Aynı işyerinden birisi ile sevgili olmak korkusu

Benim çalıştığım kurumsal firmalarda yasaktı, öğrenilince diğer mağazaya gönderiliyordunuz 🙄 yani herhangi biri başka mağazaya gidiyordu
Benim ilk iş yerim de kurumsal bir yerdi,ama daha çok yeni mezunlarin tercih ettigi bir yerdi. Herkes herkesle sevgili olur,hatta ayrılır ikinci tura dönerdi 😂 Hatta benim de o zaman işten bir sevgilim vardı. O dönem tanışıp yıllar sonra evlenen benim bildiğim en az 5 çift var.
Son iş yerimde de eleman alınacaktı, bir kız sevgilisini ise sokturdu. Bir sene kadar sonra Nişan yaptılar,sonra evlendiler. Hiç tuhaf karşılanmamisti.
Memur arkadaslarim bürodan, öğretmen arkadaşlarım okuldan birilerini bulup evlendiler.
İnsanlar ne yapsin ki, yeri geliyor haftanın 6 günü hava karanlikken gelip hava karanlikken çıkıyorsun . Ortamlara karışıp flortler bulmaya çoğu kişinin imkanı olmuyor,göz önündeki kişiye meyletmeye başlıyor 🎈🎈
İş yerinde sevgili olmak konusuna gelince...ayrilirsan kötü ama pıtır pıtır bir ciftsen hos bir şey ya. Ben cok mutluydum o zamanlar , işe neseyle giderdim.Birbirimize notlar falan birakirdik ,konuşacak tonla şeyimiz olurdu, ortak bir sürü tanıdık... Ben bir zararını görmemistim o dönem.
O yüzden eğer sen de hoşlanıyorsan ,meylin varsa bir görüş derim ben

+ sonsuz diyorum.

İşyerinden sevgili yapıp ayrılan biri olarak söylüyorum, patronumuz onu yerin dibine sokup sokup çıkardı, ikimizde işimizden olmadık ama olma derecesine geldik, yüz yüze bakarken bile utanıyoruz. Patronumuzun bize güveni yerle bir oldu.
O nasıl bir iş yeri ya? Patronun bu şekilde müdahale etmeye hakkı var mi? Sizi bir odada basmadiysa yaptığı affedilir bir şey degil. Ben olsam ihbarda bulunurdum

O nasıl bir iş yeri ya? Patronun bu şekilde müdahale etmeye hakkı var mi? Sizi bir odada basmadiysa yaptığı affedilir bir şey degil. Ben olsam ihbarda bulunurdum
Biz girerken kesin bir dille uyarıldık yengenc.
Burası bir patron şirketi haliyle onun sözü geçer. Biz ihracat firmasıyız, en az 20 ülkeye tekstil imalatımız var tekstil ortamını az çok bilirsin. Kimin eli kimin cebinde belli olmaz, ben makine altından birbirine dokunanı bile gördüm. Onlara hiçbir şey demedi.
Bizde durum biraz farklıydı, ben buraya yetiştirilmek için alındım ve patronum beni çok severdi. Sigara içmediğim halde sigara molasına inmem (kişi güvenlik), gülmemiz konuşmamız falan onu çok rahatsız etti. Birgün odasına herhangi bir sebepten çağırıp ağzına geleni saymış sen o kızla beraber olamazsın, denk değilsiniz diye söylenmiş. Bana birşey demedi mesela ama alt metinde “sen nasıl güvenliği kendine yakıştırırsın, ben seni yetiştiriyorum güvenimi kırma.” vardı. O yüzden mecburi ayrılık yaşadık. Düşününce patronuma hak verdiğimi söylesem kızarsın belki de. Aynı kulvarda değildik.

İş yerinde böyle şeyler yasak, dikkatli olun
Bizde yöneticilerin tamamı birbiriyle evli. Kadın kadına konuşurken açıkça söyledi biri. Burada işe girenler partner bulmak için giriyor diye. Bu arada kurumsal bir yer. Hatta çok büyük bir şirket diyebilirim.

Hiç bulaşmayın bence, gitmeyin o toplara. Yöneticilerin bile kulağına gidiyor, o sevgili olan çiftin dedikodusunu her departman yapıyor. Beni rahatsız ederdi bu durum. Bi yan yana gelsen hemen fısıldaşmalar başlar.

İşyerimden birisi benden hoşlandığını söyledi, kaç aydır tanıyorum kötü bir davranışını henüz görmedim, benden 10 yaş büyük ama sevgili olmaktan korkuyorum aynı işyerinde olduğumuz için işten çıkarırlar diye korkum var, bir de ayrıca ya şans verip anlaşamazsak ve sonunda da bana karşı kötü biri olursa diye de ayrı bir korkum var, sizce ne yapmalıyım, işsiz kalmak istemiyorum işe ihtiyacım var, hayatıma birini de almak istiyorum ama çok kararsız kaldım
Korkuyosan olma
Alnina silah mı dayadilar

Burası bir patron şirketi haliyle onun sözü geçer. Biz ihracat firmasıyız, en az 20 ülkeye tekstil imalatımız var tekstil ortamını az çok bilirsin. Kimin eli kimin cebinde belli olmaz, ben makine altından birbirine dokunanı bile gördüm. Onlara hiçbir şey demedi.
Bizde durum biraz farklıydı, ben buraya yetiştirilmek için alındım ve patronum beni çok severdi. Sigara içmediğim halde sigara molasına inmem (kişi güvenlik), gülmemiz konuşmamız falan onu çok rahatsız etti. Birgün odasına herhangi bir sebepten çağırıp ağzına geleni saymış sen o kızla beraber olamazsın, denk değilsiniz diye söylenmiş. Bana birşey demedi mesela ama alt metinde “sen nasıl güvenliği kendine yakıştırırsın, ben seni yetiştiriyorum güvenimi kırma.” vardı. O yüzden mecburi ayrılık yaşadık. Düşününce patronuma hak verdiğimi söylesem kızarsın belki de. Aynı kulvarda değildik.
Patronunun sana karşı art niyetli olmadığına emin misin peki ?

Aynen arkadaşım bir markette kasiyerdi, şöförle flört etti öğrenildi şöförü kovdular

İşyeri dışında da çevrem yok, işten dolayı vakit de kalmıyor başka yerlerden çevre edinmeye

Sen bilirsin konu sahibesi, istiyorsan peki ama çok çok dikkatli ol asla bu durumu işyerinde gösterme, işyerine getirme. Adam için de acele etme, iyice tanı bak. Valla erkekler başlarda canım cicim oluyor da, en sakin görünen adam bile ayrılırken şerefsizleşebiliyor, arkandan laf çıkarabilir, işyerinde başına dert açarsın durduk yere. O yüzden iyice bak sevgili olursan da ol ama işyerinde kimseye söylemeyin.

Kötü niyetli olmak istemiyorum ama patron? Nasıl biri? Kendine sizi gözüne kestirmiş değildir umarım.

İşyerimden birisi benden hoşlandığını söyledi, kaç aydır tanıyorum kötü bir davranışını henüz görmedim, benden 10 yaş büyük ama sevgili olmaktan korkuyorum aynı işyerinde olduğumuz için işten çıkarırlar diye korkum var, bir de ayrıca ya şans verip anlaşamazsak ve sonunda da bana karşı kötü biri olursa diye de ayrı bir korkum var, sizce ne yapmalıyım, işsiz kalmak istemiyorum işe ihtiyacım var, hayatıma birini de almak istiyorum ama çok kararsız kaldım
En iyisi isle aski bir birine karistirmamak. Isyerindeki kisilerle profesyonel mesafe koymak en iyisi bence

Kötü niyetli olmak istemiyorum ama patron? Nasıl biri? Kendine sizi gözüne kestirmiş değildir umarım.
Yok haklısınız.
Kötü niyetli biri değil, babacan bir insan.
Çok kez yalnız kaldık ters bir hareketini görmedim. Yetiştireceği elemanlar istiyor, mesela İngilizce bilmiyor bana kurs aldırmayı teklif etti şirket adına yurtdışına gidip gelebilmem için.
Yani şirkete girdiğim 4.aydan böyle birşey yapmam elbette doğru değildi düşünülünce. Hala da toparlayabilmiş değiliz.

Denendi yaşandı tecrübe ile sabit asla bu topa girme ağrımayan başını agritma

Korkuyorsan sevgili olmazsın bu kadar basit

Bu ne saçma bir iştir böyle. Patronun sizde gözü mü var anlamadım ki? Güvenliği yakıştırırsın ne demek? O insan değil mi? Mis gibi de işi var yani? Sizin mesleğiniz nedir?
Benim patronum iş yerimde aşk vs ilişki istemiyorum dese ve bunu herkese karşı yapsa anlarım derim adamın prensipleri böyle. Ama bana yaparsa hayırdır bende gözün mü var? Derim. Patrondan uzak durun

Bu ne saçma bir iştir böyle. Patronun sizde gözü mü var anlamadım ki? Güvenliği yakıştırırsın ne demek? O insan değil mi? Mis gibi de işi var yani? Sizin mesleğiniz nedir?
Benim patronum iş yerimde aşk vs ilişki istemiyorum dese ve bunu herkese karşı yapsa anlarım derim adamın prensipleri böyle. Ama bana yaparsa hayırdır bende gözün mü var? Derim. Patrondan uzak durun
Bu şekilde konuşmanızı doğru bulmuyorum, patronum 60a yakın yaşında, kendisini bilen çekirdekten çalmadan çırpmadan çalışmış koskoca ihracat firmasını sahibi. Ben şuan asistanım ancak bir departmanın başına geçmek, firmayı sektörde yurtdışı pazarında temsil etmek için yetiştiriliyorum. Güvenlik dediğim insan kötü biri değil, ancak oldukça gereksiz biri. Öncesinde bu kadar karşı değildi sadece rahatsızdı ancak bir anda benim psikolojimin bozulması, onun patronun karşısına çıktığında “ben olivia’yı şirketteki herkesten kıskanıyorum, aramızda bu şekilde tartışmalar çıkıyor” demesi adamı çileden çıkardı. Bana da kendini ona mı yakıştırıyorsun, 2 üniversite okumuş hayatta belli hedefleri olan kızsın, seni bunun için yetiştiriyorum neden geldiğini unutma, senin iyiliğin için yapıyorum henüz çok erken dedi. Mantıklı düşününce müdürüm, sorumlum, işverenim, annem babam, arkadaşlarım herkes böyle düşünüyor ve gayet haklılardı. İşyerinde aşkı iş etiği açısında doğru bulmuyorum artık. Bizim adımız çıktı dokuza hala ilişkimiz olduğunu düşünüyorlar, patronum benim başımı okşarken şimdi şaka yollu sahtekar diyor bana.

Bu şekilde konuşmanızı doğru bulmuyorum, patronum 60a yakın yaşında, kendisini bilen çekirdekten çalmadan çırpmadan çalışmış koskoca ihracat firmasını sahibi. Ben şuan asistanım ancak bir departmanın başına geçmek, firmayı sektörde yurtdışı pazarında temsil etmek için yetiştiriliyorum. Güvenlik dediğim insan kötü biri değil, ancak oldukça gereksiz biri. Öncesinde bu kadar karşı değildi sadece rahatsızdı ancak bir anda benim psikolojimin bozulması, onun patronun karşısına çıktığında “ben olivia’yı şirketteki herkesten kıskanıyorum, aramızda bu şekilde tartışmalar çıkıyor” demesi adamı çileden çıkardı. Bana da kendini ona mı yakıştırıyorsun, 2 üniversite okumuş hayatta belli hedefleri olan kızsın, seni bunun için yetiştiriyorum neden geldiğini unutma, senin iyiliğin için yapıyorum henüz çok erken dedi. Mantıklı düşününce müdürüm, sorumlum, işverenim, annem babam, arkadaşlarım herkes böyle düşünüyor ve gayet haklılardı. İşyerinde aşkı iş etiği açısında doğru bulmuyorum artık. Bizim adımız çıktı dokuza hala ilişkimiz olduğunu düşünüyorlar, patronum benim başımı okşarken şimdi şaka yollu sahtekar diyor bana.
Patronunuz çok iyi biri olabilir sözüm yok ancak iyi biri olmak ve statü sahibi olmak arasında farklar var yorumlarınızda siz bu çizgiyi ayırt edemiyor gibisiniz.
İnsanlar hakkında küçümseyici sen kendini ona mı layık gördün yok sen şöyle iki üniversite okudun, iyi biri diye bahsederken koskoca ihracat firmasının sahibi gibi yaklaşımlar beni aşırı irite eden şeyler. Profesyonel hayatınızda statülerinize önem verin okey ama iyi insan tanımı yaparken statünün orda ne işi var?

Patronunuz çok iyi biri olabilir sözüm yok ancak iyi biri olmak ve statü sahibi olmak arasında farklar var yorumlarınızda siz bu çizgiyi ayırt edemiyor gibisiniz.
İnsanlar hakkında küçümseyici sen kendini ona mı layık gördün yok sen şöyle iki üniversite okudun, iyi biri diye bahsederken koskoca ihracat firmasının sahibi gibi yaklaşımlar beni aşırı irite eden şeyler. Profesyonel hayatınızda statülerinize önem verin okey ama iyi insan tanımı yaparken statünün orda ne işi var?
Hem başarılı, hem iyi biri olarak açıklamak istedim kendisini.
Belki cümleleri yanlış olabilir, belki eski kafa diye tabir ettiğimiz insanlardan da olabilir ama bu beni bir yanlıştan döndürdüğü gerçeğini değiştirmiyor. Spesifik bilgiler vermekten kaçınırım ancak patronum kişinin ailesini de tanıyor “ailesi içerisinde hiçliğe gideceksin, yapma” diye açık açıkta söyledi bana. Koskoca ihracat firması sahibi derken evet sizi ittire edebilir ama dediğim gibi ne kadar bilgili, görmüş geçirmiş koşacak insan sarrafı diyebilmek için söyledim o bilgileri. Gerçekten de öyle, her ne kadar bugün dahi bana sahtekar dese de çok severim kendisini. Üzerime atılan şeyi bir türlü temizleyemiyorum, bir de siz gelmeseniz ne iyi olur.

Hem başarılı, hem iyi biri olarak açıklamak istedim kendisini.
Belki cümleleri yanlış olabilir, belki eski kafa diye tabir ettiğimiz insanlardan da olabilir ama bu beni bir yanlıştan döndürdüğü gerçeğini değiştirmiyor. Spesifik bilgiler vermekten kaçınırım ancak patronum kişinin ailesini de tanıyor “ailesi içerisinde hiçliğe gideceksin, yapma” diye açık açıkta söyledi bana. Koskoca ihracat firması sahibi derken evet sizi ittire edebilir ama dediğim gibi ne kadar bilgili, görmüş geçirmiş koşacak insan sarrafı diyebilmek için söyledim o bilgileri. Gerçekten de öyle, her ne kadar bugün dahi bana sahtekar dese de çok severim kendisini. Üzerime atılan şeyi bir türlü temizleyemiyorum, bir de siz gelmeseniz ne iyi olur.
Patronunuzun sözleri sanırım yanlış anlaşılmaya çok müsait. Güvenlik görevlisi olan beyefendinin karakterini ve yaşantısını size uygun bulmamış ve sen daha iyi bir ortama layıksın gibisinden söylemiş diye anlıyorum şuan.
Size bir hayat tecrübesi olarak söyliyim patronunuzu tanımam etmem fakat ne zaman bir şirket sahibi tanısam ya da zengin birini görsem önce bi acaba diye yaklaşırım. Yaşını almış bi yerlere gelmiş öyle adamların öyle pislik hareketlerini gördüm ki. Sizde bu kadar güvenmeyin hep bir yanınız mesafeli olsun.
Sizi çok seviyor olabilir bir evladı olarak ama yine de patron ve çalışansınız mesafeli olunmalı. Patronumla asla senli benli konuşmam siz derim, özel hayatımla ilgili sohbet etmem, aile hayatımdan bahsetmem, mesafeli olmak her zaman iyidir. Bunu patronuma güvenmediğim için değil mesafeli olmak ileride olabilecek bir kavga, yanlış anlaşılma, dedikodu vb. Şeylerin önüne geçer. Size de tavsiye ederim

Back
X