Avukat Arkadaşlar Bi Bakarmisiniz Lutfen..

XIXLVEM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2007
49
0
41
sevgılı avukat kardeslerım eger sorunum hakkında yardımcı olursanız cok sevın
ıp duacınız olurum ..
sorum söyle,benım bı evlı bı akrabamın kocası baska bı kadınla bırlıkte olmuş ve cocugu olmuş senağlama,fakat adamın bunları karısının bıldıgını helekı cocugunun oldugunu bılmedıgını zannedıyo:1no2: fakat kadıncagız örendı ve yıkıldı resmem ,ama ınanırmısınız adama hiçbırseyden haberım yokmuş gıbı davranıyo sırf cocuklarından sebeb,:çok üzgünüm:neysekı dogru yolu buldu adam evıne karısına ve cocuklarına pişman olup gerı döndü.
şimdı benım sızden rıcam ,bız bu evlılık dışı olan cocugun soyadı alıp almadıgı bu adamdan nasıl orenebılırız ,sorum bu kadar ılgılendıgınız için şimdıden tesekkurler....a.s.
 
Yani Bu Adamin Soyadini Taşiyip Tasimadigini Bu Cocuga Soyadini Vermişmi Acaba Bunu Nasil örenebiliriz:uhm:
 
"MADDE 321.- Çocuk, ana ve baba evli ise ailenin; evli değilse ananın soyadını taşır. Ancak, ana önceki evliliğinden dolayı çifte soyadı taşıyorsa çocuk onun bekârlık soyadını taşır
 
öğrenmenize gerek yok babanın soyadını alamaz çocuk çünkü anne ile baba evli değil.babalık davası veya tanıma davası açılsa bile çocuk annenin soyadını alır.babanın soyadını alabilmesiiçin çocuğun, baba davalı gösterilerek bir dava açması gerekir.
 
esma cım babanın çocuğu kendi nüfusuna alabilmesi için çocuğun annesi ile babanın evli olması gerekir.kendi nüfusuna almak istese anneyi kim olarak göstercek,resmi nikahlı eşini gösterse doğum kaydı istencek onu nasıl vercek.yani kısaca çocuk anne nin soyadını alır.
 
tamam soyadı annenin olabilir anladım o kadarını ya baba adı ne yazılacak.lütfen kimse yanlış anlamasın ama merak ediyorum.baba
diyorki benim adımı verebilirsin ama soyadımı veremezsin.sorun yok zaten
olması gereken.adını vermezse diyelim o zaman ne yazıcak.yanı evllik dışı bir çocuğunuz oldu ya ben istemiyorum kardeşim diyerek adam kapıyı çarpıp nasıl gidebilir.ikisinin de aynı derecede kusuru var biri evliyken başkasıyla birlikte oluyor diğeri aevli bir insandan çocuk sahibi oluyor.çok karışık bir durum.teşekkür edrim gülce ama ilgilenirsen benim de sana sormak istediğim bir kaç sorum olacak.bizde eşim boşanmış olmasına gağmen eski eşini halen evinden çıkaramadık.konut için dava açtı katkı payı var diye.bizde tahliye davası açtık akabinde.bizim tahliye davsı red oldu.katkısı varsa bile ödenecektir neden evdien çıkmıyor anlamadık.boşanma 4 yıl oldu kadının 11 yılı o evde neyse ilgilenirsen detayları anlatırım belki avukat tavsiyen olur.izmir de bu dediğim şahıs.
 
esma cım babanın çocuğu kendi nüfusuna alabilmesi için çocuğun annesi ile babanın evli olması gerekir.kendi nüfusuna almak istese anneyi kim olarak göstercek,resmi nikahlı eşini gösterse doğum kaydı istencek onu nasıl vercek.yani kısaca çocuk anne nin soyadını alır.

Aynı olay annemin başına geldi. Babamın evlilik dışı evliliğinden bir çocuğu varmış. Biz bunu tesadüfen öğrendik. Kardeşim için vukaatlı nifus örneği gerekiyordu aldığımızda şok yaşadık. Çocuğu annemden olarak göstermiş. Annem dava açtı ve Dna testiyle çocuğun kendinin olmadığını ispatladı. Şimdi çocuğun kaydı kendi annesinin üzerine alındı. Bu çocuk dünyaya geldiğinde evlilik dışı çocukları anneleri üzerine yazdıramıyormuş. Yeni kanuna göre bu gerçekleşebiliyormuş. Şu anda çocuk annesinin soyismini taşıyor.
 
peki babalık davası açılması durumunda,kadının kazanması halinde çocuk baba soyadınıalmayacak mı?en bildik örneği sanatçı olan emrahın bir gecelik birliktelikten olma oğlu.
 
merhaba gülcee hanım bende kayseride oturuyorum ben aynur iki yıldır kocamdan ayrıyım dava acmadım cocuklar onda kalıyor göstermiyor nafakada vermiyor boşanma davasıda acmıyor neyapmamlazım benim haklarım neler cevap yazarsanız sevinirim
 
X