Aynadaki biz miyiz?

Bide şu ön kameranın aniden açılması ve ön kamerayla arka kamerada bambaşka çıkma olayı var oraya değinmiyorum
aslında sorunun cevabı tam da bu dediğinde gizli. adı üzerinde, kamera. seneler içinde nasıl da gelişti ve ne kadar küçüldü, nelere sığdı, konulduğu telefonun fiyatını nasıl etkiledi...

çok basit bir deneme öneriyorum, iki kişi ön kamera kadrajına girin ama biraz köşelerine denk gelin. bakın bakalım nasıl yamuk çıkıyorsunuz

Hanımlar estetik yaptırın. Ben de burun estetiğinden önce, aynada başka, telde öcü gibi cikiyorum derdim ama ne zaman yüzüme yakisan bir burna kavustum, bütün güzelliğim ortaya çıktı artık ön kamera arka kamera farketmiyor.

Vücut için bir şey diyemeyeceğim.

Bence duruş, ışık vs çok farkediyor. Ben haberim yokken çekilince çok güzel çıkıyorum mesela, aynada tanıdığım ben o kadar güzel değil. Hangisi gerçek bilmiyorum. Poz vermeye gelince bir kasılıyorum, geriliyorum böyle olmayan gıdılarım çıkıyor, kabız gibi bir surat ifadesi... Offf of. Hatta aynı ortamda haberli/habersiz çekilmiş iki fotoğrafım var, haberli olanı sırf gülmek için silmiyorum Snoopy gibi çıkmışım Habersiz olan da bir o kadar güzel. Poz vermeyi beceremiyor olabilirsiniz benim gibi

İnsan gözüne en yakın tabi ki ayna niye derseniz aynaya bizler bakıyoruz:)

yani şöyle ki, insanlarda 2 göz var ve beyin bu 2 gözden görüntüyü birleştirip averaj bir görüntü oluşturuyor. Tek gözünüzü kapatın deneyin neyi ne kadar görecekseniz, sonra diğer gözünüzle yapın aynı olmadığınızı göreceksiniz:)

Resimler insan gözünün gördüğünü tabi ki yansıtmıyor, foto makinelerinde tek lens var ve çıkan sonuç çekim açısına, ışık derecesine göre çok çok fark ediyor. Gözde ise öyle bir şey yok, 2 göz 2 farklı açıdaki görüntüyü birleştiriyor, ışığı da ortalama bir şeye getiriyor. Kamerada en büyük etken kamera lensi, farklı lenslerin farklı farklı özellikleri var yani görüntü lense göre delice değişiyor. Ben profesyonel foto çektiriyorum iş için, fotoğrafçı farklı pozlar için lens değiştiriyor ara sıra. Her poz için ayrı bir lens var yani, yakın çekimin lensi ayrı , boydan pozun lensi aynı. Buna bakın mesela , farklı lensler ne kadar fark ediyor: Prime Lens Portrait Shootout: 24mm vs 35mm vs 50mm vs 85mm vs 135mm
Bir başka etken de göz 3D, foto ise sadece 2D.

Sonuç olarak en doğru görüntü aynadaki görüntü rahat olun güzelsiniz güzel :)))

Son düzenleme:
Bunu bende düşündüm cok cvp bulamadim aynada bende çok güzelim fotolarda kötüyüm acaba insanlar aynadaki gibi mi kameradakj gibi mi görüyor

İnce bel kalın cikmaz, zayif biri dana gibi cikmaz.
Hepimizin oldugundan kotu gorundugu ya da oldugundan iyi gorundugu fotolar olmustur ama bu derece fark olmaz eger foto uzerinde duzenleme vs yapilip özel olarak ugrasilmadiysa.
Yok kız ben bı içim su gibi bı insan olmama rağmen bı bakıyorum dana yavrusu gibi çıkmışım

Bazı filozoflar bütün yaşantımızı beynimizle algıladığımızı ve dış dünyayı hiçbir şekilde kanıtlayamayacagimizi düşünüyor. Belki o ayna hiç yok
Aman o filiozoflar çok biliyo, gelsin geçireyim aynayı kafasına, anlar o zaman var mı yok mu

Fotoğraflar aynı yansıması değildir ki, nereye zoomlandı, orantı ne alındı, renk ve değerler nedir gibi birçok parametre var.
Ağacın yanında filinta gibi çıkarsınız, bir çocuğun yanında dana gibi.
Düzlemde değilseniz dana gibi çıkarsınız, öne düşük durduysanız öyle, teniniz parlamışsa da öyle gibi gibi.

O mükemmel fotolar için mükemmel duruşlar vardır, dümdüz durup olduğunuz gibi görünmenizi beklemenize şaşırdım

Kız ben bulamıyorum işte o duruşu

Ben de fotoğraflarda çok çirkin çıkıyorum. Hani ben buysam gidip intihar edeyim derecesinde
Hemen koşup aynaya bakıyorum, bir oh çekiyorum.
Fotoğraftaki gibiysem aynayı yanımda gezdirip insanlara oradan göstereyim kendimi.

Yani ciltte ki kusurlar haricinde fiziksel özelliklerinin böylesine farklı göründüğünü ilk sizden duyuyorum Tabi evinizde belinizi ince gösteren bir ayna yoksa

Kız ben bulamıyorum işte o duruşu
Nacizane tavsiyem, fotoğrafta ince ve uzun çıkmak için, fotoğraf çeken makinanın yerden yüksekliği sizin boy ortalamanızdan aşağıda olmalı. Mesela bi kişi sizi çekecekse yere çömelip sizi çekmeli. Güneş yada ışık arkanızdan değil, karşıdan yada yandan gelmeli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…