Ay Ay Bebek Gelişimi

Prima Marka Elcisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2016
134
171
44
Ebeveynliğe hoş geldiniz! Biliyoruz ki bebeğiniz ve siz, birbirinizi çoktan tanımaya başladınız. Bununla birlikte aklınız sorularla dolu; bebeğinizin gelişimi sırasında sizi nelerin beklediğinizi merak ediyorsunuz. Ama emin olun, kısa bir süre içinde yeni rolünüzü benimseyecek ve kendinize güvenmeye başlayacaksınız.

ay-ay-bebek-gelisimi-1-36-1yas-arasi.jpg

Bebeğiniz ve siz, doğumu izleyen ilk haftalarda birbirinizi bol bol tanıma fırsatı bulacaksınız. Ama aklınızın sorularla dolu olduğunu da biliyoruz. Endişeleri bir kenara bırakın ve önerilerimize kulak verin.

Bebeğiniz ve siz, doğumu izleyen ilk haftalarda birbirinizi bol bol tanıma fırsatı bulacaksınız. Ama aklınızın sorularla dolu olduğunu da biliyoruz. Endişeleri bir kenara bırakın ve önerilerimize kulak verin.

Endişeleri bir kenara bırakın ve bebeğinizin gelişimiyle ilgili paylaştığımız bilgilere göz atın.

Dr. Suzanne Dixon Tıp Doktoru,
Kamu Sağlığı Master Derecesi


Yeni Doğan ;
İlk birkaç hafta zorludur ve onu tanımak için çaba harcamanızı gerektirir. 3. haftadan sonra ise birbirinize alışmaya başladığınızı fark edeceksiniz.(devamı için tıklayınız)

3. haftada bebeğiniz ;

Bir bebeğe bakmanın ve yetiştirmenin gerçekten eğlenceli olan kısmı bebeğinizin size ilk defa gülümsemesi, size cevap vermeye çalışması ve sizi sevdiğini göstermesiyle başlar.(devamı için tıklayınız)

2. ayda bebeğiniz

Bebeğiniz sizi gördüğünde gülümser, çeşitli sesler çıkarır ve mutlu mutlu kıkırdar. Kısa bir süre sonra ise kollarının üzerinde doğrulabilir ve siz odada hareket ettikçe sizi izleyebilir. (devamı için tıklayınız)

4. ay itibariyle bebeğiniz

Bu dönemde bebeğinizin fiziksel, duygusal ve kavramsal gelişimi hızlı bir şekilde ilerler. Süreç içinde edindiğiniz tecrübeler ise onun sağlığını ve mutluluğunu garantiler.(devamı için tıklayınız)

6. ayda bebeğiniz muhtemelen...

Daha siz anlamadan bebeğiniz ileriye doğru gitmek için bir yol buluverir. Bunu başardığında da, tekrar tekrar yapar. Yani bebeğinizin güvenliği konusu gündeminize oturdu demektir. Katı besinlere geçişi de bu dönemin yeni gelişmelerindendir.(devamı için tıklayınız)

9. ayda bebeğiniz muhtemelen...

Her geçen gün artan yeni becerileri sayesinde, oyun oynamak bebeğiniz için artık daha eğlencelidir. Size de gün boyu iyi vakit geçirtir. Sürekli hareket halindedir. Üstelik bu dönemde “gerçek” bir kelime söyleyebilir. Kendi başına daha fazla fikir geliştirir, bunları dillendirmeye de heveslidir.(devamı için tıklayınız)

1 yaşındaki bebeğiniz muhtemelen...

Bebeğiniz büyüdükçe bağımsızlık mücadelesi de artacaktır. Bu süreçte bir yandan sınırlarını öğrendiğinden emin olun, öte yandan onun bağımsızlık çabalarını destekleyin.(devamı için tıklayınız)

18. ayda bebeğiniz muhtemelen...

Bebeğiniz kelime dağarcığının ve hayal gücünün geliştiğini fark edeceksiniz.(devamı için tıklayınız)

2 yaşındaki çocuğunuz muhtemelen...

Bundan sonraki 6 ayda çocuğunuzun konuşma yeteneğini ve oyun oynarken gösterdiği gelişmeleri izleyin. Tuvalet eğitimini de artık gündeminize alın. (devamı için tıklayınız)

3 yaşındaki çocuğunuz muhtemelen...

Çocuğunuz bir sonraki yıl, hiç olmadığı kadar bağımsız olacak. Arkadaşlarıyla oynamak ve diğer eğlenceli aktiviteler, gününün önemli kısmını dolduracak. Onu bir yuvaya vermeyi veya oyun grubuna dahil etmeyi düşünebilirsiniz.(devamı için tıklayınız)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bebeğim 4gün sonra 4aya geçiyor sürekli ağlıyor artik çok yoruldum yalnız bakiyorum takatım kalmadı nedenninide bilmiyorum altı temiz karni tok uyuyor kalkinca kiyamettt gecelerde uyumuyor.. gaz çıkarınca dahada bağırıyor kakasinda ve kusmugunda balgam var
 
X