çok teşekkür ederim avukat arkadaşım bu arada eşimde bende memuruz eşim 2100 bende 1200 ytl kazanıyoruz sizce 1 yaşındaki çocuğum için istediğim nafaka uygunmu (biliyorum o kadar vermeyecekler ama) birde kendim için 10 000 ytl maddi manevi tazminat istemiştim bu sadece aldatmayı ispat edersem mi bana verilir şimdiden teşekkürler cevaplar için
beni belki burada görürsünüz işl çünkü avukat arkadaşlara soru kısmından bana hala cevap gelmedi bende buraya taşıyayım dedim sorumu umarım cevap alabilirim
......mrb arkadaşlarım ben daha öncede başlık açmıştım boşanmamla ilgili 25 eylül de davam var eşim açtı sebep şiddetli geçimsizlik ama gerçek sebep aldatma daha önce ayrılmaya karar vermiştim ama son günlerde rahmetli ( gerçekte öyle değilde ben öyle diyorum artık) eşim son derece bassitleşti ve ben boşanmayıpp onu süründürmek istiyorum avukatım zaten verdiği dilekçeyle davasının red edileceğini söylüyor
benim sorum şu ilk davada boşanmayı istemiyorum deyip aynı zamanda da aldatma ile ilgili kanıtları ve şahitleri kullanabilirmiyim yoksa sadece boşanmayı istemiyorum mu demem lazım nafaka bağlanmasını talep edebilirmiyim tazminat isteyebilirmiyim
şimdiden cevaplar için teşekkürler .......
Davası red ile sonuçlanan kişi red kararı kesinleştikten sonra ertesi günde gidip yeniden boşanma davası açabilir, buna süre engeli yok, 3 yıl beklemesine gerek yok yani.. Ancak reddedilen davasını dayandırdığı olayların dışında yeni gelişmelerin olması ve davasını bu olaylara dayandırması gereklidir.. Reddedilen dava ile aynı gerekçe ile dava açmışsa, daha önce bu konuda verilen karar olduğundan açılan dava kesin hüküm nedeniyle red ile sonuçlanmaya mahkumdur..
sevgılı ela cvp yazarmımısn soruma
Merhabalar.
Bir süredir annem ve babam arasında sorunlar var.Babamın aldatmaları ve bize verdiği manevi zararlar ve son olarak İnternet üzerinden başka bir kadınla görüştüğü için bu sorunlar.
Daha önce boşanma durumu oldu.Bir avukatla görüştük.Babamın yeterince mal mülk ve parası var. Önceki durumda ben bir şey yapmadım diyip 50.000 tl gibi komik bir rakam ve 300 tl (kardeşim için) 200 tl de aylık tazminat sunmuştu. Emekli astsubay maaşı yanında ekstra kira ve bahçe gelirleri var.
Şimdi elimizde facebook üzerinden ekran görüntüleri var. Profil bilgileri,kadının profil bilgileri, mesajların çoğunun resmini çektik. Ip adresininde görüntüsünü aldık.Eminim istendiği takdirde telefonda da kayıtlar çıkacaktır. Savcılık istediği takdirde zaten bunları ele alabiliyor diye biliyorum.
Şimdi korkum şu ki; bu mal varlığını başkasının üstüne alıp yine bize bir şey vermeden kurtulmak istemesin.Çünkü kardeşimin eğitim hayatı ve annemin yaşayabileceği bi evi garantiye almak istiyorum.Bu konuda manevi tazminat davası açmak istiyoruz,annem boşanma durumunda sağlık güvencesi dahil her şeyden mahrum kalacak ve yıllardır gerek kardeşim gerek annem üzerinde ciddi olumsuz etkileri var,bunların bi karşılığı olmalı. Ne yapmamız gerekli çok acil yardımlarınızı bekliyorum. Öncelikli önlemlerimizi alıp sonra dava açmak istiyoruz.
Bu ekran görüntüleri kanıt niteliği taşıyor diye biliyorum.Bunun dışında kardeşim ve ben de bu konuda şahitlik yapabiliriz.
Bu davadan annem ve kardeşimin en az zararla çıkması için iyi bir avukat desteğine ihtiyacım var.Teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?