Av. Necdet Gör ve Görsel Hukuk Soru cevap

Necdet Bey merhaba..
Size danışmak istediğim konu, ben bugün eski eşime nafaka artırım davası açtım.Normalde 500 ben 350 tl de kızım alıyordu.3 seneye yakın hiç artırım talep etmemiştim.Bankadan kredi çekip ev aldıgını öğrendim.Aylık ödemesi 1350 tl imiş.Kredi çekebilmesi için maaşını yüksek göstermiştir diye düşündüm.Sigorta kaydına baktım ve kazanç yazan yerde 4800 tl yazıyordu.Bu aldıgı aylık maaş mı yoksa primde içinde midir acaba bilginiz varmı? Eğer kazancı 4800 tl ise kendime 750 kızıma 600 tl talep ettim yani 500 tllik bir artış,hakim bu kadar artışı onaylarmı acaba sizce, kısmi red yaparsa onun avukatına ücret ödermıyim ben avukat tutmadım davayı kendim açtım.Ve kendisi nişanlandı evlenicek evlenirse nafakamı düşürtebilir mi? Şimdiden teşekkür ederim...

Merhaba avukat bey yazımı görüp inşallah yanıtlarsınız ben 1972 dogumlu bayanım işe giriş tarihim 1986 sskli çalışanım ara ara çalışarak 4095 gün sayım oldu halen çalışıyorum dogum boçlanması yapip emekli olmak istiyorum yardımcı olun lütfen bu şartlarda olabilirmiyim teşekkürler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ne olur birisi yardim etsin bana uvey ablamla aramiz iyiyken onun evinde yasarken tefecilerden aldigi borclar yuzunden evi hipotek altindaydi 5000 lira odemesi gerekiyordu ve hic biryerden para bulamiyordu bende ona iyilik olsun diye gittim bi operatorden hattim ustunden iki tane tel alip sattim parasinida ona verdim ve bunun disinda kullandigi iki hatta benim adimaydi faturali... daha sonra biz kavga ettik ve temmuz ayindan beri gorusemedik ve simdi o borclarin hic birini bana odemiyor kabul etmiyor ispat et diyor kendisine maddi manevi tazminat davasi acmak istiyorum bu mumkunmu acaba bu borclari kullandigi hatti dokumanini cikarttirsam ispatlayabolirmiyimm yada ne yapmam gerek suan hamileyim ve bu olaylar yuznden erken dogum tehlikem var ayrica evimede icra gelicek ne olur yardm edin bana

Son düzenleme:
avukat arkadaşlardan yardım bekliyorum

biz babamı geçen yıl kaybettik annem ve 3 kız kardeşim var birde babamın 1. eşinden olan bir ablam var .annem babamın 2. eşi oluyor

bir evimiz var 2 katlı müstakil.

şimdi bu durumda üvey ablamız evin mütahite verilmesi taraftarı biz ise henüz öyle bişey istemiyoruz 3 kız ve annem böyle bişeyi istemiyor.

eğer bu konuda anlaşamazsak annemin ölümü durumunda annemin hissesi kaybolurmu yoksa bizemi geçer.

bu durumda nasıl bir anlaşmaya gitmeliyiz nasıl bir yol izlemeliyiz

teşekkürler

merhabalar 2.5 yıldır evliyim 1.5 yaşında kızım var eşimin facebook ta bi arkadaşıyla konuşmalarını gördüm konuştuğu kişi erkek ama konuşmanın içeriğinde eşimin başka kadınlarla olan ilişkileri yani beni aldatması yer alıyor ayrıca eşim sürekli ramazan ayında bile içki içiyor ve sarhoş geliyor ve sürekli kavga ediyor ben eşimden boşanmak istiyorum fakat kimse şahitlik yapmakta istemiyor ayrıca eşim askerliğini daha yapmamıştı askerlik şubeye başvuru yapıp bi sonraki devreyle askere gidecek sırf ben boşanmaktan vazgeçirmek için sorum şu facebooktaki bu konuşmaları kanıt olarak sunabilir miyim kabul edilir mi tazminat ve nafaka hakkım var mı şahit şart mı yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba, bir konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Daha önce çekmiş olduğumuz konut, araç, ihtiyaç kredileri için haksız olarak tahsil edilen dosya mas. vb gibi ödediğimiz paraları geri almak üzere gerekli evraklarla Tüketici hakem heyetine başvuruda bulunduk 3 ay kadar önce ve şimdi mahkeme yazısı geldi. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor? Bundan sonraki süreç ile ilgili bilginizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Merhaba;
Evliliğin tarihine bakılmaksızın 1 Ocak 2002 den itibaren tüm evliliklerde edinilmiş mallara katılma rejimi kanuni mal rejimidir. Buna göre bu tarihten önce evlenmiş olan kişiler,yine bu tarihten önce aralarında eski yasada yer alan mal ayrılığı rejiminin devamı hususunda noterden bir anlaşma yapmamışlar ise onlar için de edinilmiş mallara katılma rejimi geçerli olacaktır. 1 Ocak 2002 den sonra yapılan evliliklerde ise zaten kanunu rejim edinilmiş mallara katılma rejimidir.1 Ocak 2002 den sonra evlenenler evlilik sözleşmesi ile birlikte aralarında edinilmiş mallara katılma rejimi dışında bir mal rejimi uygulayacaklarına dair bir sözleşme imzalar iseler evliliklerinde sözleşmede belirlemiş oldukları rejim uygulanır.
Kısacası aksine bir sözleşme yok ise evlilik tarihine bakılmaksızın 1 Ocak 2002 tarihinden sonra tüm evliliklerde edinilmiş mallara katılma rejimi geçerli olacak ve 1 Ocak 2002 tarihinden sonra edinilen mallara eşlerin ortak malı sayılacaktır.
İyi günler dilerim.

Necdet bey esimin hesabında 300 400 miilyaara yakın parası vbardı simdi boşanma aşamasındayız avukatım mahkemede sadece geriye dönük bir seneyı ınceletti ona bakınca bısedsey çıkmadı orayı temızlemıs ama ben evlilk tarıhını baz almamız lazım gerekmezmı dedım avukatım bulunsada bişey iddaa edemeyiz dedı bu doğru mudur*ne olur bır fıkır verın

Merhaba;
Normal şartlarda dava tarihinden itibaren 1 yıllık süreye bakılır. Ancak kötüniyet var ise 1 yıldan öncesine da bakılabilir. Kısacası avukatınız banka hesaplarındaki geriye dönük en az 10 yıllık hesap hareketlerini de talep edebilir.Bunun için herhangi bir engel yok.
İyi günler dilerim.

merhaba avukat bey acil bir konu
sorum ceza hapis kararı ile ilgili tarla konusu yuzunden halam olan kısı ıle tartıstık bize aıt olan yeri surmus mısır ekmıs bizde o gun koye gıttık tesadufen onları bızım tarlada gorduk ellerınde capalarla mısırları gomuyorlardı orda tartısma basladı ben cık tarlamdan dedım burası bızım tarla dedım o da capayı kafana gecırırsem kımın oldugunu gorursun dedı jandarmayı cagırdık sıkayetcı oldu ıkı tarafda mahkeme surecı basladı biz sucsuz oldugumuzu bıldıgımız ıcın mahkeme surecının onemsemedık karsı taraf üç tane yalancı sahıt bulup benı oldurmeye kalktılar demıs avukat ta tutmus hakım ona 6 ay denetımlı serbestlık bıze ıse 2 yıl 1 ay hapis cezası verdı suan temyız ettık ama korkuyorum yargıtay kararı onanmasından cunku mahkeme surecınde ben hamıleydım ve su an uc aylık bebegım var hakım bebegım oldugunu bılmıyordu bebegımın olması yargıtaydan bu kararın donmesınde etkılı olur mu yalancı sahıt ıle ınsanların hayatını karartmak bu kadar basıt mı bızım bır cıkar yolumuz var mı ne yapabılırız bu durumda

merhabalar öncelikle ben üniversitede memurum eşim istanbulda özel sektörde çalışıyor. ağustos ayında torba yasasından çıkan kararda özel sektörde çalışan eş için 3 yıl kesintisiz prim ödenmesi halinde memur olan eş tayin isteyebiliyor. benim dururmum buna uygun eşim 9 yıldır aynı şirkette çalışıyor. bir kamu kurumu buldum muvafakatımı istediler büyük bir ihtimalle rektör vermeyecek. dava açacağım. benim bu davayı kazanmam mümkün mü emsal karar yok daha. mahkeme olumlu karar verdi diyelim temyize gittiğinde dosya danıştay olumlu karar verir mi çok merak ediyorum. lütfen bana yardımcı olun.

merhaba necdet bey

istanbul anadolu adliyesi 10. aile mahkemesinde 26 kasımda eski eşime iştirak nafakasının arttırılması için dava açtım. eski eşim davaya cevap dilekçesi yazmamasına rağmen mahkeme hala ön duruşma için gün vermedi?
kaleme söyledim dava daha yeni dediler. 3 ay oldu ama hala ön duruşma yok. hala ön incelemede. gİdip hakimle konuşsam bir yararı olur mu? ön duruşma bile yapılmadı, dava ne kadar sonra biter kimbilir...

Kayıp anne ve ölü babanın çocuklarının vasilik davası hakkında

iyi günler necdet bey
2-2,5 yıl kadar önce çocukların anneleri evi terk etmiştir. baba bir süre bekleyip daha sonra boşanma dilekçesi vermiş olsada kadın kayıp olduğu için boşanma gerçekleşmemiştir. baba 3 ay önce kalpten vefat etmiştir. çocuklar şimdi halalarının yanında kalmaktadır. (şuan 11 yaşında olan küçük çocuk anne terk ettiğinden beri haladadır. baba ve 16 yaşındaki büyük çocuk akşam yemeklerini halada yiyip ayrı evde yaşamaktaydılar.) anne sağ olduğu için vasilik davası red olmuştur. çocukların ve halanın herhangi bir maddi varlıkları yoktur. hala devlet ve komşu yardımları ile çocukları okutmaya devam etmektedir. fakat okul işlemleri, adres ve kimlik işlemlerini yapamamaktadır. çocuklar halen babalarının kiracı olarak oturduğu adreste kayıtlı gözükmektedirler. ne yapılmalıdır?

Back
X