AYNI ANDA BİRDEN FAZLA YERE YETİŞMEK

Kpssye aban bu sene en kötü katiplik ikm puanın var mı bilmiyorum ama büro için düşüyor arkadaşım 80 civarında puanla atandı üniversite de okuyabilirsen oku dene benim kütüphanede montum çalındı içinde okul kartı vardı polis çağırdım güvenlik yardımcı olmadı okul bana problem çıkardı kart yüzünden yok gazeteye ilan ver yok şöyle zaten iş ve okul yürümedi bıraktım psikoloji okuyordum. Kaydım duruyor hala sonra deprem oldu online olunca ders aldım yine online dersleri vardı aldım 130 kredi sanırım cepte belki bu sene aktif olurum bilmiyorum. Çok kişisel bi süreç ekonomik derdin yoksa oku. Benim de annem emekli oldu sana yardımcı olurum diyordu olmadı gelmiyor yardım için. O yüzden annene güvenme

Tabii şuan bilmiyorum çocuk büyütmenin nasıl olduğunu ama ailemde yardımcı olacak çok kişi çocuk konusunda. Birazda onlara güveniyorum
Birilerine güvenip çocuk yapılmaz diye milyonlarca kez yazıldı ama anlayana..... o güvendiğiniz dağlara kar yaparsa ne olacak? Herşeyi yapmak isterken hiç bir şey başaramayan durumlara düşmeyin.Çocuk olayını rafa kaldırın onun için doğru ortamı şartları oluşturun Okul için arkadaşlara bebek için aileye güvenip yola çıkılmaz......

Makaleyi chatgpt ile okumasını öneren hanımların akademisyen olup olmadıklarını çok merak ettim. Zira chatgpt, bilhassa bu konularda uydurma konusunda epey başarılı.

Bu meslegi yapmayacaksaniz neden yl yapiyorsunuz okadar sacma geldiki zaten yapamiyorsunuzda zor geliyor bu normal ama yapmayacaginiz meselege tez yapmak ne alaka? İstedginiz seye karar verin cocuktan sonra geri donemem bahane ben ve binlerce insan ozel sektor calisani cocukta yapiyoruz meselegede donebiliyoruz herkes bence devlete atanip rahat etme derdinde atilma kovulma yok nasil olsa

Bak şimdi ben anlatayım sana Bilale anlatır gibi. Hoca sınıfa bunu söylediğinde tüm sınıfa ortak bir hak tanımış olur kimse kayırılmaz ancak benim arkadaşlarım var ve devam sorun olmaz deyince orda siz kayırılmış olursunuz. Diğerinin olmayan bir hakka da bu şekilde tanıdık yoluyla sahip olmak, bundan utanmamakta en hafif tabiriyle kul hakkıdır. Ama ülkemizde tanıdığın varsa adam yerine koyulduğun ve hakkını savunabildiğin için sizde bizim ülke insanımızın küçük bir özetisiniz.

Konuya gelince;

Her düşünceniz birbirinden o kadar bağımsız ki. Ne istediğinizi bilmemek anlaşılabilir ama hiçbir planınız b planı içermiyor. Hemşire oldunuz diyelim atanamadınız ne olacak? Yl yaptınız kadro alamadınız ne olacak? Çocuk yaparsanız zaten hiçbirisini yapamazsınız kendinizi asla kandırmayın. Çevrenizdekilere güvenerek çocuk yaparsanız kırım kırım kıvranırsınız. O çocuk anne/baba dan başlasında durmazsa ki genellikle durmuyorlar kimsenin faydası olmaz. Bilmiyorum fikirleriniz çok dağınık ve aynı rotada değil. Biraz ortaklaştırma gerekiyor.

konu sahibi dğeilim ama
aslında mesleği yapmayacaksa YL yapması baya mantıklı

inşaatta sahada ofiste şantiyede -yani tam olarak mesleği yapıyor- olmakla
akademide olmak aşırı derecede farklı şeyler çünkü
akademide şayet direkt akademisyen yetiştiren bir bölümden dğeilseniz --- çok da mesleğinizi yapıyor olmuyorsunuz, hatta bazı akademisyenlerin sahadan pratikten haberi bile olmuyor.

ki şu anda rahat bile çalıştığı bir ofisteymiş, yarın doğum yapar ayrılırsa oradan, ya da bebeği varken geri dönemezse şantiye olsun başka ofis olsun genelde kadınlar için şartlar zorlu oluyor (özellikle küçük çocuklu kadın için)

benim hemşire tanıdığım vardı
"mesleğini yapmak" istemiyordu o zamanlar öğretim elemanı yetiştirme programı vardı, hiç sahada çalışmadan direkt akademide başladı

fakat
akademide de ar gör olarak ilk 5-6 sene canını okurlar, onu hiç hesap etmiyoruz tabi burada

Makaleyi chatgpt ile okumasını öneren hanımların akademisyen olup olmadıklarını çok merak ettim. Zira chatgpt, bilhassa bu konularda uydurma konusunda epey başarılı.
Hayır makaleyi içine elinle yüklersen gayet doğru çeviriyor.

Dil problemim yok ama özet çıkarması için ya da spesifik bir kısmı çözümlemesi için atınca da çok işe yarıyor.

Hayır makaleyi içine elinle yüklersen gayet doğru çeviriyor.

Dil problemim yok ama özet çıkarması için ya da spesifik bir kısmı çözümlemesi için atınca da çok işe yarıyor.

Tercüme için deepl.com gibi kaynaklar yerine chatgpt kullanan akademisyen olmasın bi zahmet. Hatta elindeki kaynağı tercüme etme ihtiyacı duyan akademisyen olmasın.

Sizinki ayni anda birden fazla yere yetismekten ziyade birbiriyle celisen islerin pesinde kosmak gibi, zaten o yuzden kafaniz karisik muhtemelen.

Konunun tamamini okumadim ama okudugum kadarindan aldigim his cocuk istediginizin fazla olmasi. Esinizle maddi ve manevi olarak hazirsaniz buna oncelik verebilirsiniz ama bu senaryoda is hayatina veda etme olasiliginiz var. Sonradan üniversite okurum veya kpss calisir rahat bir yere atanirim planlari zamanla suya dusuyor cunku. O kadar disiplinli biri zaten simdiden o islerin pesinde kosar halledip kenara koyar. Bunu kotu anlamda soylemiyorum, kendinizi ve sartlarinizi iyi taniyin diye. Yoksa kimseye disiplin ve motivasyon borcunuz yok.

Diger alternatif de cocuk isini iki yil kadar erteleyip kpss hazirlanip atanmak. Muhendis kokenli birisi 90 ustu alir. Yasiniz henuz gencse ben olsam bu yoldan giderdim, dunyanin binbir turlu hali var, aktif yapabildiginiz bir mesleginizin olmasi iyidir.

Akademi konusunda ise, eger rahat is hayati istiyorsaniz hic bulasmazdim. Dil ogrenmeniz, kendinizi surekli gelistirmeniz gerek, bitmeyen bir yol. Yuksek lisans derslerini verdiyseniz tezi de yazip bitirin, yazik olmasin. Ama ana motivasyonunuz kadro bulmak ise o is zor, o yuzden yuksek lisanla da ugrasmazdim. Kpss yolu daha mantikli.

Ikinci universiteyi de sirf atamasi kolay diye okumazdim, siz okulu bitirene kadar ne olacagi belli de degil ayrica.

Yani ozetle sizin sartlarinizda kpss calisip atanip sonra cocuk yapmak hem sizin hem ailenizin gelecegi icin makul gorunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…