• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayda 10 Kilo Verme Diyeti ve Deneyimlerimiz

bugün itibariyle diyette 1 haftayı kazasız belasız bitirmiş bulunuyorum. artık gerisi daha kolay gelir gibi geliyor bana. kim tutar beniiiikaydirigubbakcemile4
ibrahim saraçoğlunun sitesinde bulduğum bi zayıflama kürünü sizlerle paylaşmak istedima.s.

Zayıflama kürü
Kaynamakta olan yarım litre klorsuz suya, dört adet iri lahana yaprağını çok fazla parçalamadan (doğramadan) ilave ediniz. Ağzı kapalı olarak üç dakika kaynatınız. Üç dakika tamamlanınca kapağı açarak içerisine yarım demet gövde saplarıyla beraber taze yeşil maydanozu ilave ediniz ve kaşıkla içeriğin iyice karışmasını sağlayınız ve tekrar ağzını kapatarak iki dakika daha kaynatmaya devam ediniz. Toplam beş dakika tamalanınca ocağın altını kapatınız ve ılımasını bekleyiniz. Ilıdıktan sonra süzüp suyunu ayırınız. Kaşık yardımı ile lahana ve maydanozlara biraz bastırarak suyunu bırakmasını sağlayınız. Cam kaba ayırdığınız haşlama suyunu dilerseniz üçe bölerek sabah, öğle ve akşam içebilirsiniz. Veya ikiye bölerek sabah ve akşam içebilirsiniz. Aç karına içilmesi çok daha etkilidir. Aç karına içmek istemiyorsanız öğünlerden en erken iki saat sonra içilmelidir. Burada dikkat edilecek bir konuda her içimden önce iki yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ilave edip, karıştırıp içmektir. Kısaca, süzüp ayırdığınız lahana-maydanoz suyuna ılıyınca taze sıkılmış limon suyu ilave etmeyiniz. İçeceğiniz miktar kadarına iki yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ilave edilmelidir. Bu kür günlük hazırlanmak zorundadır.

Kürün hazırlama şeklinde yarım demet maydanozdan bahsettim. Demetlerin içeriğindeki maydanozların sayıları farklı olabilir. Dört adet büyük yaprak beyaz lahanaya ilave edilecek maydanoz sayısı yirmi-yirmibeş adettir. Maydanozların gövde sapları ile beraber kullanılması gerekmektedir.

Lahana-maydanoz-limon suyu karışım kürünün uygulaması,

3x7U+3A

U > 7 gün uygulanır
A > 3 gün ara verilir

şeklindedir. Bu formülün anlamı, üç defa yedi gün uygulanır ve her yedi gün tamamlandığında üç gün ara verilir. Toplam uygulama süresi yirmibir gündür. Uygulama sürelerine üç günlük aralar dahil değildir.

Dikkat
Bu kürü yılda iki-üç kez uygulayabilirsiniz. Özellikle bahar aylarına girerken gelişen bahar yorgunluğuna karşı da mükemmel bir önleyicidir. Kış aylarında alınan kiloları bahar mevsimine girerken bu kür sayesinde hem kolaylıkla verebilir, hem de bahar yorgunluğuna bağlı şikâyetleri de yaşamamış olursunuz.

kizlar ben haftasonu pek dikkat edemedim sinavim var arkadasla calistik bazen kola ictim insallah cok bir etki yapmaz...
birde boy kilo aldikca kisalir mi yazarsaniz sevinirim benim boyum 165ti ve bende 55 kilo olmak istiyosm simdi ölctürdüm 1.62 cikti yani ben 52 kilo mu olacam simdi:S

Sabah;
Önce mate çayı, yaklaşık 30 dk sonra kahvaltımı yaptım.
1 dilim ekmek, 3 adet patates(fırında pişmiş),yarım yumurta sarısı,1 kibrit kutusu peynir.

Yemekten sonra tarılmamam gerektiğini biliyorum ama dayanamadım.Fazla çıksam da şaırmayacaktım çünkü.Amaaaa
1 kilo eksik çıktımhihoyyyt
İnanamadım.
Talinciğim senin listene eklemeler yaptım ben.Damak tadıma göre.
Ama bir şey ekliyorsam,öbürünü eksilttim.

Üstelik regl olmayı bekliyorum.
Valla ne diyeceğimi bilemiyorumkaydirigubbakcemile2

Bu arada 3 gündür diyetteyim.
Hemen doğru orantı ile dedimki 3 günde 1 kilo, ayda 10 kilokaydirigubbakcemile3
Tabii iş metabolizma olunca hesap bu kadar kolay değil elbette.
Ama bunu düşünmek bile beni messssttt etti.
Gün içinde yeşil çay içmeyi alışkanlık haline getirmiştim zaten ben

arkadaşlar ben dün sabah elma sirkeli su içtim aklıme geldide

balsız içsek olurmu sirkeli suyu

haftasonu biraz kaçırsamda tam gaz devam ediyorum bugün

inşallah bu hafta kilo verebilirimmm

ben bugün pazardan lahana alıp yarın lahana kürüne başlıcam. hem kilo verdiriyomuş hem verilen kiloyu koruyoımus hemde selülitleri yok ediyomuş. warmı lahana suyu içen tadı nasıldır ki acaba?

arkadaşlar ben dün sabah elma sirkeli su içtim aklıme geldide

balsız içsek olurmu sirkeli suyu

haftasonu biraz kaçırsamda tam gaz devam ediyorum bugün

inşallah bu hafta kilo verebilirimmm

canım ben de ballı içiyordum. bal bitti. malum ay sonu ev kurumaya başladı alışveriş zamanı yaklaştı. iki gündür balsız içiyorum. sonuçta elma sirkesi tek başına da faydalı bir şey. tamamen bırakmaktansa balsız içmeyi yeğledim ben de.

ben de c. tesi değil ama pazar dengemi şaşırdım bu sefer. geç kalktım. öğlen ile akşam bir öğünde birleşti falan. ama öle kaçırdım tutamadım diye bozmak yok. kaldığımız yerden tam gaz devam.

arkadaşlar renkli dönemde kilo verimi durur heralde değilmi dayanamadım tartıya çıktım bırak vermeyi almış gibi görünüyorum buda benim moralimi bozdu

kizlar bende bugün kalkinca ilik su ictim,yürüyüs yaptim yarim saat,geldim misir gevregi yedim yagsiz sütle,simdide yesil cayimi yudumluyorum..
öglene planim yesil salata.aksamada yagsiz tavuk izgara ve lahana salatasi..nasil?
of ya 1 kilo vermistim cuma tartildigimda simdi 500gr geri gelmis neden böyle oluyooo:((
bu arada annemde lahana kürü yapiyormus az önce görüstük,1 haftadir yapiyorum göbek falan gitti diyor,bende mi baslasam acaba

kızlar slm iki gündür yoğun bi şekilde işlerim vardı giremedim temizlik fln
bu sbh klasik kahvaltımı yaptım ama beyaz ekmekle ve 1 yumurta yedim rafadan önceki iki günü sormayın iş yaptıkça acıkıyodum evde ne varsa yiyodum

öğle yemeğim

3 köfte,
1 tabak havuç-turp salatası elma sirkeli (2 havuç 1 turp rendeledim)

öğle;
1 kase çorba,1 dilim ekmek,bol suuuudelikafadulden
Yaa az önce yeğenime pizza siparişi verdim.Giden 1 kilonun şerefine ben de mi pizza yesem.
Ama vazgeçmeden hemen mate çayımı içiyorum ve bu arada karnıbaharımı haşlayıp yoğurtla yiyeceğimmmmmm.Bunu düşünerek pizzadan vaz geçmemsenağlama gerekk

selam kzılar asıl en buyuk hatayı yapan benm bugün yazmayayım :)) ama akşama köfte ve bol saata yiyecegim inşaalalh kesin kararlıyım hele sizlerde oldukça artık eminim kurutlacagım bu kilolardan inşaallah aminnnnnnnnnnnnnn

sabah tost ve çay.
öğlen portakal
az önce bir dilim kek ve sade kahve.akşamada tavuk sakata ve yoğurt düşünüyorum.şimdi yağsız tavuk göğsü fleto alıcam gidip.bugün biraz düzensiz oldu ama temizlik yaparken kaptırmışım kendimi.bol suyumu içtim aklıma geldikçe.umarım cumaya kadar 2 kilo gider.yarın yürüyüşe başlicam inşallah.

Bende oglen tavuk sote kendim icin ozel yaptim.Aksamda kapuska yedim.Kaynattigim lahanalarin suyunu gunde bir bardak icerim diye saklayacaktim ama tadi igrenccc:bbo:

Ben bu diyeti sevdim 2 gündür hiç açlık hissetmiyorum sabah haşlanmış yumurta bir dilim ekmekle kahvaltımı yaptım,öğlen bir dilim ekmekle yayla çorbası akşam da haşlanmış brokoli yedim yoğurtla ikindi de bir fincan sahlep içtim ama akşam ekmek yemedim

günaydın kızlar
dün akşam bir kase mercimek çorbası ve 1 tanede hasanpaşa köfte yedim
ekmek yemedim
sonrada 21 dk stepperla çalıştım kan ter içinde kaldım vallahi
daha yapsam yapardımda gece gece çok gıcırdıyordu uyuz etti beni

ben sizin kadar sıkamıyorum
emzirdigimden doymuyorum
zati hafatasonu kacırmıstım
sabah;
iki dilim uno light ekmek
1 haslanmıs yumurta
ve de ne yazıık ki kocisimin zoruyla 1 bardak nesquik ictim:(