Avukat arkadaşlar nolur yardım

86deliha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
8.935
10.664
248
38
selam arkadaşlar,

Hemen konuya gireyim.
Babam idda ganyan oyun bağımlısı.
Annem boşanmamakta diretiyor.
Şu an annemin üstüne evi be arabası var.
Babamın borçlarından dolayı , annemin evine ve arabasına el konulabilir mi?

Annem benim üzerime yapsa kendi evi ve arabasını , babamın imzasıda gereklimi?

Şimdiden okuyan cevap veren herkesten Allah razı olsun..

Bildiğim kadarıyla babanızın borcu annenizin üzerine olan evi, arabayı etkilemez. Varsa maaşına haciz gelir veya evdeki lüks eşyalara.

selam arkadaşlar,

Hemen konuya gireyim.
Babam idda ganyan oyun bağımlısı.
Annem boşanmamakta diretiyor.
Şu an annemin üstüne evi be arabası var.
Babamın borçlarından dolayı , annemin evine ve arabasına el konulabilir mi?

Annem benim üzerime yapsa kendi evi ve arabasını , babamın imzasıda gereklimi?

Şimdiden okuyan cevap veren herkesten Allah razı olsun..
Ev-araba annenin üzerine ise hacizlik olmaz,eğer icralık bir durum var ise babanızın maaşı,banka hesapları bunlara bloke korlar,eğer babanıza ait bir malk-mülk var ise onun üzerine korlar,eve gelir ama aynı yerde yaşadığı için eşyalar için eşyalarda çift eşya vs şartı oluyor.

Ev-araba annenin üzerine ise hacizlik olmaz,eğer icralık bir durum var ise babanızın maaşı,banka hesapları bunlara bloke korlar,eğer babanıza ait bir malk-mülk var ise onun üzerine korlar,eve gelir ama aynı yerde yaşadığı için eşyalar için eşyalarda çift eşya vs şartı oluyor.
Yani annemin evi ve arabası elinden gitmez.
Allah razı olsun cevap için.

Bildiğim kadarıyla babanızın borcu annenizin üzerine olan evi, arabayı etkilemez. Varsa maaşına haciz gelir veya evdeki lüks eşyalara.
Ben de böyle biliyorum, kadının üzerine olan ev ve arabaya eşinin borcu yüzünden el konulamaz.
Evdeki eşyalara hacizde haczedilecek eşyalardan ikişer tane varsa haczedilebiliyor veya dediğiniz gibi lüks eşya varsa onlara haciz uygulanır diye biliyorum.

Ben de böyle biliyorum, kadının üzerine olan ev ve arabaya eşinin borcu yüzünden el konulamaz.
Evdeki eşyalara hacizde haczedilecek eşyalardan ikişer tane varsa haczedilebiliyor veya dediğiniz gibi lüks eşya varsa onlara haciz uygulanır diye biliyorum.
Mune cim çok teşekkürler Allah razı olsun

Pardon ben konuyu yanlis anlamisim.

Babanizin borcundan anneniz ne maaşıyla ne de uzerindeki evle sorumlu olmaz.

Son düzenleme:
Back
X