AYNI ANDA BİRDEN FAZLA YERE YETİŞMEK

Bu yorumunuzu cocuktan sonra guncellemek isteyebilirsiniz. Keske cocuk buyutmek o kadar kolay olsaydi.

Aynen mesajda demişim zaten arkadaşlarım beni geçirir okula gitmeden hepsinden AA alırım diye. Haklısınız.

Yani kizacaksiniz ama Ingilizceniz yetersiz, yabanci kaynak okumakta zorlaniyorsunuz. Bu durumda akademik kariyer dusunmeniz utopik kusura bakmayin. Boyle nereye kadar ilerleyebilirsiniz. Her seyden once kendinizin buyuk eksiklik hissetmesi lazim.

Yani kizacaksiniz ama Ingilizceniz yetersiz, yabanci kaynak okumakta zorlaniyorsunuz. Bu durumda akademik kariyer dusunmeniz utopik kusura bakmayin. Boyle nereye kadar ilerleyebilirsiniz. Her seyden once kendinizin buyuk eksiklik hissetmesi lazim.
ee hissediyorum zaten. O yüzden konu açtım fikir almak için. İngilizcem akademik anlamda yetersiz. Onu da makale okuyarak geliştirmeye çalışıyorum. başka ne yapabilirim geliştirmek için?
Niye kızıyım canım ben burda farklı fikirlek almak için konu açtım

Kusura bakmayın da ülkenin özeti gibi bir yorum... Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ay sanki hiç üniversiteye gitmemiş gibisiniz. Hoca daha ilk dersten söyle 'devam konusunda sıkıntı yapmam isteyen gelsin isteyen gelmesin dersin huzurunu bozacaklar gelmesin' vs diye. Hocalar sıkıntı yapmıyor siz neden bu kadar sıkıntı yaptınız.

Ben genel olarak kiziyorum sizin gibi insanlara. Madem eksiksiniz onceliginiz o zaman o konuda kendinizi gelistirmek. Bazi konularda kervan yolda duzulmuyor. Yalapsap seyler cikiyor ortaya. Sizin seviyenizde yuksek lisans yapan biri icin artik Ingilizce bir problem olmamali. Problemse zaten su an yuksek lisans yapiyor olmamalisiniz.

Size kiziyorum cunku yuksek ogrenimde ciddi eleme yapilmadigi icin kalite her konuda bu kadar dusuk. Ben yillarin egitimcisiyim. Akademideyim ve egitimde merhamete kesinlikle karsiyim. Bu konuda cok katiyim. Devamsizlik yapip -hem de tum telkinlerime ragmen- yil sonu gelip bana aglayan ogrencilere acimam mesela. Odevini yapay zekaya yaptirana asla acimam. Caba gostermeyene hic uzulmem. Herkes cok akilli. Nasilsa yil sonu hocaya aglarsam gecirir yea kafasinda. Siz yeterliginiz olmadigi halde tasiyamayacaginiz kadar yukun altina girmek istiyorsunuz. Yuksek lisans zor, cocuk dunyanin en zor seyi. Her seyi yalapsap yapacaksaniz, hoca gecirir, cocuga bakacak cok kisi var diye dusunuyorsaniz siz bilirsiniz tabi.

Çocuğa odaklanın ozaman? Neyin peşindesiniz anlayamadım.

Şu an konuyu zaten arkadaşlarınızdan AA istemediğinize, hocaların devamsızlığa okey diyip dememesi boyutuna getirdiniz. İlk yorumunuz çok açıktı. Akademisyen arkadaşlarım yardımcı olur dediniz, şu an tepki geldi çeviriyorsunuz. Benim okuduğum bölümde hiçbir zaman istemeyen gelmesin denmedi. Gelmeyen kalıyordu zaten direk, opsiyonel değildi.

Hemsirelik gibi birebir saglik alaninda calisacaginiz bir bölümü derslere gitmeden mi okumayi planliyorsunuz, ben mi yanlis anliyorum acaba?

yüksek lisansa ales ve yds puanı olmadan almıyorlar zaten. Akadesmisyenseniz bunu bilmeniz gerekiyor. Ales 90 yds 75. bence gayet iyi bir puan. İngilizcem günlük konuşmada iyi zaten çatır çatır konuşurum herkesle. Akademik ingilizceyi de makale okumaktan başka nasıl geliştirebilirim ???? Zaten tezim için makale okuyorum elimden bu kadar geliyor. zamanla hızlanıyorum zaten.

Akademisyenseniz zaten tüm hocaların devam konusunda farklı davrandığını bilirsiniz. Bizim de her ders yoklama alan hocalarımız vardı ama yoklama almayan ve dersi dinlemeyecek olan gelmesin diyen hocalarda vardı. Zaten dersi dinlemeden sınavı geçmenizde alan derslerinde zor oluyor ama seçmeli derslerde slayt okumakla dersi geçiyorsun niye zamanımı öldürüyüm ki hocanın sadece slayt okuduğu derse girerek

Eğer meslek değiştirmek istiyorsanız neden şimdiki bölümünüzde YL yapmak istiyorsunuz orasını anlamadım?

akademisyen arkadaşım devam konusunda yardımcı olur dedim. okuduğunuzu anlamayı geçtim okumuyorsunuz bile heralde.
Benim okuduğum bölümde öyleydi. Yoklama alıp devamı takip edip bırakan hocalar da vardı yoklama almayıp ders dinlemeyecek olan gelmesin diyen de vardı. Bölüm derslerinden zaten ders dinlemeden geçmek çok zor oluyordu seçmelilerde hocanın derste okuduğu slyatı evde okuyup geçerim daha iyi.

Hemsirelik gibi birebir saglik alaninda calisacaginiz bir bölümü derslere gitmeden mi okumayi planliyorsunuz, ben mi yanlis anliyorum acaba?
hayır. zaten hemşirelikte stajlar uygulamalı derslere gitmek zorundayım. ama ordada seçmeli ve bölümle çokta alakası olmayan dersler oluyor. onlarda devam sıkıntı olmazsa gitmeyi düşünmüyorum

Eğer meslek değiştirmek istiyorsanız neden şimdiki bölümünüzde YL yapmak istiyorsunuz orasını anlamadım?
bu değişimi düşünmeden önce kazanmıştım. şuan tez dönemindeyim. bu kadar ilerlememiş olsaydım ilk baştan girmezdim zaten

yükseğini bitirirse olur da ilan (ar gör için) açılırsa da başvuramaz
yok bitirip, doktoraya kaydolup donduracaksa o başka

iyi de siz "hocaları tanıyorum, okula devam istemiyorlar" demediniz
böyle bi şey deseydiniz bildiği bir okul var, o okulu yazacak, orada da okula devamlılığı takmıyorlar diye düşünülebilirdi

ama siz direkt "tanıdık var yardımcı olur" dediniz, genel olarak herkese geçerli olacak (? acaba) şekilde yoklama alınması ya da alınmaması nasıl size özel bir yardım oluyor, bu durumda? tanıdık tanımadık kimsenin devamını sıkıntı yapmıyorlarsa?

resmen kendinize özel bir kayırmadan bahsettiniz şimdi kıvırıyorsunuz.

15 senenin sonunda farklı sebeplerden istifa etmiş bir akademisyen olarak akademinin size ve eşinize uygun olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Şu an henüz yüksek lisans aşamasındasınız ve motivasyonunuz bitmiş, eşiniz de olması gerektiği kadar size destek değil. Doktora sürecinde bundan kat be kat daha fazla zorlanacaksınız. Doktora çalışmasının hem yaygın etkisinin hem de özgün değerinin çok yüksek olması gerekir, özellikle mühendislik alanında. Bu yüksek lisansa göre çok daha fazla okumak, çok daha fazla araştırmak, çok ama çok daha fazla deney yapmak ve tekrar tekrar yanılmak demek. Ben doktoram sırasında bazı geceler 3’te laboratuvardan çıktığımı bilirim. Ben de çok proje yazdım: 4 tane 1001 ve 2 tane 1002, hiç biri kabul edilmedi. Tezin yazım aşamasından bahsetmek bile istemiyorum çünkü travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorum (gerçekten psikolog ve psikiyatrist teşhisli!). Üstelik doktora yaparken onlarca farklı komisyonda görev almanız, lisans laboratuvar derslerine girmeniz (ben 7 tanesinde görevliydim mesela), bu lab.ların raporlarını okumanız, sınav gözetmeniz, akreditasyon işlerini yapmanız ve aklıma gelmeyen bir sürü idari işi de bir arada yürütmeniz gerekecek. Doktora insanın ömründen alan bir şey, bence uzak durulmalı :)

Chat CPT kullanın makale okurken

Eğer bebek yaparsan işe dönmek, adapte olmak zaten başlı başına zor olacak. Bir de üstüne iş yerinde bir anda en alt basamağa düşüyorsun. Özellikle kadın çalışma arkadaşların nefret eder hale geliyorlar.
Ben bunu birebir yaşadım. Çalışma şekli değişti, ofise dönüldü. Bana istersen kal ama zaten hamilesin. Şehir değiştirme durumun var. Bizi sonra yarı yolda bırakma. Biz seni çok seviyoruz performans düşüşünü görmezden geldik, yönetici gibi değil, bir “abla” gibi konuştuklarını söylediler. Sonunda dediler ki istersen tazminatını al git. Ama onu da iki taksitte veririz.”
Ben de tazminatı alıp ayrıldım. Hâlâ ofise geçilmedi bu arada. Doğum iznimi kullanmak istedim, ama iki ay bile idare etmediler. Altı yıllık çalışandım üstelik.

ben de bilmiyorum ne yapacağımı ve normal. Senin gibi benim gibi çok var. Ben de 25 yaşında üniversiteye başladım ama devam edemedim. Bu sene İki farklı yüksek lisansa başvurdum. Fraud ve risk alanında çalışıyorum. Veri tarafına kaymak istedim, yüksek lisans başvurusu yaptım. ALES, dil, bilim sınavlarım gayet iyiydi ama kabul almadım. Zaten çok da umut bağlamamıştım, sadece denemek istemiştim.

KPSS puanım yüksekti, tercih yapsam atanırdım. Yapmadım.İşten çıkınca SQL ve Python çalıştım, kurs aldım, sertifika da aldım.Freelance iş bile buldum. Ama vergi işleri, gebelikle uğraşırken bir de o stres... Göze alamadım.
İşsizlik maaşını da kaybetmek istemedim. Benimle aynı alanda çalışanlar genelde mühendislik, istatistik, matematik mezunu.ben ÇEKO mezunuyum. Alan değiştirmek istiyordum ama artık içimden gelmiyor.

Bir ara kümes kurmayı düşündüm, bir ara da dershane açmayı. O derece umutsuzluk var. Eşim de inşaat mühendisi. Yapı denetimde çalışıyor yüksek lisans yaptı, bi ara işsizlik çektiği için biliyorum sektörü. Yani sıfırdan çok zor. Bir yerden başlayıp tecrübe edinip çevre kazanmak gerekiyor. Çocuk planını buna göre yapmalısın. Kimseye de güvenme bakar eder diye. Ortada kalıyorsun. Bakıcı da bulunmuyor. Hangi alana geçmeyi düşünüyorsun?

O KADAR GÜZEL ANLATMIŞINIZ Kİ.
Bende yapı denetimde çalışıyorum yaklaşık 3 senedir. İşimde iyiyim ve patronumla da aram iyi. Ama şimdi bile çocuk düşünüyorum dediğimde bi değişik davranmaya başladılar. O yüzden olurda çocuk olunca 2 ay bile idare edemezler anladım onu. Özel sektörde hangi alanda olursan ol bu böyle sanırım çok üzücü maalesef. Çocuktan sonra hele birde 2 sene falan ara versem çok büyük ihtimalle iş bulamayabilirim.

Ben de kendi işimi kurmayı düşündüm. İnşaat alanında değil onun çok sorumluluğu ve stresi var. Umutsuzluğa kapıldıkça hep yeni şeyler için çabalıyorum bende ama olmuyor işte.

Yaşım daha genç diye yeni bir bölüm okumak bana daha mantıklı geliyor. Sağlık alanında hem ataması kolay hem de devlet sonuçta. Doğum iznini de alırsın ücretsiz izne çıkıp hiçbirşey olmamış gibi geri de dönersin. Çalışma koşulları ve hakları özelden çok daha iyi.

Çocuk çok istiyorum 1 senedir olmuyor pcos olunca. Belki aşılama ya da tüp bebek yapmam tam olarak kariyer hedefimi bulana kadar ya da okula başladığımda bitirene kadar ama korunma yöntemi de kullanmam. Allah ne zaman verirse o zaman olur derim. O sırada da bu işlerime bakarım diye düşündüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…