• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynaya bakarken iğreniyorum

Psikolojik şiddet işte bizim erkeklerin en iyi yaptığı iş.Özgüveninizi almış götürmüş gidin bi kuaföre kendinizi iyi hissedersiniz,insan içine çıkın kapatmayın kendinizi madem kadın gibi kadındı bırakmayaymış ayrıca.Ay totom tipi değilmiş silah mı dayamışlar üzmeyin kendinizi böyle adamlar için toparlanın sevindirmeyin.
 
Ayyy ne takcan be sıfatsızı :D sallasana allasen o kimde seni begenmiyomuş. Eminim cok guzel bi kizsin. Patavatsiz dengesiz biseymis belliki. Tipe güzellige yakisikliliqa bakilip ewlenilse hayat kurulsa emin ol hep tısss cikar bu ewlilikler önemli olan iç guzelliktir. bu güzellikler gecici hepimizde. İnsanin beyin bossa dis cephe guzel olsa ne yazar hic uzme kendini allahim ne guzel yAratmis seni neyin eksik sükret kurtulmussun. İnsallah seni sen oldugun icin sewen biri cikar karsina
 
O çok çekiciydi dediği kadın da benden 10 yaş büyük ayrıca da göğüsleri ve burnu çok kötü estetikli dudakları falan da çok çirkin ve bu kadını beğenip beni beğenmemesi yüzünden iyice kafayı yedim. Hatta kadının vesikalık fotoğrafını ilk gördüğümde yazık falan demiştim kadına o derece beğenmedim ama bir baktım sıfatını asla beğenmediğim kadın ona benden çekici geliyor

Oncelikle yasini almis kadinlarda gercekten cekici olabiliyor.
Kendini bence o kizla hala icten ice kiyasliyorsun, bunu birakmalisin once.
Eski sevgilinin guzellik anlayisina uymaman seni cirkin yapmiyor ki, ne alaka..
Kimi insan seksi guzeldir kimi insan duru guzel kimisi de poncik guzellerden.

Depresyondasin buyuk ihtimal.
Eski konularina goz attim, hatta adam gelse barissam dusuncesine girmissin.
Gelip gonlunu almadigi icin bu ofkeni kendine donduruyorsun bence, yapma bunu.
Ablan yasindayim,tavsiye olarak al.
Elin adami icin kendini hirpalama.
 
Iyi olmuş o adamdan kurtuldugun. Ben 21 yaşında iken bir adamla görüşmüştüm. Bana yaşlı duruyorsun demişti. 21de de nasıl yaşlı duruluyorsa. Bazen erkekler kadınları elinde tutmak için özgüvenlerini kırıyorlar. Kadın da diyor ki baskası beni begenmez ben bunu elimde tutayım. Hiç gelme bu oyunlara. Çok çok guzelsindir eminim. Git saçını değiştir birkaç elbise al. Ve aynaya bak kendini ne kadar beğendiğini soyle her gün. Kesinlikle çok daha iyilerine layıksın.
 
Ya ben igrenmiyorum da ben de cok kilolu buluyorum kendimi.zayuflayinca da cirkin ikdun diyen bir fit kadin dusmani tayfa var.onlari da hic sevmiyorum.oyle ben de fit spor yapan kadinlari begeniyorum cok.incecik
 
konuyu okuyunca aklıma geldi. meryem uzerli'nin bir röportajını okumuştum. bir zamanlar hayatındaki insan ağır depresyon yaşatmış, sürekli kilolusun, zayıfla çirkinsin sana saygı duymuyorum diye kompleks sahibi yapmış. halbuki ne kadar güzel kadın.
demem o ki; o dedi diye öyle olmuyorsun, değerini o belirlemiyor, kendine eziyet etme.
 
Kendisi kim? Güzellikte bilir kişi mi? Zevki yegane değerli doğru tek insan mı? Kırdırmayın özgüveninizi böyle ayılara. Bunu neden yapıyor bu adamlar biliyor musun? Kendileri bok gibi olduğu ve mutlaka ezik, yetersiz bir yönleri olduğunu bildikleri için, yanındaki kadını böyle aşağılayıp o kadına "Bana bu adamdan başkası bakmaz, ben çirkinim zaten" dedirtip sizi psikolojik şiddetle kendilerine bağlamak için yapıyorlar. Neden çirkin olasın bir yetersizin demesiyle?

Bunu kendine yapma.
Gir bi banyo yap "Arınıyorum şimdi tüm kötü düşüncelerimden, ben güzel bir kadınım" diyerek, vücudunu seve seve, kendine sarıla sarıla yıkan. Sonra da en sevdiğin kıyafetlerini giyip alış verişe-kuaföre çık. Yeni biri olarak başla ve o erkek arkadaşın dediklerini de kafandan eski imajınla birlikte sil.
 
üst üste konu açmaya başladım yine. Çünkü bir karın ağrım var. Şimdiye kadar ne arkadaşlarım arasında ne de bu mecrada bunu hiç dile getirmedim, Kendime bile söylemedim. Yokmuş gibi davranırsam yok olur diye düşündüm ama olmuyor.

Burada erkek arkadaşımdan ayrılma nedenimi onun kaba tavırları olarak size söyledim. Tabi ki kaba tavırları da var evet ama asıl neden bu değildi. Asıl neden erkek arkadaşımın beni güzel bulmamasıydı.

Onla tanıştığımızda 58 kilo kadardım ve ailem tarafından tabiri caizse terk edilmiştim, bok gibiydim, müşkül vaziyetteydim resmen. İlk başlarda ufak ufak eleştirmeye başladı şaka yollu. Sonra ciddi ciddi herr gün ama her gün belki defalarca “şaka” adı altında dış görünüşümü aşağıladı. Kurduğu cümleleri kuramayacağım çünkü yemin ederim elim gitmiyor.

Ben de bunun üzerine spora başladım ve 48 kiloya düştüm. O dönem sanki erkek arkadaşım bana iyilik etmiş gibi düşünüyordum. Gerçekten büyük salaklık. Ama hala beni beğendiğine dair hiçbir emare yoktu. Artık zaten zayıfım ee hala neyi beğenmiyor bu diye düşünüyordum zira benim onun “tipi” olmadığım hiç aklıma gelmemişti. Çünkü ben bu yaşıma kadar hep beğenilen bi insan oldum nitekim kendim de yüzümü saçlarımı gözlerimi vs beğenirdim, karşı cins de sürekli beğenirdi ve beni dış görünüş açısından eleştiren ilk erkek malesef eski erkek arkadaşım oldu. Ama bi kere sarhoş olunca benim için beautiful da benim tipim değil de işte neye niyet neye kısmet dedi. O kadar salağım ki bu cümleyi hiç duymamış gibi yaptım şaka yaptığını farz ettim.

Ayrıca belirtmem gerekiyor ki bana hiçbir zaman, hiççççbir zaman güzelsin demedi, asla ama asla. Neyse bir gün konu eski nişanlısından açıldı ne bulmuştun mesela o kadında dedim(bunu küçümsemek için sormadım bu arada kadının fiziği yaşına rağmen çok düzgün yani vücudu daha kum saati formunda, ki bunu da takıntı haline getirdiğim son derece açık) kadın gibi kadındı yani çok çekiciydi benim için dedi bana ve bunu derken gözleri parladı resmen adamın.

İşte böyle böyle en sonunda benim jetonum düştü ve bu adamın beni beğenmediğini çok şükür idrak ettim. Bunu kendisiyle de paylaştım ve bana dedi ki saçmalama seni beğenmesem neden koluma takıp her yere götüreyim ailemle tanıştırayım. Tabi bu bana hiç makul bir açıklama gibi gelmedi ve ben de ayrıldım.

Ayrıldım iyi güzel hoş da benim aynaya bakarken midem bulanıyor artık, kendimi güzel bulmuyorum. Makyaj yapmak içimden gelmiyor çünkü yapsam bile bi boka benzeyeceğime inanmıyorum. Eskiden makyaj yapmazdım çünkü makyajsız da güzel olduğuma inanırdım. Ne zaman bir kıyafet denesem asla ama asla beğenmiyorum. Kabinden çıkıyorum arkadaşlarım bayılıyorlar kıyafetime ben kendime sen kimsin ki bunu giyeceksin diyorum. Veya bir arkadaşımın arkadaşı bir yerden fotoğrafımı beğenip bunu bana iletiyor ben diyorum ki yazık çocuk hayal kırıklığına uğrayacak.

Ve bunlara engel olamıyorum. Biri bana güzelsin dediğinde yalan söylediğine inancım %100 çünkü ben de yapıyorum bunu. Yani bir saç çok kötüyse bile zaten kötü olan bir şeyi daha da kötüleştirmeye gerek yok diyip “canım saçların çok güzel olmuş” diyorum o insana. O yüzden insanların da sırf beni avutmak için bana şu güzel olmuş bu güzel olmuş dediğini düşünüyorum.

Sabah 6da uyanmam gerek sınavım var ama ben bunları düşünmekten uyuyamıyorum. Hayatım mahvoldu, çok daha kiloluyken bile çok daha mutlu bi insandım ben. Şu an aynaya bakmıyorum bile mümkün mertebe. Lavaboda ellerimi yıkarken asla kafamı kaldırmamaya çalışıyorum. Bir erkeğin laflarının beni bu hale getirebileceğini hiç düşünmezdim ama 1 yıl boyunca sistematik olarak eleştirildim, beğenilmedim. Bir daha asla aynaya baktığımda kendimi beğenemeyecek olmak beni şimdiden yordu.
Bir kere o yazdıgınız b.k nedir
Siz şunu kabul edin önce salagın birine gönül verdim yetmedi adam yerine koydum yetmedi laflarını agzından çıkıyor sandım diye aynaya baka baka kendinize itiraf edin.
Ayrıldıgı nişanlısı kadın gb kadın sizde öyle
Ama ortada adam gb adam yok.
Aynaya bir bakın Neyiniz eksik
Ruhunuza bakın neyiniz eksik
Tabi ki hiç birii
 
Canim bence once kendinden ozurdile. Tum organlarindan, kasindan, gozunden. Normalde selam dahi vermeye tenezzul etmemen gereken bir beyinsizden oturu kendini degersiz gordugun icin.
Guzelsindir, degilsindir, bak bunlar coook goreceli bir konu.
Tamam guzelligi simetri ile, saglikli gorunus ile tanimlayabiliriz.
Ama birinden etkilenmek, onu cok guzel bulmak gercekten sadece simetriye, suna buna bakmiyor.
Yani illa duymussundur, balik etli diye tabir edilen,fazla kilosu olan kadinlari begenen erkekleri.
Minyon kadinlari begenen erkekleri.
Ya da tam tersi, uzun bacakli ince kadinlari.
Sarisini, esmeri, iri memelisini, kim kardashian popolusunu.
Yasca buyuk kadinlari begenenleri.
Simdi sen hayatina aldigin erkegin begenisine gore kendini elestirip, degistirmeye calisirsan sende ozguven namina hicbirsey kalmaz. Ve senin bu ozguvensizliginide erkekler cok guzel kullanir.

boyun cok mu kisa bilemiyorum ama 48 kilo bana cok az bir kilo gibi geldi. Ama belki boyunla uyumludur tabi bilemiyorum. 10 kiloyu ac kalarak verdigini tahmin ediyorum, zaten sirf zayif gorunmek icin kisa surede bu kiloyu vermen vucudunu deforme eder, hatlarinida kaybettirir. Guzel olmayi zayif olmakla iskillendiren erkek arkadasin miydi senmiydin orayi tam anlayamadim ama bence hic alakasi yok..

Sen kendinin en alimli, en guzel hali olmayi hedefleyebilirsin bu cok normal, ama bunu hayatina giren erkegin seni begenmemesiyle yapmaya calisman :/ ozguven bir kadinin en az guzelligi kadar guclu bir etkileyicilik sebebidir, Boyle erkeklerin karsisinda citkirildim bir psikolojiyle davranmak guzelliginede hayli golge dusurur.

Birde ben guzelligime cok guvenirdim yazmissin, orada da seni hatali buldum. Guven tabi ama once kadinligina ve karakter ozelliklerine guven.Bunlari guclendir, sonra guzelliginle alakali elestiri alinca gulup gecebilesin.

Boyle erkeklerlede muhattap olma bir daha lutfen. O begendigi tipte kadinlarla olsun, alttan altan verdigi mesajlar falan cok itici. Birde o kadinda ne buldun diye bir soruyu hic bir erkege sormamani tavsiye ederim, o kadinla kendini kiyasladigini anliyorlar ve Buda guvenli bir durus icin buyuk bir darbe.
 
Kendileri bok gibi olduğu ve mutlaka ezik, yetersiz bir yönleri olduğunu bildikleri için, yanındaki kadını böyle aşağılayıp o kadına "Bana bu adamdan başkası bakmaz, ben çirkinim zaten" dedirtip sizi psikolojik şiddetle kendilerine bağlamak için yapıyorlar.
Kesinlikle çok doğru bir tespit! :KK52:

Eski sevgilinin sözlerinin değerini düşürmesine izin verme. Kendini güzel hissettirecek rutinlerine geri dön. Saçlarına fön çektir. Maske yap. Spor yap.

Benimde başımda vardı bir adet buna benzer biri. Yıllarca bana çok zayıfsınsın çok zayıfsın çok kötü gözüküyorsun derdi. Ben ayrıldıktan sonra beni çok daha zayıf ve kusura bakmasın kimse ama gerçekten çirkin bir kızla aldattığını öğrendim. Yani sorun sende değil onların zihniyetinde.
Kendimi iyileştirdikten sonra istediğim gibi kilo aldım. Zaten güzeldim çok daha güzel oldum. Şimdi kimsenin onayına ihtiyacım olmasa da her seferinde beni ne kadar beğendiğini ve etkilendiğini söyler.
Demem o ki sende çok güzelsindir ve kendinle barış. Geçsin güzelsin hayatını yaşa. Kötü kalpli insanlara prim verme. :21:
 
Trauma ciddi manada istersen dünyanın en çirkin kadını ol, bir adam seni seviyorsa seni dünyanın en güzel kadını gibi hissettirir. Hadi seviyordu diyelim, bir iltifattan aciz miydi? Ne kadınlar görüyorum prenses gibi hissettirilen. Çirkinliği falan çıkar at kafandan, adam seni güzel hissettirecek hiçbir şey yapmamış ki çünkü işine böyle gelmiş. Seni komplekse sokarak elinde tutmak istemiş arkadaşların da bahsettiği gibi. O gart horoza takıp da kendini beğenmemezlik etme sakın.Kim o ya güzellikte yetkili mercii mi? Keşke sen de onu yaşlı hissettirseymissin de yapmamissin işte
Şimdi kendinden özür dileyip yoluna ve eski bakımına devam ediyorsun. Bu da sana tecrübe olsun seni prenses gibi hissettirmeyen ayılarla birlikte olma. Hele romantiklikten içi geçmiş emekli modunda dayılarla hiç olma
 
Evett ben seni anlıyorum.
23 yaşlarımda falandım ilk erkek arkadaşım olan kişi benim fiziğimi eleştirmişti.çok kilo alıp verdim ergenlikten kalma belimde çatlaklar oluşmuştu.onları görmüş heralde.bir gün bana eski sevgilisi yaşıda vardı kadının o yaşına rağmen senden daha iyiydi vücudu gibi birşey dedi bana direk demedi ama ben konuşturdum kendi yöntemlerimle.ben şok oldum.
Yani ufak tefek kusurlarım var ama o kadın hem bendem yaşça büyük 10 yaş kadar falan hemde hiç güzel değildi yüzü falan.herkes şaşırdı zaten.gitti onla evlendi falan.şimdi gülüyorum kendime.neleri kafama takmışım .arada bakıyorum sosyal medyadan taş vücutlu kilo almış şişmiş benimkide iyice çökmüş
Ben kendime bakan kilosunu koruyan spor yapan bakımlı bir kadın oldum.çok şükür .insanların ağzına laf vermicen.umursamayacaksın kendine daha iyi bakıcaksın.bırak beğenmesin beğenen de olucak.
 
Seni çok iyi anliyorum. İnsanın sevdiği kadinin özgüvenini yükseltmesi gerekirken tam tersine özgüvenini yerlere sermesi gerçekten çok acı. Senin ilacın sanırım seni gerçekten hak eden ve sendeki güzelliklerin farkına varacak birinin karşına çıkması. Ayrıca psikolojik yardım almanı da tavsiye ederim.
 
Canim bence once kendinden ozurdile. Tum organlarindan, kasindan, gozunden. Normalde selam dahi vermeye tenezzul etmemen gereken bir beyinsizden oturu kendini degersiz gordugun icin.
Guzelsindir, degilsindir, bak bunlar coook goreceli bir konu.
Tamam guzelligi simetri ile, saglikli gorunus ile tanimlayabiliriz.
Ama birinden etkilenmek, onu cok guzel bulmak gercekten sadece simetriye, suna buna bakmiyor.
Yani illa duymussundur, balik etli diye tabir edilen,fazla kilosu olan kadinlari begenen erkekleri.
Minyon kadinlari begenen erkekleri.
Ya da tam tersi, uzun bacakli ince kadinlari.
Sarisini, esmeri, iri memelisini, kim kardashian popolusunu.
Yasca buyuk kadinlari begenenleri.
Simdi sen hayatina aldigin erkegin begenisine gore kendini elestirip, degistirmeye calisirsan sende ozguven namina hicbirsey kalmaz. Ve senin bu ozguvensizliginide erkekler cok guzel kullanir.

boyun cok mu kisa bilemiyorum ama 48 kilo bana cok az bir kilo gibi geldi. Ama belki boyunla uyumludur tabi bilemiyorum. 10 kiloyu ac kalarak verdigini tahmin ediyorum, zaten sirf zayif gorunmek icin kisa surede bu kiloyu vermen vucudunu deforme eder, hatlarinida kaybettirir. Guzel olmayi zayif olmakla iskillendiren erkek arkadasin miydi senmiydin orayi tam anlayamadim ama bence hic alakasi yok..

Sen kendinin en alimli, en guzel hali olmayi hedefleyebilirsin bu cok normal, ama bunu hayatina giren erkegin seni begenmemesiyle yapmaya calisman :/ ozguven bir kadinin en az guzelligi kadar guclu bir etkileyicilik sebebidir, Boyle erkeklerin karsisinda citkirildim bir psikolojiyle davranmak guzelliginede hayli golge dusurur.

Birde ben guzelligime cok guvenirdim yazmissin, orada da seni hatali buldum. Guven tabi ama once kadinligina ve karakter ozelliklerine guven.Bunlari guclendir, sonra guzelliginle alakali elestiri alinca gulup gecebilesin.

Boyle erkeklerlede muhattap olma bir daha lutfen. O begendigi tipte kadinlarla olsun, alttan altan verdigi mesajlar falan cok itici. Birde o kadinda ne buldun diye bir soruyu hic bir erkege sormamani tavsiye ederim, o kadinla kendini kiyasladigini anliyorlar ve Buda guvenli bir durus icin buyuk bir darbe.
Çok haklısınız. Onun bi kadında hoşlandığı özelliklere sahip olmamak tek başına benim canımı bu kadar sıkmazdı muhtemelen. Ama 1 yıl boyunca sistematik biçimde eleştirilmek beni mahvetti. Öyle ki gülerken suratıma bakıp bi anda sen erken yaşlancan diyodu ne alaka diyodum şu göz çevrendeki kırışıklıklara bak diyodu. Onun sayesinde olmayan kırışıklarımı da bir güzel kafaya taktım.
Bu arada kiloyu sporla ve diyetle verdim. Ama neyle verirsem vereyim güzel olmayacaktı gibi geliyor bana sanki. Şu an zaten 48 kilo değilim 52ye çıktım herkes böyle daha iyi olduğunu 48 kiloyken iskelet gibi olduğumu söylüyor. Ama erkek arkadaşıma sorsanız ideal kilom 45(gerçekten).
 
Trauma ciddi manada istersen dünyanın en çirkin kadını ol, bir adam seni seviyorsa seni dünyanın en güzel kadını gibi hissettirir. Hadi seviyordu diyelim, bir iltifattan aciz miydi? Ne kadınlar görüyorum prenses gibi hissettirilen. Çirkinliği falan çıkar at kafandan, adam seni güzel hissettirecek hiçbir şey yapmamış ki çünkü işine böyle gelmiş. Seni komplekse sokarak elinde tutmak istemiş arkadaşların da bahsettiği gibi. O gart horoza takıp da kendini beğenmemezlik etme sakın.Kim o ya güzellikte yetkili mercii mi? Keşke sen de onu yaşlı hissettirseymissin de yapmamissin işte
Şimdi kendinden özür dileyip yoluna ve eski bakımına devam ediyorsun. Bu da sana tecrübe olsun seni prenses gibi hissettirmeyen ayılarla birlikte olma. Hele romantiklikten içi geçmiş emekli modunda dayılarla hiç olma
Bilmiyorum lonely kendimi bu moddan çıkarmak bana hiç kolay gelmiyor. Sadece görmezden geliyorum bu durumu belki zamanla geçer diye
 
Seni çok iyi anliyorum. İnsanın sevdiği kadinin özgüvenini yükseltmesi gerekirken tam tersine özgüvenini yerlere sermesi gerçekten çok acı. Senin ilacın sanırım seni gerçekten hak eden ve sendeki güzelliklerin farkına varacak birinin karşına çıkması. Ayrıca psikolojik yardım almanı da tavsiye ederim.
Zaten antidepresan kullanıyorum halihazırda ama psikolog seanslarımı bıraktım maddi durumum yüzünden
 
Oncelikle yasini almis kadinlarda gercekten cekici olabiliyor.
Kendini bence o kizla hala icten ice kiyasliyorsun, bunu birakmalisin once.
Eski sevgilinin guzellik anlayisina uymaman seni cirkin yapmiyor ki, ne alaka..
Kimi insan seksi guzeldir kimi insan duru guzel kimisi de poncik guzellerden.

Depresyondasin buyuk ihtimal.
Eski konularina goz attim, hatta adam gelse barissam dusuncesine girmissin.
Gelip gonlunu almadigi icin bu ofkeni kendine donduruyorsun bence, yapma bunu.
Ablan yasindayim,tavsiye olarak al.
Elin adami icin kendini hirpalama.
Olabiliyor tabi oluyorlar da buna lafım yok. Ama ben kadını ilk gördüğümde gerçekten çok çirkin olduğunu düşünmüştüm. Sonra bi baktım benim çok çirkin dediğim kadından daha çirkin bulunuyorum hem de sevgilim tarafından
 
Iyi olmuş o adamdan kurtuldugun. Ben 21 yaşında iken bir adamla görüşmüştüm. Bana yaşlı duruyorsun demişti. 21de de nasıl yaşlı duruluyorsa. Bazen erkekler kadınları elinde tutmak için özgüvenlerini kırıyorlar. Kadın da diyor ki baskası beni begenmez ben bunu elimde tutayım. Hiç gelme bu oyunlara. Çok çok guzelsindir eminim. Git saçını değiştir birkaç elbise al. Ve aynaya bak kendini ne kadar beğendiğini soyle her gün. Kesinlikle çok daha iyilerine layıksın.
Bana da güldüğüm zaman suratıma bakıp sen erken yaşlancan diyodu..
 
Back
X