offf iş o duruma gelırse valla parayla adam tutup kızını bile öldürtebilir o kadar ruh hastası bir kadınHastaneye kendi rizasiyla gitmezse ,mahkeme polis nezaretinde gonderir anneyi hastaneye .
Ya böyle bir kadından gelecek olan hayırlı olur mu ki?offf iş o duruma gelırse valla parayla adam tutup kızını bile öldürtebilir o kadar ruh hastası bir kadın
Ya böyle bir kadından gelecek olan hayırlı olur mu ki?
Ben olsam hiç bulaşmazdım ya.
Allahım korusun,kendisine,sevdiklerine zarar verse?
offf iş o duruma gelırse valla parayla adam tutup kızını bile öldürtebilir o kadar ruh hastası bir kadın
O da bu fikirdeydi zatenkız vasi olabilir ama bu zamana kdr kendni istemeyen bir anneden ben olsam bir çöp dahi almam
Yapmayın arkadaşım!!!evet kendi de cok bulasmak istemıyor ama biz o akbabalara da çok kızıyoruz
çnk bu kişiler kızını da yakından tanıyan, annesinin de nasıl bir anne oldugunu bilen insanlar
ona ragmen para kopartma derdindeler
yoksa bugune kadar kızının boyle bır düşüncesi hiç olmadı
Kızlar selam
Çok yakın bir aile dostumuzun bir sorunu var sizlerden bu konu ile ilgili yardım rica edeceğim.
Bir anne düşünün 75 yaşında , evladı 6 aylıkken onu bırakıp gidiyor.
Bu cocuk sağda , solda kim müsaitse onun evinde buyuyor ve 16 yasına gelınce evleniyor.
Annesi olacak şahıs da , bebeğini bırakıp kocasından ayrılınca 18 yasında o bıraktıgı yavrusunun karsısına cıkıp ben senin annenim diyor.
18 yasına gelen evladı da , senelerin verdiği anne özlemi ile geçmişi deşmeyip onu bırakan annesını affedıyor
Ama sonrası da mutlu son olmuyor. Bu kadın hayatında sadece kendıne değer veren bir kadın,
Başka hiçbir cocugu yok,hayata rest cekmıs , sadece yemiş içmiş gezmiş.
Kendi evladı dahil hayatında kimseyı ıstemeyen ( abi, kuzen , komsu vs vs ) bir kadın
20 yıl kadar bir süre bırakılan evlat hep anne anne dıye peşinde dolanıyor, arıyor soruyor ılgılenıyor ama bu anne denen şahıs sürekli evini tasıyor , izini kaybettiriyor , saga sola sacmasapan kızı ile ilgili ithamlarda bulunuyor.
Annemiz çok varlıklı bir kadın , ama mal varlığı da bu vefasız annenin çok yakın bir ahbabından kaynaklı.
Annenin neyi var neyi yok herseyı bu kadın ona alıp , onun üzerine yapmış.
Kızı hala iletişimde kalmak istiyor annesine içten içe üzülüyor, anneden alzaimer hastalıgı başladı , depresyon ilaçları falan kullandı .Evladı üzüldüğü için yasadıgı sehırı buluyor kapısını calıyor ama anne balkondan bakıp kapıyı acmıyor bile.
Kız da yolu o sehre düşünce sagdan soldan esnaftan bilgi alıyor annem iyi mi diye.
Şimdi bu anne tüm mal varlıgını sacmasapan insanlara bırakmak ıstıyormus.
Kızının buna engel hakkı var mı?
Anne 75 yaşında , dediğim gbi alzaimer hastalıgı teşhisi konmuş ve herkes bu kadının etrafına üşüşmüş durumda resmen bir akbaba misali.
Kızı da buna engel olmak istiyor ve bu varlıgı annesine saglayan diğer kadın da o mallar senın hakkın benden yana helal olsun dıyor.
Yasal olarak bu kız evlat ne yapabilir , bu saçmasapan mal varlıgını sağa sola birakmasına engel olmak için .
Allah iyiliğini versin, teyze hayatın dibine vurmuş ne güzel. Ay galiba bende fazla iyi değilim, okurken türk filmleri geldi gözümün önüneBak silah hariç diğer kısımlara da imrendim. Galiba ben de pek iyi değilim.
Pardon ama ne yapıyorum anlamadım?Yapmayın arkadaşım!!!
Kıza bir şey olsa nasıl bu vebali kaldırırsınız?
Bile bile kızcağızı ateşe atıyorsunuz yani?
Eski görümcesi ile cok yakın dostlarmısYalniz biseyo merak ettim bu ruh hastasi silahli teyze bu kadar mali mulku nasil almis
Bu sizin fikrinizBen olsam bana beddua eden kadının malını bana miras bıraksa dahi kabul etmezdim, kaldı ki kadın ona bırakmak dahi istemiyormuş, şu an mirası almaya çalışması çok grursuzca. Bıraksın bu işin peşine düşmeyi bence
Peki vasiyeti x kişisine verdi diyelimVasi isteyebilir istemese bile
Bu kız onun evladı birinci derece altsoy hısmı başka çocuğu vs de yok saklı pay mirasçısı. Muris ancak mirasının bir kısmı üzerinde vasiyette bulunabilir altsoy için bu oran 1/2 dir. Ne yaparsa yapsın malvarlığını kimse vasiyet ederse etsin yarısı kızın (Türk medeni kanunu madde 506) ancak arkadaşların dediği gibi akıl hastalığı sebebiyle tam ehliyetli değil vasiyette bulunabilmek için tam ehliyetli olunması lazım. Sulh hakimliğine vasi talebinde bulunabilirsiniz
Valla ben gercek avukata sordumKonu sahibi avukatlara sormak için konu açmış ben dahil hepimiz 2 dakikada avukat olduk
Vasiyeti gerçekleştirme görevlisi vefat eden kişinin varsa mirasçısı araştırır irtibata geçer elbet haberi olur. Kesinleşmeden miras pay edilmezPeki vasiyeti x kişisine verdi diyelim
O zaman gelip mahkeme kızını mı bulacak ?
Senin böyle bir hakkın var diye
Yani kendisinin nasıl haberi olacak aralarındaki mesafe uzak çnk
Ve annesi suanda 65 yaş üzeri ya
Mallarını kızı herhengi birsey yapmasa suanda , kendi isteği ile bir baskasına satabilr mi
Tesekkur ederim yorumunuz içinVasiyeti gerçekleştirme görevlisi vefat eden kişinin varsa mirasçısı araştırır irtibata geçer elbet haberi olur. Kesinleşmeden miras pay edilmez
İkinci sorun ise: diyelim mallarını dediğiniz gibi elden çıkardı. Tam ehliyetli kişiler ancak malları üzerinde serbestçe tasarrufta bulunabilir sınırlı ehliyetliler Kanuni temsilci izni veya icazeti ile ancak. Rahatsızlığı olduğundan yaptığı devirler geçersiz ve bu ispatlanırsa verilen şey geri alınabilir. Ancak dikkat etmekte yarar var çünkü devrettiği kişiden iyiniyetle bu malları satın alan başka bir kişi mülkiyeti kazanabilir. Bu nedenle derhal vasi tayin edilmeli.
Vasi atanan kişi sınırlı ehliyetli olduğundan vasisinin izni olmadan malvarlığı üzerinde tasarrufta bulunamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?