• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aydinlatin beni lütfen dogru mu değil mi HİÇ bilgim yok

Yalnız hakkaten böyle bir yasa vardı, çıkmıştı 5-6 yıl kadar önce hatta şok olmuştuk
Hatırlarsanız çok da yankı yaratmıştı halen geçerli midir bilemiyorum ancak hakim o dönemde adamı haklı bulmuş ve boşanmalarını gerçekleştirmişti

Savunmuyorum ama ülkemizdeki rezaletlere bir örnek daha...

s1gn1.png

Bunlar gerçek mi yaa :53: :53:

Orada "kocanın başkasıyla ters ilişki yaşaması "diyor!!! :37: o ne ya.. düz ilişki olunca boşanma nedeni olmuyor mu... :ssz:

bana böyle bir soru sorduran kocayı ben 5 dk da boşardım zaten.ayrıca sana böyle birşey söylemişse zaten hiç güvenmemiş demektir.

evlilik guven ve saygi uzerine kuruludur bu ikisi yoksa evli kalmaninda bi anlami yoktur zaten o sizi bosamazsa siz onu bosayin derim ben

Bakire çıkmamasının başka bir yolu var mı diyeceğim ama sanırım önden sağlık kontrolüne giderek bunun önüne geçiyoruz. Muayene ve doktor tavsiyesi güzel bir fikir ama niyet önemli. Erkeğin niyeti bu arada net bir bilgi de alırım bakire mi değil mi ise bence yanlış.

Ben senin sıkıntını çözemedim.Nedir bu polemiğe girme hevesi.Konuyu sen mi açtın?.Varsa bir sıkıntın konu aç.Ben mi diyorum yok kız çıksın illa,yok şu yok bu.
1:Bu zihniyette (kızlık zarı önemi muayenesi) büyütülen çocukların ebeveynlerini kınadım
2:Bu zihniyette yetişip birbirlerine psikolojik baskı yapan karı kocaları kınadım
3:Bu zihniyete alkış tutan hakimler var ama adalet savunucusu hakimler de var dedim
4:Bir insanın bakir veya bakire bir insanla evlenme hakkı da var inancına hayat felsefesine göre dedim.
Hayat,şartlar,koşullar bazen istenmeyen durumlarla karşılamayı da gerektirir.Bir insan bakire olduğunu söylediyse ama akabinde BAKİRE OLMADIĞI anlaşıldıysa kocasının kandırılma gerekçesi ve inancına ters düşmesi sebebiyle boşama hakkı var.
Ama bir insan bakiredir de kan gelmemiştir.Bu ikisi arasında çözülecek bir durumdur.Ama evliliğinin sağlıklı ilerlemesi birbirlerinin içlerinin rahat etmesi için doktora gidip kan gelmeme sebebini de öğrenebilirler.
Güven konusuna gelince,bu forumda dünya kadar yıkılan güvenler üzerine konu açılmış.İnsanoğludur ne kadar güvense de acabası kalabilir içinde.Ve kızlık zarı,o gece kan gelmeyen kız içinde çok önemli bir unsur olabilir,nedenini sorgulayabilir.Şu zamanda kızlık zarı dikme operasyonları varken zarın da önemi kalmadı.

Yani velhasıl,olayı zaten başlı başına yanlış görüyor kınıyorum.Ama bekaret benim için önemliyse,eşim içinde önemliyse doktora gider neden kan gelmediğinin sebebini de öğrenebilirim.

kaç litre kan gelmeliymiş beyfendiye göre ? tövbe tövbe. çok tecrübeli herhalde. :27:

Tecrübeleri farklı konularda herhalde :27: adet kanamasıyla keklemişler bu çok bilmişi.. eşinden de aynı muameleyi bekliyor herhalde :ssz: Böylelerine müstahak :47: :47:

kocan ilginçmiş!! senden şüphe duyuyorsa neden evlenmiş? evlenmeden kızlık raporu isteseymiş madem öyle her ihtimale karşı.
ayrıca eşiniz erkek ama adam değilmiş sizi bununla yargılıyorsa. oladabilir, onlar yapıyor ediyor bize gelince bakirelik neden bekleniyorki.. o zamn yattıkları kadınlarla kimse evlenmesin.. herkesle yatın demiyorum ama duygularımızla hareket edersek daha önceden de yatmış olabilirz. o zamn evlenmeyelim mi? bu iş uzar gider ben susayım.

Ben senin sıkıntını çözemedim.Nedir bu polemiğe girme hevesi.Konuyu sen mi açtın?.Varsa bir sıkıntın konu aç.Ben mi diyorum yok kız çıksın illa,yok şu yok bu.
1:Bu zihniyette (kızlık zarı önemi muayenesi) büyütülen çocukların ebeveynlerini kınadım
2:Bu zihniyette yetişip birbirlerine psikolojik baskı yapan karı kocaları kınadım
3:Bu zihniyete alkış tutan hakimler var ama adalet savunucusu hakimler de var dedim
4:Bir insanın bakir veya bakire bir insanla evlenme hakkı da var inancına hayat felsefesine göre dedim.
Hayat,şartlar,koşullar bazen istenmeyen durumlarla karşılamayı da gerektirir.Bir insan bakire olduğunu söylediyse ama akabinde BAKİRE OLMADIĞI anlaşıldıysa kocasının kandırılma gerekçesi ve inancına ters düşmesi sebebiyle boşama hakkı var.
Ama bir insan bakiredir de kan gelmemiştir.Bu ikisi arasında çözülecek bir durumdur.Ama evliliğinin sağlıklı ilerlemesi birbirlerinin içlerinin rahat etmesi için doktora gidip kan gelmeme sebebini de öğrenebilirler.
Güven konusuna gelince,bu forumda dünya kadar yıkılan güvenler üzerine konu açılmış.İnsanoğludur ne kadar güvense de acabası kalabilir içinde.Ve kızlık zarı,o gece kan gelmeyen kız içinde çok önemli bir unsur olabilir,nedenini sorgulayabilir.Şu zamanda kızlık zarı dikme operasyonları varken zarın da önemi kalmadı.

Yani velhasıl,olayı zaten başlı başına yanlış görüyor kınıyorum.Ama bekaret benim için önemliyse,eşim içinde önemliyse doktora gider neden kan gelmediğinin sebebini de öğrenebilirim.

Polemik olarak algıladıysanız kusura bakmayın. Yüzyüze yapılmadan sadece yazı ile konuşulunca bazı şeyler bu şekilde algılanabiliyor.

Beni çok yanlış anladınız, evliliğin temel taşlarından olan şey bekaret değil cinsellik. Yani 1 yıl boyunca bir eşte (kadın veya erkek) cinsel bir istek olmazsa bu konuda bir çaba (doktora gitmek vb) olmazsa hoşgörü de bir yere kadar. Bence gayet boşanma sebebi.

Yok lafım size değildi zaten ben genel olarak sitem ettim olan duruma yoksa aynı şeyden bahsediyoruz ikimiz de :)

Bunlar gerçek mi yaa :53: :53:

Orada "kocanın başkasıyla ters ilişki yaşaması "diyor!!! :37: o ne ya.. düz ilişki olunca boşanma nedeni olmuyor mu... :ssz:

Ay çok güldüm yorumunuza :60: Daha neler neler vardı da işte insanımız ilginç biraz :27:

bir daha okudumda yazını.. evliliklerde de zamn aşımı oluyor onun süresi var zaten belli süreden sonra kabul etmiş sayılıyor bu 1.
2.si ise sen kendine mi güvenmiyorsun eşine mi anlamadım?

bir daha okudumda yazını.. evliliklerde de zamn aşımı oluyor onun süresi var zaten belli süreden sonra kabul etmiş sayılıyor bu 1.
2.si ise sen kendine mi güvenmiyorsun eşine mi anlamadım?

Katılıyorum... Konu sahibi konusuna bir uğrasa da soruları yanıtlasa.. :ssz:

Tövbe Yarabbim tutturmuşsunuz bir kan gidiyor kaç gündür. Ne kanmış be arkadaş!!!
Arkadaşım Allah aşkına kadının zarı esnekse hakim napsın? Adamın işi gücü yok milletin kanıyla zarıyla mı uğraşacak.

İyi ki 2 damla gelmiş herhalde adam seni öldürürdü gelmese. Kocan şelale gibi aksın istiyordu sanırım, herhalde kan görmeyi çok seviyor adet günlerinde açıverde görsün nasıl akıyormuş. Hayatımda demeyeceğim şeyleri dedirtiyor bana bu herifler. Hadi kocan seni kandırmaya çalışıyor da sen nasıl inanıyorsun buna?

2 damla kan gelmiş daha ne istiyorsunuz? Daha evliliğe alışmadan boşanma peşine düşmüşsünüz. Size güvenmeyen insanlarla evlenerek neden hayatınızı zindan ediyorsunuz? Eşiniz hayvan gibi saldırıp zedeleme yapmadıysa zaten normali bu. İnternette sosyal paylaşım sitelerinde vakit öldüreceğinize azıcık araştırma yapın.:50:
nolmalde 2 damla gelir çoğunda bende biliyorum ama eşim bilmiyordu bunu herkesten aynı şekilde kan geleceğini sanıyordu cahilce.
Boyle zir cahil kalabilmeyi nasil basariyorsunuz 21. Yuzyil da ?
ben cahil değilima ama eşim cahil malesef
inanamıyorum.2 damla gelmişse nolacak mahkemeye mi gidecek eşiniz koşa koşa ne bekliyomuş kova kova mı akacaktı.bunu knşması bile ne kadar aşağılayıcı cinsten.
eşim herkesen adet kanaması gibi kan geldiğini sanıyor cevresi ona öyle öğretmiş artık kim öğrettiyse bide bunun benim yüzüme söyledi evlenmedenç

oldu olacak boşanma sebebi için birde ölçü koysunlar. 4 cc kan gibi.bu ölçüden azı boşanma sebebidir diye.
hatta her evlenen bir tartı alsın o gece ölçsün gramajını.:27:
yapmayın Allahaşkına. evlilik kan değildir.
vampirmiyiz biz.
az kan geeldi diye boşanma davası açamaz değil mi?
"2 damla geldi oyuna geldim" diye düşünür mü demişsiniz de kaç damla gelince oyuna gelmemiş oluyor :51: tamamen bilimsel merakımdan kaynaklanan bir soru bu.. yani eğer evliliğiniz kan üstüne kuruluyorsa, alın kızılaydan bir ünite kan içi rahat etsin abinin :ssz:
adet kanaması gibi olmalıymış bayanlar adetinin son gününne getiriyorlar diyordu kimden duyduysa eşimimn kafasını yıkamışlar benim ne günahım vardı..
Tavuk kesmiş kadar olmalı sanırım. Tüm çarşaf kana bulanmalı...
İnna sabirin...:6:
Konu sahibi lütfen 21. yy da hala bu sözleri bu inanışı nasıl taşırsınız aklım hayalim almıyor...:31:
evet öyle sanıyordu:(
evet boşayabilir. eğer eş bu nedenle dava açacak kadar yüzsüzse, hakim kadını seve seve boşayabilir :ssz:

dipnot: eşin kendisi sütten çıkma akkaşık mıymış? :26:
malesef daha önce birlikteliği olmuş eşimin temiz değil yani.
ne saçma şey bu ya. hakim bir kere bilimsel dayanakları olan ve kanıtlanabilen şeyler için hüküm verir. ee sen nasıl kanıtlayacağını düşünüyorsun da eşinin sana iftira atma olasılığı yok mu? o nasıl ispatlayacak 2 damla kan meslesini falan. bence sizin başka ve ciddi sorunlarınız var..daha açık yazarsan yorum yapalım.
bende bunu merak ediyroum adetinin son günnüne getirdi diye düşnüünp iftira atabilir mi bana kanamamın oldğunu hakime nasıl ispatlarım ?çok üzgünüm
Tam anlayamadım.
Şimdi eşiniz ilk ilişkinizden şüphe duyup boşanmak mı istiyor yoksa siz böyle bir şey duyduğunuz için ileride boşanırsak beni rezil eder mi gibisinden kuruntu mu yapıyorsunuz? :26:

Kusura bakmayin da esiniz sizi iki damla kan icin bosayacaksa bosasin bir zahmet

Bu nedir ya?

Yalniz sen boyle bir soru sorduguna gore
bunun altinda bir bit yenigi var gibi geldi bana ...
Diktirme gibi bir durum yok degil mi?
yeni evliyim kanama 2 damla oldunsadece ama eşim cahil yetişmiş herkesten aynı kan gelcek diyordu bana kafasına takıldı gibi geliyor bana ilerde bü yüzden bana boşanma davası açarsa millete karşı ne derimmm beni elaleme rezil ederse bunu yanına bırakamam maddi manevi tazminat ve nafaka ne varsa alma imkanım varmı ddava açarsam iftiradan? bunu yapmak istemiyorum kendime yakıştramıyorum ama umarım druumu oraya getrmez
nasıl yani ???

şu anda herşey yolunda ama ileride bunu kullanır mı diyorsun ? Eeee peki arkadaşım eşini böyle şerefsizlik yapacak biri olarak görüyorsan niçin evlendin ?
çok sevdim canım gururum kırılsada sevdm evlendm:(..
bana evlenmeden adetin son güne getiriyorlar gibisinden konuşuyordu sonradan iftira atmasından korkuyorum o gece pek tatmin olmadı gibiydi bu kadar mı kanadı dedi:(

Tövbe Yarabbim tutturmuşsunuz bir kan gidiyor kaç gündür. Ne kanmış be arkadaş!!!
Arkadaşım Allah aşkına kadının zarı esnekse hakim napsın? Adamın işi gücü yok milletin kanıyla zarıyla mı uğraşacak.

İyi ki 2 damla gelmiş herhalde adam seni öldürürdü gelmese. Kocan şelale gibi aksın istiyordu sanırım, herhalde kan görmeyi çok seviyor adet günlerinde açıverde görsün nasıl akıyormuş. Hayatımda demeyeceğim şeyleri dedirtiyor bana bu herifler. Hadi kocan seni kandırmaya çalışıyor da sen nasıl inanıyorsun buna?

ben doğruyu biliyrdum onada söyledim bu böyle değişiyor herkeste diye ama pek inanmadı saçma sapan şeyler söyledi hep psikoljimide bozduu zamanlaa gururum çok kırıldıı:(

Sen kendinden eminsen
esine de ki cok kan geldigini soyleyenler ,
eslerini cok zorlayip
vajinada yirtilmaya sebep olanlar de .
Ac netten falan okut ...

Ayrica daha evlenmeden sana genc kizlarin adetin son gunune getirip
erkekleri kekledigini soylemis ya
bu da demektir ki sana en bastan guvenmemis...

Sen diyemedin mi o an beni ne yerine koyuyorsun sen diye?

Yazik ya
Uc kurus etmeyecek adamlari kendinize koca yapiyorsunuz ,
sonra da en olmadik ithamlarla yargilaniyorsunuz
Esi ve ailesi bolumunde loovenin konusunu oku onda da sebep ayni ...

Ayrica daha yeni evlenmissin
simdiden ilerde beni suclar vs diyorsun ,
bence ne o sana ne de sen ona guvenmiyorsun .
Bu evlilik cok surmez benden soylemesi...

Son düzenleme:
Niyetim sert bir şey yazmak değildi asla. Öyle anlaşılmasına üzülürüm. Niyetim bu tarz kararların alınmış olduğun göstermekti sadece. Bazen öyle saçma şey olmaz diyoruz ama neler duyuyoruz.

sadece buna bakarak boşanmaz ki.
mesela adam öldürüyor bile onun bile arkası araştırılıyor. neden? nasıl? vs.

yani kadın bakire değil çat boşa değildir.
mesela okullarda da yönetmelik var.kılık kıyafet neredyse saçın ucunun bile ölçüsü var ama uygulayan var mı? hayır.

önce aldatan adamları ayıklasınlar sonra sıra bizim şeyimize gelir.

aynı fikirde oldğumuza sevindim

Sen kendinden eminsen
esine de ki cok kan geldigini soyleyenler ,
eslerini cok zorlayip
vajinada yirtilmaya sebep olanlar de .
Ac netten falan okut ...

Ayrica daha evlenmeden sana genc kizlarin adetin son gunune getirip
erkekleri kekledigini soylemis ya
bu da demektir ki sana en bastan guvenmemis...

Sen diyemedin mi o an beni ne yerine koyuyorsun sen diye?

Yazik ya
Uc kurus etmeyecek adamlari kendinize koca yapiyorsunuz ,
sonra da en olmadik ithamlarla yargilaniyorsunuz
Esi ve ailesi bolumunde loovenin konusunu oku onda da sebep ayni ...

Ayrica daha yeni evlenmissin
simdiden ilerde beni suclar vs diyorsun ,
bence ne o sana ne de sen ona guvenmiyorsun .
Bu evlilik cok surmez benden soylemesi...

Hay ağzına sağlık cudana abla . Adam ne mal olduğunu belli etmiş önceden ama yok illa seviyorum ölüyorum bitiyorum diye böyle tiynetsiz sünepe beyinli adamlardan kopamıyor ya bazı kadınlar ona yanıyorum.

Sen kendine güveniyorsa gerisini, boş ver umursama bile kim ne derse desin. Belli ki çok kız ortamına girmiş kendi de temiz değil kandırmaca yollarını biliyor yarım yamalak başıma mı geldi diye paranoyaya girmiş.

Merhabalar Bİr şey duymustum esimden zar esnek olup kan gelmes se ve eşte inanmazsa direk hakim bosuyor mus kanitliyamiyormussun ne derece doğru bir de asıl soruM kanama 2 damla oldu diye esim bunu ilerdehakime az kan geldi oyuna geldim DİYE bana iftra atabilr mi nasıl kanitlarim öyle Bİ şey olursa hakim direk bosar mi ona inanip?lütfen akil verin bilenler

Eşiniz sizi bununla mı tehdit ediyor ?... Eşim bana iftira atabilir , diye düşünüyorsan bu duyguyu yaşamana neden olan eşindir ... Bazı arkadaşlar kızmış sana cahil misin niye inanıyorsun diye ama , bulunduğun durum ve stresin , eşinin davranışları aklını ve psikolojini karıştırmış ... Hakim bundan değil de eşinin sana bu ithafından sizi boşar merak etme , sen bu adama daha fazla katlanma diye .... Allah yardımcın olsun arkadaşım ......

Back
X