ki ortada.
Yakın bir arkadaşın güzel zamanına ortak olmamak, yardımcı olmamak, katlanamamak pek hoş değil ama zorla da değil yani. İstemiyorsanız istemiyorsunuzdur. Bu kadar üzülüyorsanız açık açık söyleyin bu konuları konuşmak istemediğinizi

söylese ne düşünürdünüz
Ne yaşadığınızı bilmiyorum, abartıyor musunuz bilemem. Ama bence normal duygular bunlar, anladığım kadarıyla kimsenin kötülüğünü istiyor değilsiniz sadece bir süre insanların düğünü nişanı gözünüze batsın istemiyorsunuz (hep böyleyseniz bir sıkıntı var ama)
Yani arkadaşım gerçekten kötü şeyler yaşamış olsa garip karşılamam diye düşünüyorum ama siz arkadaşınızı daha iyi tanırsınız. Gerçekten dinlemek istemiyorsanız sağda solda dedikodunuzu yapmayacak, anlayışla karşılayacak biriyse söyleyin. Yoksa da meşgulüm diyin konuyu kapatın, başka ne yapılır bilemedim

anormallik normallik meselesi olduğunu düşünmedim. ben evlenmek isteyen biriyim. çok sevdim, çok aşık oldum geçmişte fakat olmadı. bunun burukluğunu yaşıyorum. her sabah gelinlik, nişanlık, kına görsellerini wp'mde görünce ister istemez biraz hüzünleniyorum. arkadaşlarımın çoğu heyecan içinde. aileleri de öyle. ben de bu duyguyu yaşamak istedim. olmamasına da diyecek bir şeyim yok fakat aniden görüp durmak, yaşamadığım bir mutluluğa yorum yapmak zorunda kalmak beni duygusal anlamda zorladı sanırım.
Bende cok asik oldum vanilin, sevgilimi kucucuk yasimda kotu insanlar hayattan kopardi, ben bi anda hayallerim elimde yapayalniz kaldim.

Tabiki herkesin aciyi yasayisi baska ama su anlattiklarin benim bi tek gun aklimdan gecmedi, mesela boyle bakinca acaba diyorum ben evlenirken heyecanimi paylaştığım arkadaşlarimda arkamdan konusmus ya da icten ice bana kizmislar midir, hani cok asikti nasil evleniyor, nasil ici alacak vs diye dedikodumu yapmışlar midir, diye dusundum yalan yok.

Cok negatif buldum ben bu dusunceyi, kendin icin bu dusuncelerden siyrilmayi ogrenmelisin, bu arada seni hic bilmiyorum, ne yasadin, bunlari yazdin mi hic bilmiyorum.

Ya bilmiyorum herkes aynı olmak zorunda değil ama en yakın arkadaşım evlendi şimdi bebiş bekliyor, hamile olduğunu ilk ben öğrendim. ben de çalışıyorum ama her anında yanında olmaya çalıştım tum süreçlerde. Onunla beraber ben de heyecanlandım, heveslendim. O sıra ilişkim yoktu düğün zamanları. (Hala da yok gerçi de :D) ama niye benim böyle heyecanlarım, telaşlarım olmuyor demedim. Gerekirse hiç evlenmeye de biliriz. Evlenmemek ya da evlenmek herhangi bir eksiklik ya da kusuru ölçmez.

Üzülüyorsanız ve yakın arkadaşsanız bunu dile getirebilirsiniz.

Bu yaşadığın hisler çok normal. Bir ara bende de oldu ilişkim yokken. Arkadaşın daha özenli davranmalı bence. Ben evlenmek isteyen ama evlenemeyen arkadaşlarıma çok dikkatli davranıyorum üzmeyeyim diye
Üçlü bi arkadaş grubumuz var. İkimizin bebeği oldu diğeri boşandı. Bebekle ilgili konuları özelden konuşmayı tercih ettim çünkü istemeden de olsa kendisini eksik hissetmesini istemedim

Son düzenleme:
Evlilik neden bu kadar başarı olarak görülüyor? ''tüm çevrem evlendi ama ben evlenemedim'' demek ne? Onlar evlendi diye sende mi evlenmek zorundaydın? Niye bu konuda eksik görüyorsun kendini? Evlenememek neden eksiklik olarak görülüyor bazı kadınlar tarafından? Bizde kötü ilişkiler yaşadık ama çevremize kıskançlık yapmadık.

Acikca soylersen kiskandigini dusunebilir. Ilgisiz kisa cevaplar verebilirsin hergun gelinlik nisanlik konusmakta garip degil mi? Kendisi secsin neyi sorup duruyor :)

Gayet normal ve insani bir durum kotu hissetmek, konu sahibesine kiskaniyorsun demisler ama alakasi yok. Yani bilemedim diger kiza ben olsam soylemezdim Vanilin, soylersen diger kiz da niye boyle yaptim diyip kotu hissedecek. Elbise secme fasli bitmistir diye dusunuyorum, biraz daha diren bence :))

Bence yakın gördüğünüz biri ise yorumlayın, siz her ne kadar kötü tecrübe(ilişki) etsenizde arkadaşınızın mutluluğu da önemli. Sizi yakın görmese fotoğraf atmaz, bu sebepten de arkadaşlık bitirilmez. Herkesin yol ayrımı farklı, düğüne gitmemeyi falan düşünmek bence çok saçma. İlişkilerinizin travmasını atlatamadıysanız psikolojik destek alın, çünkü sizin mutsuz olduğunuz bir konuda başkası mutlu olunca siz rahatsızlık duyuyor gibisiniz. Normal değil.

sizin probleminiz başkasının mutluluğunu kendinize mutsuzluk yapmanız bu baya kötü sizinle ne ilgisi var yani yuh
ben ilişkilerim konusunda üzgünken yıllardır tanıdığım çiftle oturunca övüp duruyordum ikisini sürekli iyi şeyler diliyordum haklarında
sonra bu yüzden oturup bana problemlerini anlatmaya başladılar ve fikrimi istediler ikisini de ayrı ayrı dinledim tarafımı seçtim sdfvgfd
onlar da bana neleri değiştirmem gerektiğini anlattılar ve güzel şeyler dilediler valla verimli oldu hepimiz için ahaha
arkadaşınızın problemi 500 tane foto atması ve bu kadar cici bici sevmesi bu da baya kötü (yani ben illallah ederim 😅)
bence kendi üzüntünü ayrıştır bi insanlardan bu cidden kötü bir şey aksine mutlu olman gerekir bakış açını değiştirmelisin
ama benim gibi elbise bakmaktan sıkılıyorsan bunu söyle arkadaşına atmasın sana

Ben sana hak veriyorum konu sahibi. Bana da bütün gün kına tepsisi, nişan düğün elbisesi falan atsınlar istemezdim. Hadi bir iki atsın mutluluğunu paylaşsın akıl danışsın da kimsenin stil danışmanı değilim, benim de ayrı bir hayatım var.

Arkadaşınıza; sen beni en yakın arkadaşın olarak görüp, her şeyini paylaşmak, beni de dahil etmek istiyorsun ama ben senin o kadar yakın arkadaşın değilim, senin adına mutlu olamıyorum, kendi adıma üzülüyorum sen mutlu oldukça, diyin de bitsin gitsin bu ızdırap.

Sonuç olarak yakın arkadaşsınız.

İnanın sizinle bir şey paylaşmasa daha çok üzülürsünüz.

Bu sefer de bekar olduğum için benden sakınıyor dersiniz.

Her şey nasip..Zamanı gelince her şey olacak.
Gençliğinizi, bekarlık hayatınızı dolu dolu keyifli geçirin

sizin probleminiz başkasının mutluluğunu kendinize mutsuzluk yapmanız bu baya kötü sizinle ne ilgisi var yani yuh
ben ilişkilerim konusunda üzgünken yıllardır tanıdığım çiftle oturunca övüp duruyordum ikisini sürekli iyi şeyler diliyordum haklarında
sonra bu yüzden oturup bana problemlerini anlatmaya başladılar ve fikrimi istediler ikisini de ayrı ayrı dinledim tarafımı seçtim sdfvgfd
onlar da bana neleri değiştirmem gerektiğini anlattılar ve güzel şeyler dilediler valla verimli oldu hepimiz için ahaha
arkadaşınızın problemi 500 tane foto atması ve bu kadar cici bici sevmesi bu da baya kötü (yani ben illallah ederim 😅)
bence kendi üzüntünü ayrıştır bi insanlardan bu cidden kötü bir şey aksine mutlu olman gerekir bakış açını değiştirmelisin
ama benim gibi elbise bakmaktan sıkılıyorsan bunu söyle arkadaşına atmasın sana
benim başkasının mutluluğuyla bir derdim yok aslında. dediğim gibi eşlerinin yüzü bile aklıma gelmez. kendi üzüntümü hatırlıyorum sadece

benim başkasının mutluluğuyla bir derdim yok aslında. dediğim gibi eşlerinin yüzü bile aklıma gelmez. kendi üzüntümü hatırlıyorum sadece
üzülmek isteyene de mutlu olmak isteyene de her şey bahane
gerçeklik biz nasıl bakarsak öyle şekilleniyor bazen gördüğün açıyı ya da pencereyi değiştirmek gerek

kötü yorum yap. "hayatim senin g.tün büyük oldugu icin bu kiyafetle gülazere benzemissin, belden bollaşan bir sey al" de. "kiyafet guzel ama cok dar senin gibi gobeklilere olmaz. anca korse alman lazim yoksa komik olur" , "canim bu elbiseyi dolduracak fizik lazim. kivrimli vücudun olsa hic dusunme al derdim ama sen giyince düz durur, tasiyamazsin" , "hahaja kiz nerede sende straplezi tasiyacak meme. sakın yapma torenin ortasinda dusuverir." , "bunu giyme senin sırtın yağlı pörtler" falan gibi yorumlar yapip onun canını sikabilirsin o senin canını sıktığı gibi daha da sanmam ki göndersin sana elbise😂
ya da daha net olmak istemiyorsan "of vallahi icimi baydin elbise elbise. chatgptye sorsana" diyebilirsin.

Back
X