Bu yorumunuzu cocuktan sonra guncellemek isteyebilirsiniz. Keske cocuk buyutmek o kadar kolay olsaydi.Ünide zaten ilk sene genelde tarih, ing vs tüm bölümlerde ortak dersler olunca onlardan muaf olacağım. O nedenle çocuk ile okuyabilirim. Birkaç arkadaşım var o bölümde akademisyen olan. Devam konusunda falan yardım ederler büyük ihtimalle.
Evet herkes memur olmak zorunda değil ama özel sektörde maalesef doğum izni vs sıkıntı oluyor. Doğumdan sonra 2 sene çalışmasam sonradan iş bulmakta zor olur.
Aynen mesajda demişim zaten arkadaşlarım beni geçirir okula gitmeden hepsinden AA alırım diye. Haklısınız.Bırakın bunları Allah aşkına, yukardaki mesajda ne olduğu gayet açık seçik anlaşılıyor. Topluca niteliksiz ve ahlaksız bir güruhsunuz, görüyorum ki hepiniz hak ettiğiniz yerdesiniz - vasatsınız. Size vasat çalışma hayatlarınızda mutluluklar dilerim.
Yani kizacaksiniz ama Ingilizceniz yetersiz, yabanci kaynak okumakta zorlaniyorsunuz. Bu durumda akademik kariyer dusunmeniz utopik kusura bakmayin. Boyle nereye kadar ilerleyebilirsiniz. Her seyden once kendinizin buyuk eksiklik hissetmesi lazim.Merhaba Arkadaşlar.
Şu sıralar bayaaa dertliyim. Aslında son 1 yıldır dertliyim.
Ben şuan ki mesleğimde yüksek lisans yapıyorum. Tez konum alanımda çok az çalışma yapılmış yeni bir konu. Bu nedenle türkçe kaynak neredeyse hiç bulamıyorum. İngilizcem de çok iyi değil. O yüzden bir makale okumam tüm günümü alıyor maalesef.
Aynı zamanda tam zamanlı bir işte çalııyorum. İşim rahat aslında ama yine de iş saonuçta. Zamanımı alıyor ve burada ders çalışacak motivasyon bulamıyorum.
Birde maddi nedenlerden dolayı meslek değiştirmek istiyorum. Mesleğimde piyasada az paralara çalışılıyor ve devlete ataması yok neredeyse. en düşük 93le doğu illeri alıyor. Yaşadığım şehire atanmak için kpss den 97 falan almam lazım.
Akademik olarak ilerlemek istiyorum ama aynı şekilde onda da kadro açılmıyor. Açılsa da torpilsiz girmek çok zor.
Son bir senedir de eşimle çocuk istiyoruz. Büyük ihtimalle ekim ayı gibi aşılama yapacağım.
Ne yapmam lazım? İşi bırakıp hem tezimi yazıp hem de üniverisite sınavına hazırlanmak istiyorum. Ama maddi olarak zorlanmakta istemiyorum. Sağlık sektörüne geçmek istiyorum. Ders çalışırsam çok büyük ihtimalle hemşirelik kazanıırm. İlerde hem atanması hem çalışması daha iyi olur diye düşünüyorum. Hem de bana daha uygun seveceğim bir meslek.
Eşim yl yapmamı istemiyor. Ne yapıcan zaten akademisyen zor olursun boşu boşuna kendini strese sokuyorsun diyor. Ders çalışmama ya da tezimi yazmama birşey demiyor ama fikir sorduğumda ya da bu konudaki derdimi anlattığımda beni motive etmiyor. 2 tane proje yazdım tübitak a tasarruf tedbiri nedeniyle ikiside reddedildi. Proje yazarken de sağolsun eşim istediğimde yardım etti. Bazı makalelerin falan çevirisini o yaptı.
Motivasyonumu kaybettim.
Tabii şuan bilmiyorum çocuk büyütmenin nasıl olduğunu ama ailemde yardımcı olacak çok kişi çocuk konusunda. Birazda onlara güveniyorumBu yorumunuzu cocuktan sonra guncellemek isteyebilirsiniz. Keske cocuk buyutmek o kadar kolay olsaydi.
ee hissediyorum zaten. O yüzden konu açtım fikir almak için. İngilizcem akademik anlamda yetersiz. Onu da makale okuyarak geliştirmeye çalışıyorum. başka ne yapabilirim geliştirmek için?Yani kizacaksiniz ama Ingilizceniz yetersiz, yabanci kaynak okumakta zorlaniyorsunuz. Bu durumda akademik kariyer dusunmeniz utopik kusura bakmayin. Boyle nereye kadar ilerleyebilirsiniz. Her seyden once kendinizin buyuk eksiklik hissetmesi lazim.
Ay sanki hiç üniversiteye gitmemiş gibisiniz. Hoca daha ilk dersten söyle 'devam konusunda sıkıntı yapmam isteyen gelsin isteyen gelmesin dersin huzurunu bozacaklar gelmesin' vs diye. Hocalar sıkıntı yapmıyor siz neden bu kadar sıkıntı yaptınız.Kusura bakmayın da ülkenin özeti gibi bir yorum... Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ben genel olarak kiziyorum sizin gibi insanlara. Madem eksiksiniz onceliginiz o zaman o konuda kendinizi gelistirmek. Bazi konularda kervan yolda duzulmuyor. Yalapsap seyler cikiyor ortaya. Sizin seviyenizde yuksek lisans yapan biri icin artik Ingilizce bir problem olmamali. Problemse zaten su an yuksek lisans yapiyor olmamalisiniz.ee hissediyorum zaten. O yüzden konu açtım fikir almak için. İngilizcem akademik anlamda yetersiz. Onu da makale okuyarak geliştirmeye çalışıyorum. başka ne yapabilirim geliştirmek için?
Niye kızıyım canım ben burda farklı fikirlek almak için konu açtım
Çocuğa odaklanın ozaman? Neyin peşindesiniz anlayamadım.Cevabınız için teşekkür ederim.
Günlük ingilizcem iyi aslında. Çoğu diziyi ingilizce altyazı izlerim. Ama akademik ingilizce çok ayrı bir konu. Onu da biliyorum ama makale okumam yine en az 2 saatimi alıyor.
Çocuk fikrini rafa kaldıramam maalesef. Genç anne olmak istiyorum. Eşimde çok istiyor.
Akademik olarak ilerlemek daha kolay olur heralde. Meslek değiştirnce yine en az 4 sene okuyacağım atanacağım vs vs çok uzun.
Şu an konuyu zaten arkadaşlarınızdan AA istemediğinize, hocaların devamsızlığa okey diyip dememesi boyutuna getirdiniz. İlk yorumunuz çok açıktı. Akademisyen arkadaşlarım yardımcı olur dediniz, şu an tepki geldi çeviriyorsunuz. Benim okuduğum bölümde hiçbir zaman istemeyen gelmesin denmedi. Gelmeyen kalıyordu zaten direk, opsiyonel değildi.Ay sanki hiç üniversiteye gitmemiş gibisiniz. Hoca daha ilk dersten söyle 'devam konusunda sıkıntı yapmam isteyen gelsin isteyen gelmesin dersin huzurunu bozacaklar gelmesin' vs diye. Hocalar sıkıntı yapmıyor siz neden bu kadar sıkıntı yaptınız.
Hemsirelik gibi birebir saglik alaninda calisacaginiz bir bölümü derslere gitmeden mi okumayi planliyorsunuz, ben mi yanlis anliyorum acaba?Ay sanki hiç üniversiteye gitmemiş gibisiniz. Hoca daha ilk dersten söyle 'devam konusunda sıkıntı yapmam isteyen gelsin isteyen gelmesin dersin huzurunu bozacaklar gelmesin' vs diye. Hocalar sıkıntı yapmıyor siz neden bu kadar sıkıntı yaptınız.
yüksek lisansa ales ve yds puanı olmadan almıyorlar zaten. Akadesmisyenseniz bunu bilmeniz gerekiyor. Ales 90 yds 75. bence gayet iyi bir puan. İngilizcem günlük konuşmada iyi zaten çatır çatır konuşurum herkesle. Akademik ingilizceyi de makale okumaktan başka nasıl geliştirebilirim ???? Zaten tezim için makale okuyorum elimden bu kadar geliyor. zamanla hızlanıyorum zaten.Ben genel olarak kiziyorum sizin gibi insanlara. Madem eksiksiniz onceliginiz o zaman o konuda kendinizi gelistirmek. Bazi konularda kervan yolda duzulmuyor. Yalapsap seyler cikiyor ortaya. Sizin seviyenizde yuksek lisans yapan biri icin artik Ingilizce bir problem olmamali. Problemse zaten su an yuksek lisans yapiyor olmamalisiniz.
Size kiziyorum cunku yuksek ogrenimde ciddi eleme yapilmadigi icin kalite her konuda bu kadar dusuk. Ben yillarin egitimcisiyim. Akademideyim ve egitimde merhamete kesinlikle karsiyim. Bu konuda cok katiyim. Devamsizlik yapip -hem de tum telkinlerime ragmen- yil sonu gelip bana aglayan ogrencilere acimam mesela. Odevini yapay zekaya yaptirana asla acimam. Caba gostermeyene hic uzulmem. Herkes cok akilli. Nasilsa yil sonu hocaya aglarsam gecirir yea kafasinda. Siz yeterliginiz olmadigi halde tasiyamayacaginiz kadar yukun altina girmek istiyorsunuz. Yuksek lisans zor, cocuk dunyanin en zor seyi. Her seyi yalapsap yapacaksaniz, hoca gecirir, cocuga bakacak cok kisi var diye dusunuyorsaniz siz bilirsiniz tabi.
akademisyen arkadaşım devam konusunda yardımcı olur dedim. okuduğunuzu anlamayı geçtim okumuyorsunuz bile heralde.Şu an konuyu zaten arkadaşlarınızdan AA istemediğinize, hocaların devamsızlığa okey diyip dememesi boyutuna getirdiniz. İlk yorumunuz çok açıktı. Akademisyen arkadaşlarım yardımcı olur dediniz, şu an tepki geldi çeviriyorsunuz. Benim okuduğum bölümde hiçbir zaman istemeyen gelmesin denmedi. Gelmeyen kalıyordu zaten direk, opsiyonel değildi.
hayır. zaten hemşirelikte stajlar uygulamalı derslere gitmek zorundayım. ama ordada seçmeli ve bölümle çokta alakası olmayan dersler oluyor. onlarda devam sıkıntı olmazsa gitmeyi düşünmüyorumHemsirelik gibi birebir saglik alaninda calisacaginiz bir bölümü derslere gitmeden mi okumayi planliyorsunuz, ben mi yanlis anliyorum acaba?
bu değişimi düşünmeden önce kazanmıştım. şuan tez dönemindeyim. bu kadar ilerlememiş olsaydım ilk baştan girmezdim zatenEğer meslek değiştirmek istiyorsanız neden şimdiki bölümünüzde YL yapmak istiyorsunuz orasını anlamadım?
yükseğini bitirirse olur da ilan (ar gör için) açılırsa da başvuramazEkim gibi aşılama yaparsanız üniversite okumanız realistik olursak biraz zora girebilir. Ha yapan vardır ama zor yani. Eğer para sizin için çok öncelikli değil ve çocuk sahibi olmak da istiyorsanız işinizin rahat olması aslında çok avantajlı. Herkes memur olmak zorunda değil. Sakin işinizi yaparsanız eve mental enerjiniz sıfırlanmış dönmezsiniz. Ama hemşire olursanız nöbeti var, bulaşıcı hastalığı var, var da var. Ben sizin yerinizde olsam düzenimi bozmazdım, yükseğimi bitirip sonrasına sonra bakardım.
iyi de siz "hocaları tanıyorum, okula devam istemiyorlar" demedinizAy sanki hiç üniversiteye gitmemiş gibisiniz. Hoca daha ilk dersten söyle 'devam konusunda sıkıntı yapmam isteyen gelsin isteyen gelmesin dersin huzurunu bozacaklar gelmesin' vs diye. Hocalar sıkıntı yapmıyor siz neden bu kadar sıkıntı yaptınız.
15 senenin sonunda farklı sebeplerden istifa etmiş bir akademisyen olarak akademinin size ve eşinize uygun olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Şu an henüz yüksek lisans aşamasındasınız ve motivasyonunuz bitmiş, eşiniz de olması gerektiği kadar size destek değil. Doktora sürecinde bundan kat be kat daha fazla zorlanacaksınız. Doktora çalışmasının hem yaygın etkisinin hem de özgün değerinin çok yüksek olması gerekir, özellikle mühendislik alanında. Bu yüksek lisansa göre çok daha fazla okumak, çok daha fazla araştırmak, çok ama çok daha fazla deney yapmak ve tekrar tekrar yanılmak demek. Ben doktoram sırasında bazı geceler 3’te laboratuvardan çıktığımı bilirim. Ben de çok proje yazdım: 4 tane 1001 ve 2 tane 1002, hiç biri kabul edilmedi. Tezin yazım aşamasından bahsetmek bile istemiyorum çünkü travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorum (gerçekten psikolog ve psikiyatrist teşhisli!). Üstelik doktora yaparken onlarca farklı komisyonda görev almanız, lisans laboratuvar derslerine girmeniz (ben 7 tanesinde görevliydim mesela), bu lab.ların raporlarını okumanız, sınav gözetmeniz, akreditasyon işlerini yapmanız ve aklıma gelmeyen bir sürü idari işi de bir arada yürütmeniz gerekecek. Doktora insanın ömründen alan bir şey, bence uzak durulmalı :)Merhaba Arkadaşlar.
Ben şuan ki mesleğimde yüksek lisans yapıyorum. Tez konum alanımda çok az çalışma yapılmış yeni bir konu. Bu nedenle türkçe kaynak neredeyse hiç bulamıyorum. İngilizcem de çok iyi değil. O yüzden bir makale okumam tüm günümü alıyor maalesef.
Aynı zamanda tam zamanlı bir işte çalııyorum. İşim rahat aslında ama yine de iş saonuçta. Zamanımı alıyor ve burada ders çalışacak motivasyon bulamıyorum.
Birde maddi nedenlerden dolayı meslek değiştirmek istiyorum. Mesleğimde piyasada az paralara çalışılıyor ve devlete ataması yok neredeyse. en düşük 93le doğu illeri alıyor. Yaşadığım şehire atanmak için kpss den 97 falan almam lazım.
Akademik olarak ilerlemek istiyorum ama aynı şekilde onda da kadro açılmıyor. Açılsa da torpilsiz girmek çok zor.
Son bir senedir de eşimle çocuk istiyoruz. Büyük ihtimalle ekim ayı gibi aşılama yapacağım.
Ne yapmam lazım? İşi bırakıp hem tezimi yazıp hem de üniverisite sınavına hazırlanmak istiyorum. Ama maddi olarak zorlanmakta istemiyorum. Sağlık sektörüne geçmek istiyorum. Ders çalışırsam çok büyük ihtimalle hemşirelik kazanıırm. İlerde hem atanması hem çalışması daha iyi olur diye düşünüyorum. Hem de bana daha uygun seveceğim bir meslek.
Eşim yl yapmamı istemiyor. Ne yapıcan zaten akademisyen zor olursun boşu boşuna kendini strese sokuyorsun diyor. Ders çalışmama ya da tezimi yazmama birşey demiyor ama fikir sorduğumda ya da bu konudaki derdimi anlattığımda beni motive etmiyor. 2 tane proje yazdım tübitak a tasarruf tedbiri nedeniyle ikiside reddedildi. Proje yazarken de sağolsun eşim istediğimde yardım etti. Bazı makalelerin falan çevirisini o yaptı.
Motivasyonumu kaybettim.
Chat CPT kullanın makale okurkenMerhaba Arkadaşlar.
Motivasyonumu kaybettim.
O KADAR GÜZEL ANLATMIŞINIZ Kİ.Eğer bebek yaparsan işe dönmek, adapte olmak zaten başlı başına zor olacak. Bir de üstüne iş yerinde bir anda en alt basamağa düşüyorsun. Özellikle kadın çalışma arkadaşların nefret eder hale geliyorlar.
Ben bunu birebir yaşadım. Çalışma şekli değişti, ofise dönüldü. Bana istersen kal ama zaten hamilesin. Şehir değiştirme durumun var. Bizi sonra yarı yolda bırakma. Biz seni çok seviyoruz performans düşüşünü görmezden geldik, yönetici gibi değil, bir “abla” gibi konuştuklarını söylediler. Sonunda dediler ki istersen tazminatını al git. Ama onu da iki taksitte veririz.”
Ben de tazminatı alıp ayrıldım. Hâlâ ofise geçilmedi bu arada. Doğum iznimi kullanmak istedim, ama iki ay bile idare etmediler. Altı yıllık çalışandım üstelik.
ben de bilmiyorum ne yapacağımı ve normal. Senin gibi benim gibi çok var. Ben de 25 yaşında üniversiteye başladım ama devam edemedim. Bu sene İki farklı yüksek lisansa başvurdum. Fraud ve risk alanında çalışıyorum. Veri tarafına kaymak istedim, yüksek lisans başvurusu yaptım. ALES, dil, bilim sınavlarım gayet iyiydi ama kabul almadım. Zaten çok da umut bağlamamıştım, sadece denemek istemiştim.
KPSS puanım yüksekti, tercih yapsam atanırdım. Yapmadım.İşten çıkınca SQL ve Python çalıştım, kurs aldım, sertifika da aldım.Freelance iş bile buldum. Ama vergi işleri, gebelikle uğraşırken bir de o stres... Göze alamadım.
İşsizlik maaşını da kaybetmek istemedim. Benimle aynı alanda çalışanlar genelde mühendislik, istatistik, matematik mezunu.ben ÇEKO mezunuyum. Alan değiştirmek istiyordum ama artık içimden gelmiyor.
Bir ara kümes kurmayı düşündüm, bir ara da dershane açmayı. O derece umutsuzluk var. Eşim de inşaat mühendisi. Yapı denetimde çalışıyor yüksek lisans yaptı, bi ara işsizlik çektiği için biliyorum sektörü. Yani sıfırdan çok zor. Bir yerden başlayıp tecrübe edinip çevre kazanmak gerekiyor. Çocuk planını buna göre yapmalısın. Kimseye de güvenme bakar eder diye. Ortada kalıyorsun. Bakıcı da bulunmuyor. Hangi alana geçmeyi düşünüyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?