Avukat arkadaşlara sorum var

Tabuda miras yolu kaldigi belirtilebiliyormus. Bir tanıdığımin babasi kizina verdigi evin ustunde boyle bir ibare kullanmis. Kadin yillar sonra bosanmis adam hak iddia edememis. Ama bu durumda ortak olursunuz ortak edinilmis mal olur. Boşanmadan hemen once satsan bile esin seni dava edi hak alabilir.

Canım hibe etmekten bahsediosun sanırım.onu yapmak daha masraflı oldugu için satış olarak gösterildi tapuda.boşanmadan önce değilde,kafaya boşanmayı koyduğumda satarım ,1 sene sonra boşanırım :)

Kardeşler bile ileride itiraz edip haklarını alabilirler.. tek cocuksaniz başka tabi.. inşallah bi ömür mutlu olursunuz ama boşanma durumunda maalesef evin yarısı onun.. anlaşma teklif de edemezsiniz saniyorum.. böyle durumlarda ben kendiligimden teklif ederdim eşime.. belki esiniz de konuyu açabilir..

Peki mesela şimdi satsam , 2sene sonra boşansam?

Aynı şeyi eşiniz yapsa kıyameti kopartmıştiniz. Bu ne ince hesaplar. 2 sene sonra boşansam ne olur önce satsam ne olur falan. Zavallı adam görse üzüntüden kahrolur.

Son düzenleme:
Reactions: KV_
Bence de senin canın sıkılmış galiba cevap veriyoruz dalga geçiyorsun. Senin miyetin ne? Boşanma fikri varmı aklında

Peki mesela şimdi satsam , 2sene sonra boşansam?

Gecen tvde vardı bi konu..
Kadın malları evli iken satmış eşi de bilinçli yaptı mal kaçırmak için diye dava açmış.. Bu da olabilir.. mağdur taraf doğuyor bu boşanma öncesi satislarda..

Canım hibe etmekten bahsediosun sanırım.onu yapmak daha masraflı oldugu için satış olarak gösterildi tapuda.boşanmadan önce değilde,kafaya boşanmayı koyduğumda satarım ,1 sene sonra boşanırım :)

Bu sekilde de hak iddia edebilir, sizin kotu niyetli devir yaptığınız cok rahat bir sekilde ispat edilebilir. Bosanmadan onceki alacagi azaltan devirler gecersiz oluyor.

peki babası hibe yoluyla evladına vermişse diğer çocuklar hak iddia edebiliyor mu?

peki babası hibe yoluyla evladına vermişse diğer çocuklar hak iddia edebiliyor mu?

Hukukçu değilim ama mirasta onlara düşecek olan paydan da hibe yapıldı ise sanırım itiraz edebiliyorlar.. Hibenin çeşitleri de oluyor vs.. bir avukata danışmak da fayda var.. neden babanız böyle birşey yaptı?

babam çok hastaydı. ablamın biriside çok ağır bir ameliyat geçirmişti ve büyük ablam ve eşi yıllar boyunca ailemi maddi manevi suistimal ettiler.hastalıkları zamanında hiç ilgilenmediği
ilgilenmediğin. babam kendisine birşey olursa o ablamın ve esinin5 annemle hasta olan bekar ablamı evi izale ı şuu yaparak satabileceklerini düşündü. diğer iki kizkardesimin onayını alarak evi bana hibe etti.babamı ve hasta ablamı 1 er yıl arayla kaybettik.annem hibe olan5 evde oturuyor.

Bende olaya çok başka yerden bakıp yorum yapacağım. Babanız borcuna karşılık evini haczetmesinler diye size veriyor. Siz boşanırsak kocam hak iddia eder mi diye kafa yoruyorsunuz. Peki babanızın borçlu olduğu kişilerin günahı ne ? Onlara yazık değil mi? Neresinden tutsam elimde kalıyor konu kusura bakmayın. Hepiniz hesap kitap peşindesiniz. Babanız evi size devredip alıcaklılarından kaçıracağına satıp borcunu ödeseymiş daha etik olurmuş. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olacağım diye korkmazdınız böylece.ne diyeyim kişi kişiyi kendi gibi bilirmiş.. ailece heaapçı gördüm sizi kusura bakmayın.

Özellikle o evin edinilmiş mal olarak mal birliğiniz içerisine girmediğine dair eşinizle sözleşme yapmanız gerekir. Yoksa satış olduğu için eşiniz de ortaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…