Ayıp mı ettim?

Sevgilinin bir suçu yok ki neden ondan çıkarıyorsun .. annen kek yollamak istemiş sende gerek yok yemez.demissin onun adına neden karar veroyosun sorfmomin annesi senle ilgilenmiyo diye kısasa kısas bu ne saçma iş. Çok çiğ bir davranış olmus. Kek yemezse.de.gondersn annen sanane yani o bir jest sonuçta

aynen sevgılısının adına karar vermesı yanlıs olmus
mesela ben anneyım
kızım arkadasından yana yapacak olsam ve yok yemez o dese oho bulmusta kekımı mı yemeyecekmıs derım gıcık olabılırım
ınsan yemeyecekse bıle yemem demez ayıp olur dıye

Ya öyle dedikten sonra da konuyu sacmasapan yerlere bağlamış bana artık nasıl davranilirsa öyle.davrancam fln laf.sokmus ne gerek var bu triplere anlamadım çok ayıp

Gelin olmadan gelin psikolojisine girmişsin gibi geldi bana. Önyargılı davranıyorsunuz. Anneniz bir kek yapınca da sevgilinizin ayağına dünyayı sermiş olmuyor. Ilerde evlenince eşim annemgile hiç gelmiyor dersiniz. Birakinda sizin kuramadiginiz(sizden veya karşı taraftan kaynaklı ) kayinanne gelin/damat iliskisini sevgiliniz kursun . Bu misilleme taktigide cok ise yaramaz soyleyeyim yarin eşin de o benim anneme gülmüyor bakmıyor gelmiyor gitmiyor vs türeyip misilleme yapacaktır. hayirlisi olsun sizin adınıza

Bence de biraz yaptigin iyilikleri sayip dokmus gibi olmussun.Ya hic yapma ya da beklemeden yap soylenme. Hani sevgilin dogum gununu atlasa trip atarsin da aileye bence gereksiz. Kulturleri farkli demek ki.Her aile boyle seylere onem vermiyor.

Profil fotoğrafınızı her gördüğümde canım kazandibi istiyor demeye geldim gidiyorum, iyi akşamlar.
Allah ağız tadı, huzur, anlayış nasip etsin.

Hem içimden geldi yaptım diyorsunuz hem onun annesi bana ilgi göstermiyor benim annem de sevgilime ilgi göstermesin diyorsunuz. E bu basbaya karşılık beklemek oluyor zaten. Bu şekilde ilişkinize zarar verirsiniz. Kendi ailenizle sevgiliniz arasında da soğukluk yaratırsınız hiç yoktan. Ayrıca da aileleri sözle dahil etmemişsiniz ama ha bire hediye yollamışsınız. Orada da biraz tezat var gibi geldi bana açıkçası

benım 6 senelık ılıskım bitti evlenıcektık neden bıttı bılıyormusun benım asırı fedakar olmamdan ve ıcımdekılerı karsı tarafa soyleyemmekten. kaynatam kıyafetlerıme dınıme namazıma bıle karıstı laf soyledı ben naptım elını optum babalar gunu ehdıyemı verdım o laflrın uzerıne.gorumcemın ogluna ne hedıyeler aldım aynı anlattıgın gıbı o ıse dogum gunumde 6lı bardak getırmıs bu kadarmı degerım yanı dıyorum suan . ev alıcaktık ev mekanına bıle karıstılar ve artık yeter dedım. şimdi hayatıma gırecek olan kişi her kımse açık açık soyluycem dusundugum herseyı yutmuycam çok ıyı yapmıssın 6 senelık ılıskı kolay bırsey degıl bastan koymalısın tavrını sevgılınde yanındamı arkandamı karsındamı duruyor görursun bakalım.

Sevgili ailesine bu kadar yakın olmaya çabası onlara itici gelmiş o sebeple arayip sormamışlar gibi geldi bana.

Kim ne derse desin, ben beklemem diyen insan da bekler.
Böyle şeyler karşılıklidir.
İnsan nezakete nezaket bekler.
Saymissiniz bence onda sıkıntı yok ama, erkek arkadaşınızın suçu ne, ona b u kadar sert yapmanıza gerek yokmuş bence.
Ne dedi peki, konuşmanın sonunda size hak verdi mi, onu merak ettim.

Kendi kendini ne kadar da çok doldurmussun.
Icinden gelerek Yaptigini sandığı iyiliklerin cetelesini tutmussun,bana cok itici geldi. Kendi sevgilimden - hele de evlenmeyi düşündüğüm adamdan boyle yersiz ve sert bir tepki gorseydim bazi seyleri bir kez daha gozden gecirirdim.
Ayrcica gercekten "bundan sonra neyse o. Insanlari umursamayacagim-bana bir adim gelene ben de bir adim gidecegim" diyen bir insan sizin gibi tiftik tiftik düşünüp kendini doldurmaz. Umrunda bile olmaz daha doğrusu bu tarz kucuk hesaplar.
Ayip etmissiniz bence

Bence kek olayına karışmamalıydın. Ben eşimle ailemin arası çok iyi olsun isterim. Aralarındaki olumlu yöndeki ilişkiye de karşı tarafla ilişkim kötü olsa bile hiç karışmam.

Kaynana adayımı bayramlar hariç aramadım. Boş lakırdı yapmayı sevmem. Kendisinden de beni aramasını beklemiyorum. Hediye meselesine gelince de sadece ameliyat durumunda çiçek gönderdim. Herhangi bir hediye almadım. Gerekli de görmüyorum. Gidip tanıştım mesela evinde de hizmet etmedim. Sonuçta ben misafirim.

Bence sen bu ailenin fazla üstüne düşmüşsün. Gerçekten gerek yok. Onlar senin üstüne düşsün. Seni merak etsin. Kimdir nasıl bir kızdır diye. Türkiye’de maalesef bu tarz hediyeler üstüne düşmeler birkaç mesajda da dendiği gibi aman acaba bir eksiğimi varda üstünü kapatıyor gibi algılanıyor. O yüzden sen de çok fazla tanımadığın bu aile için çaba sarfetme. Önemli olan karşındaki erkeğin tavırları, hediyeleri, mesajları, araması. Annesi aramış aramamış çok da fifi. Ki zaten senin için de iyi olmuş mesafe candır. Ama tek sıkıntı üslubun. Biraz pat pat sert bir şekilde söylemişsin. Ailesine karşı yine bu tavrı al ama sevgiline bunu bu şekilde dile getirme.

Ne güzel yapmışsın.Ağzına saglık.

Şu pat patlik benim genel sorunum aslında gerçekten tatlı dilli olmak japonca konuşmaktan daha zor ve imkansız geliyor bir türlü başaramıyorum

Evet konuşmada da belirttim sen haklısın ince düşünüyosun ama onlar senin hakettigin davranışları göstermiyorlar dedi.

Karşımdaydı zaten o da duydu dediğimi annemde zaten takilmaz öyle şeylere kek zaten eve geldiğimde bitmişti bosu boşuna iş çıkarmış olacaktı zaten sevgilim formuna dikkat eder hiç daha kek kurabiye simit poğaça yediğini görmedim o yüzden ona fikrini sorma gereği bile hissetmeden yok istemez dedim

Her zaman yanımda ve bu kalpten hissettirir. Çok şükür. Sizinde dilerim karşınıza güzel kalpli insanlar çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…