Aylardır işe gitmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Almanya'da da olsa Türk aklı çalışıyor ve tazminatım olmadan asla diyor

yeminle aynı şeyi düşünüyorum. bizde almanyada iş imkanı olsa diye kendini parçalayacak insanları bırak, burda iş imkanı arayan tonlarca insan varken hanımefendi hazretleri raporlu ama maaşını yemeğe devam..
psikolojik sorunların varsa tedavi görürsün veya işini sevmiyorsan çıkar gidersin. bu nasıl bi rezilliktir bi de buraya yazma pişkinliği de cabası....

Ne bomboş suçlayıcı yorumlar. Bakmayın bu linçle beslenenlere. Muhtemelen işyerinde bir kaygı atağı/ depresif atak geçirdiniz ve bu sebeple kompulsif kaçınma geliştirdiniz. Bu durumdan kurtulmak adına yapmanız gereken şey hayattaki değerleriniz için ( ihtiyaçları giderme, hayata katılma) bir miktar sıkıntı ve acıyı göze alarak ısrarla işe gitmeniz. Kaçınma davranışı genellikle başka alanlara da sıçrar yani başka bir işe girseniz de sıkıntınız devam edebilir. Bununla birlikte evde fazla zaman geçirme, kendi zihninizle uzun süre baş başa kalma, kendini dinleme var olan sıkıntınızın katlanmasına yol açar. İnsanların ruhu da hastalanıyor dostlar sadece bedensel hastalıkla rapor almıyoruz.

hanımefendi rapor tabi ki herkesin hakkı hangi ülkede olursa olsun. ister fiziksel ister ruhsal.. ama konu sahibi ne bu durumun çözümü için tedavi görme isteğinden bahsediyor ne de mutsuz olduğu işinden çıkmaktan.
bu bir linç sevgisi değil yanlışa yanlış deme mevzusu.
konu sahibinin ilerleyen yorumlarını da okursanız baya baya işe gitmeyi istememesi keyfiyetten hal aldığı görülüyor..

Konu ile ilgili psikolojik destek almayı denediniz mi?
Bir tür depresyon gibi geldi durumunuz bana.
Hayatınız için çalışmanız gerek ve birileri yaptığınız iş için size bir para ödüyorsa demek ki bir amaca hizmet ediyor ve başkaları için bir şeyler yapıyorsunuz demektir.
Bu hayatta hizmet sadece fiili bakımla olmuyor sizin yaptığınız işlerinde bir amacı var ve birileri yapmalı ki hayat normal yolunda seyredebilsin.

işinizi ve kendinizi küçümsemeyi bırakmalısınız bunun en iyi yolu da iyi bir psikolojik destek almak.

bundan sonra ev işi yapmadığımda, sorumluluklarımı ertelediğimde kimsenin bana tembel demesine izin vermeyeceğim.
"muhtemelen bir kaygı atağı geçirdim ve şu an kompülsif etkilendiğim için bu işi yapamıyorum bomboş yorumlar yapmayın" şeklinde karşı atağa geçmeyi planlıyorum.

Arkadaşlar dikkat ettiyseniz konu sahibi iş yerindekiler bana mobbing yapıyo işim çok zor vs..vs.. dememiş. Ortam gayet düzgün amirimle sorunum yok ama işe gitmek istemiyorum demiş. Demek ki konu sahibi ya depresyonda ya da başka bir psikolojik rahatsızlığı var. Bunu çözmenin de tek yolu tedavi almak. İstifa etmek de çare değil böyle yapınca sorunu çözmüş olmuyor.

Merhabalar,

ben aylardır işe gitmiyorum. Sürekli raporluyum. Rahatsızlığım da işe gitmeyı istememek. Doktora da söyledim asla gitmek istmediğimi, kalbimin şıkıştığını. İş yerimden nefret ediyorum resmen.

Daha geçen gittim, sadece iki gün dayanabildim. Ertesi hafta yine rapor aldım. Ayaklarım geri geri gidiyor derler ya, aynen öyle.

Geçen sefer iş yerinde bulunduğumda (almanya da devlet dairesinde memurum) kendi kendime sordum neden bu kadar nefret ettiğimi. Gayet normal bir ofis ortamı, herkesin işi gücü belli, öyle sürekli karışan, can sıkan bir amirim de yok. Sadece biraz gıcık ve laf sokmayı seven biri.

Bilmiyorum neden gitmek istemediğmi. Bazen şımarıklık yaptığımı düşünüyorum. Çok güzel ve rahat bir işim var, neden kendimi oraya adapte edemiyorum. Masamda oturduğumda boş boş etrafa bakıp “ben neden burdayım? Ben burda napıyorum ya?” diye soruyorum kendime sanki başka bişey yapmam gerekiyormuş gibi.

Çok sıkıldım bu durumdan. Her rapor bitmeden kendime diyorum “işe gideceksin” diye, işe gidenlere imreniyorum ama sabah olduğunda iş yerine haber verip gelemediğimi söylüyorum.

Artık onlar beni işten çıkarsınlar istiyorum, sorumluluk benden gitsin.

Ben niye böyleyim ya? 😩 31 yaşındayım ve 10 senedir hep belediye/devlet dairelerinde çalıştım. Noldu bana?
Masanizda oturup bos bos etrafa bakiyormussunuz. Bunun yerine calissaniz belki afakanlar basmaz🙄

Hayat kaçıyor dışarda diye düşününce böyle olur genelde...Çoluk cocuk ta yoksa napıyorum ben burda ve ne için akşama dek oturuyorum diye düşünceler dönemsel olarak gelir, normaldir...Şımarıklık olarak görmedim, belki de tükenmiş hissediyorsun...Ve raporlu olduğun için geri döneceğini biliyorsun bu da stres yaratıyor

Tavsiyem işe gitmediğinde işi bıraktığını ve birdaha geri dönüş olmadığını hayal et, bu şekilde yaşayabilir misin onu gör ..Daha büyük depresyona mı girersin yoksa alternatif olarak yapmak istediğin bişey mi var buna kafa yor..Bir de başka insanların hayat şartlarına bak, senin durumunun iyi yönlerini neler mesela başkalarına göre

Gitmeye gitmeye işten soğumuşsun. 2 gün değil devamsizlik yapmadan aralıksız çalış, tekrar ısınırsın.

Aynen sizin yazdığınızı ben de kendime sordum. Bi oturup hayal ettim, başka bir işim olsaydı işe gitmek ister miydim diye ama cevabım hayır oldu. Ne iş olursa olsun, istemezdim. Sanırım artık çalışmak istemiyorum. Sanki hayatımda göremediğim daha önemli şeyler varmış ve ben onları işteyken/işe giderek kaçırıyormuşum gibi...bilmiyorum, anlatamıyorum. Boş geliyor çalışmak, aşırı boş. Napıyorum ki? Bir insanı iyileştirmiyorum, yaşlılara bakmıyorum, çocukları eğitmiyorum...boş boş klavye başında 8 saat ekrana bakıyorum. Ne ki benim amacım? Ne katıyorum neyi güzelleştiriyorum neyi geliştiriyorum? Ot gibiyim sanki. Ürettiğim bişey yok.
Rapor alıp evde yatınca kime veya neye ne faydanız oluyor?
Bu işin size kattığı bir değer yoksa, yaptığınız iş sizi tatmin etmiyorsa yukarıda dediklerinizi yapabileceğiniz bir hayaliniz, bir planınız var mı?
Sürekli rapor alıp işe gitmemek yerine bir de psikolojik destek almayı düşündünüz mü?

Keşke herkes sevdiği, anlamlı bulduğu bir işe sahip olsa. Bence meslegi gelir getirmesi, ihtiyaclarin karsilanmasi olarak algilamak daha saglikli. Zannediyorumki depresif bir donemdesiniz. Umarim saglikla atlatirsiniz.

Merhabalar,

ben aylardır işe gitmiyorum. Sürekli raporluyum. Rahatsızlığım da işe gitmeyı istememek. Doktora da söyledim asla gitmek istmediğimi, kalbimin şıkıştığını. İş yerimden nefret ediyorum resmen.

Daha geçen gittim, sadece iki gün dayanabildim. Ertesi hafta yine rapor aldım. Ayaklarım geri geri gidiyor derler ya, aynen öyle.

Geçen sefer iş yerinde bulunduğumda (almanya da devlet dairesinde memurum) kendi kendime sordum neden bu kadar nefret ettiğimi. Gayet normal bir ofis ortamı, herkesin işi gücü belli, öyle sürekli karışan, can sıkan bir amirim de yok. Sadece biraz gıcık ve laf sokmayı seven biri.

Bilmiyorum neden gitmek istemediğmi. Bazen şımarıklık yaptığımı düşünüyorum. Çok güzel ve rahat bir işim var, neden kendimi oraya adapte edemiyorum. Masamda oturduğumda boş boş etrafa bakıp “ben neden burdayım? Ben burda napıyorum ya?” diye soruyorum kendime sanki başka bişey yapmam gerekiyormuş gibi.

Çok sıkıldım bu durumdan. Her rapor bitmeden kendime diyorum “işe gideceksin” diye, işe gidenlere imreniyorum ama sabah olduğunda iş yerine haber verip gelemediğimi söylüyorum.

Artık onlar beni işten çıkarsınlar istiyorum, sorumluluk benden gitsin.

Ben niye böyleyim ya? 😩 31 yaşındayım ve 10 senedir hep belediye/devlet dairelerinde çalıştım. Noldu bana?
Burda insanları eleştirmek doğru değil çünkü bazı insanların yapısı bu şekilde dünde bir konu okumuştum benzer bir olaydı bu yapı malesef değişmiyor bir yakın arkadaşım vardı aynı iş yerinde çalışıyorduk mesela izin günümüz mesaj atıyordu su kadar saat sonra iş başı yapcaz resmen ağlama krizlerine giriyordu hep şuan evde olsaydım böyle yapardim diye bütün gün bunu hayal ederdi hep mutsuzdu malesef yıllarca hep böyleymiş belki destek alabilirsiniz ama içinizden gelen buysa ne yazık ki geçmiyor bazı insanlar bu şekilde doğru yada yanlış demek mantıklı gelmiyor bana

Bende evde sıkılanlardanım mesela. Gebelik sebebiyle 24. Hafta iznim başladı. Ne halt edecegimi sasirdım.😁

Bence konu sahibinin amacı erken emekli olmak. Böylelikle rapor alıp psikolojisinin bozuk olduğunu göstermeye çalışıyor. Almanyada emekli maaşları iyi nede olsa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X