Canım inan öyle şeyler duyuyoruzki beklemediğin insanlardan , insan ister istemez düşünüyor.İyi de esini bilmiyomusun bosanma durumun da hak idda edermi.
Gerci bazi erkekler bosanma noktasinda ummadigin seyleri yapabiliyolae.
Canım hibe etmekten bahsediosun sanırım.onu yapmak daha masraflı oldugu için satış olarak gösterildi tapuda.boşanmadan önce değilde,kafaya boşanmayı koyduğumda satarım ,1 sene sonra boşanırım :)Tabuda miras yolu kaldigi belirtilebiliyormus. Bir tanıdığımin babasi kizina verdigi evin ustunde boyle bir ibare kullanmis. Kadin yillar sonra bosanmis adam hak iddia edememis. Ama bu durumda ortak olursunuz ortak edinilmis mal olur. Boşanmadan hemen once satsan bile esin seni dava edi hak alabilir.
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Eşimle çok mutluyum şükürler olsun ama ben çok detaycı ve en ufak ihtimali bile düşünen ve buna göre hareket eden bir insanım.
Babam kendine ait evi bana devretti.hibe etmedi.satış olarak görünüyor(hibe ederse tapuya daha fazla ödeme yapacaktı çünkü)
Sorum şu ; evlendikten sonra evlilik süresince edinilen mallar eşlerle ortak.
Yani şuan evin tapusu bende olsa bile eşim herhangi bir boşanma durumunda eve ortak oldu.
Ben bunu istemiyorum yani Allah korusun boşanırsak eşimin evime ortak olmasını istemiyorum.
Bunun için yapabilceğim bişey varmı.
Tekrar teşekkürler[/QUOTE
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Eşimle çok mutluyum şükürler olsun ama ben çok detaycı ve en ufak ihtimali bile düşünen ve buna göre hareket eden bir insanım.
Babam kendine ait evi bana devretti.hibe etmedi.satış olarak görünüyor(hibe ederse tapuya daha fazla ödeme yapacaktı çünkü)
Yani şuan evin tapusu bende olsa bile eşim herhangi bir boşanma durumunda eve ortak oldu.
Ben bunu istemiyorum yani Allah korusun boşanırsak eşimin evime ortak olmasını istemiyorum.
Tekrar teşekkürler[/QUOTE demek ki çok mutlu bir evliliğiniz yok.
Peki mesela şimdi satsam , 2sene sonra boşansam?Kardeşler bile ileride itiraz edip haklarını alabilirler.. tek cocuksaniz başka tabi.. inşallah bi ömür mutlu olursunuz ama boşanma durumunda maalesef evin yarısı onun.. anlaşma teklif de edemezsiniz saniyorum.. böyle durumlarda ben kendiligimden teklif ederdim eşime.. belki esiniz de konuyu açabilir..
Peki mesela şimdi satsam , 2sene sonra boşansam?
Canım hibe etmekten bahsediosun sanırım.onu yapmak daha masraflı oldugu için satış olarak gösterildi tapuda.boşanmadan önce değilde,kafaya boşanmayı koyduğumda satarım ,1 sene sonra boşanırım :)
Canım herkes başka bişey sölüyor inşAllah senin dediğin doğrudur.Hak talep edemez. Eger para akışını ispatlayan dekont gibi deliliniz yoksa satis yoluyla devir gecersiz
Canım herkes başka bişey sölüyor inşAllah senin dediğin doğrudur.
peki babası hibe yoluyla evladına vermişse diğer çocuklar hak iddia edebiliyor mu?Kardeşler bile ileride itiraz edip haklarını alabilirler.. tek cocuksaniz başka tabi.. inşallah bi ömür mutlu olursunuz ama boşanma durumunda maalesef evin yarısı onun.. anlaşma teklif de edemezsiniz saniyorum.. böyle durumlarda ben kendiligimden teklif ederdim eşime.. belki esiniz de konuyu açabilir..
peki babası hibe yoluyla evladına vermişse diğer çocuklar hak iddia edebiliyor mu?
babam çok hastaydı. ablamın biriside çok ağır bir ameliyat geçirmişti ve büyük ablam ve eşi yıllar boyunca ailemi maddi manevi suistimal ettiler.hastalıkları zamanında hiç ilgilenmediğiHukukçu değilim ama mirasta onlara düşecek olan paydan da hibe yapıldı ise sanırım itiraz edebiliyorlar.. Hibenin çeşitleri de oluyor vs.. bir avukata danışmak da fayda var.. neden babanız böyle birşey yaptı?
Ozaman boşanmayı kafaya koyarsam 1sene önceden satarım :)
Özellikle o evin edinilmiş mal olarak mal birliğiniz içerisine girmediğine dair eşinizle sözleşme yapmanız gerekir. Yoksa satış olduğu için eşiniz de ortaktır.şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Tekrar teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?