- 21 Eylül 2022
- 628
- 54
- 18
- Konu Sahibi Solukiklimler
-
Topraktan girmişti annem. Alt katı boş tut daha önce dubleks deneyimin yok demiştim ama bir şekilde verdi. Ev şimdi durulacak gibi değil.simdiden buz gibi. Kışın petege yaslanip oturabiliyorum uğradığımda. Öyle bir şey.Ben de kiracıyım keşke 2 yıl önce bunu düşünseydiniz. Gerçekten taşınmak ve ev aramak o kadar kötü ki. Çok yıpratıcı bi süreç. Ama ev sahipleri bunu çocuk oyuncağı yaptı artık
Ev sahibi kendim oturacağım derse geçebiliyor sanırım ama yakınlarda kendi üzerine ev olmaması mı gerekiyor öyle bi şey duymuştum. O doğruysa zor çıkarırsınız biraz
Eve geçeli iki yıl oldu zaten ne alaka. Nerden bilelim? Aynı anda aldık iki evi. Evet iki yıl önce bu kadar rahatsız değildi.Bu evin ısınmama problemi 2 yıl önce de vardı. Annenizin sağlık problemleri de dün çıkmadı sanırım. Kendi keyfiniz yüzünden çıkarmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla. İnşallah çıkmaz. Ve bildiğim kadarıyla halihazırda ev sahibinin oturduğu evi olduğu için ve aynı semtte olduğu için ihtiyaö sebebi vs ile çıkaramazsınız.
öyle bir kural olduğunu bilmiyordum beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederimHayır ihtar çekemez. Çünkü aynı binada başka bir evi daha var
O sizin kuruntunuz. Kadının emekli maaşı az.sicak ve düz ayak evi kiraya verdiğine değmiyor diyorum. Ucuza oturtacağına kendisi otursa daha iyi. Neresi parayla ilgili? Geçinemiyor?Sizin butun hayatiniz para ya. Tamam para elbet onemli ama sizinki cok degisik ya. Esinizle bile sirf maddiyat icin evlendiginizi yazmistiniz.
Konunun girisi annemin bacagi problemli, sonucu kiracinin verdigi kira duduk gibi kaldi gecinemiyor. Tabi siz para dusundugunuz icin muhtemelen bu yazdiginiz ayrintilarin cok farkinda degilsiniz.
Kiracı bizim soğuk eve taşınmak zorunda değil. Zaten dubleksi yazlari ailece toplanmak bir araya gelmek için boş tutmayı düşünüyoruzHayır annenizin aynı muhitte evi olduğu için kiracının evine geçip, kiracıyı çok soğuk eve atamazsınız.
Estağfurullah. Kadın merdiveni belini tuta tuta inip çıkıyor. Soğuk da iyice tutuyor bacağını. Yoksa terasli deniz manzaralı ev niye vazgeçsin.Oyuncak olduk ev sahiplerinin elinde
Hanımlar annem dublekste oturuyor. Alt katında ise kiracı var. Merdiven inip çıkmak zorluyor. Kendisinin çok yaşi yok 56 yaşında ama bacağı ve beli problemli. Üstelik ev çok soğuk.
Alttaki kiracı ise eve taşınalı iki yıl oldu. O da çıkmak istemiyor tabi.
Annem kiracının oldugu bir alt kata taşınmak istiyor. Oturduğumuz ev verimli değilse, soğuk ve merdiven gibi sıkıntılı tarafları varsa kiracıyı çıkarabilir miyiz? Kombiyi en yüksek seviyeye alsak dahi ev soğuk ki o faturayı zaten annem karşılayamaz. Kiracının verdiği kira düdük gibi kaldı. Geçinemiyor.
Sana ne?Evet bir sorunu oldugu asikar. Elimde su kadar nakitim var ama gorumcemin tup bebegi icin son sansina bile hayir dedim diyen, kiracisini cikarma yollari arayan, evliligini anlamsiz bir ticaret dongusunde surduren biri. Ustelik hepsinde de kimin kimden once olecegini tahminliyor. Lakin bu uyaniklik mi, rahatsizlik mi bilemiyorum.
O sizin kuruntunuz. Kadının emekli maaşı az.sicak ve düz ayak evi kiraya verdiğine değmiyor diyorum. Ucuza oturtacağına kendisi otursa daha iyi. Neresi parayla ilgili? Geçinemiyor?
Yine kiracili bir konu,asıl derdiniz zaten kiranın düdük gibi kalması sizin tabirinizle.Ama beş yıl dolmadan çıkaramazsınız,bu da kotu haber.Oyuncaktı zaten bu.
Tamam iste amacınız bu. Hastalık falan yazıp durmayinKiracıyı mağdur etmemek için 2 yıl bekliyoruz zaten. Eve taşınır taşınmaz pişman oldu kadın. Ben alt katı ne olur ne olmaz boş tutalım demiştim ama çok masraf vardı hemen kiraya verdi mecburen.ayrica ucuza oturtmak zorunda da değiliz. Annem eve taşınmayacak olsa bile ödediği kira yetersiz .
Alt katta banyo ve yatak odası olsa annem üstü kapatıp altta yaşayacaktı. Ama salonu ve mutfağı büyük tutup odaları banyoyu üst kata atmışlar. Bu yüzden tek kat olarak kullanışsız.Ev sahibi ihtiyaç halinde kiracının olduğu eve taşınmak zorunda ise önceden ihtarname verip (3 ay) kiracıyı çıkartabilir.
Bu ihtarname yasal ve yazılı olmalıdır, avukattan format konusunda mutlaka destek alın. Telefonla söylemek ya da mesaj atmak yeterli değildir, öbür türlü kiracı oturmaya devam eder.
Dublekslerde merdiven inip çıkmak yaşlılar için ciddi problem ne yazık ki, bu şekilde evini küçülten çok vaka duydum.
Önemli olan anneniz taşındığında mutlaka ikametgahını değiştirsin, aynı apartmandayım daire farketmez demesin.
aynı durumdayım ya. evim vardı. onu satıp tekrar ev alma stresine girmek istemedim. bir de iş yerim taşınabilirdi. biraz kirada oturayım çocuklar küçük kendimi sıkmayayım dedim. taşındım tam yerleştim alıştım. 1 yıl oldu ev sahibi dedi kendi gelcem. neyse dedim hayırlsı olsun. o eve de badanayı bile öyle kaliteli özenli yapmıştım ki. ankastresi o su busu davlumbaz genelde evde olur ama onu bile aldık. perdesi vs uymayan şeyler emlakçısı bir dünya masraf nakliyesi temizlik için biri derken. ve iki kira depizotu istiyorlar vs .Aynı şeyleri düşündüm. Gerçekten artık ev sahipleri yüzünden 2 yılda bir ev stresine girmekten bıktım. Bi eve taşındık "bak satmayı düşünmüyosunuz değil mi" diye girdik. Yok dediler. 2 yıl sonra "satıcaz" dediler çıktık. Gel de yani ah etme. Ordan çıktık. 2 yıldır başka evdeyiz. Bunlara da sorduk uzun süreli oturmayı düşünüyoruz diye. Tamam dediler geçtik. Şimdi ortalık karıştı zamlardan dolayı. Yasal hakkı olmamasına rağmen %50 zam teklif ettik diye ev bakın diyor şimdiki ev sahibi de. El kadar bebeğim var benim nereye gideyim? Eşyam desen taşıya taşıya birinin kapağı yok birinin bi yeri çizik. Yemin ediyorum yıldım
Kiracıyı mağdur etmemek için 2 yıl bekliyoruz zaten. Eve taşınır taşınmaz pişman oldu kadın. Ben alt katı ne olur ne olmaz boş tutalım demiştim ama çok masraf vardı hemen kiraya verdi mecburen.ayrica ucuza oturtmak zorunda da değiliz. Annem eve taşınmayacak olsa bile ödediği kira yetersiz .
Tüm kiracılarımiz düşük ödüyor zaten. O kiracıya özel bir garezimiz yok. Düzgün kira odese en azından doğalgazı iyi derece açar . En çok soğuk tutuyorTamam iste amacınız bu. Hastalık falan yazıp durmayin
Ama şu an kanunen hiçbir şey yapamazsınız, kiracı kirasını düzenli ödüyor ve henüz 2 yıllık kiracı, evden çık diyemezsiniz yasalar şu an kiracıdan yana, ev sahibi kiracı ilişkilerini düzenleyen yasalardan ayrı, tümüyle karşılıklı anlaşmaya dayalı olarak kirada hiçbir değişiklik yapmadan üst katı teklif edebilirsiniz, kabul ederse üst kata geçer kabul etmezse alt katta oturmaya devam eder.O sizin kuruntunuz. Kadının emekli maaşı az.sicak ve düz ayak evi kiraya verdiğine değmiyor diyorum. Ucuza oturtacağına kendisi otursa daha iyi. Neresi parayla ilgili? Geçinemiyor?
Neyin peşinde çok koşarsan senden kaçarmış, evrenin kanunu bu. İslamiyette de var, sevdiğinle imtihan olma olayı. Tek çözmesi gereken para takıntısı, paraya bu kadar anlam yüklemeyi bıraktığı gün bir şeyler değişebilir hayatında.Salamaz cunku muhtemelen hayatinin bir yerinde para ile ilgili cozmesi gereken seyler var ki tekrar tekrar maddi konularda sorun yasiyor. Maddiyat icin evleniyor ama kocasi parasini sakliyor cimri, cocuk isteyen sensin ben tup bebege para vermem diyor, babasi evini vermiyor bilmem ne. Konu sahibi hala uyaniklik pesinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?