Özel okullara burslu yerleşmiş bi öğrenci olabilir. İnanın bahsettiği fiyat düşük bile 2 lira devlet okullarına özelhangi okulda okuduğunu merak ettim zira üniversite yemekhanelerinde yemek parası maksimum 2 liradır ona da durumun yoksa yemek bursu oldukça kolay çıkan bir burs. onu geçtim poğça maksimum 1 lira gidip en pahalı pastaneden alışveriş yapmana gerek yok. yani yemek işini günlük 2-3 liraya halledebilirsin. hatta o da çok geliyosa hafta sonu bim'e git, bi paket 5'li sandviç ekmeği, tek yemelik salamlardan ve küçük boy kaşar al. hergün sandviç yap kendine böylece günlük yemek masrafını 1.5 liraya kadar indirebilirsin. yol parasına gelince, benim bildiğim zengin ailelerin çocukları servisle okula gider hele ki üniversitede ise. normal öğrenci profili 70 liraya aylık akbil doldurur onla idare eder. bu şekilde davranırsan aylık yemek+yol giderin 120 lirayı geçmez. yine de 200 lira yetmiyor dersen ki diyebilirsin öğrenim kredisi al mezun olunca peyderpey ödersin. ya da borçlanmak istemem diyorsan part-time çalış. bunları yüksek lisansla birlikte 7 yıl ailemden uzak öğrenci olmuş biri olarak söylüyorum. bugünlerde gençlerde hep bi rahat düşkünlüğü ve başkalarından destek bekleme var nedense umarım sende öyle değilsindir.