benim de düğünüm mayısta olacak aynı sizin durumunuzdayım memleketimde kına düğün tek seferde olcak ama ben bindallı olayını pek sevmediğim için giymeyi düşünmüyorum beyaz başörtünün üzerine kırmızı duvak pek şık durmaz sanki..kimse bu duruma düşmemiş heralde ne güzel :)
benim de düğünüm mayısta olacak aynı sizin durumunuzdayım memleketimde kına düğün tek seferde olcak ama ben bindallı olayını pek sevmediğim için giymeyi düşünmüyorum beyaz başörtünün üzerine kırmızı duvak pek şık durmaz sanki..
peki nasıl yapmayı planlıyorsun?
gelinlikle kına yakılırmıki :))
kızlar aradım taradım hiç bi yerde konuya rastlamadım benim gibi iki yerde gelinlik giyecek olan kapalı gelinlerin kendi memleketlerindeki kına düğünü nasıl oldu
benim aynı akşam kına düğün olacak ilk başta gelinlik giyip kına yakılacagı zaman üstümü değiştiricem bindallı tarzı yada kaftan giyicem peki başım nasıl olacak beyazmı kalacak duvağım falan ??
kuaförüme sordum duvagını kırmızı takarsın sadece dedi başın beyaz kalır dedi ben size takmayı öğretirim dedi mantıklımı sizce nasıl olmalı??
birde daha sonradan düğün bitiminde çekilecek olan fotograflar için tekrardan gelinliğimi giymelimiyim ?
nişanlımın kuzeni evli onlar kına düğün aynı gece yapmışlar ertesi günde nikah. Gelinle damat normal şekilde içeri girmişler gelinlik damatlıkla sonra kına yakılıcağı zaman erkekleri çıkartmışlar. Kız kına kıyafetini giymiş kına yakılmış. Sende kına kıyafetini beyazlı kırmızılı alırsın o zaman sorun olmaz bide kuaförün dediği gibi beyaz duvağı çıkartıp kırmızıyı takarsın daha sonra gelinliği tekrar giymek istersen giyersin bazı yerlerde kına da çeşit çeşit kıyafet değiştiriyolar sende de önce gelinlik sonra kına kıyafeti sonra yine gelinlik olabilir ama istemezsende tekrar gelinliği giymek zorunda değilsin ama bi de şu var ellerin kınalıyken gelinliğe kına bulaşabilir diğer düğünde giymen zorlaşır bu sefer
ayy aynı korkular içersindeyim.. kınalığımı beyaz almayı düşünüyorum son çare öbür türlü nasıl olcakki.. :s ne biçim durur kırmızı kıyafete beyaz eşarp... kırmızı başa beyaz gelinlik.. cıks içime sinmez benim ya hepsi beyaz ya hepsi kırmızı..
ben kınalıgımı renklı istiyorum canım kırmızı veya baska bi renk facede bi sayfa var harika kaftanlar var bursaya gittigimde mutlaka orayada ugrıcam beyaz gelinlik giycez zaten bide bindallımızda beyaz olmasın bencebaşımıza acilen bi çözüm bulmalıyız
vallahi şimdiki kınalıklar renk renk desen desen insanın içi gidiyor ama millet yapıyor kadınlar arası açıveriyor kafayı bizim öyle bi şansımız yokki.. ben bide öyle arkadan baş yaptırmayıda sevmem illa önden iğnelicek başka türlü hayatta olmaz yakışmıyor hani arkadan çıkartıp şipşak başka bişi yapayım desem oda olmaz sımsıkı dikiyorlar önden çöz tak saatleri alır.. portatif hazır eşarplar yokmudurki ya.. :26:
bişeyler bulursak birbiriimize haber edelim canım oldumu ben facede bi kaç safa gördüm baş için çok güzel aksesuarlar vardı olmazsa orayla konusurum sanada soylerım
tamam sevinirim vallahi.. bi ara gidip bindallı modellerine bakıcam eğer beyazlı kırmızılı güzel bişi bulursam öyle tercih edicem en son napayım...
kızlar aradım taradım hiç bi yerde konuya rastlamadım benim gibi iki yerde gelinlik giyecek olan kapalı gelinlerin kendi memleketlerindeki kına düğünü nasıl oldu
benim aynı akşam kına düğün olacak ilk başta gelinlik giyip kına yakılacagı zaman üstümü değiştiricem bindallı tarzı yada kaftan giyicem peki başım nasıl olacak beyazmı kalacak duvağım falan ??
kuaförüme sordum duvagını kırmızı takarsın sadece dedi başın beyaz kalır dedi ben size takmayı öğretirim dedi mantıklımı sizce nasıl olmalı??
birde daha sonradan düğün bitiminde çekilecek olan fotograflar için tekrardan gelinliğimi giymelimiyim ?
benim de düğünüm mayısta olacak aynı sizin durumunuzdayım memleketimde kına düğün tek seferde olcak ama ben bindallı olayını pek sevmediğim için giymeyi düşünmüyorum beyaz başörtünün üzerine kırmızı duvak pek şık durmaz sanki..
ayy aynı korkular içersindeyim.. kınalığımı beyaz almayı düşünüyorum son çare öbür türlü nasıl olcakki.. :s ne biçim durur kırmızı kıyafete beyaz eşarp... kırmızı başa beyaz gelinlik.. cıks içime sinmez benim ya hepsi beyaz ya hepsi kırmızı..
canım sendemi gelinlikten sonra bindallı giyiceksin?
Canlarım bir fikrim var benim. Gelin başınızı güzelce yaptırın kuaförde. Onla fotoğraf falan çekiliyor zaten yeterince. Sonra bozuverin o gelin başını, bindallıyla ipek şal falan örtebilirsiniz. Bir de benim tesettürlü gelin başları pek tarzım değildir, kendim de çok çok sade bir şey yaptırmayı düşünüyorum ama siz belki seviyorsunuzdur diye söylüyorum. Hazır gelin başları oluyor. Geçiriveriyorsun bonenin üzerine. Onlardan alsanız olmaz mı kına kıyafetinizin üzerine de?
evet öyle yapmayı düşünüyorum canım ya ben fotoğraf çekiminide kına günü halletmek istiyorum nikahım öğlen olcak çünkü yetiştiremem hem rahat rahat çektiririz acele etmeden diye düşünüyorum akşamda önce gelinlik sonra kına yakılacağında bindallı giymek niyetim.. olmassa hani fesler oluyoya kınalıklarda böyle süslü püslü allı pullu saçımı gizleyecek bi tane alırım saçımı arkadan sıkıca ördürtür o fesi geçiriveririm olmaz mı ki..
neden olmasın buda güzel bi fikir.. ama fes daha çok aklıma yattı şuan..
Evet canım o da olabilir. Ama fes öyle bomboş olmuyor demi? Yani altına düz bir başörtü oluyor, onun üzerine oluyor. Birinde görmüştüm ben öyle, çok da tatlı olmuştu. Kim olduğunu hatırlarsam foto gösterebilirim sana.
evet kuzum aynen öyle.. böyle çok görkemli bişi ayarlarız arkadanda uçuş uçuş kırmızı tüller sarkar falan öyle bişey hayalimdeki... güzel olur güzel.. ayy bulda at bakayım merak ettim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?