Avukat arkadaşlar bakabilir mi?

eceezgi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
9.066
5.689
398
Kızlar selam
Çok yakın bir aile dostumuzun bir sorunu var sizlerden bu konu ile ilgili yardım rica edeceğim.

Bir anne düşünün 75 yaşında , evladı 6 aylıkken onu bırakıp gidiyor.
Bu cocuk sağda , solda kim müsaitse onun evinde buyuyor ve 16 yasına gelınce evleniyor.
Annesi olacak şahıs da , bebeğini bırakıp kocasından ayrılınca 18 yasında o bıraktıgı yavrusunun karsısına cıkıp ben senin annenim diyor.

18 yasına gelen evladı da , senelerin verdiği anne özlemi ile geçmişi deşmeyip onu bırakan annesını affedıyor
Ama sonrası da mutlu son olmuyor. Bu kadın hayatında sadece kendıne değer veren bir kadın,
Başka hiçbir cocugu yok,hayata rest cekmıs , sadece yemiş içmiş gezmiş.
Kendi evladı dahil hayatında kimseyı ıstemeyen ( abi, kuzen , komsu vs vs ) bir kadın
20 yıl kadar bir süre bırakılan evlat hep anne anne dıye peşinde dolanıyor, arıyor soruyor ılgılenıyor ama bu anne denen şahıs sürekli evini tasıyor , izini kaybettiriyor , saga sola sacmasapan kızı ile ilgili ithamlarda bulunuyor.

Annemiz çok varlıklı bir kadın , ama mal varlığı da bu vefasız annenin çok yakın bir ahbabından kaynaklı.
Annenin neyi var neyi yok herseyı bu kadın ona alıp , onun üzerine yapmış.

Kızı hala iletişimde kalmak istiyor annesine içten içe üzülüyor, anneden alzaimer hastalıgı başladı , depresyon ilaçları falan kullandı .Evladı üzüldüğü için yasadıgı sehırı buluyor kapısını calıyor ama anne balkondan bakıp kapıyı acmıyor bile.

Kız da yolu o sehre düşünce sagdan soldan esnaftan bilgi alıyor annem iyi mi diye.

Şimdi bu anne tüm mal varlıgını sacmasapan insanlara bırakmak ıstıyormus.
Kızının buna engel hakkı var mı?
Anne 75 yaşında , dediğim gbi alzaimer hastalıgı teşhisi konmuş ve herkes bu kadının etrafına üşüşmüş durumda resmen bir akbaba misali.

Kızı da buna engel olmak istiyor ve bu varlıgı annesine saglayan diğer kadın da o mallar senın hakkın benden yana helal olsun dıyor.

Yasal olarak bu kız evlat ne yapabilir , bu saçmasapan mal varlıgını sağa sola birakmasına engel olmak için .

İlginç bir hikaye...
Bildiğim bir konu değil de...
Kız ile zaten görüşülüyormuş ya 18 yaşından beri?
Zaten yasal olarak kimlikte annesi değil mi?

emin değilim ama eğer raporu yoksa ve kızı vasi tayin edilmemişse yapacak pek birşeyi görünmüyor..
eğer raporu falan yoksa devletin gözünde, kendin kararlarını kendisi verebilecek durumda gözüküyor

İlginç bir hikaye...
Bildiğim bir konu değil de...
Kız ile zaten görüşülüyormuş ya 18 yaşından beri?
Zaten yasal olarak kimlikte annesi değil mi?
Kimlikte annesi evet
18 yasından beri gorusuluyor ancak oyle normal anne kız ilişkileri yok
son 4-5 yıldır da anne kesınlıkle ıletısım kurmak ıstemıyor
sacmasapan ınsanlar evine üşüşmüş , yakınlık gösterıyorlar

Sulh hukuk mahkemesine dilekceyle vasi tayini icin basvurabilir ,mahkeme hastalik,akil sagligi kontrolu icin hastaneye gonderir anneyi ,cikan sonuca gore de vasi tayin edilecek bi rahatsizligi bulunursa vasi tayin olur.

Sulh hukuk mahkemesine dilekceyle vasi tayini icin basvurabilir ,mahkeme hastalik,akil sagligi kontrolu icin hastaneye gonderir anneyi ,cikan sonuca gore de vasi tayin edilecek bi rahatsizligi bulunursa vasi tayin olur.

Mantıken, 75 yaşındaki ve alzheimer hastalığı olan yaşlı bir kadının, mirasını başkasına veremez. Çünkü evladı var, evladının onayı olması gerekir.. Belirli bir yaştan sonra, yaşlı insanlar kendi üstündeki malı mülkü dahi satamıyor. Evladının da izni gerekiyor..
Ben satabileceğini, mirasını başkalarına bırakabileceğini düşünmüyorum.

peki daha evvel konulan teshıs bellı olur mu
kullandıgı ılaclar falan hastanede
anneye yazı gıdecek sanırım
anne hastaneye gtmek ıstemeyebılır
bunu nasıl asacagız?

Öncelikle anne görüşürken neden birkaç senedir yine görmek istememiş?

Başka çocuk var mı?

Öncelikle anne görüşürken neden birkaç senedir yine görmek istememiş?
görüşülen zamanlarda da zaten sağlıklı bir gorusme yoktu
anne ben senın annenım dıye karsısına cıktıktan snr , bıraktıgı yılları telafi edeceğine sürekli kızına beddualarda bulunuyordu.
kız da anne dıye susuyordu , değişir diyordu .
anne snr komple baska sehıre tasındı, o ara da grşmlere oldu aralıklarla.

anne tuhaf bir kadın
yanlız yasayan, rakı sofraları kuran , bencil bir anne idi ve hayatında evinde kımseyı ıstemeyen bır kadındı.

kendi içinde neler kurdu neler yasadı bılemıyorum ama dedim ya sadece kızına karsı değil hayata karsı da hep bir küskünlüğü vardı. bu bakımdan bılemıyoruz

sürekli kızına beddualar edıyor
sen de evlatlarından çek vs dıye
6 ayllıkken bebeğini birakıp giden bır anne nasıl kendınde bu hakkı bulabılıyor bunu da bılmıyorum

Öncelikle, şuan annesinin üzerine kayıtlı mal var mı? Ben anlattıklarınızdan, resmi olarak üzerine kayıtlı mal yok gibi anladım.

Öncelikle, şuan annesinin üzerine kayıtlı mal var mı? Ben anlattıklarınızdan, resmi olarak üzerine kayıtlı mal yok gibi anladım.

evet üzerine kayıtlı yüklü mal var

bu malları kendi parası ile almadı

çok yakın bayan dostunun (kardesı gbı gordugu ) maddı destegı ıle alınan mallar
seneler çncesinde yani 80 li yıllarda

bu bayan dostu da , kızına demiş annen mallarını sacmasapan ınsanlara devredecek sen bir arastır demiş
onlar senin hakkın kızı sensin
m,llet etrafına üşüşmüş , benden yana sana helal benim desteklerim demiş.

Hastaneye gidip akıl sağlığı yerinde değil raporu alıcak. Psikolog bazı sorular soruyo yaşın kaç hangi ülkedesin cumhurbaşkanı kim gibi. Uzun ama hastahane süreci.

Mallarıda üstüne alıcak.

peki daha evvel konulan teshıs bellı olur mu
kullandıgı ılaclar falan hastanede
anneye yazı gıdecek sanırım
anne hastaneye gtmek ıstemeyebılır
bunu nasıl asacagız?

Evet,teshis koyulmussa dilekceyle birlikte hastaneden alacaginiz o raporlari da verirsiniz mahkemeye,hakim o raporlara gore de davranabilir yeniden hastaneye de gonderebilir hakimin takdiri Ama tam tesekkullu bi devlet hastanesinden alinmissa rapor tekrar hastaneye gondermez bence.

Henuz avukat degilim yalniz,bildigim kadariyla yardimci olmaya calisiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…