- Konu Sahibi _Semiramis_
-
suçlu hissetmiyorum sadece ne demeliyim annesi ararda bu teklifi sunarsa diye akıl almak için açtım topiği canım yanlış bi kelime söylemekte istemem sonuçta sevdiğim adamın annesi
sonumuz ne olacak bilmiyorum ailesi bu konuda acayip ısrarcı geçen yılda aynı konu vardı bu yılda aynı konu var ve evlenip ayrı eve yerleşene kadarda olacak gibi duruyoevet anladım ama yinede bir yıl dahi olsa çok zor ne demişler büyükler azıcık aşım ağrısız başım
gzel yazmışsın bak bunu söyleyebilirim ama annesi dediğim gibi siz böyle daha cok beklersiniz diyomuş zaten daha ne söz var ne nişan ortada hiçbişey yoksende dersinki biryıl için sizi sıkıntıya sokmayalım bir yıl sonra evlenelim bu kadar basit
sonumuz ne olacak bilmiyorum ailesi bu konuda acayip ısrarcı geçen yılda aynı konu vardı bu yılda aynı konu var ve evlenip ayrı eve yerleşene kadarda olacak gibi duruyo
haklısın bi evin tek çocuğu olsa anlıcamda 3 erkek var yaniievet bazı aileler çok meraklı oğullarını yanlarında tutmaya bak kendin dedin yeni bir sorun değilmiş bak canım şuan ipler senin elinde vereceğin karalar çok önemli evlendikten sora o ipleri kaybediyorsun bu dönemi iyi kullan sakın acele etme sevgilinde uyanıklık yapıyor senin üzerine atıyor
gzel yazmışsın bak bunu söyleyebilirim ama annesi dediğim gibi siz böyle daha cok beklersiniz diyomuş zaten daha ne söz var ne nişan ortada hiçbişey yok
haklısın canm sevgilimin düşünceside hafiften o tarafa dönük gibime geliyo ama bende resti çektim aileside çekmiş arada kararsız kalıp bunalan o olacak artık nasıl bi karar verir bilmem ailesine uygun bi kız mı bulur ya da beni gerçekten seviyosa ailesine mantıklı bi açıklama yapıp ayrı ev mi tutar..sakın kabul etme böyle bir şeyi, madem ikinizde çalışıyorsunuz bir iki sene daha bekleyin para biriktirin kendi ayaklarınız üstünde durun.. hem yaşınız da çok küçük daha... ben 26 yaşındayım, daha 2 sene sonra evlenmeyi planlıyoruz.. bizimki maddi bi sıkıntı değil..ailesinin durumu çok çok iyi, ama biz her şeyi kendimiz yapalım istiyoruz ki, sonra sizin için şunu yaptık bunu yaptık vs diye sonra bir karşılık beklemesinler..
bizde de maddi değil ama aile yapısı yönünde birlikte yaşama eğilimi var, maalesef.. ama ben dedim ki öyle bir niyetin varsa boşa bekleme ikna ederim diye, normal şartlar altında hiçbir şekilde ikna olmam.. zaten sorun k.valide-k.peder ile yaşamak değil, evde ikimiz dışında birilerinn olması, kendi annem-babam da olsa istemem yani..
o yüzden bence sen de bekle,birikim yapın öyle evlenin.. çünkü o 1 sene uzaaarr gideerrr...
kesin cevabını verdi canım beni dinlemiyolar semiramis ister sen istemiyosun bizimle yaşamayı diyolarmışş o yüzden benımde konusmam lazım ama cok mantıklı şeyler söylemem lazımm
bana kalırsada öyle çünkü geçen yılda annesnde böyle bi düşünce vardı babasınada söyledi sanırım hangi devirde yaşıyoruz şu hale bak...bide şimdi benım korkum evlendiğimizde ayrı evde olurda sonradan gene ısrar edip bizim yanımıza falan gelirlerse aklıma bu takılıyobak sen anneye bence bu durumlar anneden kaynaklanıyor
canım bende çok karıştım ama tecrübelerime dayanayarak söyledim yaşımı başımı aldım kızlarımı evlendirdim neler gördüm neler
evet öyle dicem zaten fatihle ikimizin ortak kararıdır bu dicem isterse kızsın valla aslında yakın zamanda yanına gitmeyi planlıyorum ama dediğini bi düşüneyim belki 1 saatliğine uğramayı teklif ederim :26:Allah Allah! Birinizin istemiyor olması yetmiyormuymuş! Sen de ikimizde istemiyoruz de.Ben istemiyorum deme,ev üstüne ev olmaz ikimizde istemiyoruz de...
Aslında ailesiyle birlikte konuşun yani erkek arkadaşın da orada olsun.Hem onu iyice gör bakalım annesinin karşısında nasıl konuşuyor,nasıl davranıyor.Yoksa sesini çıkartamıyor da o yüzden mi bu sıkıntıyı yaşıyorsunuz. Kirada oturmaya razıyız,gölge etmeyin yeter de.
haklısın canm sevgilimin düşünceside hafiften o tarafa dönük gibime geliyo ama bende resti çektim aileside çekmiş arada kararsız kalıp bunalan o olacak artık nasıl bi karar verir bilmem ailesine uygun bi kız mı bulur ya da beni gerçekten seviyosa ailesine mantıklı bi açıklama yapıp ayrı ev mi tutar..
evet haklısın bende bu durumdan çekenleri falan okuyunca ya da duyunca iyice korkuyorum ve istemiyorum..annesinin ya bizimle yaşarsınız yada hç evlenemezsiniz demesi gerçekten hiç doğru değil dediğin gibi emri vaki oluyoannesi zaten sana ön yargılıymış senin için iki yüzlü falan demesi hiç hoş değil
hele sana bunu getirenin yaptığı hiç hiç hoş değil
tencere kapak olsanız ses yaparsınız
aynı evde yaşayan nice insanlar ne sorunlar yaşıyo
binlerce böyle konu bulabilirsin kk da
ölç tart iyi düşün
sana resmen emri vaki yapıyolar
işine gelirse mantığıyla
hiç hoş değil
benım acelem yok dediğin gibi daha yasım küçük evlilik için ama bi söz olabilir diye düşünüyodum gerçi ailesinin söylediklerinden sonra bu bile zor gibi görünüyo özellikle annemlere aynı evde yaşamak istiyoruz derlerse annemler kesinlikle bu işe karşı cıkarlar asla istemezler sonuçları kötü olur..babanın düşüncesi nekadar güzel haklı adam mesela fatihin babasınında bunu düşünmesi lazım neolursa olsun gelinde olsam yabancı bi bayan girecek eve babasınında eski rahatı kalmaz..daha 21 yaşındasın canım evde kalmadın ya bekle derim sana. neden mi. kolaymı 2 genç erkek bir kadın bir büyük adam la aynı evde yaşamak (kendi ailen değil sonuçta) birde evlilik stresi birde eşinin istekleri ve çevre yapısı ben kaldıracağına inanmıyorum insan rahat olmadığı yerde huzursuzluk yaşar. annesi babasıda sevgilinde aklını başlarına alsınlar biraz zaman tanıyıp ona göre hazırlansınlar. kusura bamada kayınvaliden olacak hanım ev işlerinden evdeki erkeklerin kahrından bıkmışta yanına yardımcı arıyor mübarek. hani beni kimse yanlış anlamasında benimde erkek kardeşimö var babamın 1 oğlu durumumuzda normal evde tek kardeşim var birde anne baba. kardeşim evlenmeyi düşünüyor işi var parası iyi herkes yanınıza alın gelini eee annem rahatsız ona ev işlerinde yardımı olurmuş eeee masraf az olurmuş para biriktirirlermiş. babamın tek cevabı var herkes kendi geçimini bildin ben evimde rahatça oturmak keyfime göre yaşamak isterim. eşyalarımı kendi zevkime göre almışım. eve gelin gelse ne o rahat eder nede ben en iyisi 2 çekyatlarıda olsa ev tutsunlar kendi evlerinde rahatça yaşasınlar der. aileler eve gelin alarak rahatlarını bozacaklarını düşünmüyorlar böyle fikirler üretiyorlar...
banada öyle geliyo valla canım bence sevgilimden ayrılmak istemiyolar..askerdeyken demişti bana aman fatihin askerde uzak oluşunada alıştım evlenince nereye giderse gitsin demişti ama şimdi gene değişti düşüncesi..evet açık açık söylicem zaten fatihede söyledim bak ailene açık açık konusucam haberın olsun dedim konuş dedi.Bence maddi durum falan fasa fiso annesi oğlunu gözünün önünden ayırmak istemiyor.Kusura bakma ama tam sorunlu kaynana profili çiziyor çok çekersin benden söylemesi.Utanma sıkınma kararlı ve net şekilde konuş yoksa tepene çıkar bir daha indiremezsin.
evet ozaman bendede hata vardı ama zaten şok oldum annesi öyle deyince bi de o gün 5 dakikada bir aradı beni bi aradı sizi sözlücem ben dedi fatih ne der dedim bişey diyemez ben istiyorum falan dedi sonra tekrar aradı takacağı bileziklerin sayısını falan söyledi sonra tekrar aradı aynı evde yaşarız fatih borçları öder falan dedi yanı o gün kafam cok karışıktı şoktaydım ben kem küm ettim doğal olarak..bende anlayamıyorum ben kalabalığı sevmem mesela bi çok kişide sevmez nekadar kalabalık okadar sorun demektir..bizimki evin en büyüğü bizim ayrı ev ihtimalimiz varda küüçük kardeşinin eşine şimdiden acıyorum ne yalan söyleyeyım o %99 aynı evde yaşayacak hep öyle olur ya evın küçüğü kolay kolay ayrılamazsenin anneye he he deyip sonra erkek arkadaşına hayır demen olmamış ama haklısın da...
annenle babanı örnek vererek anlatabilirsin, size yük olmak istemem dersin...
hiç anlamam ki böyle kadınları, zaten evde kaç kişisin amacın ne yani daha kalabalık olalım, oh oh çoğalalım mı...
ya da hizmetçi arıyor kendine... ama niye senin sevgilin yani evdeki her çocuğun eşini eve gelin almayacak ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?