Ayıp mı ettim?

Ayni benim kafadansin, bence dediklerin tam yerli yerinde olmus, karsiliksiz yapar insan evet cunku bir hatir vardir arada, ama karsi taraf bir selami bile esirgiyorsa, en iyisi mesafeli olmaktir.
Simdi SLM SLM bendeki muhabbet bu kadar :)
Boyle seyler evlenmeden soylenmeli ki karsi taraf haddini bilsin.

Öyle yaptım bakalım bugün yemeğe davet edildim

Merhaba. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Mesele aynı özel günleri kutlamaları değil, aynı tarzda hediye almaları değil,. Genç biri daha iyi kıvırabilir hediye işini, daha usulüne uygun hediye alabilir. Karşıdaki yaşlı, daha önce böyle şeylere alışık olmadığı için sana benzemeye çalışmış olurlar aynı şekilde hediye almaya başlarlarsa. Yani yaşlılar genelde bunu yapmaz, genç birinden tabiri caizse adap öğreniyor gibi olmak istemez. Bu konuda anlıyorum onları. Ama siz de şöyle mi düşünüyorsunuz bilmiyorum. Örneğin siz çık bir hediye aldınız, onlar da arayıp bir özel günü kutlayabilir. Hediye almasa bile yemeğe çağırabilir. Başka zaman da kendilerinde hediye olarak ne veriliyorsa o verilebilir. Örneğin köylü insanlarsa, tahıldan sebzeden bir paket yollayabilir. Bakın yaşlı ya da imkanlardan uzak olsalae bile diye bu örenleleri veriyorum. Demek istediğim düşünüldüğünü göstermek insana. Evet her sey karşılıklı değildir ama bir insana senin bana verdiğin değeri anladım bende de denk degerdesin demektir böyle şeyler. Ama siz biraz fazla hediye hediye demiş gibi olmuşsunuz sanki. Sağlık olsun. Uygun bir zamanda açıklarsanız kendinizi. Ama gerçekten yine kibar biriymiş. Hak vermiş size. Şu konuda da bir şey söylemek istiyorum aldığınız karar çok doğru. Bana da bu kadar açıklayan olsaydı keşke fazla özverili olmadan önce dunurlere karşı. İnanın iyi insanı bile simartabikiyorsunuz. Ve simaran insan saçmalıyor maalesef. Dengede tutmaya çalışın bence de es ailesine karşı. Kendi ailenize bile. Kendiniz iyi bakın. Başka yorumları okumadan yazdım. Umarım güncelleme kacirmamisimdie

Çok doğru söylemişsiniz teşekkür ederim. Orda hediye yazan tüm kısımlar aslında ilgi alaka kimsenin hediyesine asla ihtiyacım yok elbette ama insan değer gördüğünü bilmek istiyor. Ama gelde anlat neyse zaten anlatmayı geçtim artık sadece onlardan adım beklerim adım atmam diye netlestirdim ve öyle de davranıyorum ama ister istemez biraz soğudum işin kötü kısmi bu oldu sanırım

Ne zamandi yemek gittin mi yoksa gidecekmisin?
Gittim yemeğe ama annesine değil kuzeni davet etti. Inanılmaz iyi bir davetti değer gördüğümü hissettim. Üstelik hiç böyle bir zorunlulukları yokken üç çocuklu kadın beni ve sevgilimi yemeğe almak istedi. Bundan daha net bi seni seviyorum ya da değer veriyorum olamazdı.

Evlilik olayını hızlandırmayın ama sizi bir yemeğe çağırsınlar bakalım. Bir dışarıda annenlerle buluşun, anladığım kadarıyla düğün öncesi ve sonrası sizi büyük bir süpriz ve sıkıntı bekliyor olabilir. Tamam ilişkide aileleri karıştırmak istememişsiniz ama şu anda bile sıkıntılarınız var, beklenti içine girip içselleştirmişsiniz. Annenizi onun annesi ile tanıştırın, ailecek bir tanışın. Eninde sonunda olacak ama sonradan çok farklı bir yapı ile karşılaşıp üzülebilirsiniz. Kim ne derse desin erkekler evlendikleri insana uyum sağlamak yerine genelde kendi ailesine göre şekillendirir. Çok nadiren sizi ve ailenize göre kendini geliştirmeye çalışır.

O nadir kisma denk geldiğimi düşünüyorum

Dert etmeyin soğumayı. Özünde iyi insanlarsa geçer o duygu inşallah. Ama gerçekten kimseye aşırı değer göstermemek gerekiyor. Ama bazen daha kötüsünü de hak etse bazı insanlar, onlara denk kötülükte davranmayı da doğru bulmuyorum. Kendime yakışan şekilde, bazı şeyleri eksik bırakmıyorum. Mesele hoş geldiniz bile denmeyecek insanlar, evime geliyorsa asla aç yollamam evimden. İkramımi yaparım. Is yaptırmam. Ama ben evinde aç kaldığım yatılı kaldığımız çok yakın akrabaları bile bilirim. Üstüne benden bulaşık is güç beklerler. Ama onlar evime gelince asla aynısını yapmadım. Onun dışında fazla değer vermedim. Aramadım sormadım.

Yani içinizden geliyor alıyorsunuz karşılık beklediğinizden değil. Ama insan karşıdan da bekliyor böyle şeyleri. Bu değerli olduğunuzu hissettirir size. Ufacık bir şey de olsa onlardan size gelmeliydi.

Ablacım diyicem sanırım benden büyüksünüz yaptigin bence de en doğrusu insan sonucta karakterini diger insanin davranislarina gore degistirmemeli bir durusu olmalı ama inan bana çok zor keriz gibi hissediyorum bu seferde kendimi ama senin yaptığında için her zaman vicdanen rahat olur ha karşı taraf senin iyiliğini görmez ayrı

Yani içinizden geliyor alıyorsunuz karşılık beklediğinizden değil. Ama insan karşıdan da bekliyor böyle şeyleri. Bu değerli olduğunuzu hissettirir size. Ufacık bir şey de olsa onlardan size gelmeliydi.
Bence de aranmak yeterdi kadina dogum gunu hediyesi aldim yolladim bi arayip tesekkur ederim demedi oğluyla bir söyletti ya da oglu kendi soyledi annem cok sevindi tesekkur etti felan diye bi daha rüyasında görür gerçi

Ya bana yaptığınız ayıp geldi neden bilmem.
Hani ben de kayınvalidemle gül çiçek değilim ama böyle dan dun da söylemem eşime ya. Ve o bana bir şey almasa bile anneler gününde anneme aldığım miktarda harcama yaparım. Görmemiş bilemiyor olabilir. Herkes aynı görgüde değil. Aynı şartlarda büyümüyor. Çok kısasa kısas ilişki sevmiyorum ben.

Art niyetli değilsiniz aslında ama kendinizi doğru ifade edememişsiniz sanki.
Lafını edeceğiniz bir iyilik, hoşluk yapmamalısınız.
Keşke okadar yaklaşım göstermeseydiniz karşılık da beklemezdiniz.
Dolayısıyla biseyler bu kadar gücünüze gitmezdi.
Erkek arkadaşınız eminim kendini kötü hissetmiştir.Keske yüzüne vurmak yerine biraz elinizi ayağınızı çekip size gelindiği kadar gitseydiniz.
Ailesine bununla alakalı konu açmıştır.
Onlar için de mahcubiyet yaratacak bir mevzu.
İyi niyetinizle yaptığınız biseyin hiç bir anlamı kalmamış bu durumda.
Erkek arkadaşınızın ailesi yerinde olsam en kisa zamanda yapılanların karşılığı anlamında maddi bir hediye alıp sonrasında tarafınızdan gelen hicbir hediyeyi kabul etmem.
Üzgünüm ama böyle...

Konuda haklsnz bnce ama bunu dile getirmeyip de hediyeleri ilgiyi caktrmadan kesseydnz ya da azaltsaydnz tartsma ya da kirici bi durum da olmams olurdu.. ama dusunclernz dogru..biraz daha politik olmali bazen insan sanrm

Sevgilim bunu asla dile getirmez ailesine. Hadi diyelim getirdi ailesi konunun ne olduğunu bile anlamaz genel olarak böyle bir kültürleri yok doğum günlerine felan elini kolunu sallayıp giderler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…