Ekim gibi aşılama yaparsanız üniversite okumanız realistik olursak biraz zora girebilir. Ha yapan vardır ama zor yani. Eğer para sizin için çok öncelikli değil ve çocuk sahibi olmak da istiyorsanız işinizin rahat olması aslında çok avantajlı. Herkes memur olmak zorunda değil. Sakin işinizi yaparsanız eve mental enerjiniz sıfırlanmış dönmezsiniz. Ama hemşire olursanız nöbeti var, bulaşıcı hastalığı var, var da var. Ben sizin yerinizde olsam düzenimi bozmazdım, yükseğimi bitirip sonrasına sonra bakardım.Ders çalışırsam çok büyük ihtimalle hemşirelik kazanıırm.
Cevabınız için teşekkür ederim.Motivasyonunuzu kaybetmeniz çok normal çünkü şu anda ne yapmak istediğiniz tam olarak belli değil ve her şeyi aynı anda yapmaya çalışıyorsunuz.
Akademik kariyer düşünüyorsanız ve çalışacağınız alan niş bir alansa ve dolayısıyla mevcut kaynaklar İngilizce ise, siz İngilizce bilmiyorsanız, bir kaynağı incelemeniz dahi bir gününüzü alıyorsa bu zaten sizin hayatınızdan çok fazla zamanı aramanız anlamına gelir. Zaten akademik kariyer için İngilizce bilmeniz gerekir. Ama siz bölüm değiştirmeyi düşünüyorsunuz ve bütün bunların ortasında Bebek planlıyorsunuz.
Ben olsa idim öncelikle İngilizce öğrenip sonra Nil alana dalar ve meslek değiştirmeyi bir kenara bırakırdım. Akademide yerini garantilemeden çocuk fikrini rafa kaldırırdım
Ünide zaten ilk sene genelde tarih, ing vs tüm bölümlerde ortak dersler olunca onlardan muaf olacağım. O nedenle çocuk ile okuyabilirim. Birkaç arkadaşım var o bölümde akademisyen olan. Devam konusunda falan yardım ederler büyük ihtimalle.Ekim gibi aşılama yaparsanız üniversite okumanız realistik olursak biraz zora girebilir. Ha yapan vardır ama zor yani. Eğer para sizin için çok öncelikli değil ve çocuk sahibi olmak da istiyorsanız işinizin rahat olması aslında çok avantajlı. Herkes memur olmak zorunda değil. Sakin işinizi yaparsanız eve mental enerjiniz sıfırlanmış dönmezsiniz. Ama hemşire olursanız nöbeti var, bulaşıcı hastalığı var, var da var. Ben sizin yerinizde olsam düzenimi bozmazdım, yükseğimi bitirip sonrasına sonra bakardım.
Kusura bakmayın da ülkenin özeti gibi bir yorum... Hakkınızda hayırlısı olsun.Devam konusunda falan yardım ederler büyük ihtimalle.
Birkaç arkadaşım var o bölümde akademisyen olan. Devam konusunda falan yardım ederler büyük ihtimalle.
Gözunuzu seveyim tıbbı sekreter olun okunup atanın hem daha fazla alırsınız hemde hemşirelik rezilliktir cekmezsınızMerhaba Arkadaşlar.
Şu sıralar bayaaa dertliyim. Aslında son 1 yıldır dertliyim.
Ben şuan ki mesleğimde yüksek lisans yapıyorum. Tez konum alanımda çok az çalışma yapılmış yeni bir konu. Bu nedenle türkçe kaynak neredeyse hiç bulamıyorum. İngilizcem de çok iyi değil. O yüzden bir makale okumam tüm günümü alıyor maalesef.
Aynı zamanda tam zamanlı bir işte çalııyorum. İşim rahat aslında ama yine de iş saonuçta. Zamanımı alıyor ve burada ders çalışacak motivasyon bulamıyorum.
Birde maddi nedenlerden dolayı meslek değiştirmek istiyorum. Mesleğimde piyasada az paralara çalışılıyor ve devlete ataması yok neredeyse. en düşük 93le doğu illeri alıyor. Yaşadığım şehire atanmak için kpss den 97 falan almam lazım.
Akademik olarak ilerlemek istiyorum ama aynı şekilde onda da kadro açılmıyor. Açılsa da torpilsiz girmek çok zor.
Son bir senedir de eşimle çocuk istiyoruz. Büyük ihtimalle ekim ayı gibi aşılama yapacağım.
Ne yapmam lazım? İşi bırakıp hem tezimi yazıp hem de üniverisite sınavına hazırlanmak istiyorum. Ama maddi olarak zorlanmakta istemiyorum. Sağlık sektörüne geçmek istiyorum. Ders çalışırsam çok büyük ihtimalle hemşirelik kazanıırm. İlerde hem atanması hem çalışması daha iyi olur diye düşünüyorum. Hem de bana daha uygun seveceğim bir meslek.
Eşim yl yapmamı istemiyor. Ne yapıcan zaten akademisyen zor olursun boşu boşuna kendini strese sokuyorsun diyor. Ders çalışmama ya da tezimi yazmama birşey demiyor ama fikir sorduğumda ya da bu konudaki derdimi anlattığımda beni motive etmiyor. 2 tane proje yazdım tübitak a tasarruf tedbiri nedeniyle ikiside reddedildi. Proje yazarken de sağolsun eşim istediğimde yardım etti. Bazı makalelerin falan çevirisini o yaptı.
Motivasyonumu kaybettim.
Yazılım müh okudum. İlk birkaç yıl okula bile uğramadığımdan kaldım. 4 kere diferansiyel denklem aldım. Artık 4. alışımda lisedeki sıra arkadaşım matematik okuyup benim okuduğum üniye ar. gör gelmişti. Ve o dersin asistanıydı. Kaç kere vizemi, quizimi okudu 1 puan bana torpil geçmedi. Büte kaldım, en son artık bütte DD ile geçtim. Şimdi konu sahibi diyor ki arkadaşım var devam sorunum olmaz. Hak mı? (Kaldı ki denklemin yaptığım işle gram alakası yok, ama hemşirelik öyle değil.)Yukarda yazdiklairmi geri aliyorum konu sahibesi, bence sen de arkadslarin da akadmeidne uzak durun, yalan dolan, kayirma ustune calissan ne calismasan ne, derse gelenlerin hakkina gecerken hic utanmayacak misin? Yazik egrcekten ulkede ne hak ne hukuk ne haram helal kavrami kalmis hepinize yaziklar olsun
Aah olabilsem. Lisans mezunu olunca önlisanstan atanamıyorsunuz maalesefGözunuzu seveyim tıbbı sekreter olun okunup atanın hem daha fazla alırsınız hemde hemşirelik rezilliktir cekmezsınız
Yazılım müh okudum. İlk birkaç yıl okula bile uğramadığımdan kaldım. 4 kere diferansiyel denklem aldım. Artık 4. alışımda lisedeki sıra arkadaşım matematik okuyup benim okuduğum üniye ar. gör gelmişti. Ve o dersin asistanıydı. Kaç kere vizemi, quizimi okudu 1 puan bana torpil geçmedi. Büte kaldım, en son artık bütte DD ile geçtim. Şimdi konu sahibi diyor ki arkadaşım var devam sorunum olmaz. Hak mı? (Kaldı ki denklemin yaptığım işle gram alakası yok, ama hemşirelik öyle değil.)
Yukarda yazdiklairmi geri aliyorum konu sahibesi, bence sen de arkadslarin da akadmeidne uzak durun, yalan dolan, kayirma ustune calissan ne calismasan ne, derse gelenlerin hakkina gecerken hic utanmayacak misin? Yazik gercekten ulkede ne hak ne hukuk ne haram helal kavrami kalmis hepinize yaziklar olsun
Haklısınız ingilizcemi biraz daha akademik alanda geliştirmem gerek.bebisim akademide calismak istiyorsan Ingilizce sart. Onumuzda koskoca bir dunya var, alaninda okumak istiyorsan Ingilizce okuman sart, yoksa geri dusersin. Idareten Google translate kullanabilirsin, maakaleyi verirsen hepsini cevirir veya ChatGPT ailesi kullanabilirsin. Yalniz akademiden hemsirelige nerden atladin, arada hicbir alaka olmayan 2 meslek var onundeAkademi istiyorsan dilini gelistir, alanin ozel sektore aciksa ozel sektorden is bak. bence emegini cope atma. Akademik tezi cope atip hemsire olayim gibi bir sey ilk kez duyuyorum ama sasirmadim ulke sartlari malum
Tez sürecide zorladı birde üzerine proje yazdım kabul edilmemesi tüm motivayonumu düşürdü maalesefTez süreci seni zorlamış gibi anladım. Sağlam psikoloji isteyen bir süreç.
Benim İngilizcem çok iyi olduğu halde çalışma yaparken birçok kaynak taramam gerekiyor, kolay bir iş değil.
Şanslısın yapay zeka var artık ben tez yazarken yoktu
Ben tez yazarken hayat durmuştu.Tez sürecide zorladı birde üzerine proje yazdım kabul edilmemesi tüm motivayonumu düşürdü maalesef
inşaat mühendisi - malzeme ve yapı alanında yapıyorum. yeni bir malzeme ve üretim tekniği üzerinde çalışında hiç kaynak bulamıyorum maalesefBen tez yazarken hayat durmuştu.
Bir arkadaşım derdi ki tez insanın başına gelebilecek en kötü şeydir
Alanın ne?
ekstra puan istemiyorum zaten. ben istemem istesem bile onlarda vermez. Okuduğum bölümde çoğu kişi çalışıyordu ve çoğu hoca devamsızlığı sorun etmiyordu. Hocasına göre devamsızlık konusu değişiyor. Sorun etmeyen hocanın dersine gidip gitmemek herkesin kendi tercihi. Eğer dersi ders dinlemeden de geçebileceksem neden derse gidiyim de? Bu şekilde geçecek olan da derse gelmesin isterse. Kimseden ders notuda istemem puan da istemem geçebiliyorsam geçerim. geçemezsem kalırım tekrar çalışırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?