Aynı binadaki kiracının evine çıkmak mümkün mü?

Topraktan girmişti annem. Alt katı boş tut daha önce dubleks deneyimin yok demiştim ama bir şekilde verdi. Ev şimdi durulacak gibi değil.simdiden buz gibi. Kışın petege yaslanip oturabiliyorum uğradığımda. Öyle bir şey.

Eve geçeli iki yıl oldu zaten ne alaka. Nerden bilelim? Aynı anda aldık iki evi. Evet iki yıl önce bu kadar rahatsız değildi.

O sizin kuruntunuz. Kadının emekli maaşı az.sicak ve düz ayak evi kiraya verdiğine değmiyor diyorum. Ucuza oturtacağına kendisi otursa daha iyi. Neresi parayla ilgili? Geçinemiyor?

Her geçen gün şu forumda kiracı çıkartma bahanelerine yepyenileri ekleniyor valla. Allah kiracıların yardımcısı olsun. İnsanlar evi tutarken de annenizin evi soğuk degil miydi ya da bu sabah uyanınca mi bacaklarında problem oluştu? Yani evet geçim şartları çok zorlaştı ama haksız kiracı çıkartmaya çalışmayı etik bulmuyorum.
Madem kiracıya önerin o üst kata çıksın anneniz alta geçsin. Ama bu sanırım işinize gelmez çünkü olay daha yüksek kiraya vermek
Bir de söylemeden geçemeyeceğim ama konularınizdan gördüğüm parayla saadet olmaz sözünün resmen kanlı canlı örneğisiniz

Hayır annenizin aynı muhitte evi olduğu için kiracının evine geçip, kiracıyı çok soğuk eve atamazsınız.
Kiracı bizim soğuk eve taşınmak zorunda değil. Zaten dubleksi yazlari ailece toplanmak bir araya gelmek için boş tutmayı düşünüyoruz

Ev sahibi ihtiyaç halinde kiracının olduğu eve taşınmak zorunda ise önceden ihtarname verip (3 ay) kiracıyı çıkartabilir.

Bu ihtarname yasal ve yazılı olmalıdır, avukattan format konusunda mutlaka destek alın. Telefonla söylemek ya da mesaj atmak yeterli değildir, öbür türlü kiracı oturmaya devam eder.

Dublekslerde merdiven inip çıkmak yaşlılar için ciddi problem ne yazık ki, bu şekilde evini küçülten çok vaka duydum.

Önemli olan anneniz taşındığında mutlaka ikametgahını değiştirsin, aynı apartmandayım daire farketmez demesin.

Sana ne?

Yine kiracili bir konu,asıl derdiniz zaten kiranın düdük gibi kalması sizin tabirinizle.Ama beş yıl dolmadan çıkaramazsınız,bu da kotu haber.Oyuncaktı zaten bu.

Hayır çıkartabilir.

Ev sahibinin taşınması gerekiyorsa taşınır, yasal ihtarname ile tabi ki.

Bu arada lafta taşınıyorum diyip dublekste oturmaya devam etmeyi kastetmiyorum elbette.

Tamam iste amacınız bu. Hastalık falan yazıp durmayin

Alt katta banyo ve yatak odası olsa annem üstü kapatıp altta yaşayacaktı. Ama salonu ve mutfağı büyük tutup odaları banyoyu üst kata atmışlar. Bu yüzden tek kat olarak kullanışsız.
ikamet kısmını anlamadım dubleksten mi alması gerekiyor?

aynı durumdayım ya. evim vardı. onu satıp tekrar ev alma stresine girmek istemedim. bir de iş yerim taşınabilirdi. biraz kirada oturayım çocuklar küçük kendimi sıkmayayım dedim. taşındım tam yerleştim alıştım. 1 yıl oldu ev sahibi dedi kendi gelcem. neyse dedim hayırlsı olsun. o eve de badanayı bile öyle kaliteli özenli yapmıştım ki. ankastresi o su busu davlumbaz genelde evde olur ama onu bile aldık. perdesi vs uymayan şeyler emlakçısı bir dünya masraf nakliyesi temizlik için biri derken. ve iki kira depizotu istiyorlar vs .

kiralarda ha bire arttığı için yüksek kiradan yeni ev tuttum. bu arada ben kiraya verdiğim evi satıp kendimi zorlayıp ev alabilirdim. ama dedim kadın gireli bir yıl oldu nasıl çık derim. üstelik onun çocuğu bile yok taşınması daha kolay. yeni evi seçerken de ev sahibine göre seçtim eve göre değil. ve sordum satmayı yada kendiniz gelmeyi düşünüyor musunuz diye. hayır dedi.

yeni depozito ve taşınma masraflarını ucu ucuna karşıladım. eski ev sahibinden istemedim bile. 1 yıl oldu. zaten yüksek kiradan girdiğim halde, kiracısının iyi ev sahibi diye öve öve bitiremediği adam yüzde yüz zam istedi. tefe tüfenin üstünde bir rakama ikna oldum ama ev sahibi pek ikna olmadı. ben uzun oturayım diye tefe tüfenin bile üstüne çıkmıştım. 1 ay geçti geçmedi satıyorum dedi. bir de ne hikmetse sonradan kayınçoya satma muhabbeti çıktı. karar verdim bu sefer ne olursa olsun mahkemelik olcam. 1 yıl ya daha bir yıl oldu. tekrar ev toplamaya mecalim yok.

bir de çocuk olunca her şey öyle zor ki. okulları arkadaşları. çocuk ağlıyor yine mi arkadaşlarımdan ayrılcam diye. Allah 'a havale ediyorum böyle insanları.

Siz iyi misiniz ?

2 yıl önce kira tutarı sizi tatmin ediyordu da 2 yıl sonra'' ucuza oturtmak zorunda değiliz'' gibi bir cümle ile geliyorsunuz buraya .

koca yaz aklınız neredeydi?

Kışta kıyamette kiracıyı mağdur etmek ne demek?

Yani yukarıda yazdığınızdan anladığım kadarıyla evin soğukluğu ve annenizin rahatsızlığı bahane
Kaldı ki bu ev 2 sene önce de soğuktu.

Amaç kiracıyı çıkarıp daha pahalıya kiraya vermek.

Birşey yapamazsınız gibi geliyor.

El insaf diyorum

O sizin kuruntunuz. Kadının emekli maaşı az.sicak ve düz ayak evi kiraya verdiğine değmiyor diyorum. Ucuza oturtacağına kendisi otursa daha iyi. Neresi parayla ilgili? Geçinemiyor?
Ama şu an kanunen hiçbir şey yapamazsınız, kiracı kirasını düzenli ödüyor ve henüz 2 yıllık kiracı, evden çık diyemezsiniz yasalar şu an kiracıdan yana, ev sahibi kiracı ilişkilerini düzenleyen yasalardan ayrı, tümüyle karşılıklı anlaşmaya dayalı olarak kirada hiçbir değişiklik yapmadan üst katı teklif edebilirsiniz, kabul ederse üst kata geçer kabul etmezse alt katta oturmaya devam eder.

Neyin peşinde çok koşarsan senden kaçarmış, evrenin kanunu bu. İslamiyette de var, sevdiğinle imtihan olma olayı. Tek çözmesi gereken para takıntısı, paraya bu kadar anlam yüklemeyi bıraktığı gün bir şeyler değişebilir hayatında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…