- Konu Sahibi Solukiklimler
-
Zorunlu'nun konusunda da borç batağında olduğunu söylemiş,parayla ilgili çok sorunu var ama kiracilarin günahı ne?
Normalde çok üzülürüm böyle insanlara ama şu cümleleri kurana asla acımam.Art niyet pacalardan akıyor,kış kıyamet insanları yerinden yurdundan etme fikri bütün zihniyetini ortaya koyuyor malesef.Kiracinin gunahi ne onu anlatamazsiniz ki konu sahibine. Cunku olaylari sadece kendi acisindan degerlendiriyor. Ornegin esi cimri tup bebek icin kanli gozyasi dokuyorum diyen kendisi ama diger taraftan ben tipine ve maddiyatina baktim diyen yine kendisi. Kocasinin parasi dururken kendisinden borc isteyen yine gorumcesi. Diyorum ya surekli bir seyler yasiyor ama ektiklerini biciyor farkinda degil. Hala gelmis ev soguk kiraciyo o eve atsak diyor. Cunku kiralar yukseldi ici icini yiyor.
Çok parası olan zengin olan insanlar böyle yasiyor zaten.Çok çelişkili durumu çok.
2 yıllık kiracıyı çıkaramazsınız, kiracınıza en fazla ödediği kira bedeli değişmemek kaydıyla annenizin oturduğu daireyi teklif edersiniz, kabul ederse üst kata çıkar etmezse kiracılığına devam eder.Hanımlar annem dublekste oturuyor. Alt katında ise kiracı var. Merdiven inip çıkmak zorluyor. Kendisinin çok yaşi yok 56 yaşında ama bacağı ve beli problemli. Üstelik ev çok soğuk.
Alttaki kiracı ise eve taşınalı iki yıl oldu. O da çıkmak istemiyor tabi.
Annem kiracının oldugu bir alt kata taşınmak istiyor. Oturduğumuz ev verimli değilse, soğuk ve merdiven gibi sıkıntılı tarafları varsa kiracıyı çıkarabilir miyiz? Kombiyi en yüksek seviyeye alsak dahi ev soğuk ki o faturayı zaten annem karşılayamaz. Kiracının verdiği kira düdük gibi kaldı. Geçinemiyor.
Çok çelişkili durumu çok.
Çelişkili değil konu sahibi cimri kısacaÇok çelişkili durumu çok.
Aynen,daha önce de böyle konular açtı.Kiraci kuş kadar paraya oturuyormuş falan,hep bir para mevzusu dönüyor konularında.Ay bunu bu uye mi yazmis? Esi de evini kiraya vermis bilmem ne kadar demis konu sahibine ama aslinda daha yuksek fiyata kiralamis. Yani parasini sakliyormus. Para ile ilgili o kadar sorunu var ki gidip kendi gibi biri ile evlenmis. Butun bunlarin tesaduf olduguna asla inanmiyorum. Bu sorunlarini cozmeden de para konulari bitmez gibi. Hayat bir konuda tekrar tekrar karsimiza ayni sorunlari cikariyorsa demek ki ders almamiz gereken seyler vardir ama konu sahibinin aldigi ders nasil kiraciyi cikarsam da daha yuksek fiyata kiralasam.
Yok kocası cimriymiş,öyle diyorduÇelişkili değil konu sahibi cimri kısaca
Kendisi de öyle bence. Hani kenarda atıyorum on bin nakiti olmazsa para yok diye kriz geçiren tipler vardır ya onlar gibi.Yok kocası cimriymiş,öyle diyordu.
Kiracı ile evleri değiştirin. Anneniz alt kata insin. Kiracı dubleks daireye taşınsın. Niyetiniz gerçekten annenizin sağlığı ve evin ısısı iseHanımlar annem dublekste oturuyor. Alt katında ise kiracı var. Merdiven inip çıkmak zorluyor. Kendisinin çok yaşi yok 56 yaşında ama bacağı ve beli problemli. Üstelik ev çok soğuk.
Alttaki kiracı ise eve taşınalı iki yıl oldu. O da çıkmak istemiyor tabi.
Annem kiracının oldugu bir alt kata taşınmak istiyor. Oturduğumuz ev verimli değilse, soğuk ve merdiven gibi sıkıntılı tarafları varsa kiracıyı çıkarabilir miyiz? Kombiyi en yüksek seviyeye alsak dahi ev soğuk ki o faturayı zaten annem karşılayamaz. Kiracının verdiği kira düdük gibi kaldı. Geçinemiyor.
O kadar borcu nasıl yaptı o zamanKendisi de öyle bence. Hani kenarda atıyorum on bin nakiti olmazsa para yok diye kriz geçiren tipler vardır ya onlar gibi.
Aynen,daha önce de böyle konular açtı.Kiraci kuş kadar paraya oturuyormuş falan,hep bir para mevzusu dönüyor konularında.
O kadar borcu nasıl yaptı acabaKadinin aldigi nefes para ya. Normal insanlar nefes alinca oh dunya varmis der konu sahibi para para diye nefes aliyor. Tamam para elbet onemli ama bu kadari cok fazla ya.
O kadar borcu nasıl yaptı acaba?
İste diyorum ya,asıl derdi annesinin rahatsızlığı falan değil,kıranın düdük kadar kalması.Çıkarmanın yollarını arıyor kiraciyi.Bazi insanlar boyledir parasi olsa da aglayarak gezerler cok var boylesi. Yakinmak, aglamak agiz aliskanligi olmus artik. Cunku hayatinda huzur, mutluluk gibi kavramlar yok. Sevmek sevilmek nedir onu bile bilmiyor tek bir amaci var para.
Kiracıyı mağdur etmemek için 2 yıl bekliyoruz zaten. Eve taşınır taşınmaz pişman oldu kadın. Ben alt katı ne olur ne olmaz boş tutalım demiştim ama çok masraf vardı hemen kiraya verdi mecburen.ayrica ucuza oturtmak zorunda da değiliz. Annem eve taşınmayacak olsa bile ödediği kira yetersiz .Yine kendine alternatif oluşturmak için başkalarını mağdur etme konusu.
Bu tür detayları neden kiraya vermeden önce hesaplamıyorsunuz. Hesaplasaydınız şuan mağdur olmazdınız. Kendi lüksünüz için karşı tarafıda mağdur etme çabasına girmezdiniz.
Zamlar gelmeden önce soğuk eve nasıl dayandınız? İki yıl içinde mi annenizin bacaklarında rahatsızlık oluştu?
Hayır ihtar çekemez. Çünkü aynı binada başka bir evi daha vareger bir sozleşmesi yoksa noter ihtarı çekecek ben oturacağım diye. eğer cikardıktan sonra o eve kendi oturmaz kiraci bulursa anneniz ceza yersordugunuz soru disinda yorum yapmak istemiyorum iyi gunler.
Annen hiçbir şey yapamaz. Soğuk su içer ancaKiracıyı mağdur etmemek için 2 yıl bekliyoruz zaten. Eve taşınır taşınmaz pişman oldu kadın. Ben alt katı ne olur ne olmaz boş tutalım demiştim ama çok masraf vardı hemen kiraya verdi mecburen.ayrica ucuza oturtmak zorunda da değiliz. Annem eve taşınmayacak olsa bile ödediği kira yetersiz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?