- 21 Eylül 2022
- 628
- 54
- 18
- Konu Sahibi Solukiklimler
-
Hanımlar annem dublekste oturuyor. Alt katında ise kiracı var. Merdiven inip çıkmak zorluyor. Kendisinin çok yaşi yok 56 yaşında ama bacağı ve beli problemli. Üstelik ev çok soğuk.
Alttaki kiracı ise eve taşınalı iki yıl oldu. O da çıkmak istemiyor tabi.
Annem kiracının oldugu bir alt kata taşınmak istiyor. Oturduğumuz ev verimli değilse, soğuk ve merdiven gibi sıkıntılı tarafları varsa kiracıyı çıkarabilir miyiz? Kombiyi en yüksek seviyeye alsak dahi ev soğuk ki o faturayı zaten annem karşılayamaz. Kiracının verdiği kira düdük gibi kaldı. Geçinemiyor.
Yine kendine alternatif oluşturmak için başkalarını mağdur etme konusu.
Bu tür detayları neden kiraya vermeden önce hesaplamıyorsunuz. Hesaplasaydınız şuan mağdur olmazdınız. Kendi lüksünüz için karşı tarafıda mağdur etme çabasına girmezdiniz.
Zamlar gelmeden önce soğuk eve nasıl dayandınız? İki yıl içinde mi annenizin bacaklarında rahatsızlık oluştu?
Hanımlar annem dublekste oturuyor. Alt katında ise kiracı var. Merdiven inip çıkmak zorluyor. Kendisinin çok yaşi yok 56 yaşında ama bacağı ve beli problemli. Üstelik ev çok soğuk.
Alttaki kiracı ise eve taşınalı iki yıl oldu. O da çıkmak istemiyor tabi.
Annem kiracının oldugu bir alt kata taşınmak istiyor. Oturduğumuz ev verimli değilse, soğuk ve merdiven gibi sıkıntılı tarafları varsa kiracıyı çıkarabilir miyiz? Kombiyi en yüksek seviyeye alsak dahi ev soğuk ki o faturayı zaten annem karşılayamaz. Kiracının verdiği kira düdük gibi kaldı. Geçinemiyor.
Para cok seydir; ama her sey degildir konu sahibi.
Zikrinizin ve fikrinizin para olmasinda bir sorun yok mu? Her konunuzun ana fikri maddiyat. Azicik salsaniz mi?
Zorunlu'nun konusunda da borç batağında olduğunu söylemiş,parayla ilgili çok sorunu var ama kiracilarin günahı ne?Salamaz cunku muhtemelen hayatinin bir yerinde para ile ilgili cozmesi gereken seyler var ki tekrar tekrar maddi konularda sorun yasiyor. Maddiyat icin evleniyor ama kocasi parasini sakliyor cimri, cocuk isteyen sensin ben tup bebege para vermem diyor, babasi evini vermiyor bilmem ne. Konu sahibi hala uyaniklik pesinde.
Salamaz cunku muhtemelen hayatinin bir yerinde para ile ilgili cozmesi gereken seyler var ki tekrar tekrar maddi konularda sorun yasiyor. Maddiyat icin evleniyor ama kocasi parasini sakliyor cimri, cocuk isteyen sensin ben tup bebege para vermem diyor, babasi evini vermiyor bilmem ne. Konu sahibi hala uyaniklik pesinde.
Bende aynı durumdayım seninle. Yeni ev değiştirdim. Taşınma bir yana yeni eve alışmak ayrı bir psikolojik sorun. Benim ısınmayan eve 500 tl zam yaptı. Boyasız girdik çıkarken boya istedi. Gibi gibi.Aynı şeyleri düşündüm. Gerçekten artık ev sahipleri yüzünden 2 yılda bir ev stresine girmekten bıktım. Bi eve taşındık "bak satmayı düşünmüyosunuz değil mi" diye girdik. Yok dediler. 2 yıl sonra "satıcaz" dediler çıktık. Gel de yani ah etme. Ordan çıktık. 2 yıldır başka evdeyiz. Bunlara da sorduk uzun süreli oturmayı düşünüyoruz diye. Tamam dediler geçtik. Şimdi ortalık karıştı zamlardan dolayı. Yasal hakkı olmamasına rağmen %50 zam teklif ettik diye ev bakın diyor şimdiki ev sahibi de. El kadar bebeğim var benim nereye gideyim? Eşyam desen taşıya taşıya birinin kapağı yok birinin bi yeri çizik. Yemin ediyorum yıldım
Çok çelişkili durumu çok.Evet bir sorunu oldugu asikar. Elimde su kadar nakitim var ama gorumcemin tup bebegi icin son sansina bile hayir dedim diyen, kiracisini cikarma yollari arayan, evliligini anlamsiz bir ticaret dongusunde surduren biri. Ustelik hepsinde de kimin kimden once olecegini tahminliyor. Lakin bu uyaniklik mi, rahatsizlik mi bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?