avukat arkadaşlarımdan boşanma için önerileri bekliyorum

boxsxver

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2007
48
0
86
Diğer
avukat arkadaşlarım size önce durumu anlatayım sizden de öneri ve cevaplarınızı bekliyorum
25 eylülde eşim tarafından şiddetli geçimsizlik bahanesiyle açılan bir boşanma davam var ama sebep bu değil tabiki aldatma
bana göre kanıt olarak kullnabileceğim şeyler şunlar
1.elimde eşim tarafından yapılan bir msn görüşmesi kaydı var
2.diğer kadının şu an kapatılmış olan tel nosunu biliorum
3. annem bize gelip kaldığında eşimin eve gelmediği birgünün sabahında boynunda morlukla eve geldi ve bunu annem gördü

şimdi bunları mahkemede nasıl kullanabiliriz diye sizlere sormak istedim

avukatım var kayıtları ona verdim. annem şahit olacak
maddi manevi tazminat istedim 10 bin ytl. 1 yaşında bebeğim var ve çalıştığım için bakıcı tutacağım bebek için 750 ytl nafaka istedim . kendim içinde 250 ytl istedim bilyorum çalıştığım için vermezler ama yinede istedim:)
arabamız var ama onun üstüne 2003 te evlendik bu arada yasadan yaralanabilorum sanırım ama arabanın kredisi henüz bitmedi 1 yıl var bu arada satarsa ne olur ?araba üstüne bankadan sonra 2. bir haciz konulabilirmi benim için
bu arada ben boşanmayı istiyorum ama davanın da biraz uzamasını istiyorum bu konuda ne yapabilirim??

şimdiden cevaplarınız için teşekkürler başka önerileriniz varsa onlarıda bekliyoruma.s.

Öncelikle geçmiş olsun, durumuna üzüldüm canım.. Evlilik birliğinin çiflere yüklemiş olduğu en temel yükümlülüklerden birisi de dadakat yükümlülüğü, sanırım eşin buna aykırı davranışlar sergilemiş.. Sende boşanmayı istiyorsun,ama bunu karşı tarafın açmış olduğu davayı kabul ederek değil, eşinin kusurlu davranışları nedeniyle evlilik birliğinin sarsıldığını ileri sürerek ve ispatlayarak yapıcaksın.. Zaten bu durumda dava otomatikman uzar.. Çünkü kimin kusurlu davranışları ile evlilik birliğinin sarsıldığının tespiti gerekir.. Çünkü bu tazminat hususunda önemli..

Elinizde bulunan delillerle, eşinin evli ve çocuk sahibi olduğu halde başka biri ile duygusal ve cinsel ilişkisi olduğunu isptalamaya çalışacaksınız.. Eski telefon numarası kapatılmış olsa bile, eskiye dönük sim kart çözümleri alınabilir.. Böylece arayan ve aranılan numaralar ve mesajların içeriği saptanabilir, buradan birşeyler çıkartılabilir..

Çalışman karşılığı almış olduğun para geçimini idare ettirmene yeterli ise ve eşinin fahiş bir kazancı yoksa nafaka talebin reddedilir, ancak kazançlarınız arasında onun lehine bir oransızlık varsa cüzi de olsa nafaka bağlanabilir, bunu hakim takdir eder..

2003 yılında evlendiğiniz için yeni MK uygulanır hakkınızda.. Eğer mal rejimi sözleşmesi yapmamış iseniz, edinilmiş mallara katılma rejimi geçerli kabul edilir.. Yani evlilik süresince alınan şeylerde hakkınız olur.. Araç üzerine haciz konulamaz bu aşamada.. Çünkü ancak evliliğin sonlanması halinde mal paylaşımı gündeme gelir.. Tedbiren devrinin önlenmesi için trafik kayıtlarına şerh düşülebilir.. Ama zaten banka ipoteği olduğu için devir yapılamaz.. ancak dava tarihinden önce kredi borcu bitecek olursa trafik kayıtlarına şerh düşürtmenizde fayda var.. Aynı şeyi varsa eviniz içinde yapabilirsiniz..

Bebeğinizin yaşı küçük olduğu için muhtemelen velayeti size verilir.. Onun için iştirak nafakası alma hakkınız var.. Nafaka miktarı çocuğun yaşına, ihtiyaçlarına, sizin ve karşı tarafın gelir durumuna göre belirlenir..

Sevgiler....

çok teşekkür ederim avukat arkadaşım bu arada eşimde bende memuruz eşim 2100 bende 1200 ytl kazanıyoruz sizce 1 yaşındaki çocuğum için istediğim nafaka uygunmu (biliyorum o kadar vermeyecekler ama) birde kendim için 10 000 ytl maddi manevi tazminat istemiştim bu sadece aldatmayı ispat edersem mi bana verilir şimdiden teşekkürler cevaplar için

Özeline cevap yazdım.. Sevgiler...

Hukuk ile ilgili forumlari cogunu okudum ve gördügüm kadariyla herkese yardimci olmaya calismissiniz.Bildigim kadariyla ve tanidigim avukatlari ( onlarla olan hukuksal deneyimlerimi ) de göz önüne alirsak,sizlerin danisma ücretleriniz var yasal olarak.Fakat siz anladigim kadariyla avukatligi meslek olarak görüyor ve severek yapiyorsunuz.Degerli vaktinizi ayirip insanlara yardimci olmaya calisiyorsunuz.Bundan dolayi forumdaki yardimci oldugunuz herkes adina ben de size tesekkür etmek istedim.

Son düzenleme:
beni belki burada görürsünüz işl çünkü avukat arkadaşlara soru kısmından bana hala cevap gelmedi bende buraya taşıyayım dedim sorumu umarım cevap alabilirim

......mrb arkadaşlarım ben daha öncede başlık açmıştım boşanmamla ilgili 25 eylül de davam var eşim açtı sebep şiddetli geçimsizlik ama gerçek sebep aldatma daha önce ayrılmaya karar vermiştim ama son günlerde rahmetli ( gerçekte öyle değilde ben öyle diyorum artık) eşim son derece bassitleşti ve ben boşanmayıpp onu süründürmek istiyorum avukatım zaten verdiği dilekçeyle davasının red edileceğini söylüyor
benim sorum şu ilk davada boşanmayı istemiyorum deyip aynı zamanda da aldatma ile ilgili kanıtları ve şahitleri kullanabilirmiyim yoksa sadece boşanmayı istemiyorum mu demem lazım nafaka bağlanmasını talep edebilirmiyim tazminat isteyebilirmiyim
şimdiden cevaplar için teşekkürler .......

Hukuk ile ilgili forumlari cogunu okudum ve gördügüm kadariyla herkese yardimci olmaya calismissiniz.Bildigim kadariyla ve tanidigim avukatlari ( onlarla olan hukuksal deneyimlerimi ) de göz önüne alirsak,sizlerin danisma ücretleriniz var yasal olarak.Fakat siz anladigim kadariyla avukatligi meslek olarak görüyor ve severek yapiyorsunuz.Degerli vaktinizi ayirip insanlara yardimci olmaya calisiyorsunuz.Bundan dolayi forumdaki yardimci oldugunuz herkes adina ben de size tesekkür etmek istedim.[/QUOTE]

Evet canım yasal danışma ücreti var ama ben birkez olsun bunu almadım.. Belki haksız rekabet yaratmak olarak görülebilir bu durum ama olsun.. Ben bu mesleği parasal kaygılarla yapmıyorum ki şeker.. İnsanlara yardımcı olmak hoşuma gidiyor.. Tespitin ve yorumların için bende sana teşekkür ederim..

Açılan davaya cevap olarak boşanmayı istemiyorum demiceksin canım.. Davacının açmış olduğu davasının reddini, kendi açmış olduğun davanın kabul edilerek boşanmaya karar verilmesini isticeksin.. Ne farkı var deme, çünkü onun açtığı davayı kabul etmeyerek evlilik birliğinin iddia edildiği gibi senin tarafından değil, iddia ettiğin gibi O'nun tarafından sarsıldığını ileri sürmüş olacaksın yani.. Tazminat kusur durumuna ve oranına göre belirlenir..

ela ela arkadaşım çok sağol ilgin için
ama ben dava açmayı düşünmüyorum hani davanın reddi olduğu zaman 3 sene bekleme süresi var ya onu kullanmak istiyorum bildiğim kadarı ile öyle oluyor değilmi dava açan kişinin davası red olursa ancak 3 sene sonra açabiliyor
ben işte tam burada şunu soruyordum onun açtığı davada ben boşanmak istemiyorum diyeceğim ama aynı zamanda da aldatma delillerini sunacağım tabiki mantık biraz ters oluyor onun için sizlere sormak istedim yani hakim sonra bana sunu demesin '' ya kardeşim hem boşanmak istemiyorsun hemde kocam beni aldatıyor diyorsun nasıl iş bu''
benimde tezim şu aslında biz gerçekten mutlu olan ve anlaşan bir çifttik ama aramıza bir kadın girdi ve bu yüzden eşim ayrılma kararı aldı eminim ki kocam yanlışını anlayacak ve bu evlilik düzelecek vb vb
ben gerçekte barışma yada birleşme taraftarı değilim ama onun da biraz sürünmesini karşı taraftaki kadının istediğine bu kadar kolay ulaşamamasını istiyorum onun için boşnmak istemiyorum demek istiyorum ayrıca şu son günlerde kendisi iice çıgrından çıktı daha önce anlaştığımız konularda yan çizmeye başladı kiranın yarısını ödeyecekti ödemedi çocuğumuza 5 kuruş yardım etmiyor vs vs
onun için bu boşanmanın bu kadar kolay olmasını istemiyorum
umarım daha açık yazabilmişimdir şimdiden teşekkürler

Boşanmak istemiyorsan aldatma olayını karıştırmıcaksın, evliliğinizde sorun olmadığını ileri sürersin, boşanmak isteyen eşin olduğu için onun davasını ispatlaması gerekir..Ama aldatma olayını bu davada ileri sürmezsen eğer ileride sen dava açmak istersen o zaman bu durumu gerekçe gösteremezsin ve tazminat filan isteyemezsin, çünkü bu durumu affetmiş sayılırsın.. MK'ya göre de affeden eşin dava açma hakkı yoktur.. Bu davada aldatmayı ileri sürmen ve arkasından boşanmak istememen de hayatın olağan akışına aykırı düşer.. Hem sen boşanmak istemesen bile, aldatma olayı sonrasında evlilik birliğinizin sarsıldığını düşünen hakim evliliğin devamında iki tarafında menfaatinin olmadığı gerekçesiyle boşanma kararı verebilir..
3 yıllık sürenin esprisi şu canım; boşanma davası red ile sonuçlanırsa, bu kararın kesinleşmesinden itibaren eşler aynı çatı altına birkez bile gelmezlerse ve bu durum 3 yıl sürerse, bu 3 yılın sonunda her iki tarafta dava açabilir, dava da yalnızca 3 yıldır bir araya gelinmediğinin ispatlanması yeter, bu durum sabit olursa bu boşanmak için yeterlidir..
Anladığım kadarıyla sen boşanmayı bir süre istemiyor, ancak eşinden aldatma eylemi karşılığında tazminat almak istiyorsun.. Nafaka, tazminat, eşya davası, mal rejiminin tasfiyesi vs. ancak boşanmadan sonra gündeme gelir..

Davası red ile sonuçlanan kişi red kararı kesinleştikten sonra ertesi günde gidip yeniden boşanma davası açabilir, buna süre engeli yok, 3 yıl beklemesine gerek yok yani.. Ancak reddedilen davasını dayandırdığı olayların dışında yeni gelişmelerin olması ve davasını bu olaylara dayandırması gereklidir.. Reddedilen dava ile aynı gerekçe ile dava açmışsa, daha önce bu konuda verilen karar olduğundan açılan dava kesin hüküm nedeniyle red ile sonuçlanmaya mahkumdur..

teşekkür ederim arkadaşım tam da aradığım cevapları aldım senden
bende bu ikilemdeydim zaten istemiyorum deyip durumu uzatmak yada aldatmayı ortaya çıkarmak
anladığım kadarıyla benim yapmam gereken yol ikincisi çünkü elimdeki kozları ancak bu şekilde kullanabileceğim artık dava bu şekilde ne kadar uzarsa o olacak
bu arada davasının red olacağı da kesin gibi çünkü şahit falan asla bulamaz bizim kavgamıza tanık olan bi Allahın kulu bile yok Çünkü biz zaten kavga bile etmezdik dilekçesi de internettten indirilmiş basit bişeydi
Ama sağlık olsun ben yine aldatma ispatı yoluna gideyim dediğiniz gibi şimdi istemiyorum dersem elimdeki deliilleri bir daha kullnamayacaksam bunu hiç bir anlamı olmaz
vakit ayırdığın için çok teşekkür ederim

canım hayat senin hayatın ama sana işin hukuksal boyutu dışında şunu söyleyebilirim, eğer eşini istemiyorsan, artık birşeyler bitmişse nikahı koz olarak kullanıp evlilik sürecini uzatarak karşı tarafı yıprtamaya çalışma, unutma bu durum seni de yoracak.. Eğer sevginiz tükenmişse ve yolları ayırmaya kararlıysan neden uzatıyorsun ki.. Elindekileri sun, nafaka tazminat taleplerini yap ve sonuçlandır bu işi.. Sana bir arkadaş önerisi.. Keyifle kal!..

sevgılı ela cvp yazarmımısn soruma

Sewwa'cım merhaba, bayram tatili nedeniyle girememiştim foruma.. Boşanma davalarında davacı davasını ispatlamak durumunda.. Yani dava dilekçesinde belirttiği olayların gerçek olduğunu delillerle ispatlamalı, aynı şekilde bu olaylarında boşanmaya vücut verdiğini ispatlaması gereklidir.. Yasada boşanma nedenleri sayılmıştır, bunlardan birinin varlığı halinde boşanmaya karar verilir.. Uygulamada davaların %90'ı şiddetli geçimsizlik nedeniyle açılmakta.. Karşı taraf boşanmak istemese bile, evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı, aile kurumunun devamında eşler ve çocuklar için faydanın olmadığı ispatlanırsa boşanma gerçekleşir.. Merak ettiklerini sorabilirsin canım..

Merhaba, Siteye yeni üye olduğum için ela_ela'ya özelden mesaj atamıyorum, umarım kendisi bu mesajımı görür ya da eski üyelerden ricam lütfen aşağıdaki mesajı onun özeline atabilir misiniz?

Merhaba,
Hukuk forumundan buldum sizi. Bizim çok acil olarak aile hukuku davalarına bakan bir avukata ihtiyacımız var. Kızkardeşim eşinden boşanıyor da onun için arama yapmıştım ben de. Siz avukatlık yapıyor musunuz? Sizinle görüşebilir miyiz? Ya da bize önereceğiniz bir isim var mı? Boşanma avukatı olması çok önemli çünkü ben avukatlıkta branşlaşmanın en az doktorluktaki kadar önemli olduğuna inanıyorum. Şimdiden teşekkürler yanıtınız için.
Sevgiler.

Herkese çok teşekkürler şimdiden.

Merhabalar.
Bir süredir annem ve babam arasında sorunlar var.Babamın aldatmaları ve bize verdiği manevi zararlar ve son olarak İnternet üzerinden başka bir kadınla görüştüğü için bu sorunlar.
Daha önce boşanma durumu oldu.Bir avukatla görüştük.Babamın yeterince mal mülk ve parası var. Önceki durumda ben bir şey yapmadım diyip 50.000 tl gibi komik bir rakam ve 300 tl (kardeşim için) 200 tl de aylık tazminat sunmuştu. Emekli astsubay maaşı yanında ekstra kira ve bahçe gelirleri var.
Şimdi elimizde facebook üzerinden ekran görüntüleri var. Profil bilgileri,kadının profil bilgileri, mesajların çoğunun resmini çektik. Ip adresininde görüntüsünü aldık.Eminim istendiği takdirde telefonda da kayıtlar çıkacaktır. Savcılık istediği takdirde zaten bunları ele alabiliyor diye biliyorum.
Şimdi korkum şu ki; bu mal varlığını başkasının üstüne alıp yine bize bir şey vermeden kurtulmak istemesin.Çünkü kardeşimin eğitim hayatı ve annemin yaşayabileceği bi evi garantiye almak istiyorum.Bu konuda manevi tazminat davası açmak istiyoruz,annem boşanma durumunda sağlık güvencesi dahil her şeyden mahrum kalacak ve yıllardır gerek kardeşim gerek annem üzerinde ciddi olumsuz etkileri var,bunların bi karşılığı olmalı. Ne yapmamız gerekli çok acil yardımlarınızı bekliyorum. Öncelikli önlemlerimizi alıp sonra dava açmak istiyoruz.

Bu ekran görüntüleri kanıt niteliği taşıyor diye biliyorum.Bunun dışında kardeşim ve ben de bu konuda şahitlik yapabiliriz.
Bu davadan annem ve kardeşimin en az zararla çıkması için iyi bir avukat desteğine ihtiyacım var.Teşekkürler.

dava açtığınızda mahkemeden tedbir talep edersiniz, mahkeme gerekçelerinizi yeterli görürse babanızın bütün mallarına tedbir koyar ve babanız hiçbirini kaçıramaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…