• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynı durumu yaşayan var mı???

cevahirsumeyye

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
173
Puanlar
8
Hanımlar merhaba bir konu da yardımlarınızı almak istiyorum. Hayatım boyunca hiç turşu sevmedim ve yemedim de. Ama son bir aydır canım deli gibi turşu çekiyor. Hiç fark etmiyor çeşidi, asla ağzıma sürmem dediğim turşular da dahil hepsini yiyorum. Ama zevk alarak yemek gibi değil de sanki ihtiyacım varmış gibi bir yemek bu çözemedim. Düşünün bu saatte evde olmamasına rağmen sipariş verip oturdum neredeyse bir kavanoz salatalık turşusu yedim. Sizce neden olabilir herhangi bir vitamin eksikliğinde bunu yaşayan oldu mu aranızda daha önce? Bu arada soracaklar için söyleyeyim bekarım ve hamilelik gibi bir durum söz konusu değil.

Tuz yeme ihtiyacı olabilir. Sodyum, magnezyum, potasyum eksikliklerinde olur diyor yapay zeka. Kan değerlerinize baktırın bencs

bazen benim de canim hic sevmedigim seyleri cekiyor. oluyor insana arada oyle, bir guncelleme geliyor.
fistik ezmesini hic sevmem, kuru kuru igrenc
ama bjr kere gözümün önüne geldi, gitmiyor. aldim bir kavanoz iki gunde bitti.
bir sene geçti daha da agzima surmedim:)

Tuz yeme ihtiyacı olabilir. Sodyum, magnezyum, potasyum eksikliklerinde olur diyor yapay zeka. Kan değerlerinize baktırın bencs
Genelde belirli aralıklarla kan testlerimi yaptırıyorum aslında ama magnezyuma hiç bakmadılar sanki diye hatırlıyorum. Haklısınız belki özellikle belirterek onlara da bakılmasını istesem daha iyi olur

bazen benim de canim hic sevmedigim seyleri cekiyor. oluyor insana arada oyle, bir guncelleme geliyor.
fistik ezmesini hic sevmem, kuru kuru igrenc
ama bjr kere gözümün önüne geldi, gitmiyor. aldim bir kavanoz iki gunde bitti.
bir sene geçti daha da agzima surmedim:)
İlk başta ben de öyle sandım aslında hatta dedim yeni yaş güncellemesi falan heralde diye ama baktım bir aydır geçmiyo garipsedim 😅

Hanımlar merhaba bir konu da yardımlarınızı almak istiyorum. Hayatım boyunca hiç turşu sevmedim ve yemedim de. Ama son bir aydır canım deli gibi turşu çekiyor. Hiç fark etmiyor çeşidi, asla ağzıma sürmem dediğim turşular da dahil hepsini yiyorum. Ama zevk alarak yemek gibi değil de sanki ihtiyacım varmış gibi bir yemek bu çözemedim. Düşünün bu saatte evde olmamasına rağmen sipariş verip oturdum neredeyse bir kavanoz salatalık turşusu yedim. Sizce neden olabilir herhangi bir vitamin eksikliğinde bunu yaşayan oldu mu aranızda daha önce? Bu arada soracaklar için söyleyeyim bekarım ve hamilelik gibi bir durum söz konusu değil.
Tursu probiyotiktir, acaba son donemlerde bagirsak problemi cekiyor olabilir misiniz (olasi vitamin ve enzim eksikliklerini arkadaslar yazdigi icin ekleme yapayim dedim)

Genelde belirli aralıklarla kan testlerimi yaptırıyorum aslında ama magnezyuma hiç bakmadılar sanki diye hatırlıyorum. Haklısınız belki özellikle belirterek onlara da bakılmasını istesem daha iyi olur
Sodyum,potasyum,clor başlıca elektrolitlerdir,zaten rutin yapılan testte otamatik istenir,bunlara bakilmistir

Benimki öyle değil ya bende mesela böyle inşaatlarda sıva yaparsın ya sonra ıslarsın catlar böyle hehhh onu istiyor canım sürekli böyle toprak değil de taş gibi
Demir eksikliğim yok bu arada baktırdım sanırım psikolojik olarak böyleyim

20 yaşıma kadar ağzıma patlıcan koymadım, zorla yedirirlerse kustum. Bir gün yurtta patlıcan yemeği çıktı, ayıla bayıla yedim. O günden beri en sevdiğim şeylerden biri.

35 yaşıma kadar hardalın h’sine yaklaşmadım. Tadını bile bilmem o derece. Bir sabah hardal yemem lazım diye uyandım, sabahın köründe patates kızartıp hardala bana bana yedim. O günden beri vazgeçilmezim.

Yani oluyor, insanın damak tadı değişiyor. O ihtiyaç varmış gibi yeme mevzusu da genelde aşermenin bir versiyonu. Adet dönemine yakın ya da adet dönemindeyseniz oluyor genelde.

Kan tahlili yaptır, bir eksiklik olunca vücutta böyle olabiliyor

Back
X