Aynı binadaki kiracının evine çıkmak mümkün mü?

Solukiklimler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2022
628
54
18
Hanımlar annem dublekste oturuyor. Alt katında ise kiracı var. Merdiven inip çıkmak zorluyor. Kendisinin çok yaşi yok 56 yaşında ama bacağı ve beli problemli. Üstelik ev çok soğuk.
Alttaki kiracı ise eve taşınalı iki yıl oldu. O da çıkmak istemiyor tabi.
Annem kiracının oldugu bir alt kata taşınmak istiyor. Oturduğumuz ev verimli değilse, soğuk ve merdiven gibi sıkıntılı tarafları varsa kiracıyı çıkarabilir miyiz? Kombiyi en yüksek seviyeye alsak dahi ev soğuk ki o faturayı zaten annem karşılayamaz. Kiracının verdiği kira düdük gibi kaldı. Geçinemiyor.

Ben de kiracıyım keşke 2 yıl önce bunu düşünseydiniz. Gerçekten taşınmak ve ev aramak o kadar kötü ki. Çok yıpratıcı bi süreç. Ama ev sahipleri bunu çocuk oyuncağı yaptı artık

Ev sahibi kendim oturacağım derse geçebiliyor sanırım ama yakınlarda kendi üzerine ev olmaması mı gerekiyor öyle bi şey duymuştum. O doğruysa zor çıkarırsınız biraz

Yine kendine alternatif oluşturmak için başkalarını mağdur etme konusu.

Bu tür detayları neden kiraya vermeden önce hesaplamıyorsunuz. Hesaplasaydınız şuan mağdur olmazdınız. Kendi lüksünüz için karşı tarafıda mağdur etme çabasına girmezdiniz.

Zamlar gelmeden önce soğuk eve nasıl dayandınız? İki yıl içinde mi annenizin bacaklarında rahatsızlık oluştu?

Aynı şeyleri düşündüm. Gerçekten artık ev sahipleri yüzünden 2 yılda bir ev stresine girmekten bıktım. Bi eve taşındık "bak satmayı düşünmüyosunuz değil mi" diye girdik. Yok dediler. 2 yıl sonra "satıcaz" dediler çıktık. Gel de yani ah etme. Ordan çıktık. 2 yıldır başka evdeyiz. Bunlara da sorduk uzun süreli oturmayı düşünüyoruz diye. Tamam dediler geçtik. Şimdi ortalık karıştı zamlardan dolayı. Yasal hakkı olmamasına rağmen %50 zam teklif ettik diye ev bakın diyor şimdiki ev sahibi de. El kadar bebeğim var benim nereye gideyim? Eşyam desen taşıya taşıya birinin kapağı yok birinin bi yeri çizik. Yemin ediyorum yıldım

Bu evin ısınmama problemi 2 yıl önce de vardı. Annenizin sağlık problemleri de dün çıkmadı sanırım. Kendi keyfiniz yüzünden çıkarmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla. İnşallah çıkmaz. Ve bildiğim kadarıyla halihazırda ev sahibinin oturduğu evi olduğu için ve aynı semtte olduğu için ihtiyaö sebebi vs ile çıkaramazsınız.

Sizin butun hayatiniz para ya. Tamam para elbet onemli ama sizinki cok degisik ya. Esinizle bile sirf maddiyat icin evlendiginizi yazmistiniz.

Konunun girisi annemin bacagi problemli, sonucu kiracinin verdigi kira duduk gibi kaldi gecinemiyor. Tabi siz para dusundugunuz icin muhtemelen bu yazdiginiz ayrintilarin cok farkinda degilsiniz.

Allah kirada oturanların yardımcısı olsun gerçekten çok zor bir zamandayız. İstanbulda en kötü daire 5 bin. Asgari ücrette 5 bin beşyüz. Hem kira verip hem çocuk okutup hemde yiyip içmesi ve faturaları var bu insanların. Nasıl geçinecekler ne yapacaklar bilmiyorum. Marketlerde fiyatlar arttıkça artıyor, ev sahipleri vicdansız, patronlar düşük maaşla işçi çalıştırma derdinde. Rabbim yardım etsin herkese gerçekten zor. Biz kendi evinizde oturduğumuz ve hiç bir lüks harcamamız olmadığı halde zorlanıyoruz üstelik.

Para cok seydir; ama her sey degildir konu sahibi.

Zikrinizin ve fikrinizin para olmasinda bir sorun yok mu? Her konunuzun ana fikri maddiyat. Azicik salsaniz mi?

Salamaz cunku muhtemelen hayatinin bir yerinde para ile ilgili cozmesi gereken seyler var ki tekrar tekrar maddi konularda sorun yasiyor. Maddiyat icin evleniyor ama kocasi parasini sakliyor cimri, cocuk isteyen sensin ben tup bebege para vermem diyor, babasi evini vermiyor bilmem ne. Konu sahibi hala uyaniklik pesinde.

Zorunlu'nun konusunda da borç batağında olduğunu söylemiş,parayla ilgili çok sorunu var ama kiracilarin günahı ne?

Evet bir sorunu oldugu asikar. Elimde su kadar nakitim var ama gorumcemin tup bebegi icin son sansina bile hayir dedim diyen, kiracisini cikarma yollari arayan, evliligini anlamsiz bir ticaret dongusunde surduren biri. Ustelik hepsinde de kimin kimden once olecegini tahminliyor. Lakin bu uyaniklik mi, rahatsizlik mi bilemiyorum.

Bende aynı durumdayım seninle. Yeni ev değiştirdim. Taşınma bir yana yeni eve alışmak ayrı bir psikolojik sorun. Benim ısınmayan eve 500 tl zam yaptı. Boyasız girdik çıkarken boya istedi. Gibi gibi.

1500 lira kira vermeyi kabul etmeyip 2300 lük eve cıktım. O adama 10 lira bile fazladan para vermem. İnsan olanla karşılıklı anlaşırsın. Arada hatır gönül işi varsa eğer karşılıklı halden anlayarak orta yol bulunur. Ama böyle ev sahibi de kalmadı.

Benim o evde cocuğun servisi eşimin servisi derken aylık giderim kira+ zaten 2000 di. Isınamadığım evde kâr sağlayamayıp zarar edeceksem ona neden kâr yaptırayım. Doğal gaz parası zaten ısınmadan ötürü yüksek geliyordu.
Evi bir kere o para etmiyor. Asansör yok kat desen 6. Kat. 1 yıllık kiracıydım orda. Sırf eşyam için ve 2 sene sonra gideceğim için katlanalım diyorduk. Evinide çiçek gibi yapmıştım. Girdiğimde leşti. 1 senelik deterjan döktüm o eve. Soluduğum kimyasalda cabası.

Ev sahibi hem verdiği sözleri tutmayıp hem haksız zam yapınca bu yüzden eşyamı gözden cıkarıp taşındım. Eşim çıkarken Allah seni düşmanına kiracı etsin dedi.

Çok çelişkili durumu çok.

Eklentiler

• Screenshot_20221019-134233_Samsung Internet.webp
    35,1 KB · Görüntüleme: 230
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…