• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynaya bakarken iğreniyorum

Tipi olmamak diye bir tabir var mesela ben kaslı erkekleri hiç sevmem. Zapzayıf incecik ve bebek yüzlü erkeklerden hoşlanıyorum. Aşık olduğum erkekleri arkadaşlarım görünce bunun nesini beğendin derler hep. Genel olarak sakallı kalıplı erkekler beğenilir toplumda. E şimdi ben zayıf ve sakalsız erkeklerden hoşlanıyorum diye kaslılar çirkin mi oldu? Tabii ki hayır. Eski sevgiliniz büyük bi eşekmiş ama kendini yetersiz hissettiği için sizi aşağılamış olma ihtimali de var.

Sevgili B Bremenmizikacisi bunu seni avutmak için söylemiyorum İnan
Ama senin eski erkek arkadaşım gibi karşısındaki insanın tipini sürekli eleştiren insanların aslında kendilerini hiç beğenmedikleri ve karşısındaki insanı çok güzel/ yakışıklı buldukları ama bunu kabullenemediklerinden karşısındaki insanı da aşağı çekmek için sürekli olarak tipini eleştirdiklerini düşünürüm
Ki çoğunlukla da gerçekten düşündüğüm gibi çıkar özgüvensiz insanlar daha çok yıkıcı eleştiri yapıyor
Emin'im enin güzelliğinin altında çok ezildi
Bu ezikliği seni ezerek atmaya çalıştı
Aynen öyle ben traumayi gördüm hakkaten güzel kız ki ben öyle herkesi beğenmem mesela. Kızın karşısında nasil ezildiyse ne diyeceğini şaşırmış gepegenç kıza erken yaşanacaksin demiş sihirli küresinden baktı heralde ruh hastası

Yorumunuz o kadar iyi geldi ki çok çok teşekkür ederim. Gerçekten de sanırım yaşadıklarım yüzünden objektifliğimi yitirdiğim için bu ilişkinin baştan dikiş tutmadığını hiç göremedim. Çok teşekkürler

Senin eski sevgilinin nisanlisina olan tavrindan sunu tahmin ettim: empati duygusu asiri gelismis bir insansin (empath dedikleri tur). Bu da seni incinmeye acik hale getiriyor. Ben psikolog degilim ama tahminim hem aileden hem de sevgiliden narsist istismara maruz birakilmis olabilirsin. Youtube'da narcissistic abuse, npd, no contact gibi kelimleri aratirsan toksik aile veya eski partnerden (genelde her ikisi oluyor) kurtulan ve tek baslarina hayat kuran yetiskinlerin hayatlarini anlattiklari videolar var. Boyle turkce bloglar da var birkac tane. Bence goz at. Belki yalniz olmadigini veya kendini iyi hissetme taktiklerini anlaman acisindan sana yardim edebilir. Emin ol bir sure sonra insanlar cpk guzel iliskiler cok mutlu hayatlar kuruyor.

Son düzenleme:
üst üste konu açmaya başladım yine. Çünkü bir karın ağrım var. Şimdiye kadar ne arkadaşlarım arasında ne de bu mecrada bunu hiç dile getirmedim, Kendime bile söylemedim. Yokmuş gibi davranırsam yok olur diye düşündüm ama olmuyor.

Burada erkek arkadaşımdan ayrılma nedenimi onun kaba tavırları olarak size söyledim. Tabi ki kaba tavırları da var evet ama asıl neden bu değildi. Asıl neden erkek arkadaşımın beni güzel bulmamasıydı.

Onla tanıştığımızda 58 kilo kadardım ve ailem tarafından tabiri caizse terk edilmiştim, bok gibiydim, müşkül vaziyetteydim resmen. İlk başlarda ufak ufak eleştirmeye başladı şaka yollu. Sonra ciddi ciddi herr gün ama her gün belki defalarca “şaka” adı altında dış görünüşümü aşağıladı. Kurduğu cümleleri kuramayacağım çünkü yemin ederim elim gitmiyor.

Ben de bunun üzerine spora başladım ve 48 kiloya düştüm. O dönem sanki erkek arkadaşım bana iyilik etmiş gibi düşünüyordum. Gerçekten büyük salaklık. Ama hala beni beğendiğine dair hiçbir emare yoktu. Artık zaten zayıfım ee hala neyi beğenmiyor bu diye düşünüyordum zira benim onun “tipi” olmadığım hiç aklıma gelmemişti. Çünkü ben bu yaşıma kadar hep beğenilen bi insan oldum nitekim kendim de yüzümü saçlarımı gözlerimi vs beğenirdim, karşı cins de sürekli beğenirdi ve beni dış görünüş açısından eleştiren ilk erkek malesef eski erkek arkadaşım oldu. Ama bi kere sarhoş olunca benim için beautiful da benim tipim değil de işte neye niyet neye kısmet dedi. O kadar salağım ki bu cümleyi hiç duymamış gibi yaptım şaka yaptığını farz ettim.

Ayrıca belirtmem gerekiyor ki bana hiçbir zaman, hiççççbir zaman güzelsin demedi, asla ama asla. Neyse bir gün konu eski nişanlısından açıldı ne bulmuştun mesela o kadında dedim(bunu küçümsemek için sormadım bu arada kadının fiziği yaşına rağmen çok düzgün yani vücudu daha kum saati formunda, ki bunu da takıntı haline getirdiğim son derece açık) kadın gibi kadındı yani çok çekiciydi benim için dedi bana ve bunu derken gözleri parladı resmen adamın.

İşte böyle böyle en sonunda benim jetonum düştü ve bu adamın beni beğenmediğini çok şükür idrak ettim. Bunu kendisiyle de paylaştım ve bana dedi ki saçmalama seni beğenmesem neden koluma takıp her yere götüreyim ailemle tanıştırayım. Tabi bu bana hiç makul bir açıklama gibi gelmedi ve ben de ayrıldım.

Ayrıldım iyi güzel hoş da benim aynaya bakarken midem bulanıyor artık, kendimi güzel bulmuyorum. Makyaj yapmak içimden gelmiyor çünkü yapsam bile bi boka benzeyeceğime inanmıyorum. Eskiden makyaj yapmazdım çünkü makyajsız da güzel olduğuma inanırdım. Ne zaman bir kıyafet denesem asla ama asla beğenmiyorum. Kabinden çıkıyorum arkadaşlarım bayılıyorlar kıyafetime ben kendime sen kimsin ki bunu giyeceksin diyorum. Veya bir arkadaşımın arkadaşı bir yerden fotoğrafımı beğenip bunu bana iletiyor ben diyorum ki yazık çocuk hayal kırıklığına uğrayacak.

Ve bunlara engel olamıyorum. Biri bana güzelsin dediğinde yalan söylediğine inancım %100 çünkü ben de yapıyorum bunu. Yani bir saç çok kötüyse bile zaten kötü olan bir şeyi daha da kötüleştirmeye gerek yok diyip “canım saçların çok güzel olmuş” diyorum o insana. O yüzden insanların da sırf beni avutmak için bana şu güzel olmuş bu güzel olmuş dediğini düşünüyorum.

Sabah 6da uyanmam gerek sınavım var ama ben bunları düşünmekten uyuyamıyorum. Hayatım mahvoldu, çok daha kiloluyken bile çok daha mutlu bi insandım ben. Şu an aynaya bakmıyorum bile mümkün mertebe. Lavaboda ellerimi yıkarken asla kafamı kaldırmamaya çalışıyorum. Bir erkeğin laflarının beni bu hale getirebileceğini hiç düşünmezdim ama 1 yıl boyunca sistematik olarak eleştirildim, beğenilmedim. Bir daha asla aynaya baktığımda kendimi beğenemeyecek olmak beni şimdiden yordu.
Tipik kendini sizden aşağıda görüp uzerinizde baski kurup sizi psikolojikmen cokertmeye çalışan erkek tipi...
Kendini size yakistiramasaydi yaninizda durmaz sizden önce o ayrilmak isterdi emin olun... Bence aynaya sürekli bakin ve Allahim beni ne kadar güzel yaratmissin diye sükredin... İnsanlar degil kendinizi siz motive edeceksiniz ki hayata tutunup ayakta durabilesiniz... Daha bakımlı olun kendinizden emin adimlarla ilerleyin bırakın pismanligi o yaşasın siz değil...:KK69:

B Bremenmizikacisi gerçekleri anlamana sevindim canım :) Kendini sevdiğinde zaten bir daha bu tarz adamları hayatına çekmeyeceksin (benzer enerjiler birbirini çeker bilirsin).

Ben de senin yaşadıklarını yaşadım keşke kk yı bilseydim o zaman inan şanslısın burda çok güzel destek veriyoruz birbirimize hadi geçmiş olsun kuzum silkelen ve kendine gel :)

Açıkçası sizi aşağı çekmek için özellikle yaptığını düşünüyorum.

Çünkü kolay kolay bir erkek çekici bulmadığı bir kadınla vakit geçirmez. 2 ihtimal var:
-Ya sizin ondan daha iyilerini bulabileceğinizi biliyordu ve bu yüzden kendinizi çirkin hissedip ona muhtaç kalmanızı istedi
-Ya da narsist bir kişiliği vardı ve ilişkideki en iyi en güzel olması gerekenin kendisi olduğunu düşünüp sizi de buna inandırmaya çalıştı

Ama her durumda da sitematik bir şekilde kendinizi değersiz hissettirmeye çalışmış ve kısmen de başarılı olmuş.

Buna izin vermemelisiniz. Eminim şuan fırsat verseniz size iltifat etmek için hazır bekleyen pek çok erkek vardır. ;)

Aynen öyle ben traumayi gördüm hakkaten güzel kız ki ben öyle herkesi beğenmem mesela. Kızın karşısında nasil ezildiyse ne diyeceğini şaşırmış gepegenç kıza erken yaşanacaksin demiş sihirli küresinden baktı heralde ruh hastası
Nereden biliyormuş çok bilmiş beyefendi :sopa:

Adam ezik belli yani...kimse kimseyi durup dururken görselliği ile incitmez karşıdakini
Var bir kompleksi...inan seni guzel bulmasa dakka durmazdı yanında...erkek milletinden bahsediyoruz neticede...

Ama sen ne yazik ki kendinle olan bağını zedeledin ve bunu tamir etmek yillarini alabilir...bence mutlaka yardim al bu konuda,oylece birakma

Back
X