Ay! bu koi beni deli edecek

evınıze gelenler belkıde sızın ıkı kelımenıze
sızle bı yemege bı sohbete gelıyodur..
ıllahı temız olcak dıye bısı yokkı
eger gercekdende cagırmak ısteseydınız mısafırlerı bence kabul edersınız..

bence cok abartiyorsunuz alt tarafi yemek pisirip temizlik yapacaksiniz ustelik bu insanlar kac defa evinize gelmek icin niyetlenmisler beni sayip evime gelenin basimin uzerinde yeri var oyle temizlik olayinida fazla dert etmeyin misafir evimde soframa oturup ekmegimi yiyecek sirtini donuncede lafimi edecek ederse etsin zaten bu onun sahsiyetsizligi olur kafaya bile takmam beni bilen biliyor zaten
Bence bu konuda esinize biraz haksizlik var bu benim sahsi fikrim

Evime gelen benim sohbetim güler yüzüm icin gelir.....
Evimin sagi solu temizmi diye didikleyip dedikodumu yapacaksada zaten benim icin gelmemistir......

Günahida onun Vebalide.....

Sen cagir..elinden geldigince iyi agirla....onlar bilmezse bile Allah bilir.

bence onlara güzel bir iftar sofrası hazırla ve çağır.arayı açtıkça başka işler çıkar yine çağıramazsın

Herkese yorumları için teşekkür ediyorum arkadaşlar,
Ramazan bi gelsin bakalım, ağırlıycaz misafirlerimizi ...

aman çağır ne olacak laflarından kurtulursun. benim eşimde çağıralım deyip duruyordu 15 kiş içinden 4 kişi geldi benim yemeklerde kaldı tabi. ama bitene kadar eşime yedirdim sen kaşındın dedim :)))) bundan sonrada çağırmam dedim. ohhh laflarından kurtuldum ya boşver. senden günah gitsin.

Çalışan insansın, bu durum ne demek bilirim. Çağır kayınvalideni yapsın yemekleri. Valla ben olsam yardım isterdim. Böyle bir kaç durum oldu yardım etmişti hep sağolsun. Madem bu kadar çağırmak istiyo bir işin ucundan tutsun kayınvaliden. Temizliği boşver. Bir süpür toz la gitsin. Eşindende yardım iste. Bazen insanlar sadece kendilerini düşünüyorlar hiç karşılarındakini düşünmezler. kurtulun valla ramazandan önce. çünkü ramazanda daha teferruatlı oluyor nedense...

eşim temizlik olayına zaten yardım ederde ben kayınvalidemden yemek için yardım isteyemem.
iş başa düşüyor yani yemek işi kolay yaparım zaten ondan değil sıkıntım 1 çorba, 1 pilav 2 ana yemek salata iftariyelik bunlar kolay ben sadece bu insanların samimiyetinden şüpheliyim 2 gün sonra laf edecekler sonra kayınvalidem üzülecek işte iyilik yaramıyor felan diyecek biliyorum ama yine de çağırmak lazım yoksa sittin sene kurtulamayız laftan..

Yaa arkadaşlar ben anlamakta zorluk çekiyorum. Çoğumuz çalışıyoruz, çalışıyoruz diye evimize misafir davet etmeyecekmiyiz. Kayınvalide istedi diye neden çağırıp yardım isteyeyim ki.
Bu kadar her şeyden elimizi eteğimizi neden çekiyoruz anlamıyorum. Tanrı misafiri deyin, bir tas çorba verin yeter. Bu kadar dert etmeye değer mi?
Yok yaaaa benim gerçekten bazı şeylere ya kafam basmıyor ya da ben çoğunluğa aykırı bir insanım.
Bende çalışıyorum 2 çocuk var üstelik ama ramazanda (normal zamanlarda da) gelmek isteyene kapım sonuna kadar açıktır. Ne olacak yani, bir yerim eksilmiyor ya. Evin bereketi daha da çok artıyor. Valla siz bilirsiniz ama benim görüşüm budur.

burbukcum sanırım şimdi bana da tepki yağacak ama sana katılıyorum .........şimdiki gençler hem evlenmeye can atıyorlar hem de evlenmeyi sadece kocayla yatıp 2 de çocuk doğurmaktan ibaret sanıyorlar

kesinlikle haklısın burbukcuum kelimesi kelimesine katılıyorumalkisalkisalkisalkisalkisalkis
ben de çalışıyorum ama aynı anda 15-20 kişiyi ağırladığım bile olmuştur...yemeklerimi de kendim yaparım kesinlikle kayınvalidemin yapmasını istemem:1closedeyes:
onlar benim misafirim benim evime gelmiş,benim yemeklerimi yiyecekler sonuçta...kaydirigubbakcemile5
ukla arkadaşım neden bu kadar sorun ediyorsun gerçekten anlamadım...yeni gelinsin akrabalar eve gelmek isterler bu çok normal hepimiz yaşadık bunları...a.s
sen mazeretler sundukça onlar istemediğpini düşünürler doğal olarakCADIARZU
ee bu ramazanda çağırmazsan taa ne zamana kalır...kaldı ki insanlar düşüneceklerini düşünmüşler daha fazla erteleme bencebuyrunnnnnnnnn
benden sana tavsiye...tadilatı davetten sonra başlatırsın...durumun el veriyorsa temizlik için kadın çağır evini temizlet...yoksa eşinle ya da bi yakınınla müsait bi günde temizliği hallet
çorbanı zeytinyağlını ve tatlını akşamdan yap hazırla...börek saracaksan akşamdan sar tepside beklesin hem öyle daha güzel oluyor oktay ustadan öğrenmiştim...
sofranı da akşamdan kur...tabaklar çatallar toz olmayacak şekilde örtüyle örtülürse tamamyerimseniben
ertesi güne bi ana yemeğini yapmak bi de salata kalır ki oo nefis:lepi:
yani ben öyle yapıyordum çok rahat oluyordu...yerimseniben
yeni gelin olarak evine gelmek istemeleri çok normal...çağırıver kuzum...eşin de ailesi de kıvanırlar fena mı...eşinin sana saygısı sevgisi de artar inan bakyerimseniben

Canım ben çağırmam demedimki zaten tadilat başlayalı 1 ayı geçiyor sıcakta kapı pencere açamıyorum usta çalışıyor evin dışında iskele var elin adamlarıyla dipdibe çalışıyorum akşam 8 de evde oluyorum istanbuldayım işim evime uzak zaten h.içi mümkün değil h.sonu gelecekler c.tesi gelsinler diyorum onu beğenmiyorlar pazara geleceklermiş halbuki evlerinde çalışan yok okuyan çocuk yok yemek hiç problem değil evlendim dünyanın misafirini ağarladım 10-15 kişi aynı anda kayınvalidemden yardım zaten istemem hiç tarzım değil, ben sadece onlar ramazanda değil ramazan sonrası tadilat bitsin temizliğimin yaptırayım öyle gelsinler dedim diye uzadı olay bu yani yoksa eşime taaa geçen sene 100 kere dedim çağıralım ayıp oldu yopk dedi eşim boşver dedi şimdi ne olduysa illada bu ramazan diyor halbuki ben 2 bayramda da davet ettim laf etmek için gelmediler mahsus yaniii bende uyuz oluyorum böyle durumlara..:çok üzgünüm:

üstelik ben ramazanda hiç kimseyi çağırmamda demedim olduki ramazan ortası işler bitti temizliğimi yaptırır çağırırım, zaten mutlaka kayınvalidemler ve annemleri tadilat bitsin bitmesin yemeğe alırım onlar ayrı..

Gerçi benden alıntı yapmamışsın ama yardım konusunu deşen ilk ben olduğum için cevap vermem gerekiyor. Ben lafımı "çağır kayınvalideni yapsın yemeğini" diyen arkadaştan alıntı yaparak söyledim.
Size takıldığım tek konu misafir olayını bu kadar büyütmeniz, bırakın pazar gelsinler ne var sonuçta pazartesi günü erkenden yatar dinlenirsiniz. Belki cumartesi onlara uymuyor. Misafirlerimiz için bir parça fedakarlık yapmak gerekmiyor mu?
Size sözlerim ağır veya itici gelebilir ama inanın akrabalarımızla iyi olmakta fayda var. Çünkü başımız sıkıştığında, güzel ve kötü günlerimizde yanımızda akrabalarımız olursa daha güçlü oluruz. Her şey, biz ve eşimizden ibaret değil. Tabiki bazı zorluklara katlanıcaz, yorulucaz ama bunlar zaten hayatın gerçekleri.

bence büyük amca sonuçta sen yeni evlisin aileye yeni girdin ..
evini görmek isteyebilirler..
bikaç kere demişler gelcez diye.. sen işim var diyincee de beklediler senden çağırmanı tekrar bence çok dogal ..
eşinde amcası tabiki gelsinler ister..
kayınvaliden eltisini çok sevmez diyorsunya belkide eltisine karşı mahçup olammak için diyor yemek yap diye...
haniii gelinim yaptı etti anlamında... benim gelinim.....
bence olay yapılacak birşey değil abartıyorsun...
evini bir gün temizlersin toplarsın...
sonuçta yabancı değilki dersin amcacım yengecim ev tadilatta biliyonuz oyüzen biraz dagınık kusura bakmayın diyebilirsin yabancı değiller eminim anlayış gösterirler hoşlarına bile gider...
nekdar seversen odkar sevilir, nekadar yakınlık gösterirsen odkar yakınlık görürsün ben böyle düşünüyorum..

Yaa bende eşimin akrabaları neden bana hiç gelmiyorlar diye başının etini yerim sürekli...Bende bir gariplik var sanırsam..

canım çağırmassan bu sefer daha çok yanlış anlarlar bilmiyorum ama aradan 1 sene geçmiş

Hayatım kızma bana ama 1 yıl geçmiş daha halen sen çağıracaksın. Laf, söz etmeyenin bile konuşacağı tutar. ınan ben de olsam bozulurdum, üzülürdüm, yapacağın 2 tas yemek, oturacakları bir kaç saat.

bencede çağırr..
eşin sana gelsinler demekte haklı bu kadar laf edildise..
zaten bu buyutulcek bi olay deil yani.
2 tencere yemek 1 gecede uykusuz kalmaktan bişi olmaz..
yanlış anlamayın sizi eleştirip kırmak deil niyetim ama bu kadar lafı duymaya değmezz :1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…