Av. Necdet Gör ve Görsel Hukuk Soru cevap

Merhabaı;
Annenizin kendi el yazısı ile veya noterden vasiyetname hazırlayıp daireyi size vasiyet etmesi gerekiyor.,
Bu durumda kardeşiniz saklı payını yani dairenin %25 ini alabilecektir. Bunun dışında kardeşinizi bu maldan mahrum etmenin kesin bir yolu yoktur.
İyi günler dilerim.

Merhabaı;
Annenizin kendi el yazısı ile veya noterden vasiyetname hazırlayıp daireyi size vasiyet etmesi gerekiyor.,
Bu durumda kardeşiniz saklı payını yani dairenin %25 ini alabilecektir. Bunun dışında kardeşinizi bu maldan mahrum etmenin kesin bir yolu yoktur.
İyi günler dilerim.

Teşekkür ederim...

Merhaba. Hangi tarihten sonra yapılan evlilikte edinilen mallar boşanma durumunda eşler arasında ortak paylaşılır?teşekkür ederim. .

Merhaba;
Evliliğin tarihine bakılmaksızın 1 Ocak 2002 den itibaren tüm evliliklerde edinilmiş mallara katılma rejimi kanuni mal rejimidir. Buna göre bu tarihten önce evlenmiş olan kişiler,yine bu tarihten önce aralarında eski yasada yer alan mal ayrılığı rejiminin devamı hususunda noterden bir anlaşma yapmamışlar ise onlar için de edinilmiş mallara katılma rejimi geçerli olacaktır. 1 Ocak 2002 den sonra yapılan evliliklerde ise zaten kanunu rejim edinilmiş mallara katılma rejimidir.1 Ocak 2002 den sonra evlenenler evlilik sözleşmesi ile birlikte aralarında edinilmiş mallara katılma rejimi dışında bir mal rejimi uygulayacaklarına dair bir sözleşme imzalar iseler evliliklerinde sözleşmede belirlemiş oldukları rejim uygulanır.
Kısacası aksine bir sözleşme yok ise evlilik tarihine bakılmaksızın 1 Ocak 2002 tarihinden sonra tüm evliliklerde edinilmiş mallara katılma rejimi geçerli olacak ve 1 Ocak 2002 tarihinden sonra edinilen mallara eşlerin ortak malı sayılacaktır.
İyi günler dilerim.

Merhaba..
Sorum cok insallah sikmam sizi.
1.esim ve babasi hem psikolojik baski hemde siddet uyguluyorlar ustumde buna ragmen ayakta durmaya calisiyorum komsular falan sahit..
2.esimin beni aldattigini dusunuyorum ama ispatim yok. Gizli
gizli msjlasmalarini goruyorum beni gorunce sakliyor telefona sifre koydugu icin bakamiyorum.
3.kisa bir sure ayri kaldik. Bu surecte hicbir hak iddia edemiyim diye esim arabasini arkadasinin ustune yapmis ve su an bosanirsam isten cikip babasinda kalacagini ve bana nafaka vermeyecegini soyluyor boyle birsey olabilirmi?
4. 2 oglum var biri 2bucuk yasinda otekide 7aylik. Esim beyin kanamasi gecirdi ve sinir ilaclari kullaniyor keza babasida oyle ve kanser hastasi. Anneside sakat buna ragmen benden cocuklarimi alabilirlermi ileride?
5.bosandiktan sonra cocuklarim bende olursa beraber yurtdisina cikabilirmiyim temelli olarak.buna karisma gibi birsey olabilirmi esim tarafindan.
6.ben calismiyorum ve bir gelirim yok bosanma davasini nasil acabilirim? Maddi olarak cok sikintiliyim elimi kolumu bagliyor para meselesi..
Sorum bu kadar.. Aydinlatirsaniz cok sevinirim.
Simdiden tesekkurler.

Merhaba;
Maddi durumunuz yok ise bulunduğunuz yerdeki baro dan adli yardım talep edebilirsiniz. Bu durumda baro size bir avukat atayacaktır.
Diğer sorularınızı da size atanan avukata sorarsanız daha iyi olur. Ancak kısaca cevaplamak gerekirse:
Olağanüstü bir durum olmazsa çocukların velayeti size verilir ve hem size hem de çocuklara nafaka öder.
İyi günler dilerim.

Birsey daha sorsam umarim cevaplarsiniz.
Kucuk oglumun ismini benim rizam olmadan esim babasinin ismini koymus ve bosanacak olmamin tek sebebi babasi. Ben bosandiktan sonra bu sahsin adini agzima almak istemiyorum hakli olarak. Oglumun adini degistirebilirmiyim hemen. Bunun icin ne yapmam lazim aydinlatirsaniz cok memnun olurum.

Merhaba;
Boşandıktan sonra çocuğunuzun velayeti size verilirse ikamet ettiğiniz yer Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak çocuğunuzun ismini değiştirebilirsiniz. Ancak bunun için mahkemeye haklı nedenler sunmanız gerekir. Burada yazmış olduğunuz nedenler mahkemede haklı neden olarak görülmeyecektir. Buna dikkat etmenizi öneririm.
İyi günler dilerim.

Merhaba benim acil cevaba ihtiyacım var 5 senelik
evli boşanmak istiyorum bir cocugumuz var
4 yaşında acaba oğlu kime düşer ikimizinde mal varlığı yok
İki tarafta çocuğu istiyor boşanma süreci uzun surermi
Boşanma sebebi geçimsizlik. Şimdiden teşekkürler

Merhaba;
Cinsiyet farketmeksizin 4 yaşındaki bir çocuğun velayeti genellikle anneye verilir. Maddi durumun da çok fazla önemi yoktur. Sizin durumunuzda velayet çok ekstra bir durum yoksa size verilecektir. Normal şartlarda babası çocuk için nafaka öder. Eğer çalışmıyorsanız size de nafaka öder.Dava süresi yaşadığınız ile göre değişmekle birlikte çekişmeli boşanma davası ortalama 1 yıl sürer.
İyi günler dilerim.

Merhaba;
Cinsiyet farketmeksizin 4 yaşındaki bir çocuğun velayeti genellikle anneye verilir. Maddi durumun da çok fazla önemi yoktur. Sizin durumunuzda velayet çok ekstra bir durum yoksa size verilecektir. Normal şartlarda babası çocuk için nafaka öder. Eğer çalışmıyorsanız size de nafaka öder.Dava süresi yaşadığınız ile göre değişmekle birlikte çekişmeli boşanma davası ortalama 1 yıl sürer.
İyi günler dilerim.

Çok teşekkür ederim birde aileden biri
taniklik edebilir mı boşanma davası için
ilk adım ne olmalı.babası sana verseler
bile kaçırır yada yurda veririm diyor bunlar
olabilir mı velayeti almak için ne yapmalıyım

Merhaba;
1-Sormuş olduğunuz masrafımız ne kadar olur sorusuna maalesef cevap veremem. Çünkü bu konu avukata göre değişkenlik gösterir. Ben hiç bir meslektaşım adına miktar veremem. Bu hususu işi vereceğiniz veya vermeyi düşündüğünüz avukat ile görüşmeniz gerekir.
2- Aileden birisinin tanık olması mümkündür. Ancak sadece aileden bir tanık yeterli olmayabilir. Dışarıdan da konu komşu, arkadaş v.b. tanık bulmanız da yarar var.
3- Çocuğu kaçırıp yurda teslim edemez. Anne babası bilinen ve onlar tarafından bakılmak yani velayeti istenen çocuk ancak hakim kararıyla yurda teslim edilir. Bu eşinize bağlı bir durum değil.
4- Velayeti size verilmesine rağmen çocuğunuzu kaçırırsa suç işlemiş olur.
İyi günler dilerim.

Merhaba;
1-Sormuş olduğunuz masrafımız ne kadar olur sorusuna maalesef cevap veremem. Çünkü bu konu avukata göre değişkenlik gösterir. Ben hiç bir meslektaşım adına miktar veremem. Bu hususu işi vereceğiniz veya vermeyi düşündüğünüz avukat ile görüşmeniz gerekir.
2- Aileden birisinin tanık olması mümkündür. Ancak sadece aileden bir tanık yeterli olmayabilir. Dışarıdan da konu komşu, arkadaş v.b. tanık bulmanız da yarar var.
3- Çocuğu kaçırıp yurda teslim edemez. Anne babası bilinen ve onlar tarafından bakılmak yani velayeti istenen çocuk ancak hakim kararıyla yurda teslim edilir. Bu eşinize bağlı bir durum değil.
4- Velayeti size verilmesine rağmen çocuğunuzu kaçırırsa suç işlemiş olur.
İyi günler dilerim.

Çok teşekkür ederim cevaplar için

Merhaba;
Davanın ne zaman görüleceği konusunda kesin bir şey söylemek mümkün olmamakla birlikte ilk duruşma (Buna ön inceleme duruşması da denir) ortalama dava açıldıktan 3-4 ay sonra görülür.Bu sürenin daha uzun olması da mümkündür.
İyi günler dilerim.

merhaba 112 de acil tıp teknisyeni olarak gorev yapmaktayım merkez kadroluyum ve geçen aylarda ilçe ekibine personel yetersizligi sebebiyle görevlendirildim.24 saat esasına göre ayda 8 nöbet şeklinde çalışıyorum.Görevlendirmeden dolayı bize ödenecek olan yolluk paramızın 8 nöbettuttugumuz için sadece 8 gunluk ödenecegi söylendi.Aynı durumda başka bir ilin 112 sine çalışan arkadasım tüm ayın yollugunu aldıgını soyledi.Biz bir nöbette 3 günlük mesai yapmaktayız ve neden 1 gunluk yolluk alıyoruz.Bunun yasal düzenlemesi nasoldır ve hakkımızı nasıl aramalıyız yardımlarınızı beklıyorum şimdiden teşekkürler.

Merhaba Necdet Bey...Ben Haziran 2013 yılında boşandım ama ayrıldığım eşim kararı temyize gönderdi...Yargıtaya da 27 Ekim de ulaştı..Ben o tarihten itibaren yargıtayın sitesine düzenli olarak davamın işleyiş sürecine bakarım..Bugüne kadar durumunda Arşivde yazıyordu ama bugün 'Ön incelemede' diye yazıyor... Ben avukatıma hemen ulaşamadığım için sekreterine sordum ne demek diye yakında sonuçlanacağını söyledi..Ama emin olamadım sizinde yorum yapmanızı rica edeğeğim..Yakın dedikleri adli tatilden önce olur mu acaba?...Cevaplarsanız teşekkür ederim ....

Merhaba;
Eğer dosyanız incelemede ise adli tatilden önce sonuçlanır. Fakat tabii ki Yargıtay kararı bozabilir de.O zaman dosyanız mahkeme de yeniden görülür.
İyi günler dilerim.

Necdet Bey merhaba,

Çalıştığım şirkette şu an ADÖ (aylık değişken ödenek) adı altında her ay bir ödenek alıyoruz.. Doğum iznimden sonra başladığım her ay bu ödeneği aldım; raporlu dahi olsam.. Yine son raporlu oldugum süre içinde bu uygulama yazılı hale dökülmüş ve bize imzalatılmak isteniyor.. Bu dökümanın içinde de çalışan, 3 gün ve üzeri rapor alırsa bu ödeneğe hak kazanmaz diyor..

Bugüne kadar raporlu da olsam bu ödeneği almıştım.. Ben şimdi bu dökümanı imzalamak istemiyorum.. İşe henüz bugün başladığım için evrağı bana bugün verdiler.. Benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor..Ayrıca bu ödeneği alabilmek için yazılı diğer maddeler de var.. Sadece bu maddeyi kabul etmediğimi belirterek imzalasam olur mu..

Tesekkurler..

Back
X