- 21 Ocak 2021
- 4.417
- 6.398
- 108
Böyle durumlarda avukat bir yüzdelik belirler ve dava kazanılınca o yüzdeliği alır. Keşke avukat tutmadan kendileri uğraşsaymış. Öyle de yapılabilliniyor. Kardeşim de sigortadan kazadan sonra para almak için dava açtı. Prosedürü öğrenip davayı kendisi açtı. Evrakları kendisi topladı. Avukat davayı kazanırlarsa %50 istemişti.Merhaba hanımlar yakınım trafik kazası sonucu vefat etti aile iki avukat tutmuş kaza parası için avukatlar vekalet istemiş ücreti çekmek için 130 bin para kazanmış akrabam ama paranın 70 binini avukatlar alıcak mış yeni ögrenmişler nasıl bir yol izlenmesi lazım bilenler varmı teşekkürler
Siz SagolunÖncelikle basiniz sag olsun.
Muge Anli` da boyle bi olay vardi Hasan Kiraz mi neydi nette belki aciklama ornek vardir. Sigortacilar ve avukatlar kaza magdurlarinin paralarina cokuyorlardi cete gibi bir sey olmuslardi.
Avukat bir masraf alir ama yarisina cokmek ne demek. Guvenmedigim avukata vekalet vermezdim cunku o para kaza sigortasi tarafindan magdur aileye her sekilde yatar niye avukat ceksin de bana yatirsin niye araciya ihtiyac duyulsun, anlasmazlik mi var? Emin degilim ama boyle kalmis aklimda.
Edit: vekaleti iptal edin avukati azledin guvenmiyorsaniz
Merhaba hanımlar yakınım trafik kazası sonucu vefat etti aile iki avukat tutmuş kaza parası için avukatlar vekalet istemiş ücreti çekmek için 130 bin para kazanmış akrabam ama paranın 70 binini avukatlar alıcak mış yeni ögrenmişler nasıl bir yol izlenmesi lazım bilenler varmı teşekkürler
Benim bildiğim kadarıyla aynı davaya iki ayrı avukat bakamaz. Bir avukat diğerine kendisi adına yetkilendirme verebilir. O zaman da zaten ayrı ücret alınmaz. En fazla yüzde 25 alınır kendi aralarında bölüşürler bir şekilde.2 avukat tutulmuş yüzde 25 den ikisi yüzde 50 yapıyor.
Birde üstüne masraflar eklenince yarısından fazlası gidiyor.
Sözleşme dava başlasam imzalanmak durumunda.orada en yüksek tarifen imza atılmış muhtemelen.
Kazanılan meblağı aynı anda avukat çeker.masraflari ve ücreti alır.kalank verir.
2 avukat değil 5 avukat bile aynı davaya bakabilir.sadece birinin mazereti varsa diğeri ilgenir gibi durumlar var.
Bu dava da hisse üzerinden anlaşma yapılıyor.mebla yüksek olduğu için aldığı pay yüksek oluyor.Benim bildiğim kadarıyla aynı davaya iki ayrı avukat bakamaz. Bir avukat diğerine kendisi adına yetkilendirme verebilir. O zaman da zaten ayrı ücret alınmaz. En fazla yüzde 25 alınır kendi aralarında bölüşürler bir şekilde.
Yani avukatların ortak olması lazım ki birinin mazeretli varken diğeri gidebilsin duruşmaya.
yoksa birbirinden bağımsız iki avukat nasıl birinin yerine gitsin.
130 binlik davadan 70 bin alamazlar.
Yani iki avukat da baksa beş avukat da baksa toplam da yüzde 25 den fazlasını alamazlar bunu anlatmaya çalışıyorum. Avukatlar ortak olabilir tabi ama her birine ayrı ücret ödenmez.Bu dava da hisse üzerinden anlaşma yapılıyor.mebla yüksek olduğu için aldığı pay yüksek oluyor.
Zaten 40 bin civarı olması bence normal.
2 avukat tutulabiliyor canım.
2 ayrı vekalet ile yapılıyor.ikiside yüzde 25 aldilarsa ki öyle görünüyor aldıkları ücret tam oluyor.
Hatta bir dava da 3 avukat görmüştüm.ama bu maddi olarak çok yüksek.yani ben olsam tek avukatla hallederim.cok gereksiz bir işe girmisler.
Masraf da ikiye katlanmış.
Şimdi benim avukatım da ortak çalışıyor.Yani iki avukat da baksa beş avukat da baksa toplam da yüzde 25 den fazlasını alamazlar bunu anlatmaya çalışıyorum. Avukatlar ortak olabilir tabi ama her birine ayrı ücret ödenmez.
Ayrı ayrı sözleşme imzalattılarsa aynı dava için suç işlemişler demektir.
Avukat değilim ama benim bildiğim kadarıyla böyle.
Hem yakınlarını kaybetmiş insanlar hem de dolandırılmalarına üzülürüm yani bir terslik var bu işte.
Hayır hiç de normal değil, avukatlık asgari ücret tarifesine göre avukat hiçbir şekilde %25’ten fazlasını isteyemez. İsteyeceği ücret %10 ile %25 arası olur, bu oran dışında alması yasaktır. İster 1 avukat olsun ister 10 avukat olsun, ücret avukat sayısı ile değil dava sayısı ile belirlenir.Peki sizce 70 bin normal mi hiç bilmiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?